עבור לתוכן

הרבה מדברים על מארזים עם שם.... האם יש מארז ג'נרי בעל יכולות?

Featured Replies

פורסם

האם יש מארז ג'נרי (ללא שם או לא מוכר כל כך) זול, שאתם ממליצים עליו?

הרי יכול להיות שיש מארז כזה שלא כולם מכירים לא?

אולי חברה חדשה או משהו כזה...

תודה לעונים.

פורסם

מארז ג'נרי מעצם היותו כזה לא ממש מציג יכולות אם זה בתחום הקירור,נוחות ההרכבה,איכות ההרכבה,רמת השקט וכו'..

פורסם
  • מחבר

ברור אבל אולי יש חברה חדשה שרוצה לצאת לעולם?

פורסם

יכול להיות שבין המארזים הגנרים הזולים יש יותר טובים ופחות מוצלחים.

אבל איכות ממש לא תמצא שם, וגם לא התחשבות ברעש ונוחות, או סיקרולציה מעבר למינימום.

לוחות מחשב מארזים מיוצרים באותו תקן כבר שנים, ואין כרגע סיבה שישנו את התקן בשנים הקרובות, ואולי גם עוד 10 שנים.

לכן אני מציע לכל מי חשוב לו איכות מסוגים כאלה ואחרים, לברר ולמצוא מארז טוב בכמה מאות שקלים או יותר.

מי שמרכיב בעצמו (וגם מי שמשדרג בחנות איכותית) יכול לחשב שאותו מארז גם יתאים למחשב הבא וזה שאחריו, ואז זה כבר לא כזאת הוצאה גדולה.

כשמחלקים את זה לעלות חודשית למשך 5 שנים או יותר של תועלת, זה יוצא כמה שקלים בחודש.

אנשים מוציאים 200 שקח בחודש על כבלים ועוד 100-200 על פלאפון (או יותר), ועוד 100 על אינטרנט, ועוד 200 על שתיה בחוץ כי אתם לא יכולים להתאפק עד הבית, ו400 שקל על פיצות והמבורגרים, ומה לא...

אבל לא תוציאו 6-10 שקל בחודש כדי שיהיה לכם מארז איכותי, שקט, ומאוורר ? :screwy:

פורסם

ברור אבל אולי יש חברה חדשה שרוצה לצאת לעולם?

נו ואם יש לה מארזים טובים אז הם לא ג'נריים...

אם יש להם חרא של מארזים הם ג'נריים..

זה עדיין לא יצור מארזים ג'נריים בעלי יכולות

פורסם

אז הגיע הזמן שיפסיקו את השימוש הנלוז במילה "ג'נרי".

גם "מותג" יכול להיות גרוע (יש חברות שפשוט מייצרות מוצרים זולים ופשוטים- לפעמים גם גרועים). אתה גם יכול לקנות משהו ממותג עלום שם או משהו שהוא פשוט... לא ממותג, והוא יהיה טוב.

אם במארזים עסקינן: אין ספק שפה, בדר"כ, מארזים ממותגים יהיו עדיפים (למרות שלא קניתי מארז ג'נרי ב 3 שנים האחרונות, אולי יש שינוי).

בדר"כ המארזים הזולים יותר באים עם קצוות חדים, דורשים הברגה של כל דבר, לפעמים "מקרקשים" ועוד.

אבל האמת? לא תמיד זה באמת משנה. מבחינת יכולת קירור, הם בערך אותו דבר. שני מאוררי 120, אחד מקדימה ואחד מאחורה יעשו את אותו העבודה גם אם כתוב "ANTEC" וגם אם כתוב "קקל'ה". זה לא כזה משנה. ברגע שבוא המחשב מורכב (לא שאני טוען שלהרכיב מחשב במארז ממש חרא לא יכול להיות פשוט סיוט) ולא מעוניינים להתעסק איתו יותר מדי, לא תמיד יהיה הבדל מורגש.

פורסם

יש גם ג'נרי ויש ג'נרי.

יש ג'נרי שעולים 100 שקל עם ספק שבכלל אין להם מאוררים או שהם חסומים.

ויש ג'נריים שהם לא רעים בסה"כ למי שבאמת לא יכול להוציא 200 שקל על מארז.

את שניהם לא היתי קונה במידה ויש ברירה אחרת.

בכל אופן,אני מסכים לחלוטין שיש מארזים לא טובים של חברה "ממותגת". אבל גם המארזים הלא טובים לא מגיעים לרמות של מארז ג'נרי ברוב המקרים.

פורסם

אז הגיע הזמן שיפסיקו את השימוש הנלוז במילה "ג'נרי".

גם "מותג" יכול להיות גרוע (יש חברות שפשוט מייצרות מוצרים זולים ופשוטים- לפעמים גם גרועים). אתה גם יכול לקנות משהו ממותג עלום שם או משהו שהוא פשוט... לא ממותג, והוא יהיה טוב.

אם במארזים עסקינן: אין ספק שפה, בדר"כ, מארזים ממותגים יהיו עדיפים (למרות שלא קניתי מארז ג'נרי ב 3 שנים האחרונות, אולי יש שינוי).

בדר"כ המארזים הזולים יותר באים עם קצוות חדים, דורשים הברגה של כל דבר, לפעמים "מקרקשים" ועוד.

אבל האמת? לא תמיד זה באמת משנה. מבחינת יכולת קירור, הם בערך אותו דבר. שני מאוררי 120, אחד מקדימה ואחד מאחורה יעשו את אותו העבודה גם אם כתוב "ANTEC" וגם אם כתוב "קקל'ה". זה לא כזה משנה. ברגע שבוא המחשב מורכב (לא שאני טוען שלהרכיב מחשב במארז ממש חרא לא יכול להיות פשוט סיוט) ולא מעוניינים להתעסק איתו יותר מדי, לא תמיד יהיה הבדל מורגש.

כנראה שחכת איך נראה מארז ג'נרי מבפנים :lol:

פורסם

לא הבנתי מה הקשר בין "איך הוא נראה מבפנים" ליכולת הקירור (זה מה שהדגשת).

יש גם ג'נרי ויש ג'נרי.

יש ג'נרי שעולים 100 שקל עם ספק שבכלל אין להם מאוררים או שהם חסומים.

ויש ג'נריים שהם לא רעים בסה"כ למי שבאמת לא יכול להוציא 200 שקל על מארז.

האמת שכבר אפשר להשיג אחלה מארזים ב 200 שקל.

ב KSP ובאייבורי נמכרים מארזים סבירים ומעלה של TT ו COMPUCASE\HEC ב 200 שקלים ואפילו פחות.

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=828&CatCode=408

במחירים האלה, באמת יותר קשה להצדיק מארזים ג'נרים.

פורסם
  • מחבר

כרגע יש לי ג'נרי עם 120 מקדימה, 90 מאחורה ו120 בצד. לא רואה בעיית התחממות.

הוא שקט ולא עושה רעש.

כמובן ששמתי לו גומיות ברגליות.

פורסם

מארזים ממותג "מדבקה" הם כל כך זולים ממספר סיבות:

* אין הוצאות פיתוח, לרוב מדובר בהעתקה של תכנונים וותיקים ומוכרים. זה לא אמור להפריע יותר מדי ללקוח הסופי.

* אין כמעט הוצאות פרסום ושיווק. גם זה רק משרת את הלקוח.

* חיסכון על אלמנטים עם הבדלים אדירים במחיר בין הפשוט לאיכותי ושלא נראים חשובים ללקוח ההדיוט. זאת כבר בעיה.

החיסכון המדובר הוא בראש ובראשונה על מאווררים וגימור, אלו שני הסעיפים עליהם אפשר לחסוך הכי הרבה במארז (אני מתעלם כרגע ממארזי אלומיניום, שם גם לחומר המבנה עצמו יש משקל).

הגימור הוא סוגיה שכל מי שהרכיב מארזים זולים במיוחד מכיר - קצוות חדים, הברגות בעיתיות, פלסטיק מגעיל, אין מסילות וסגירות ידניות ואם יש הן באיכות מאוד ירודה. סוגיות אלו עשויות פחות להפריע למי שקונה מחשב "קומפלט" או למי שמוכן לסבול את זה בפעם היחידה שהוא מתכוון לפתוח ולהרכיב את המחשב שלו. השלכה רלוונטית של גימור לקוי היא רעשים וקרקושים שונים בזמן פעולת המחשב וכמובן המראה, שלעולם יראה פחות טוב מאשר מארז מגומר היטב, עם צביעה ברמה של מכונית ופלסטיקים איכותיים.

מאווררים: מארזי "מדבקה" כמעט תמיד יהיו עם מאווררים מהסוג הנחות ביותר, יחס db/cfm לא מרשים ותוחלת חיים קצרה, הם עשויים לעשות את העבודה שלהם היטב במשך מספר חודשים, אולי אפילו שנה, אולם הרעש ילך ויגבר. לפעמים אנשים לא מודעים כמה המחשב שלהם רועש, הם לא יודעים שאפשר גם אחרת. במחשב שלי החלפתי לאחרונה ספק של HEC ומאוורר TT (ציוד סביר בהחלט וממש לא "ג'נרי"), לטובת ציוד שקט יותר - וההבדל מהותי.

למרכיבי מארזים זולים אין בעיה לדחוף מספר רב של מאווררים, זה מקדם מכירות נהדר ("מארז גיימרים מקצועי עם 5 מאווררים, כולל מאוורר בחלון") והמאווררים האלו עולים להם גרושים. הבעיה היא אצל הלקוח מספר חודשים לאחר מכן שהוא מגלה שיש לו מחשב שמרעיש יותר מבואינג 707 (מי שטס פעם באחד מבין על מה אני מדבר).

פורסם

הבעיה היא אצל הלקוח מספר חודשים לאחר מכן שהוא מגלה שיש לו מחשב שמרעיש יותר מבואינג 707 (מי שטס פעם באחד מבין על מה אני מדבר).

המחשב הישן שלי הרעיש ככה.

זה היה כל כך חזק ומלא בגוונים שונים של רעשים.

תדרים נמוכים, תדרים גבוהים, מאווררים רועשים, חלקי פח שורקים, זה היה בלתי נסבל.

וככה עבדתי מעל שנתיים.

לא יודע איך הסכמתי לסבול את זה כל כך הרבה זמן.

זה ממש מפגע בריאותי, אני לגמרי רציני.

היום יש לי מארז איכותי ושקט (ויקר).

זאת הקניה הכי טובה שעשיתי במחשב אי פעם.

פורסם

לא הבנתי מה הקשר בין "איך הוא נראה מבפנים" ליכולת הקירור (זה מה שהדגשת).

כי זאת הדרך היחידה לדעת מה יכולות הקירור שלו? אתה לא יכול לדעת את זה ע"י הסתכלות מבחוץ

אך הטיפשות.. הטיפשות :kopfpatsch:

פורסם

בואינג 707? הוא לא כזה רועש. מרוב טלטולים שומעים הרבה יותר חזק את המוח מקפץ בתוך הגולגולת מאשר את הרעש של המטוס.

זה מעין טרקטור כזה שהדביקו לו כנפיים.

פורסם

כי זאת הדרך היחידה לדעת מה יכולות הקירור שלו? אתה לא יכול לדעת את זה ע"י הסתכלות מבחוץ

אך הטיפשות.. הטיפשות :kopfpatsch:

אין לי בעיה שתגיד מה שבא לך, אבל קח עצה מבחור טיפש: תחשוב פעמיים-שלוש לפני שאתה מדבר (או רושם).

fungiman:

אני דווקא לא מסכים איתך לגבי המאווררים הגנרים. הם בהחלט לא תמיד פחות טובים ממותגים ויקרים.

הדוגמה הקלאסית: המאוורר ה...מחורבן ArcticFan Exhaust. המאוורר הזה מת מהר מאוד (ומת ברמה כזו שפשוט אי אפשר להשתמש בו יותר). זה קרה לי ולרבים בפורום (מה שלא מפריע לאנשים להמשיך להמשיך עליו). חוץ מזה שלא ראיתי (סוביקטיבית כמובן) כזו דחיפה מדהימה של אוויר ביחס לרעש. בסך הכל מאוורר סטנ' שמת מהר.

עם המארז שלי (Foxconn) הגיע מאוורר 120 "פשוט". החלפתי אותו ל Smart Fan 2 120 של TT (מאחר ויש לו יכולת לעבוד ב RPM גבוה- דבר שצריך בזמן משחק אינטנסיבי בשיא הקיץ). כאשר הוא מסתובב ב 1200 סל"ד, מהירות העבודה של השני, אין בינהם שום הבדל (אם כי המאוורר השני בא כמובן עם מארז סביר ומעלה).

המחשב של אמא שלי נמצא בתור מארז פשוט נוראי של IVORY. כשהמארז הזה ריק מחומרה, הוא שוקל בערך כמו שקית נייר.

אם אתה לוחץ עליו יותר מדי- הכל שם מתעקם. בקיצר, פשוט זבל. אבל מה- הוא הגיע עם מאוורר 120 פשוט מעולה. דוחף הרבה אוויר (סובייקטיבית כמובן) ובהחלט לא עושה הרבה רעש.

לסיכום: לגבי מאווררים, אני באמת שלא הצלחתי להתרשם שיש הבדל מהותי בין זול ליקר (וקניתי לא מעט מאווררים יקרים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים