עבור לתוכן

xp (ועוד כמה תוכנות שניסו..) לא מזהה כרטיס רשת און בורד

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

קיבלתי מתנה מחשב של lenovo A52 thinkcentere התקנתי עליו xp pro sp2.

אני לא מצליח להתקין את הכרטיס רשת און בורד, כאשר לא מצליח זה אומר שהווינדווס לא מראה שום סימן שיש איפשהו שם בפנים איזה כרטיס רשת.

ניסיתי למצוא אותו דרך אחת מהתוכנות דוגמת sisoftsandra, אבל אין זכר. הכרטיס על הלוח הוא של חברם broadcom מדגם BC5789.

בשלב שני ניסיתי להתקין כרטיס רשת של sis ממחשב אחר, הדבר היחיד שדומה לזיהוי של משהו חדש זה הודעת "נמצאה חומרה חדשה - בקר scsi"..

והביוס מודיע על התנגשות בחריצי pci, זה הכרטיס היחיד שנמצא שם, גם הכרטיס מסך הוא און בורד, אז אני לא יודע איך לפתור את זה.

ניסיתי לשחק עם ההגדרות בביוס, ביטלתי רשת, איפשרתי רשת - כלום!

בכל הסיפור הזה התקנתי דרייברים מקוריים ומעודכנים, כולל הדרייברים של הצ'יפסט.

פורסם

אפס את הביוס.

פורסם

תראה שהאופציה של כרטיס הרשת היא על ENABLED בביוס

פורסם
  • מחבר

נבדק. ואופס.

היתה חסרה בטריה, שמתי בטריה, הצלחתי להתקין את הכרטיס pci, אבל הכרטיס און בורד עדין בלתי מזוהה, גם הלדים שעליו לא נדלקים.

הגיוני שסתם ככה רכיב יסיים את חייו ושאר הלוח יעבוד כמו שצריך?

עוד רעיונות חבר'ה?

פורסם

תראה שהאופציה של כרטיס הרשת היא על ENABLED בביוס

פורסם

יכול להיות שהרכיב תקול.

למה הכוונה לא מזוהה? אתה רואה אותו מנהל ההתקנים?

פורסם
  • מחבר

לא מזוהה = [מתנהג כאילו] אין התקן במחשב

עכשיו שוב הכרטיס pci לא עובד, אני חושד שהבית סוללה גורם לזה, המגע העליון שלו שבור, ועשיתי איזה קומבינה עם סלוטייפ לסגור שם מעגל.

אם אני לוקח בית סוללה מלוח אחר, יהיה מסובך להרכיב אותו?

פורסם

לא מזוהה = [מתנהג כאילו] אין התקן במחשב

עכשיו שוב הכרטיס pci לא עובד, אני חושד שהבית סוללה גורם לזה, המגע העליון שלו שבור, ועשיתי איזה קומבינה עם סלוטייפ לסגור שם מעגל.

אם אני לוקח בית סוללה מלוח אחר, יהיה מסובך להרכיב אותו?

לא ממש מסובך אבל אתה חייב לדעת להלחים טובולהשתמש בשואב בדיל וכלי להוצאת הבית סוללה פינצטה או מברג קטן ...

פורסם
  • מחבר

אני אוותר בנתיים על להרכיב אחד אחר, אני רוצה לעשות את זה כמו שצריך, חוץ מיזה אני עדין לא בטוח שזה מה שגורם לבעיה.

כרגע אין סוללה, והביוס מתריע על התנגשות בין כרטיסי pci, כשהכרטיס רשת הוא היחיד שמורכב שם.

ואין שום סימני חיים מהכרטיס רשת המובנה.

רעיונות למישהו?

פורסם
  • מחבר

ivan, אכן מהאתר של ibm שהבאת הורדתי את הדרייברים, אבל מעמוד אחר כי יש לי דגם קצת שונה(8381).

התקנתי שוב את הווינדווס מדיסק אחר, היתה התקדמות, הווינדווס זיהה התקן רשת מסוג atm, ואחר כך התקן רשת מסוג dffi.

אחרי התקנתי את כל הדרייברים - צ'יפסט, כרטיס מסך, כרטיס קול - ההתקנים האלו(atm, dffi) שוב נעלמו.

כמובן שניסיתי תוך כדי להתקין את הדרייברים של הכרטיסי רשת(מובנה + pci) אבל כלום..

- אין שום זכר לכרטיס רשת המובנה(הוא נמצא פיזית, רואים צ'יפ וחיבור..) ולא לשאר הכרטיסים שניסיתי להתקין על החריצי pci (ניסיתי לחבר גם מודם). לפחות בנתיים אין הודעת ביוס על התנגשות בין כרטיסי pci.

הדבר האחרון שנשאר הוא לעדכן ביוס, אבל עם מחשב כל כך לא יציב זה נראה לי קצת מסוכן..

מה עוד אפשר לבדוק לפני?

ואם אני כן מעדכן, יש 3 אפשרויות, ממערכת ההפעלה, מדיסקט או מדיסק, איזו עדיפה?

פורסם

כל עוד התהליך קורה במבוט, לא משנה אם מדיסקט או מדיסק. ממערכת ההפעלה לא מומלץ בכלל

פורסם
  • מחבר

עידכנתי ביוס בהצלחה, עדיין אין זכר לכרטיס המובנה באופק.

ועדין המחשב לא מזהה אף כרטיס pci.

הביוס מתריע על התנגשות בחריצי pci.

מה עוד אפשר לבדוק ?

פורסם

עידכנתי ביוס בהצלחה, עדיין אין זכר לכרטיס המובנה באופק.

ועדין המחשב לא מזהה אף כרטיס pci.

הביוס מתריע על התנגשות בחריצי pci.

מה עוד אפשר לבדוק ?

מאיכן אתה בארץ הייתי מנסה להעביר לך דיסק שהוא חבילה עם כול סוגי הדרייברים ב INSTAL ....

אבל פאקינג זה 700 מגה בייט :-X :screwy: ככה שזה קצת קשה !

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז ככה, מסתבר שהמחשבים האלו היו קורבנות של הצפה.

יש סימנים של בוץ בחלק התחתון של המחשב, איפה שממוקם הכרטיס רשת המובנה וחריצי הpci.

ליד הכרטיס רשת יש צ'יפ שאחת הרגליים שלו נאכלה מחלודה/קורוזיה,ועוד כמה רכיבים קטנים חומים(לא מכיר את השם שלהם..) נראים כאילו נעקרו מהמקום.. אני אנסה לחבר אותה מחדש בשביל האתגר :D.

בכל אופן אני כנראה אתחדש בלוח חדש, תודה למי שניסה לעזור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים