עבור לתוכן

שאלה|ראוטר לא מתחבר לכתובת האייפי שצויינה

Featured Replies

פורסם

שלום! היום קניתי ראוטר L2TP, ולפי ההוראות לאחר שחיברתי את המודם לראוטר ואת הראוטר למחשב(בדקתי את כל החיבורים וה"WAN" בראוטר אף היבהב, וכך גם המודם הראה פעילות תקינה) אבל כאשר ניסיתי לכתוב את כתובת הIP שצויינה בהוראות ההתקנה של הראוטר, הדפדפן לא הציג לי כלום :'(. אני מקווה שתעזרו לי, דרך אגב אני חדש כאן ומקווה להשתלב, אני די מבין במערכות מחשבים אבל כנראה תחום הרשתות והאינטרנט הוא לא התחום החזק שלי :nixweiss:.

פורסם

בעברית קוראים לזה נתב!

איזה דגם נתב קנית?

אתה מנסה לבצע את ההגדרות בחיבור קווי? שים לב שרוב הנתבים דורשים חיבור קווי לצורך הגדרות ראשוניות.

תכנס לחלון מסוף (CMD) ותרשום ipconfig

תראשה מה כתובת הGATEWAY זאת אמורה להיות הכתובת של הנתב.

פורסם

איזה נתב קנית? תבדוק בהגדרות ה-IP של כרטיס הרשת שלא מוגדרת כתובת IP ידנית אלא הגדרה למשיכה אוטומטית של כתובת.

פורסם

כנס למאפיינים ה Local area connection שמייצג את ממשק כרטיס הרשת שלך

(כרטיס הרשת שמחובר לנתב כמובן, במידה ויש יותר מכ.רשת אחד)

(את ה LAC הזה אתה יכול למצוא כמובן בלוח הבקרה, תחת חיבורי הרשת)

במאפיינים שלו כנס למאפייני ה TCP/IP וודא שמסומן שם לקבל כתובת IP באופן אוטומטי

תן אישור, ובדוק מה כתובת ה IP שהמחשב שלך מקבל מהנתב, ובעיקר מה שער ברירת המחדל (ה default gateway)

שער ברירת המחדל הוא הכתובת של הנתב (במידה והוא לא מתחיל ב 169.254)

איפה בודקים מה כתובת ה IP ושער ברירת המחדל? קליק כפול על ה LAC ומעבר ללשונית "פרטים" או ב CMD רושמים את הפקודה ipconfig.

מצאת למשל שכתובת ברירת המחדל שלך היא 192.168.2.1? אזי זוהי הכתובת של הנתב, נסה לגלוש אליה מהדפדפן.

אם אתה עדיין לא מצליח לגלוש לממשק הנתב, וודא שלא מוגדר לך איזה פרוקסי בדפדפן או משהו כזה.

ושהדפדפן שלך לא מנסה לכפות חיוג אוטומטי של החייגן.

(ב IE כנס לאפשרויות אינטרנט ובפנים להתקשרויות, וודא שאתה מסמן את האפשרות "לעולם אל תחייג התקשרות")

אם אתה נתקל בעוד בעיות, או משהו לא מובן, תשאל כאן.

ברוך הבא.

פורסם
  • מחבר

לאלו ששאלו יש לי נתב של Sweex ותודה שלימדתם אותי את העברית על בוריה:P

קודם כל, אני חייב להגיד שכבר עזרתה לי במשהו, כי סוף סוף הצלחתי להתחבר לאתר שלהם דרך כתיבת הIP בדפדפן!(נכנסתי ללוח הבקרה->חיבורי רשת ושם היה לי חייגן בשם Local Area Connection 2)

להלן תמונה(כעת ניתקתי אותו, אך לפניכן הוא היה מחובר):

http://img374.imageshack.us/img374/2492/prob1sl1.jpg

אך כאשר מילאתי אחר כל ההוראות שהם נתנו לי שם, עדיין לא הצלחתי להתחבר לאינטרנט! אך ורק הצלחתי לראות את דף הבית של החברה של המודם שלי, דרך הIP(כמו שציינתי, זהו כבר הישג)

דרך אגב, זאת הודעה שקיבלתי בזמן הנסיון להתחבר לאינטרנט:

http://img254.imageshack.us/img254/319/problemfv9.jpg

מה עוד אני יכול לעשות :-[?

פורסם

היי שוב,

אין צורך לצטט תגובה שנמצאת בדיוק מעליך - היא מעליך... זה מיותר ומכביד על העין ועל הפורום.

תכול לערוך את הציטוט החוצה בבקשה (ועל הדרך את התמונות להפוך לקישורים או thumbnails? הן גדולות מדי לפוסט בפורום)?

בקשר לבעיה, מהתמונות לא ממש ברור מה עשית, אבל משהו נראה שם מוזר מבחינת החיבורים הפעילים-

אני מקווה שברור לך שסדר החיבורים הוא כזה:

1. כבל RF של HOT מהקיר > למודם של הוט.

2. כבל רשת מהמודם של הוט > לכניסת ה"WAN" בנתב.

3. כבל רשת שיוצא מאחת מיציאות ה LAN בנתב > אל כרטיס הרשת במחשב.

כשהמצב הוא כזה, אתה נכנס ומגדיר בממשק הנתב שהחיבור הוא מסוג PPTP או L2TP (בהתאם להוראות שברשותך)

יחד עם כתובת IP של השרת של ספקית האינטרנט שלך שמקבל את החיבור, שם משתמש וססמא.

מומלץ לפני הכל לבצע ניתוק מהחשמל של המודם וחיבור חזרה אחרי כמה שניות (בצע זאת כשהנתב כבר מחובר אליו)

ובנתב מומלץ לבצע clone mac (כלומר שהנתב יזדהה עם כתובת הרשת של המחשב).

פורסם
  • מחבר

אוקיי, קודם כל מצטער על התמונות ועל הציטוט.

שנית, זהו, ששיניתי בממשק הנתב את הIP של הספקית, והוא נתן לי שגיאה שהL2TP IP של הספקית שלי(012) לא תואם לIP השרת..

פורסם

תוכל להעלות screenshot של מסך הגדרות ה L2TP בנתב, וגם את הודעת השגיאה המדוייקת שאתה מקבל?

פורסם
  • מחבר

אוקיי, דבר ראשון הצלחתי להשיג את הIP הנכון, ואני כבר לא מקבל את השגיאה, אך עדיין אינני יכול ליצור התקשרות.

לפני שאפרסם צילום מסך של הגדרות הL2TP, ברצוני לדעת אם יש שם פרטים שעליי להסתיר קודם לפני הפירסום(מקווה לתשובה הגונה- מפני שהינך מנהל את הפורום הנ"ל) תודה:) ברגע שאקבל תשובה, אערוך הודעה זאת עם פרסום צילום מסך.

עריכה:

http://img254.imageshack.us/img254/2116/prob2kk5.jpg

פורסם

להסתיר? רק את שם המשתמש שלך (לא חובה, אבל אם בא לך תסתיר) והססמא כמובן (שגם ככה מוסתרת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים