עבור לתוכן

"יש לבת שלי ציצים נורא יפים..."

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מזה ככה? ככה מתפלג המין האנושי. מיעוט של אינטלקטואלים בצד אחד, מיעוט של אידיוטים גמורים בצד השני והשאר באמצע.

מה שכתבת כאן הוא אמת לאמיתה. אף אחד, כולל אותי, לא רואה בזה דבר שאינו נורמטיבי; זוהי התפלגות נורמלית לחלוטין. הבעיה מתבררת כאשר מתבוננים בתפר הדק - התחום האפור והמטושטש - בו אדם שיש בו הפוטנציאל להיות "אינטלקטואל" עשוי להיכנע בגיל צעיר מאד ללחץ המופעל מצד הזרם המרכזי. המגמה כיום היא איבוד יחידים פוטנציאליים כאלו לטובת הזרם המרכזי, או במילים פשוטות: מיעוט האינטלקטואלים קטן ועל חשבונו גדל הזרם המרכזי. אני חוזר שוב על העקרון הבסיסי המעוות, המשמש כמסר שמקבל הדור הצעיר: זה "in" להיות ממוצע או אפילו טיפש ו-"out" להיות מוצלח אינטלקטואלית. זה דבר חמור ביותר, אינכם מסוגלים כרגע להפנים עד כמה הדבר הרסני בטווח הרחוק. זה ההסבר לגידולו של הזרם המרכזי הממוצע ובמקביל, גם ההסבר לשחיקתה של השכבה האינטלקטואלית; כל עוד ההליך הזה אינו נבלם ואף מתחזק, העתיד רחוק מלהיות ורוד. כמו שכבר אמרתי, ההליך הזה איטי אבל מורגש ב"זמן חיים" של אדם. למען האמת, גם בהרבה פחות מכך... יהיה מעניין אם בעוד חמש שנים נוכל להקפיץ את השרשור הזה ולבחון במדויק מי משני המחנות שנוצרו כאן היה קרוב יותר לאמת.

• תגובות 114
  • צפיות 22.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הכל קשור. ה-כ-ל. יש קשר בין סלקום ווליום, ילד בן 14 שמשתכר ודוקר מישהו ברחוב, היחלשות השלטון והפגיעה בהשכלה. הכל קשור אחד לשני, הכל נובע מריקבון תרובתי עמוק שהשתרש במדינה הזאת בעקבות אמריקניזציה כושלת.

אתה פלצן שמדבר במילים גדולות וזה הכל.

ישראלים הם לא עם מיוחד. צאו כבר מהסרט. מה שיש פה יש בכל העולם.

איך שאני רואה את זה, אתה אוהב להיכנס במדינה, כאילו במערב הנאור לא צופים בריאליטי, אין שחיתויות, אין פשיעה.

דרך אגב, אם ילד בן 14 משתכר ודוקר מישהו זו אשמת ההורים שלו ששמו עליו זין, לא אשמת ה"חברה"

פורסם

אתה פלצן שמדבר במילים גדולות וזה הכל.

ישראלים הם לא עם מיוחד. צאו כבר מהסרט. מה שיש פה יש בכל העולם.

איך שאני רואה את זה, אתה אוהב להיכנס במדינה, כאילו במערב הנאור לא צופים בריאליטי, אין שחיתויות, אין פשיעה.

דרך אגב, אם ילד בן 14 משתכר ודוקר מישהו זו אשמת ההורים שלו ששמו עליו זין, לא אשמת ה"חברה"

אתה פלצן שמנותק מהמציאות וזה הכל.

ישראלים הם לא עם מיוחד? נכון, כעם אנחנו ממוצעים למדי מכל בחינה. אבל המדינה שלנו עומדת בפני סכנה קיומית 24/7 גם אם לא נוח לך להודות ולהכיר בזה, אנחנו לא יכולים לקחת בקלות ראש דברים כמו התנוונות של החברה באותה המידה שבריטניה למשל יכולה לקחת. וד"א, במקרה של בריטניה ההתעוררות היתה מאוחרת מדי, הנוער שם מדורדר למצב עגום בגלל השפעות של תרבות והגירה ממדינות עולם שלישי.

אני לא אוהב להיכנס במדינה אני אוהב לפקוח את העיניים למי שמסביב, אם נמשיך להאמין שמה שקורה מסביב הוא בסדר ולא לראות את המגמה שאנחנו צועדים בה המצב יהיה אפילו יותר עגום, אתה יכול להמשיך לתקוע את האף באוויר ולחשוב שיש בכלל בסיס להשוות מדינת עולם שלישי למחצה (שזה אנחנו) למקום כמו "המערב הנאור" לכאורה- קיצר אתה טועה. וזה שבמערב ה"נאור" יש שחיתות ויש פשיעה לא אומר שצריך לשאוף לזה ולא לקבל את זה, אפשר לשאוף ליותר טוב, לשאוף למצוינות זה לא מילה גסה, לשאוף לחברה מתוקנת יותר זה לא דבר רע.

אם ילד בן 14 משתכר זה לא אשמת החברה? החברה מורכבת מהפרטים שחיים בה. אם אתה חי במקום שבו ילדים דוקרים אחד את השני החברה שאתה חי בה רקובה, אם דור ההורים אשם בזה הוא גם חלק מהחברה ומכאן פועל יוצא שגם בזה החברה אשמה. אתה לא יכול לקחת פרט ולבודד אותו מהמרקם שהוא נמצא בו, אם יש תופעות כאלה במדינה שלנו זה בעיה של כולם.

פורסם

-סכנה קיומית זה דבר אחר. אני מדבר על זה שאנשים כמוך כל הזמן מבדילים את הישראלים (אם זה סטריאוטיפים או דברים אחרים) משאר העולם, כאילו אנחנו זן אחר של אנושות.

-התוונות חברה? עוד ביטוי גדול בלי משמעות מאחוריו? אתה לא יכול לשאוף ליותר מהרמה הכללית של המין האנושי (דומה למה ש Chymes אמר) -

אם אנשים רוצים לראות ריאליטי הם יראו, אם הם רוצים להשתכר הם יעשו את זה וכך הלאה. אתה לא יכול לחנך את העולם - כי אתה מחפש מעין אוטופיה.

-כן, זו אשמת ההורים. אם אני ומעגל החברים הקרוב שלי לא משתכרים בפארק כל שני וחמישי, לא מעשנים, לא עושים סמים (ואני מניח שגם אתה ככה) - אבל מסביבינו יש כאלה שזו שגרה בשבילם - כנראה שאנחנו קיבלנו חינוך טוב יותר.

ואתה לא יכול להגיד שכל דור ההורים האשם - זו הכללה גסה. יש ויש. ואם יש תופעות כאלה זו יכולה להיות בעיה כללית, אבל לא ממש אשמה כללית.

פורסם

אני חושב שהבעיה נעוצה במקום אחר, "השכבה האינטלקטואלית" מתרבה פחות.

איש ההיי טק שעושה את מה שנקרא המסלול הישראלי הממוצע של צבא-טיול-תואר מביא ילדים בגיל 30 לערך וגם אז על פי הסטטיסטיקה יהיו לו רק שני ילדים. אני מאמין שלגיל ההורים חשיבות מכרעת בחינוך (על פי הוריי והורי חבריי). לעומתו יש שני גורמים בחברה הישראלית שמיוחדים לחברה הישראלית - ערבים וחרדים שאינם עושים צבא ומביאים מספר גדול של ילדים. בנוסף גם אותו רוב ממוצע שאינו עשה תואר, מביא ילדים בגיל צעיר וגם מביא יותר ילדים.

כך גם ללא גורמים משחיתים כמו טלביזיה וכו' השכבה המשכילה מתמעטת ביחס לאוכלוסיה הכללית. בנוסף יש כאן אלמנט של לחץ חברתי כמו שצוין. ככל שיחסם של המשכילים בבית הספר קטן, כל הלחץ להיות "כמו כולם" (AKA ממוצע שלא מתבלט בהישגיו) גדל.

רואים את זה כבר בימינו. בין אחותי לאחי לביני מפרידות שנתיים וכולנו למדנו באותו בי"ס (אני הבכור, אחותי האמצעית). בבי"ס שבו למדתי השכבה מחולקת לבגרות מלאה וחלקית, כמו כן כמו בכל בי"ס התלמידים בוחרים את מקצועות ההרחבה. בארבע השנים שעברו מאז סיימתי הצטמצמו מאד כמות כיתות הבגרות המלאה (מ9 ל6) כמות התלמידים שבוחרים בפיסיקה (תנאי חובה ברוב האוניברסיטאות בארץ) ירד מ3 כיתות לבקושי 1, וכמות האנשים שניגשו לפסיכומטרי בזמן התיכון ירדה גם היא מ3 כיתות ל1. כל אלה מלמדים בבירור כי התלמידים של היום (כמה מגוחך זה נשמע! הרי רק לפני 4 שנים סיימתי תיכון, רק מראה כמה הדרדרה החברה) פחות חושבים על העתיד ויותר עסוקים בעצמם וברגע.

פורסם

אני אישית לא מבין מה נפלתם על טלויזיה כול כך ???

בתור אחד שהוא שיא דור הטלויזיה אני לא מרגיש שאני ערס או טמבל (רק מידי פעם) יותר מידי.

חוץ מזה שכול אחד יכול לבחור מה לראות! אני הייתי רואה נאשיונאל גיאוגראפיק וSTAR TREK... כן כן... (נו תנו הערה ישראלית)

אבל חוץ מזה אני גם הייתי רואה את כול הזבל של הריאלטי וכול השטויות האלו.

ולדעתי ילדי הטלוויזיה הם כמעט אף פעם לא ערסים כי זה אומר שהם לא היו בחוץ ברחוב עם כול ה"ילדים הטמבלים". (ממש הבאתי דיבור בית ספר פה)

קיצר זה סביר להניח שמי שלא גדל ברחוב (אלא מול הטלוויזיה) יהיה בן אדם הרבה יותר סבבה... ואם הוא גם רואה את התוכניות הנכונות אולי גם בעל ידע.

פורסם

עם כל הדיבורים הללו, אין איזה מבט על הציצים שלה לחסרי הטלוויזיה שבינינו.

זה כמו סיור לימודי של חברי הכנסת בבתי בושת, לא? צריך להכיר את האוייב. :silly:

פורסם

תזפזפ קצת בערוצי הילדים ותראה איזה זבל משדרים שם, ואח"כ תראה איך הילדים שכל היום צמודים לתוכניות האלה מתנהגים, ואז תבין.

פורסם

לפני שתגיב כדאי שתלמד שכותבים כול בכתיב חסר: כל :)

ובקשר לדיון עצמו - יכול להיות שסתם אומרים שהדור הזה דפוק וכו', אבל אני למדתי בזמנו לפני עשור בביה"ס בירושלים שהיה נחשב לתיכון ברמה סבירה ועכשיו הרמה שלו ירדה פלאים לצערי..

אח שלי לומד בביה"ס ליד"ה שבזמנו נחשב לאחד מבתי הספר הטובים בארץ אם לא הטוב שבהם. היום - האיכות והשאיפה למצויינות שהיתה בו פעם די נעלמה.

המסקנה - רמת הנוער ירדה פלאים בתוך עשור. הלוואי ואני טועה אבל כמו שזה נראה יש כאן הדרדרות ברורה וההתדרדרות הזו לא עומדת להפסק..

פורסם

לי יש דעה בעניין

כאחד משנות ה 70 כילד שגדל על אנציקלופדיות ועד היום אוהב ספרים ישנים לקריאה אני מזועזע מתרבות החינוך המהיר והצמדת הילדים לטלויזיה.

לי הקריאו סיפור לפני השינה לי אמרו שאם אין לי מה לעשות "לך תיקרא ספר".היום כאדם בוגר אני רואה לא מעט הורים צעירים שמונעים מהילדים את זכות הקריאה

בכך שמצמידים אותם למיקרע עם הזבל שמשודר.אני גדלתי על רגע ודודלי שהיה מוסר השכל לטלויזיה - היום יש רק זבל :pissed:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים