פורסם 2008 באוגוסט 3117 שנים יש לי בבית 2 מחשבים + ראוטר מחשב אחד נמצא ליד הראוטר, והמחשב השני מחובר לראוטר עם כבל רשת. עכשיו יש לי מחשב שלישי שנמצא ליד המחשב השני... ואני רוצה לחבר אותו גם לרשת (בלי שיהיה תלוי במחשב 2, ובלי להעביר בבית עוד כבל רשת) האם אפשר איכשהו לפצל את הכבל בעזרת ראוטר נוסף? ציור להמחשה:
פורסם 2008 באוגוסט 3117 שנים מחבר מה ההבדל בין Hub ל Switch?האם הראוטר עדיין יוכל לקבוע כתובות IP לאותם שני מחשבים שמחוברים אליו דרך hub?
פורסם 2008 באוגוסט 3117 שנים hub מרבב את החיבור בצורה שווה לכולם ללא ניהול בשיטת broadcast .יswitch ניתן לניהול ומבצע ריבוב ע"י מה שנקבע לו וגם יודע איזה חבילת מידע מיועדת לאן שיותר מתאים ל multicast או אפילו anycast במידה ורמת הניהול מספיק מורכבת.מבחינת עומסים סביר להניח שזה ממש לא ישנה במקרה שלך.מכיוון שמדובר בציוד רשת שהוא מרבב אין הנתב יראה אותו כ"עוד כבל" ויספק לו כתובת IP לפי DHCP וכד'.
פורסם 2008 באוגוסט 3117 שנים מחבר בעצם מה שאתה אומר זה שהראוטר ייתן כתובת IP ל HUB?ומה לגבי המחשבים שמחוברים לHUB? מי ייתן להם IP?נגיד והתקנתי אימיול על מחשב מספר 2 (שנמצא מאחורי ה HUB) איך אני אפתח לו פורטים בראוטר? אני אצטרך לתת את ה IP של ה HUB? ואז ייווצר מצב שאותם פורטים יהיו פתוחים לכל מה שמאחורי ה HUB?תודה על העזרה :-)
פורסם 2008 באוגוסט 3117 שנים אני חוזר שוב: HUB הוא רכיב מרבב multiplexer - הוא עובד בשכבה הראשונה והשנייה ואין לו שום קשר לכתובות IP או ניהול תעבורה ושלא לדבר על זה שHUB לא מנוהל בכלל (בציוד הביתי).
פורסם 2008 בספטמבר 117 שנים א) האב או מתג (סוויצ') שקופים לחלוטין עבור הנתב. הם לא מקבלים כתובות IP, והמחשבים שמאחוריהם נגישים בדיוק כאילו היו מחוברים ישירות לנתב.ב) אין ממש טעם לחפש האב בימינו, כשסוויצ'ים כל-כך זולים, זמינים ומהירים.
פורסם 2008 בספטמבר 117 שנים כאן (http://www.netcheif.com/Articles/HSR/HSR.htm) תוכל למצוא מדריך מפורט שהכנתי שמסביר את ההבדלים בין SWITCH ל-HUB.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.