עבור לתוכן

עזרו לי להשלים את המחשב , רובו כבר קנוי , תקציב בסביבות ה1k-2k

Featured Replies

פורסם

שלום , אני בדיוק חזרתי מטיול בארה"ב וקניתי לעצמי כמה חלקים למחשב עתידי.

כבר הרבה זמן אני משחק במחשב יחסית ישן(אני חייב לשחק על רוב המשחקים החדשים שיוצאים על הגדרות מינימליות , ורוב הפעמים אפילו אז הם עדיין מקרטעים) והגיע הזמן לשדרג. השתמשתי בשאלון שנמצא בפורום.

1. מה התקציב? לא נשארו הרבה חלקים לקנות, בסביבות 1k-2k אני חושב.

2. מטרות המחשב?: בעיקר משחקים (רובם כבדים)

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי?: לא

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?: מעבד כרטיס גרפי לוח אם וזיכרון

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?: אני לא יודע מספיק בשביל שתהיה לי העדפה , לכן אני מבקש עזרה.

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם?: הקירור חשוב העיצוב לא , המחשב נמצא בחדר שלי אז הוא צריך להיות די שקט.

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?: יש לי מערכת הפעלה חוקית(מוזר אה?) ואני צריך הרכבת מחשב במעבדה.

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?: הייתי רוצה שהמארז יאפשר פתיחה נוחה של המחשב (למשל למחשב הנוכחי שלי יש שני לחצנים שבעזרתם אפשר לפתוח את המחשב מהר , בלי יותר מידי הברגות).

9. האם חשוב שקט? עד כמה?: די חשוב, כדי שאוכל לישון :P

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא נראה לי שהמעבד שלי מאפשר את זה בכלל אבל במקרה שזה אפשרי אולי אני אשקול לעשות OC.

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה?: כרגע CoD4 ו-Crysis על הרזולוציה הכי גבוהה כמובן!

מעבד

Quad core, 3.0GHz, 1333MT/s FSB, 12MB L2 cache

לוח-אם

ASUS PK5 SE/EPU

זיכרון

2GB kit DDR2 1066MHz Non-ECC CL5 5-5-5-15 x2

דיסק קשיח

אני חושב להשיג 300-500GB אבל אין לי מושג איזה סוג לבחור.

מארז

פה ממש אין לי מושג אפילו מאיפה להתחיל.

ספק כוח

שוב אותו עסק , אני לא יודע איזה סוג וכמה וואט אני צריך.

צורב

צריך המלצה גם פה :P

כרטיס מסך

e-GeForce 8800 GTS 512mb

מאוורר

כמה אני צריך , ובאיזה גודל הם צריכים להיות ?

פורסם

לצורב אני ממליץ צורב במהירות של X20 או X22, רוב הצורבים היום של חברות מוכרות עולים בין 115 ל-130 שקלים.

לגבי דיסק קשיח, אני ממליץ על http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=704, יספיק לך לסרטים ולדי הרבה משחקים שיוצאים בזמן הקרוב ונהיים כבדים מאוד. תוכל לבחור דיסק עם נתונים דומים של חברה אחרת, לשיקולך.

לגבי כרטיס מסך (במידה ועוד לא קנית, לא הבנתי אם מה שברשימה זה מה שנקנה או מה שלא) אני ממליץ ללכת על 4850/9800. אם יש מגבלת תקציב תוכל ללכת על 9600 שגם הוא מציג ביצועים ראויים (ובחלק מהחנויות יותר זול מה8800).

לגבי הספק נראה לי שיספיק לך 500W אבל כדאי שמישהו שיותר מבין יגיב בנושא.

אם המארז צריך להיות שקט תוכל פשוט לבחור אחד עם מאוררים גדולים שלא יעבדו מהר מדי.

אם אני לא טועה אז ככל שיש יותר "כנפיים"(לא יודע איך לקרוא לזה) למאורר וכל כנף יותר גדולה (במאורר גדול יותר הכנף גדולה יותר) אז הוא מזרים יותר אויר פר סיבוב, ואם יהיו לך מאווררים גדולים עם נניח 6 כנפיים או 5 אז תוכל לשים אותם במהירות פחות גבוהה (שקטים יותר כך), דבר שגם יבטיח שקט וגם קירור טוב. אגב חשוב שיהיה לך מקום במארז לכל החלקים אז אל תיקח אחד קטן מדי, קח אחד בגודל סטנדרטי.

הרבה ימליצו לך על הסונטה 3 או על אנטק ת'רי הנדרד. אישית לי ממש לא חשוב איך נראה המארז אבל אם לך חשוב שהוא יהיה יפה אז גם זה צריך להיות פקטור מבחינתך, כל אחד והטעם שלו.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

את הכרטיס כבר קניתי אז אין מה לעשות לגבי זה.

עוד תגובות לגבי המארז והמאווררים בבקשה!

פורסם

אין מה להוסיף..

דיסק קשיח:

WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤330

מארז:

ANTEC SONATA 3 + 500W EARTHWATTS PSU ¤683

מחיר סופי: ¤1013

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים