עבור לתוכן

מישהו יודע מה קרה לאתר של טורק ?

Featured Replies

פורסם

לא יודע ותאמת לא אכפת לי..

http://www.sratim.co.il/

הרבה יותר טוב

פורסם

טורק זה אתר של תרגומים, לא של טורנטים.

בכל מקרה, יש את subcenter שלדעתי לא פחות טוב.

פורסם

אם אני לא טועה, גם תרגומים הם לא חוקיים... (עד כמה שזה מפגר לדעתי)

פורסם

מה? למה שזה לא יהיה חוקי?

פורסם

למה? כי תרגום של סרט/סדרה הוא בעצם התסריט של אותו סרט/סדרה, ועל זה כמובן שיש זכויות יוצרים.

אני אפילו זוכר באתר torec שביקשו שם תרומות למאבק משפטי הנוגע לנושא

לך תדע, אולי פסקו נגדם...

ואני גם (כמו שכבר כתבתי) חושב שזה מפגר, אבל אני עדיין בטוח כמעט

לחלוטין שזה לא חוקי

פורסם

בגלל שיש זכויות יוצרים על הסרט/סדרה כאשר הכתוביות הם חלק בלתי נפרד ממנו.

פורסם

אבל זה לא שנגנב התרגום זה תורגם במו ידם אני לא חושב שיש כאן משהו לא חוקי זה כמו שאני אתרגם שיר לעברית ואשיר אותו אז מה?! גנבתי את השיר?

פורסם

כן ואפשר לתבוע אותך.

פורסם

כן, גנבת את השיר

מה, רק על המנגינה יש זכויות יוצרים?

בדיוק כמו שאם אני כותב משהו, אז יש לי זכויות יוצרים עליו (כמו מאמר או ספר...)

אז הטקסט הוא חלק בלתי נפרד מהסרט/סדרה, ולכן גם עליו יש זכויות יוצרים

מעבר לכך,

יוצרי האתר מרוויחים כסף על התרגום (הרי יש מודעות באתר, וה"מוצר" כביכול של האתר זה התרגומים)

ולכן אפילו אי אפשר לטעון שזה לשימוש אישי בלבד ולא למטרות רווח

פורסם

אז אנחנו יכולים להתווכח על זה שעות אבל אני אישית מאמין שאין כאן גנבה אלא אם אני אשיר את השיר באותה שפה ואותו לחן

בקשר לתרגום סרט זה ממש מגוחך שאסור לי במו ידיי לתרגם

פורסם

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%99%D7%A4%D7%93%D7%99%D7%94:%D7%96%D7%9B%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%99%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D_-_%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA_%D7%95%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA#.D7.94.D7.90.D7.9D_.D7.99.D7.A9_.D7.96.D7.9B.D7.95.D7.99.D7.95.D7.AA_.D7.99.D7.95.D7.A6.D7.A8.D7.99.D7.9D_.D7.A2.D7.9C_.D7.AA.D7.A8.D7.92.D7.95.D7.9D_.D7.99.D7.A6.D7.99.D7.A8.D7.94.3F

האם תרגום חופשי של שיר שלם מאנגלית לעברית הוא הפרה של זכויות יוצרים?

כן במידה והשיר המקורי עדיין מוגן בזכויות יוצרים.

מזל שלא צריך להתווכח ויש חוקים בארץ.

פורסם

סתם שאלה דבילית אבל אני חייב

זה לא חוקי נכון עם זה אני מסכים.

אבל מה עם סרט שבארץ עדיין לא קנו לו זכויות (ע"ע רזידנט איוול 1 והמסור שלקח כמעט שנה עד שהם הגיעו לארץ) לשידור או סדרה שלא שודרה בארץ מעולם אבל כן החליטו לעשות לה תרגום (שרה קונור לדוגמה, ועונה חמישית של סטארגייט אטלנטיס) מה אז זה גם לא חוקי למרות שאין שום זכויות עליהם בארץ ?

זאת יכולה להיות נקודה למחשב נוספת שאף אחד לא מפסיד כלום כעקרון אם מתבצעת הורדה לתוכן לא חוקי כאשר ידוע שתוכן זה לא ישודר בטלויזיה הישראלית (ולהתעלם לרגע מזה שהוא יהיה ניתן לקניה ברשת מחו"ל).אז למרות שזאת עדיין גנבה זאת לא גנבה שפוגעת במישהו (משהו כמו לקחת בלי רשות 5 שקל מהארנק של אמא כדי לקנות ארטיק).מה דעתכם ?

ההיתייחסות היא כמובן בארץ שלנו בלבד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים