עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט לנובו T400 1200$

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני מתכוון לקנות מחשב מארה"ב נראה לי שזה המפרט שדי מתאים לי.

הדרישות הן: ליישום סטודנטיאליים להנדסת מכונות - תוכנות שירטוט ומאטלב, אני אקח אותו רק מדי פעם ללימודים.

משחקים בינוניים פלוס מדי פעם ויישומי אינטרנט אופיס וכו'.

המפרט:

2764CTO ThinkPad T400 - 1 Yr Depot Warranty

Edit

Ships within 1-2 weeks**

$1,594.00

$1,195.50

Intel® Core 2 Duo Processor P8400 (2.26GHz 1066MHz 3MBL2) 25W1

Genuine Windows Vista Home Premium12

14.1 WXGA+ TFT, w/ LED Backlight, Camera

ATI Mobility Radeon 3470 with 256MB

2 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1067MHz SODIMM Memory (2 DIMM)8

160 GB Hard Disk Drive, 5400rpm4

DVD Recordable 8x Max Dual Layer, Ultrabay Slim (Serial ATA)5

Note WLAN10

6 cell Li-Ion Battery60

2764: 1 Year Depot Warranty - TopSeller7

בכלליות - איך המפרט? והמחיר?

השאלה היא לגבי כרטיס המסך - האם הוא נחות משמעותית מ 9200 של NVIDIA? יש אפשרות לביטול מהיר ע"י כפתור כמו בסוני?

ולגבי המשקל - מישהו יכול להגיד מה המשקל? הנתון הזה לא מופיע.

דבר נוסף - חיבורים - איך אני יכול לדעת אילו חיבורים יש וכמה (הכי קריטי USB ו HDMI)?

באתר הזה יש ביקורת על הדגם הזה אך בקונפיגורציה שונה, ההבדלים בביצועים יהיו שונים משמעותית?

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4569

תודה,

עמית

פורסם

1) בכלליות המפרט טוב, לגבי המחיר אני לא יכול לחוות דעה, אבל כמובן טוב בהרבה ממה שתשיג בארץ על המחשב הזה.

2) כרטיס המסך טוב משמעותית מה-9200M GS.

3) ככל שידוע לי, יש (ב-VISTA) אפשרות מעבר מהיר בין הכרטיס המובנה לחיצוני (בחירה מתפריט).

4) המשקל הרשמי שלנובו מציינת ל-T400 עם סוללת 6 תאים הוא 2.3KG.

5) יש פירוט מלא של הפורטים בביקורת שקישרת אליה. ספציפית - יש 3 פורטים של USB ואין HDMI.

6) מן הסתם הביצועים של המעבד וחיי הסוללה יהיו נחותים בהשוואה לביקורת, שכן שם דובר במעבד 2.83GHZ וסוללת 9 תאים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

הסוללה לא כ"כ מטרידה אותי משום שאני לא מתכוון להתנייד איתו הרבה וחוץ מזה המעבד שבחרתי אמור להיות יותר חסכוני בחשמל (ובחימום)

בביקורת נכתב שיש כפתור למעבר מהיר בין כ. מסך מובנה ל ATI ובכל התמונות לא מצאתי כפתור כזה.

חיבור VGA יכול להעביר תכני HD? מה הרזולוציה המקסימלית שניתן להעביר ב VGA?

פרט להבדלים במפרט אמורים להיות הבדלים (כמו מקשים, חוזק וכו') בין המחשב בביקורת לבין מחשב אחר מאותה סדרה?

הבנתי נכון מהביקורת - שיש ניקוז לנוזלים במידה ונשפך משהו על המחשב?

לפי הלינק הזה: http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=LOOK-IWS#sw

האחריות לא תופסת בארץ, ידוע למישהו אם זה עניין זמני עד שהדגם יגיע לארץ או שלא תהיה אחריות בכלל? אני הבנתי שלניידים עיסקיים יש בד"כ אחריות בינלאומית.

מה לגבי המחשב הזה של סוני?

Intel® Core 2 Duo Processor P8400 (2.26GHz)

Microsoft® Windows Vista® Home Premium with Service Pack 1

Night Black

2 GB DDR2-SDRAM (DDR2-800, 2GBx1)

[Regular price $50]

160 GB SATA Hard Disk Drive [5400 rpm]

[Regular price $50]

13.3" WXGA (XBRITE-ECO technology)

ATI Mobility Radeon HD 3470

No Fresh Start

Photo Standard

Video Standard

QuickBooks Simple Start

Windows® Live OneCare 90-Day Trial

--------------------------------------------------------------------------------

No Engraving

Microsoft® Works

DVD±R DL / DVD±RW / DVD-RAM Drive

Wireless LAN (802.11a/b/g/n) with integrated Bluetooth® technology

Trusted Platform Module / Biometric Fingerprint Sensor

Standard Capacity Lithium-ion Battery (BPS13A/B)

המפרט די דומה פרט לזכרונות יותר טובים בלנובו וקורא טביעות אצבע שניתן בסוני. (האמת אני די נמשך לסוני, הרבה יותר יפה מהכיעור של לנובו)

האם המחשב הזה שווה חריגה של 200$ מהתקציב, זו נחשבת סידרה עיסקית? איך איכות הבניה? נראה לי שאין לסוני אחריות בארץ.

מצטער מראש על כל החפירות אני פשוט טס עוד שבועיים ואני רוצה שהמחשב יחכה לי בארה"ב כדי שאוכל להשתמש בו במשך הטיול.

נ.ב.

ניתן לשלם באמריקן אקספרס ישראלי?

תודה,

עמית

פורסם

הסוללה לא כ"כ מטרידה אותי משום שאני לא מתכוון להתנייד איתו הרבה וחוץ מזה המעבד שבחרתי אמור להיות יותר חסכוני בחשמל (ובחימום)

בביקורת נכתב שיש כפתור למעבר מהיר בין כ. מסך מובנה ל ATI ובכל התמונות לא מצאתי כפתור כזה.

איפה ראית שבביקורת כתבו שיש כפתור? כתבו שאפשר לבצע מעבר מהיר, ולמיטב הבנתי הוא מתבצע דרך תפריט ה-Power Manager.

אגב, אם ניידות וחיי סוללה לא חשובים לך כ"כ, מה אכפת לך בכלל מהמעבר המהיר בין כרטיסי המסך?

חיבור VGA יכול להעביר תכני HD? מה הרזולוציה המקסימלית שניתן להעביר ב VGA?

VGA יכול להעביר רזולוציה של HD בלי בעיה, אבל האיכות תהיה קצת פחותה מאשר בחיבור דיגיטלי כמו DVI/HDMI/DisplayPort. לניידים העסקיים של לנובו ניתן לרכוש תחנת עגינה עם חיבור DVI, ולחדשים יש (או תהיה) תחנת עגינה עם DisplayPort.

כמו כן, בדגם T500 יש DisplayPort על המחשב עצמו. ה-DisplayPort הוא תקן חדש שאמור להחליף את כל תקני הוידאו הדיגיטלי הקודמים. אתה יכול לשקול לקחת אותו, אם שיקולי ניידות/סוללה לא רלוונטיים. תקבל גם כרטיס מסך חזק משמעותית בדמותו של ה-HD 3650.

פרט להבדלים במפרט אמורים להיות הבדלים (כמו מקשים, חוזק וכו') בין המחשב בביקורת לבין מחשב אחר מאותה סדרה?

הבנתי נכון מהביקורת - שיש ניקוז לנוזלים במידה ונשפך משהו על המחשב?

אין הבדלים, וכן - יש ניקוז נוזלים (קיים כבר שנים במחשבי Thinkpad). מובן, שזה לא אומר שהמחשב חסין לחלוטין לנוזלים, אבל כמות קטנה של מים אמורה להתנקז ללא בעיה.

לפי הלינק הזה: http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=LOOK-IWS#sw

האחריות לא תופסת בארץ, ידוע למישהו אם זה עניין זמני עד שהדגם יגיע לארץ או שלא תהיה אחריות בכלל? אני הבנתי שלניידים עיסקיים יש בד"כ אחריות בינלאומית.

האחריות תלויה בדגם, ולמיטב ידיעתי, האחריות על דגמי CTO (כאלה שמקפנגים לבד) לעולם לא תופסת בארץ (למרבה הצער). אתה מוזמן להתעניין ב-IBM (039142800) או בלנובו (1800230250), אך בספק שיגידו לך משהו שונה ממה שאמרו לי כששאלתי (ביררתי על המון דגמי CTO וקיבלתי אותה תשובה).

אין לי כ"כ מידע על השאלות האחרות שלך, מצטער.

פורסם

למחשב לנובו שנקנה בארה"ב יש אחריות אך ורק בארה"ב. זה בניגוד להרבה מדינות אחרות בעולם שבהן אפשר לקנות את המחשב ולקבל אחריות בינלאומית לעיתים גם לשלוש שנים.

מצד שני המחירים של לנובו הם פשוט מגוחכים בארה"ב בהשוואה לכל מקום אחר. אני ממליץ לך לעשות חיפוש קצת על קופונים לפני שאתה קונה, לנובו תמיד מוציאה כאלו. למרות שאני בספק כי מדובר בדגם חדש. כמו כן כדאי לך לבדוק את האתר www.fatwallet.com. זה אתר שמדי פעם מאשר לקבל חלק מהכסף בחזרה לפעמים זה 3-4% בלנובו, אבל לפעמים זה יכול להיות גם 7-8%.

דבר אחרון, אין אפשרות להשתמש בכרטיסי אשראי בינלאומיים באתר האמריקאי של לנובו. הכרטיסים היחידים שהם מקבלים למיטב זכרוני זה אמריקן אקספרס הבינלאומי, אבל צריך לבדוק איתם לפני. זאת אומרת שצריך להתארגן על כרטיס של מישהו מפה.

כמו כן, גם אם יש לך חשבון בPAYPAL זה לא עוזר. החשבון ב PAYPAL מוגדר לישראל, וברגע שלנובו מנסה לחייב את החשבון הזה, האתר שלה לא מוכן לשלוח את המחשב לפה. האפשרות היחידה היא חשבון PAYPAL של מישהו בארה"ב.

פורסם

למחשב לנובו שנקנה בארה"ב יש אחריות אך ורק בארה"ב. זה בניגוד להרבה מדינות אחרות בעולם שבהן אפשר לקנות את המחשב ולקבל אחריות בינלאומית לעיתים גם לשלוש שנים.

האחריות הבינלאומית על דגמי לנובו שנקנו בארה"ב ניתנת במדינות שונות וגם בארץ ברמות משתנות שתלויות בדגם ובקונפיגורציה הספציפית. רוב דגמי ה-CTO לא מקבלים אחריות בינלאומית בארץ בעוד שחלק נכבד מדגמי ה-Tabook (הבנויים מראש) כן זכאים. יש לבדוק מול לנובו ישראל ולנובו ארה"ב לגבי כל קונפיגורציה בנפרד. כפי ש-qttp ציין, כרגע האחריות על ה-T400 לא ברורה לחלוטין שכן הדגם עדיין לא הגיע לארץ.

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול להתייחס למפרט של הסוני שצירפתי?

Intel® Core 2 Duo Processor P8400 (2.26GHz)

Microsoft® Windows Vista® Home Premium with Service Pack 1

Night Black

2 GB DDR2-SDRAM (DDR2-800, 2GBx1)

[Regular price $50]

160 GB SATA Hard Disk Drive [5400 rpm]

[Regular price $50]

13.3" WXGA (XBRITE-ECO technology)

ATI Mobility Radeon HD 3470

No Fresh Start

Photo Standard

Video Standard

QuickBooks Simple Start

Windows® Live OneCare 90-Day Trial

--------------------------------------------------------------------------------

No Engraving

Microsoft® Works

DVD±R DL / DVD±RW / DVD-RAM Drive

Wireless LAN (802.11a/b/g/n) with integrated Bluetooth® technology

Trusted Platform Module / Biometric Fingerprint Sensor

Standard Capacity Lithium-ion Battery (BPS13A/B)

יש לי העדפה לא מוסברת למוצרים של סוני, מה גם שההפרש הוא 200$ בלבד והמחשב קליל יותר.

איך אני יודע אם סדרה מסוימת מוגדרת כסדרה עסקית או צרכנית?

פורסם

אני לא מתייחס למפרט שרכשת, רק רוצה לומר לך שבעלים של מחשבי סוני סובלים מאוד בישראל. החברה בארץ לא נותנת שירות ותמיכה וכל דבר צריך להעשות מול חו"ל. ללנובו, HP, דל ואחרות יש כאן נציגות מרשימה של תמיכה עם חלפים כך שבמקרה הכי גרוע אתה תמיד יכול לשלם, אבל לדעת שאתה מקבל שירות עם אחריות. גם מעבדות פרטיות יודעות לטפל במחשבים האלה ומחזיקות חלפים לא מקוריים רבים.

החיים בישראל עם לפטופ של סוני הם לא פשוטים. לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שעכשיו יש לסוני נציגות רשמית, ע"י לייף מחשבים. זה לא פותר את הבעיה של השירות? (אם לא אחריות לפחות שתיהיה אפשרות לשירות).

פורסם
  • מחבר

המפרט שנסגרתי עליו הוא של הסוני:

VGN-SR190 Configure-to-Order

VGN-SR190

Customization Details

* Microsoft Office Home and Student Edition 2007 [Regular price $145]

* No Fresh Start

* Photo Standard

* 160 GB SATA Hard Disk Drive [5400 rpm] [Regular price $50]

* Standard Capacity Lithium-ion Battery (BPS13A/B)

* Video Standard

* No Engraving

* Trusted Platform Module / Biometric Fingerprint Sensor

* QuickBooks Simple Start

* Wireless LAN (802.11a/b/g/n) with integrated Bluetooth technology

* ATI Mobility Radeon HD 3470

* Intel Core 2 Duo Processor P8400 (2.26GHz)

* DVD±R DL / DVD±RW / DVD-RAM Drive

* 13.3" WXGA (XBRITE-ECO technology)

* Windows® Live OneCare 90-Day Trial

* Night Black

* Microsoft Windows Vista Home Premium with Service Pack 1

* 2 GB DDR2-SDRAM (DDR2-800, 2GBx1) [Regular price $50]

Temporarily out of stock. Estimated ship date: 09/09/2008.

1

$1,393.99

$1,393.99

Would you like to add Custom Engraving?

Add Custom Engraving

3 Year Express Ship Service Plan

DSES3SLPMP300

INCLUDED

INCLUDED

VAIO® Bluetooth® Laser Mouse

VGP-BMS33/B

In stock. Estimated ship date: 09/01/2008.

Bundled savings have been applied.

1

INCLUDED

INCLUDED

Sony VAIO® Neoprene Carrying Case (includes AC Adapter Case)

VGP-AMC1

In stock. Estimated ship date: 09/01/2008.

Bundled savings have been applied.

1

INCLUDED

INCLUDED

Wishlist

Item

Unit Price

You don't have any items in your wish list at this time.

Order Total

Subtotal: $1,686.96

Promotional Discount: -$292.97

Tax: $116.77

Shipping: INCLUDED

Your Price: $1,510.76

יש להם מבצע על בחירת תוכנית הרחבה לאחריות ושני אביזרים בהנחה של 300$ אז בחרתי גם אותם, לא לקחתי בהתחלה בחשבון את המס מה שהקפיץ את המחר עוד קצת מעל הצפוי אבל גם עם זה השלמתי.

למרות הכל לא הצלחתי להזמין את המחשב עם כרטיס אמריקן אקספרס בינלאומי (למרות שהמשלוח הוא לדוד בארה"ב).

מישהו יודע בכל זאת על דרך להזמין מהארץ דרך האתר? אני עוד שבועיים בארה"ב ואני צריך שם את המחשב.

חזרתי לבדוק בלנובו ומצאתי דיל שנראה לי משתלם:

ThinkPad T400 - 1 Yr Depot Warranty

Edit 2764CTO $1,035.29 1 $1,035.29

Processor: Intel Core 2 Duo Processor P8400 (2.26GHz 1066MHz 3MBL2) 25W 1

Operating system: Genuine Windows Vista Home Premium 1

Operating system language: Genuine Windows Vista Home Premium US English 1

Display type: 14.1 WXGA+ TFT, w/ LED Backlight, Camera 1

System graphics: ATI Mobility Radeon 3470 with 256MB 1

Total memory: 2 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1067MHz SODIMM Memory (2 DIMM) 1

Keyboard: Keyboard US English 1

Pointing device: UltraNav (TrackPoint and TouchPad) 1

Hard drive: 160 GB Hard Disk Drive, 5400rpm 1

Intel® Turbo Memory hard drive cache: Intel Turbo Memory 2GB 1

Optical device: DVD Recordable 8x Max Dual Layer, Ultrabay Slim (Serial ATA) 1

System expansion slots: Express Card Slot & 7-1 Media Card Reader 1

Bluetooth: Integrated Bluetooth PAN 1

Wireless card: Intel WiFi Link 5100 (AGN) 1

Wireless WAN: Integrated Wireless Wide Area Network upgradable 1

Battery: 6 cell Li-Ion Battery 1

Power cord: Country Pack North America with Line cord & 90W AC adapter 1

Language pack: Language Pack US English

מה דעתכם על המפרט? והמחיר?

האופציה של Intel® Turbo Memory hard drive cache: Intel Turbo Memory 2GB משמעותית או גימיק?

תודה

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לעזור לגבי אפשרות רכישה מהארץ ומשלוח לארה"ב?

פורסם

העבר את הכסף לדודך ובקש ממנו שיזמין הוא את המחשב עם כרטיס אשראי אמריקאי. רוב חברות הניידים האמריקאיות הגדולות לא מקבלות כרטיסי אשראי בינלאומיים באתר שלהן כדי לא לשבור לעצמן את השוק. לחילופין הזמן דרך Reseller ולא דרך האתר הרשמי של סוני.

דרך אגב, יש טעם להרחיב אחריות? הם מכבדים אותה בארץ? פעם אחרונה שבדקתי מול סוני הם לא הציעו אחריות בינלאומית.

פורסם
  • מחבר

את האחריות אין טעם להרחיב אבל מכיוון שמקבלים 300$ הנחה כשמזמינים תוכנית מורחבת ועוד 2 אביזרים זה יוצא שהאחריות והאביזרים בעצם בחינם ;)

בכל מקרה גם ביררתי בלייף מחשבים והם אמרו שלא נותנים שירות למחשבים שלא נקנו אצלם, בעיה אבל תמיד אפשר לשלוח אותו לארה"ב חס וחלילה.

הייתי מעדיף לא לערב את הדוד בענייני כספים, יש RESELLER מומלץ?

בדקתי ב NEWEGG ןב BESTBUY ובשניהם אין את הקונפיגורציה שאני רוצה ובטח לא במחיר כזה ועם תוספת אחריות, אופיס ואביזרים.

מה לגבי הלנובו? נראה לך שייתנו שירות בארץ?

תודה לך על התגובות המפורטות והמושקעות.

פורסם

תמיד זו בעיה עם Reseller, לא ניתן לקנפג בדיוק כמו שאתה רוצה. יש את הקונפיגורציות שסוני החליטו לבנות מראש וזהו ואתה לא יכול להנות ממבצעים של החברה. נסה את PortableOne. הם מקבלים הזמנות בינלאומיות למיטב ידיעתי וניתן גם לעשות קונפיגורציה די נרחבת למחשבי סוני דרכם.

http://www.laptopsinc.com/Merchant2/merchant.mvc

בנוגע לאחריות על ה-T400 גם אני וגם Qttp הגבנו בנושא, זה עדיין המצב למיטב ידיעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים