עבור לתוכן

המלצה על נייד-תקציב של 5,000 ש"ח+.

Featured Replies

פורסם

עריכה : ראיתי את ה נייד הזה הוא עם HD3450 שזה כרטיס באותה רמה כמו ה8400GS

עריכה 2 : מצאתי אחד שאולי את תהיה מרוצה ממנו אם את נעולה עלמחשב של DELL הוא נקרא Dell Studio 17 אבל המסך שלו יותר גדול זה יכול להשפיע על ביצועים הוא מגיע עם HD3650 מצאתי אותו פה ב6300 שקל והם יחליפו לך את הצבע תמורת 150 שקל. הניידים של DELL די יקרים (ה6300 זה מחיר בסיס שאפשר להוסיף ולהוסיף דברים ואפשר להגיע ל7-8 אלף בקלות). זה גם נייד גדול יותר ואני לא בטוח עד כמה הוא כבד יותר. לא מכיר את החנות הזאת סתם מצאתי בzap .

חפרתי עוד קצת ומצאתי עמודים עם בדיקות ביצועים במשחקים :

m8400GS תתרחקי מהכרטיס הזה בבדיקה הכי כבדה שלהם שזה doom 3 1024X768 בultra הוא קיבל 33FPS ממוצע .(האם זה הכרטיס עם בעית ההתחממות חוץ מזה?)

HD3650 מקבל באותה בדיקה 75FPS בממוצע וזה מה שאת מכוונת אליו כי אמרת שאת רוצה שהתמונה תהיה חדה וזה אומר רזולוציה טבעית שלפי מה שהבנתי זה 1280X800 שזה כ 30% יותר פיקסלים מהבדיקה הזאת (השוואה יבשה) .

הנה ה HD2600

שהוא לא הרבה יותר חלש מה 3650 עם 68FPS . יציב

8600gt עם 79 לא יציב אבל לא יורד מ50 שזה בסדר

8600gs עם 67 לא יציב

9500gs עם 83 יציב

מה שעוד נחמד באתר הזה הוא שהם אומרים לאיזה ניידים יש את הכרטיס מסך הזה אבל אני לא מאמין שהם שמו את כולם כי יש כלכך הרבה דגמים של ניידים . בניידים למשחקים קשה מאוד למצוא אחד במחיר סביר וגם שיהיה לו כרטיס מסך טוב אז צריך לדעת לכוון לאמצע ולהזהר מהתחתית(כרטיס לא מובנה לא תמיד אומר ביצועים גבוהים במשחקים).

• תגובות 32
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

עריכה:

אני אבוא הביתה ואני אדבר עם המשפחה ונראה מה עושים.

פורסם

הם לא יודעים שאת מעודכנת ומניחים שהם יוכלו למכור לך מחשב שלא מתאים לך במחיר גבוה... גם ככה גם הם לא הכי מעודכנים...

אני חושב שאת רוצה לפחות toshiba a200-23n בכ4500-4800 ולשדרג לו את הזיכרון זה המינימום

של HP (למה?) ,לא כלכך מצאתי אני חושב שהם עובדים בעיקר עם Nvidia לפחות זה מה שראיתי בארץ . בארץ אוהבים דברים זולים... יש מבחר אבל לא של מה שאת מחפשת (נייד למשחקים ב5000 שקל)

של DEL כמו שאמרתי studio 17 אם הוא לא גדול מדי אבל הוא חורג לך מהתקציב באיזה 1500-2000 שקל.

פורסם
  • מחבר

מה שאני אעשה זה, אני אעשה רשימה של כל החברות שאני רוצה,

ומשם אבחר לכל חברה את הדגם שבו אני מעוניינת, לפי כל מה שלמדתי מהעץ שפתחתי.

בסופו של דבר אני אבחר.

אפשר לקבל רשימה לאיזה דברים עלי להתייחס כאשר אני בוחרת את המחשב?

[חוץ מכרטיס המסך כי על זה כבר כתבתם לי וקיבלתי מושג]...

תודה.

נ.ב אתמול כשהייתי בחנות המוכר ניסה לדחוף לי lenovo, כששאלתי אותו לגבי הדגמים היותר קטנים הוא אמר שהכל "סתם..."

כמו LG ו-TUSHIBA.

פורסם

מצאתי אחד של HP 8510p

רק הייתי צריך לחפש בקטגוריה של 8000-9000 אותו כרטיס מסך כמו הa200-23n/p . יש עוד אחד אבל הוא קרוב יותר ל9000 8710p .

הנה אחד של Acer

as6920G

הוא מגיע עם 9500GS שהוא די חזק קצת יותר מהhd3650 אבל עולה קרוב ל8000 שקל. עדיף כבר ללכת על הdell studio 17 שמגיע עם HD3650 ב6300 שקל ואז להוסיף 150 שקל לשינוי צבע. עדיין מסך גדול זה רזולוציה גבוהה. שידרוגי הדיסקים שלהם יקרים אולי כדאי ללכת על 250 או לבדוק אם אפשר לשדרג לבד או במקום אחר בלי שזה יהרוס את האחריות.

חוץ מזה צריך לבדוק שזה באמת HD3650 שהם מביאים אותו ולא X3100 כמו באופציה הזולה של הנייד הזה שהם מצינים בלינק לאתר של DELL

את צריכה זיכרון לפחות 2GB או אולי 3 או 4 תלוי אם את רוצה Vista או לא. במעבדים אני לא מבין ורובם מהירים מספיק נראה לי שהחדשים קצת חוסכים בחשמל מה שלא מעניין אותך. אם את רוצה להשוות pentium למעבדים החדשים מסוג core 2 כמו שיש לניידים היום תכפילי את התדר שעון שלהם בערך פי 2 . חוץ מזה את צריכה דיסק קשיח עם מספיק מקום אפשר לקחת 7200 RPM אם את רוצה מהירויות טעינה גבוהות אבל לא נראה לי שזה שווה את זה.

פורסם
  • מחבר

ה-acer הזה באמת יקר.

גם אני חשבתי בסופו של דבר ללכת על ה-dell סטודיו רק 15 אינץ'.

מה דעתך על ה-dell הבא?

http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=708702

מזו סדרת ה-inspirion הזאת?

פורסם

אפשר לקבל רשימה לאיזה דברים עלי להתייחס כאשר אני בוחרת את המחשב?

[חוץ מכרטיס המסך כי על זה כבר כתבתם לי וקיבלתי מושג]....

שלום טניה,

אני אנסה להציג את דעתי בצורה מאורגנת ולהתייחס לכל הנקודות שהעלית.

כשאת בוחרת מחשב נייד ישנם מספר אלמנטים להתייחס אליהם ולהתאים לצרכייך. קודם כל ישנם דברים כגון גודל המסך והמחשב, משקלו וחיי הבטריה שאליהם התייחסת כבר בפוסט המקורי שלך. בהתחשב בשימושייך נראה לי שבמקרה זה הנושאים האלו אינם בחשיבות עליונה ואת יכולה להסתכל על מחשבים בסביבות 15'-17' (15' יהיו זולים יותר בדר"כ ולכן יותר הגיוניים בתקציב שלך).

אח"כ יש להתייחס לחומרה. לפי הבנתי לגבי רמת הגיימינג וסוג המשחקים שאת מעוניינת לשחק,לדעתי אין לך צורך בכרטיס מסך ברמה גבוהה. כרטיס מסך ברמה בינונית יספיק לחלוטין למשחקים ישנים כגון B&W2 ו-Doom3. הסטנדטרטים של גיימינג בלפטופים אינם ברמה של דסקטופים ואין לך טעם לחפש מחשבים עם כרטיסים מאד חזקים, זה יעלה בדר"כ על תקציבך ונחוץ רק אם את אכן מעוניינת לשחק את המשחקים שציינת על ההגדרות הגבוהות ביותר וברזולוציה הגבוהה ביותר ועדיין לקבל 70fps. רמה של 30-40 fps (ואף פחות מזה) נחשבת מספקת לרוב האנשים שאינם גיימרים רציניים.

גם ה-8400m GS יספיק לצרכים שלך אבל אני מסכימה עם ההמלצות להתרחק מסדרות 8 של Nvidia, הן לוקות באיזושהי בעיה שעוד לא הובהרה עד הסוף ולדעתי מומלץ להמנע אם אין חובה. כרטיסי המסך של ATI יהיו אפשרות חלופית יותר טובה אם כי הם כרגע פחות נפוצים בארץ. ההמנעות מכרטיס זה מצמצמת מאד את האפשרויות, לשיקולך.

בנוגע למעבד, שוב דרישותיך אינן עצומות. אין טעם לומר ספציפית איזה מעבד כדאי לך לקחת (יש המון דגמים שיתאימו לצרכים שלך ועשויים להשתלם בהתאם לתכונות האחרות של המחשב) אבל בתקציב שלך את יכולה לקבל מעבד חזק למדי. המעבדים של ה-XPS שציינת בהתחלה רחוקים מ"חרא" ומי שכתב לך את זה כנראה לא התייחס לצרכים שלך בכלל.

איכות המסך זה נושא קצת בעייתי שכן זה עלול להשתנות אפילו בין מחשב למחשב באותו דגם. רוב המסכים בלפטופים אינם מוצלחים יתר על המידה אבל יש הבדלים גם כאן. רוב המחשבים הצרכניים מציעים מסך מבריק בעוד שהמחשבים העסקיים מציעים מסך מאט. הבחירה היא העדפה אישית, יש אנשים שמעדיפים מסך כזה ויש שמעדיפים אחר. רזולוציית המסך משתנה גם היא. רזולוציה יותר גבוהה תתן לך שטח עבודה גדול יותר אך תגרום לטקסט על המסך להופיע קטן יותר. הכי מומלץ לראות בעצמך את המסך של המחשב שאת שוקלת ולהחליט מה נוח ומתאים לך אישית. בתקציב שלך, אם את רוצה לשחק, סביר להניח שתמצאי רק מחשבים עם רזולוציה סטנדרטית.

נושא חשוב נוסף שיש להתייחס אליו הוא איכות המחשב והבניה. הבדלים באיכות הבניה יכולים להתרגם לפערים עצומים במחיר. רוב החברות מייצרות סדרות נפרדות של מחשבים באיכות צרכנית ובאיכות עסקית. המחשבים באיכות עסקית מתאפיינים בשלדה חזקה בהרבה שעשויה מחומרים עמידים יותר, מקלדות ומשטחי מגע טובים יותר, צירי מסך חזקים, ארגונומיה טובה יותר וכו' וכמו כן מכילים תכונות שונות ממחשבים צרכניים כגון פונקציות אבטחה, עיצוב "מאופק" וכו'. בנוסף לכך ישנם גם הבדלים באיכות בין מחשבים שונים הנמצאים באותה קטגוריה. איכות טובה היא בדר"כ משהו שכולם מחפשים אבל כמובן שזה מעלה את המחיר.

מכיוון שאני רואה שכבר ירדת מהבקשה המקורים לדל ו-HP בלבד, אנימרשה לעצמי להציע אופציות של חברות נוספות. מחשבים שלדעתי יכולים להתאים לך:

Toshiba A200 - הדגם כבר הוזכר והוא מכיל את כרטיס מסך החזק ביותר במחיר. לדעתי זה קצת Overkill אבל מכיוון שזה לא מאד מתבטא במחיר ואיכות הבניה היא סבירה אז זה לא יזיק. מתחיל בסביבות 4500 ש"ח ועם תוספת הזכרון יהיה בתקציב שלך.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=688391

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=687133

Acer Aspire 5920G - איכות בניה סבירה אבל המחיר המאד נמוך הופך אותה לתמורה טובה. מכיל את כרטיס המסך HD3470 של ATI שיהיה לך מספיק בהחלט (אני לא מתייחסת כאן לשאלתך בנוגע למחשבי Acer בכלליות. יש להם דגמים טובים ודגמים מאד גרועים, הדגם הזה נותן תמורה טובה לדעתי)

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=591044

Acer TravelMate 5720 - איכות בניה טובה מכל מה שציינתי עד עתה (שייך לסדרה עסקית).מגיע עם ה-HD2400 ולדעתי את יכולה למצוא אותו בסביבות 5200 ש"ח אם החריגה הזו סבירה מבחינתך.

Dell Studio 1535- אם את אכן יכולה למצוא אותו בסביבות ה-5000 ש"ח אז זו אפשרות (בדר"כ עולה בסביבות ה-5500 ש"ח). היתרון הוא בשלוש שנים אחריות וכרטיס מסך של ATI שיספיק לשימושיך.

Asus Z99 - איכות בניה ממוצעת, חיי בטריה נמוכים מהממוצע. 14'. עם ה-HD2400

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=708369

לא כללתי ברשימה מחשבים עם ה-8400m GS בגלל נושא חימום היתר. ישנן עוד הרבה אפשרויות שמכילות את כרטיס המסך הזה אם את מעוניינת לקחת את הסיכון וחלקן יתנו לך תמורה למחיר. דבקתי בתקציב שלך אבל ראיתי שדיברת גם על חריגה. אם את מעלה את התקציב אני ממליצה לך לא להשקיע את הכסף במחשב צרכני עם כרטיס מסך חזק אלא במחשב עם איכות בניה טובה יותר וכרטיס מסך ברמה בינונית. בסביבות 5500-6000 ש"ח כבר ניתן להשיג מחשבים איכותיים בצורה משמעותית כגון ה-Lenovo R61 עם רזולוציה גבוהה יותר, כרטיס מסך שיספיק לצרכיך ואיכות בניה מעולה.

פורסם

הstudio 15 מגיע במקרה הטוב עם HD3450 שיש לו ביצועים בערך חצי מה hd2600 והHD3650 והכרטיסים ברמתם.

הinsperation שנתת לינק אליו ה 1525 מגיע עם GMA 3100 (זה גם מה שמקבלים במקרה הרע של studio 15 ) והוא בערך רבע מהביצועים של HD3450 ושמינית מהביצועים של HD2600 וה HD3650. ממש לא כדאי להריץ עליו משחקים כי הם יראו רע ויזחלו.

עריכה :

זה נייד עם GMA X3100 .... אז "just say no "

אני כבר המלצתי לה על הA200-23n עם שידרוג זיכרון לפי דעתי הוא אידאלי והוא לא חורג מהתקציב. על הנייר הוא נראה טוב. אני לא מומחה בנוחות ובניה צריך להסתקל.

היא אמרה שהיא רוצה תמונה ברורה וזה אומר להריץ משחקים ברזולוציה הטבעית של המסך בגלל זה ה17" לא הכי כדאי כי זה מתקרב לכמות הפיקסלים של 1280X1024 אבל עדיין אמור לעבוד בסדר המסך של ה15" הוא לרוב 1280X800 שזה קרוב יותר ל1024X768 . יותר פיקסלים = יותר עבודה לכרטיס מסך.

באמת חבל שאין מבחר נורמאלי בארץ ושלא מביאים דגמים שמתאימים למשחקים במחירים נורמאלים.

פורסם

זה נייד עם GMA X3100 .... אז "just say no "

אכן, זו טעות שלי. שני הלינקים האחרים מצביעים ל-A200 עם ה-HD2600 שכמובן אליו התכוונתי. תודה, הטעות תוקנה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם.

העיניין הוא שאני מחפשת גם עיצוב מושך... והטושיבה, קצת מרובעים מידי.[בגלל זה גם לא רציתי את ה-lenovo שהציעו לי בחנות].

אני נשארת עם dell, acer, asus,

אני אקרא שוב כמה פעמים את כל מה שרשמתם לי, אנסה לעשות שוב רשימה, ואני מקווה שיהיה בסדר.

חשבתי שזה יהיה קל למצוא מחשב טוב למשחקים, עם חיצוניות מושכת, כנראה שטעיתי.

פורסם

חשבתי שזה יהיה קל למצוא מחשב טוב למשחקים, עם חיצוניות מושכת, כנראה שטעיתי.

זה בעיה בארץ. יש באמת לDELL מחשבים מעוצבים וסבירים-טובים למשחקים רק שאם יש אותם בארץ הם לרוב עולים מעל 10000 שקל והשמיים הם הגבול (ראיתי גם ב28000 :kopfpatsch: ) .

במקרה הכי גרוע אולי תזמיני חדש מebay או עם שירות mail fowarding מחו"ל . תמצאי משהו שנראה לך טוב ושיש לו אחריות בינלאומית. משלוח איזה 100$ עמילות מכס 100 שקל ומכס של 15.5% אולי זה יעלה אפילו פחות . אבל לפחות תקבלי בכסף שלך מחשב שמתאים לך.

פורסם
  • מחבר

אוקי, הגעתי הביתה...

ויש לי רעיון שאני חושבת שיעזור לי.

נכון המחשבים תמיד באים עם פרוט מערכת...

אולי אתם תפרטו לי, את המערכת הסבירה שאני צריכה שתיהיה לי בשביל משחקיות טובה,

ועל פי זה אני אבחר את המחשב שלי?

למשל, מהירות 2200 [סתם דוגמא],

זיכרון XX,

כרטיס מסך XX...

וכ'ו..

ועל פי זה אני אבחר כמה דגמים, ארשום אותם כאן ואז אחליט על הסופי.

למשל, אני אחפש מחשב ואראה שאתם המלצם על 2200, אם יהיה בו 2200 אני כבר אעשה בקטע הזה "וי".

וכך הלאה.

כי נורא קשה לי אם המושגים האלה.

בסופו של דבר אני אביא רשימת דגמים של המערכת שפחות או יותר היא בדיוק כמו שהמלצתם לי, ואתם תעשו את ה"ליטוש" הסופי, ותעזרו לי להחליט.

אני חושבת שזה הרעיון הכי טוב... אני מקווה שתעזרו לי...[אני לא מאמינה שהגעתי ל-3 עמודים].

נ.ב כמו שהבטחתי בתחילה העץ, קיבלתי את פרוט המערכת של מחשב ה-dell שדיברתי עליו,

סטודיו לביצועים גרפיים-1535

הכרטיס הוא: HD3450

פורסם

הHD3450 הוא בערך ברמה של 8400GS לפי מה שראיתי. אז אם את יכולה להתפשר על הכרטיס מסך אז יש לך הרבה אופציות ואפילו זולות יותר כמו המחשבים ברשימה של tgolin .

עדיין זה מאוד תלוי במשחקים שתשחקי בעתיד אם את רוצה לשחק רק במשחקי הווה ועבר את תוכלי להסתדר עם הגדרות בינוניות מינוס.

מה שאת צריכה לנייד שלך זה זיכרון של 2GB ומעלה , כרטיס מסך כמה שיותר טוב או סדרה 8XXX/9XXX של NVIDIA (ה8 כרגע בעיתית ) או HD2XXX או HD3XXX של ATI-AMD . רצוי חצי תחתון של רמה 2 (החצי העליון גם טוב אבל יכול להיות שהעלות שלו בארץ תהיה אסטרונומית) או חלק עליון של רמה 3 כל מה שמעל HD2400 אני חושב באתר הזה רצוי מהסדרות שצינתי לתמיכה במשחקים חדשים יותר. מערכת הפעלה לפי טעמך. דיסק קשיח גדול מספיק (בתאוריה אפשר למלא כל גודל בהתאם לשימוש) לפי דעתי מהירות של 5400 מספיק ה7200 יותר מהיר אבל הוא בטח גם הרבה יותר יקר לגיגה . במסכים אני לא מבין העיצוב לפי בחירתך. הסוללה לא כלכך חשובה לך כי את תחברי אותו לקיר. כולם מגיעים עכשיו עם צורב DVD מצלמה זה לא קריטי אולי כדאי לבדוק את הרמקולים . אני לא מבין גדול בניידים אבל אני לומד מהר ועכשיו אני חופר בדיון ה UMPC הפופולארי.

פורסם

אולי זה יהיה טוב לשימושים שלך

אגב איך המחשב הזה ומחשבים של פוג'יסו-סימנס בכלל? מישהו מכיר מנסיון? בהחלט מחיר טוב למה שמקבלים במפרט..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים