עבור לתוכן

הצעה למחשב נייד לעיצוב גרפי - תקציב 8500-9000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לעוזרים! :)

חברה שלי מתחילה עוד מעט לימודים והיא צריכה לרכוש מחשב טוב לגרפיקה.

אני לא יודעת בדיוק מה יהיו התוכנות אבל אני בטוחה שחלק מכם יודעים :)

בטח משהו בסגנון של PHOTOSHOP, 3Dmax, ILLUSTRASOR וכדומה.

איזו חברה הכי מומלצת למחשב גרפי?

1. HD צריך להיות מעל 200 ג'.

2. מסך 15.4 אינצ'.

3. עדיפות למחשבים קלים ושקטים.

4. בנוסף היא רוצה לרכוש תחנת עגינה.

5. כרטיס מסך מטורף שיריץ את כל התוכנות הכבדות של העיצוב הגרפי.

6. מעבד חזק ויציב.

7. 4 כניסות USB.

8. צורב DVD.

אם אתם יודעים עוד על דברים שהיא זקוקה להם במחשב אשמח לשמוע :)

בתודה,

מורן.

פורסם

לדעתי עוד כמה אלפי שקלים למחשב כזה (במיוחד אם כוללים תחנת עגינה).

דוגמאות:

Thinkpad T61p/W500

DELL Precision

סדרת ה-workstation של HP.

יותר זול, אבל גם כרטיס מסך לא כ"כ חזק:

Thinkpad T61/T500

DELL Latitude

הסדרה העסקית של HP שאינה workstation.

כמובן, מחשב 15.4" לא באמת יהיה קל, אבל אין מה לעשות.

פורסם
  • מחבר

סליחה התכוונתי שהמחשב עצמו הוא בתקציב של 6000-7000 ש"ח

לא כולל תחנת העגינה, רשמתי אותה כי אולי יש ניידים שלא מתאימים לזה...

אז עכשיו זה בסדר או עדיין מחיר נמוך?

כן אני יודעת ש-15.4 הם לא כל כך קלים, אבל זה מה שהיא רוצה :)

תודה על העזרה!

אשמח לעוד הצעות

מורן

פורסם

כן, התקציב קצת נמוך. מחשבים לגרפיקה מקצועית (Workstation) הם מהניידים היקרים ביותר שניתן לקנות. תקציב ריאלי למחשב נייד טוב מסוג זה מתחיל יותר בסביבות ה-8500-9000 ש"ח. אם יש לה אפשרות לקנות בארה"ב זה מאד משתלם במחשבים ברמה כזו, ההבדל במחיר יהיה עצום. לחילופין אפשר להתפשר על רמת הכרטיס הגרפי כפי ש-qttp הציע.

ניתן למצוא מחשבים יותר זולים עם כרטיסים גרפיים די חזקים מסדרות גיימינג (בניגוד לסדרות מקצועיות). כרטיסים מסדרות מקצועיות מותאמים יותר טוב לשימוש עם תוכנות גרפיות. ההבדל יכול להיות בלתי מורגש או מורגש ברמה שתקשה מאד על העבודה. זה תלוי בדרייברים, בתוכנות, בכרטיסים ובסוג העבודה. זו אפשרות להוזיל את העלות אבל יש לוודא טוב לפני הרכישה עד כמה התוכנות שהיא מתכוונת להריץ תואמות עם כרטיס המסך ובכל מקרה זה בדר"כ פחות אופטימלי למי שמעוניין במחשב שיאפשר עבודה גרפית טובה. כמו כן, רוב המחשבים מהסוג הזה לא מציעים תחנות עגינה.

מכיוון שמדובר בהבדלים אדירים במחיר ובהוצאה ענקית, אני ממליצה שחברתך תוודא בדיוק באילו תוכנות גרפיות מדובר והאם יכולת עבודה תלת מימדית אכן נדרשת ובאיזו רמה. כרטיס המסך "המטורף" שמותאם לעבודה גרפית הוא האלמנט שיעלה את מחיר המחשב הרבה מעל התקציב שלה. תוכנות כמו פוטושופ לא דורשות לדוגמא כרטיס מסך חזק בעוד תוכנות CAD כן.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המנומקת :)

עזרת לי מאוד בכל הנוגע על מידע של מחשבים ניידים לגרפיקה.

כי אני מבינה במחשבים אבל בניידים קצת פחות ובמיוחד בגרפיקה.

אני אדבר איתה ואגיד לה את מה שאמרת.

אפשר אולי שתיתני לי כמה לינקים למחשבים טובים לגרפיקה בשבילה עד 9000 ש"ח?

ככה אנחנו בערך נדע מה המפרט המומלץ ויהיה לנו יותר קל לבחור אחד בשבילה! :)

תודה רבה שוב על העזרה!

מורן

פורסם

אין הרבה דגמים מהסוג הזה. האפשרויות הן בעיקר מה ש-Qttp ציין, דגם או שניים של Fujitsu ואולי עוד ספורים אחרים. נראה לי שלא ניסחתי את עצמי לגמרי בבירור - התקציב שציינתי הוא אכן ההתחלה, אבל זו רמת המינימום למחשב מסוג זה. רובם עולים מעל 9000 ש"ח ואפילו מגיעים ל-12,000-15,000 ש"ח בארץ.

האפשרות הזולה ביותר ,בסביבות 7500-9000 ש"ח, היא ה-Dell M4300. המחיר הנמוך יהיה אם מתפשרים על הספסיפיקציות מחוץ לכרטיס המסך. כרטיס המסך כאן הוא בסיסי יחסית אבל עדיין מהסדרה המותאמת ספציפית לעבודה גרפית (Quadro במקרה הזה).

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=592333

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-m4300-t8300.htm

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_2268&products_id=22409

את ה-Lenovo T61p ניתן למצוא בדר"כ בסביבות 10,000 ש"ח עם כרטיס מסך טוב בהרבה מזה שב-m4300.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=711712

ה-HP 8510w בדר"כ נמכר אונליין בסביבות ה-12,000 ש"ח אבל יש מעט מאד חנויות שמוכרות את הסדרות העסקיות של HP אונליין אז כדאי לברר מחירים בחנויות פיסיות, יתכן וניתן למצוא ביותר זול.

לאחרונה הוחלפו בארה"ב רוב דגמי ה-Workstation של החברות הגדולות. יתכן כי כשהדגמים החדשים הללו יכנסו לארץ ניתן יהיה לרכוש את הדגמים הישנים יותר במחיר מופחת. אין לי מידע לגבי מתי בדיוק יגיעו הדגמים הללו לארץ. שוב, אני במקומה הייתי שוקלת רכישה בארה"ב אפילו אם זה אומר להתעסק במשלוח המחשב בדואר (וזה אכן דורש קצת התעסקות). לדוגמא, מחשב כמו ה-HP 8510w מתחיל בסביבות ה-5300 ש"ח עם ספסיפיקציות טובות למדי ויש סיכוי טוב ש-HP תספק אחריות בינלאומית על מחשב מסדרה כזו (יש כמובן לוודא מול HP).

פורסם
  • מחבר

בקיצור מה שאת אומרת זה שאין על מה לדבר אם התקציב הוא כזה.

אלא 10000 ש"ח ומעלה. נכון?

סבבה אני אעדכן אותה בזה :) מקווה שהתקציב לא יהיה גבוה מידיי, למרות שאין ממש מה לעשות

היא חייבת מחשב כזה...

יש לך אולי הצעות למחשבי DELL שטובים לגרפיקה במחירים שאמרת?

היא לא רוצה Lenovo לפי מה שאני זוכרת... היא דיי נעולה על DELL

וה-HP גם היא לא תאהב אותו בגלל העכבר

אודה לך אם תוכלי להביא לי דוגמאות למחשבים חזקים באמת מחברת DELL

ב-10000 ש"ח ואם ב-12000 צריך אז גם בתקציב הזה.

תודה רבה tgolin :)

את עוזרת לי מאוד!!

נ.ב:

מה שכתבת בשתי שורות למטה, קורה לי פה גם כל הזמן :)

למרות שיש את הסמל של הנקבה בפרופיל, לא כולם מסתכלים... בעיה...

פורסם

יש לך אולי הצעות למחשבי DELL שטובים לגרפיקה במחירים שאמרת?

היא לא רוצה Lenovo לפי מה שאני זוכרת... היא דיי נעולה על DELL

וה-HP גם היא לא תאהב אותו בגלל העכבר

אודה לך אם תוכלי להביא לי דוגמאות למחשבים חזקים באמת מחברת DELL

ב-10000 ש"ח ואם ב-12000 צריך אז גם בתקציב הזה.

מהי הבעיה בעכבר?

מדובר במחשבים שמיועדים לצרכים ספציפיים ונדיר שחברה מייצרת יותר מדגם אחד של Workstation באותו גודל מסך בכל זמן נתון. בהתאם, לדל יש רק דגם אחד ב-15' שכבר ציינתי. עם זאת, הוא מוחלף בימים אלה והדגם החדש כבר יצא בארה"ב (M4400) ומכיל כרטיס מסך חזק בהרבה. הוא כנראה מתחיל להגיע לארץ רק עכשיו, יש רק מעט מאד התייחסויות אליו אונליין

http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=m4400

אני הייתי מחכה קצת ורואה מה יהיו המחירים ומבררת מול דל היכן עוד ניתן להשיג אותו.

נ.ב:

מה שכתבת בשתי שורות למטה, קורה לי פה גם כל הזמן :)

למרות שיש את הסמל של הנקבה בפרופיל, לא כולם מסתכלים... בעיה...

זה שהם לא מסתכלים, מילא. 99% מהחברים בפורום הזה הם גברים אז אני סלחנית בנושא. זה שממשיכים לענות לי בזכר אחרי שאני מדברת בלשון נקבה לאורך 3 עמודים זה כבר טיפה מעצבן :s07: בכל מקרה אני שמחה לראות כאן בחורות מדי פעם :)

פורסם

אם את רוצה יש לי מחשב סוף הדרך למכירה

צרי איתי קשר במייל אם זה מעניין אותך

futurelover@netvision.net.il

פורסם
  • מחבר

המחשב בשביל חברה שלי. לא בשבילי

אני לא חושבת שהיא תקנה ממחשב ממישהו. אבל עדיין תודה על ההצעה :)

בכל מקרה אני עדיין רוצה לשמוע את המפרט של המחשב, לך תדע אולי היא תרצה :)

פורסם

אני קורא כאן המון הודעות בשקט ולא כותב הרבה (רק כשצריך) - ואני חייב לשחרר משהו הפעם:

כמו ש-tgolin ציינה בהודעה קודמת - לפני שאת רצה לברר על המחשב הכי יקר שאפשר (אולי) להשיג - כדאי לבדוק מה השימושים. רוב הגרפיקאים (בהנחה שכשכתבת "גרפיקה" התכוונת לעיצוב גרפי) אינם עובדים בכלל בתלת מימד - ואפשר להסתפק בכרטיס מסך במחיר שפוי, שיחזיר את הדיון לרף המחירים שציינת.

אני אומר את זה כדי לחסוך גם לך וגם לאלו שעונים לך את הטררם - קחי בחשבון שמי שעונה לך בדרך כלל לא שולף/פת את התשובה מהשרוול (ואם כן, כל הכבוד לו/לה) אלא חופר/ת קצת בכל מיני מקומות באינטרנט כדי לספק לך תשובה מלומדת ומנומקת, עם הקישור המתאים (למשל: צריך לברר איזה מודל/יצרן של מחשב? איזה מפרטים שלו קיימים? האם קיים המפרט הרצוי בארץ? איפה אפשר לקנות את המפרט הרצוי הזה בארץ?)

פורסם
  • מחבר

אני יודעת, תודה על ההערה :)

חברה שלי צריכה מחשב לעיצוב גרפי, לא יודעת אם קראת את כל ההודעות בעיון

אבל בכמה מהם העיצוב הגרפי עלה על הפרק, ככה שאני בטוחה שכולם פה הבינו למה אני מתכוונת

אני לא ממש יודעת באילו תוכנות בדיוק היא תשתמש במחשב ולמען האמת גם היא עדיין לא בטוחה בהן

ולכן אני שואלת כרגע מה היא צריכה לקנות או בכלל לדעת באיזה כיוון תקציב היא צריכה ללכת על.

התשובות שנתנו לי כאן מנומקות ומאוד טובות

עדיין אני לא יודעת מה היא צריכה ואם באמת היא תצטרך מחשב ב-12 אלף שקל ולכן היא גם עדיין לא קונה

אבל תמיד טוב לדעת מה צריך ואיך להתארגן.

אני גם שאלתי אם התקציב שרשמתי בכותרת יספיק לה למחשב לעיצוב גרפי, וחלק אמרו שלא ממש

אז הבנתי שהתקציב נמוך וככה היא תצטרך להתאים את עצמה...

זאת קצת בעיה, אבל זה מה שיש

אני מקווה שאלה שכותבים לי הודעות לא טורחים יותר מידי, אבל מצד שני אני מאוד מעריכה את מה שהם עושים

במיוחד אם הם בודקים וחופרים כדי למצוא את הדבר הטוב ביותר :)

אז אם לא אמרתי את זה מספיק עד עכשיו...

תודה רבה רבה רבה לכל העוזרים :)

פורסם

אני יודעת, תודה על ההערה :)

חברה שלי צריכה מחשב לעיצוב גרפי, לא יודעת אם קראת את כל ההודעות בעיון

אבל בכמה מהם העיצוב הגרפי עלה על הפרק, ככה שאני בטוחה שכולם פה הבינו למה אני מתכוונת

אני לא ממש יודעת באילו תוכנות בדיוק היא תשתמש במחשב ולמען האמת גם היא עדיין לא בטוחה בהן

ולכן אני שואלת כרגע מה היא צריכה לקנות או בכלל לדעת באיזה כיוון תקציב היא צריכה ללכת על.

התשובות שנתנו לי כאן מנומקות ומאוד טובות

עדיין אני לא יודעת מה היא צריכה ואם באמת היא תצטרך מחשב ב-12 אלף שקל ולכן היא גם עדיין לא קונה

לא חבל על הכסף...? ואגב מחשב נייד הוא לא מציאה לצורכי התעסקות גרפית.

כשלמדתי עיצוב (זה היה ממזמן) רכשתי מק נייד power book בזמנו במחיר של יד שניה.

ואת הכסף הגדול שמרתי לעמדת עבודה רצינית בבית.

אין לה צורך להשקיע במחשב נייד יקר, לצורכי לימודים אפשר להסתדר עם נייד ב-3000-5000 ש"ח.

שהיא תסיים את הלימודים, אז כדאי לה לנצל את הכסף לעמדת עבודה נייחת מקצועית, במיוחד שמדובר בפוטושופ ותלת-מימד.

פורסם
  • מחבר

באמת שאני לא מבינה איזה סוג מחשב היא צריכה בשביל עיצוב גרפי

ככה שאני מאמינה לכל דבר שאתם אומרים

זה מה שהיא רוצה, ככה שאני לא ממש יכולה להחליט מה היא תקנה, רק להגיד לה מה אתם אומרים פה

ומה אתם מציעים והיא תעשה את השיקולים שלה :)

פורסם
  • מחבר

יש עוד הצעות למחשבים ניידים לעיצוב גרפי?

אני מאוד אשמח אם מישהו יסביר לי מה בדיוק המחשב צריך להכיל

איזה כרטיס מסך יפעל טוב?

מעבד, זכרונות וכו'...

אני לא יודעת אם היא באמת צריכה מחשב ב-12 אלף שקל

נראה לי קצת מוגזם

יש הבדל בין עיצוב גרפי לגרפיקה....?

תודה לכל העוזרים! :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים