עבור לתוכן

מה עדיף NZXT Tempest "AirFlow King" או NZXT Lexa Aluminum??

Featured Replies

פורסם

שלום!

רציתי לדעת איזה מארז יותר טוב מבחינת איורור ושקט וגם בכללי tempest או lexa????

תודה מראש :yelclap:

פורסם

טמפסט:

הרבה יותר גדול, מרווח מאוד מבפנים, 6 מאווררים (4X120 ו 2X140), אפשרות לסידור חוטים מאחורי הלוח.

לקסה:

פצפון מבפנים (קטן יותר גם מה 6C28 של HEC), מעוצב יותר, עם דלת קדמית, מגיע עם 2 מאווררי 120, אחד מאחורה ואחד מקדימה, ומאוורר 80 מ"מ בגג, אפשר לשים עוד 80 מ"מ על תחתית המארז.

מבחינת שקט- הלקסה לוקח, לא בהרבה (בגלל מאוורר ה 80 המעצבן הזה...)

מבחינת אוורור, הטמפסט לוקח בענק.

אני לא רואה סיבה בעולם לקחת את הלקסה, במיוחד במחיר שהוא נמכר בו.

פורסם
  • מחבר

אפשר בטמפסט לעשות sli של Hd4870 אם יש כזה דבר ועוד שאלה ה cm690 יותר טוב מבחינת מקום,איורור ושקט מהטימפסט?

פורסם

SLI של 4870 לא תוכל לעשות, כי SLI זה שם של מערך של Nvidia.

קרוספיי, מצד שני,ר כן תוכל לעשות. המארז מאוד מרווח ומאוורר.

CM690 קטן יותר מבפנים, ודי זהה בפוטנציאל האוורור, רק שהוא מגיע מראש רק עם 3 מאווררים.

אם תוסיף עוד 3 בשביל להשוות למספר המאווררים בטמפסט, הם גם עושים רעש באותה רמה...

למערכי קרוספייר או SLI אני ממליץ בחום על הטמפסט. הוא ממש נועד לזה.

פורסם
  • מחבר

אה תודה.....

פורסם

SLI של 4870 לא תוכל לעשות, כי SLI זה שם של מערך של Nvidia.

קרוספיי, מצד שני,ר כן תוכל לעשות. המארז מאוד מרווח ומאוורר.

CM690 קטן יותר מבפנים, ודי זהה בפוטנציאל האוורור, רק שהוא מגיע מראש רק עם 3 מאווררים.

אם תוסיף עוד 3 בשביל להשוות למספר המאווררים בטמפסט, הם גם עושים רעש באותה רמה...

למערכי קרוספייר או SLI אני ממליץ בחום על הטמפסט. הוא ממש נועד לזה.

נועד לזה? אתה מבין על מה אתה מדבר? הבורות שולטת פה אצל חלק מהאנשים.

TEMPEST אינו הוגדר כSLI CERTIFIED או CFX CERTIFIED, לעומת זאת CM690 הוא הMIDI TOWER הראשון בעולם שהוגדר על ידי NVIDIA כSLI CERTIFIED. אין מה להשוות את הצעצוע שואב האבק TEMPEST לאיכות של CM690. אם להוסיף לCM690 את שאר המאווררים הוא לא רואה את TEMPEST ממטר. שלא לדבר על איכות בניה או סידור כבלים.

זה שיש לכם את המארז לא אומר שאתם חייבים לדחוף אותו לכל מקום. SCORN - אני מתערב איתך על מה שלא תרצה שבחיים לא היית קרוב לCM690 פיזית.

פורסם

נועד לזה? אתה מבין על מה אתה מדבר? הבורות שולטת פה אצל חלק מהאנשים.

TEMPEST אינו הוגדר כSLI CERTIFIED או CFX CERTIFIED

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

מצטער, אבל פשוט הפסקתי לקרוא פה.

אגב, ל "צעצוע שואב האבק" הזה יש יותר פילטרים מל CM690 היקר שלכם.

שולט פה פאנבוייזם מדהים בפורום, ואתה עוד מדבר על בורות....

-בטמפסט יש אותה סכמה של סידור כבלים כמו ב CM690 (חורים באותו מיקום בדיוק, ומגש עליון באותו מיקום)

-מיקום המאווררים שלהם כמעט זהה.

מצטער, אבל אני מעדיף מארז מרווח יותר+יותר מאווררים מ "Certification רשמי" של SLI או CFX.

תכף תגיד לי שצריך גם ספק SLI Certified בשביל להחזיק מערכת עם SLI.

LOL.

פורסם

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

מצטער, אבל פשוט הפסקתי לקרוא פה.

אגב, ל "צעצוע שואב האבק" הזה יש יותר פילטרים מל CM690 היקר שלכם.

שולט פה פאנבוייזם מדהים בפורום, ואתה עוד מדבר על בורות....

-בטמפסט יש אותה סכמה של סידור כבלים כמו ב CM690 (חורים באותו מיקום בדיוק, ומגש עליון באותו מיקום)

-מיקום המאווררים שלהם כמעט זהה.

מצטער, אבל אני מעדיף מארז מרווח יותר+יותר מאווררים מ "Certification רשמי" של SLI או CFX.

תכף תגיד לי שצריך גם ספק SLI Certified בשביל להחזיק מערכת עם SLI.

LOL.

פאנבוי? יש לי משהו של CM שאתה יכול לקרוא לי פאנבוי?

אני מביא את העובדה שהוא הוגדר בתור אחד לחיזוק הטענות שלי.

לCM690 יש 7 מאווררים, ולא 6 - לידע הכללי שלך. מיקום המאווררים מעט שונה - לCM690 יש 2 מאווררים משמאל, 1 מימן, 2 מלמעלה 1 מקדימה 1 מאחור. לעומת הטמפסט שיש לו 2 מקדימה, 2 מלמעלה, 1 מאחור ואחד משמאל. אני רואה את 2 המאווררים בקדמת המארז מיותרים - עדיף היה לשים אחד נוסף במקום יעיל אחר, למשל מצד ימין של המארז לקירור לוח האם כפי שעשו CM. [br]פורסם בתאריך: 23.08.2008 בשעה 22:04:21

ד"א, לCM690 אין מגש לוח אם נשלף, וכך גם לTEMPEST. והמאווררים שבאים עם הTEMPEST חלשים יחסית.
פורסם

לא טענתי שיש להם מגש נשלף- אבל יש להם מגש. אם לא היה מגש, לא הייתה אפשרות לסדר חוטים מאחורי המגש הזה, מסכים?

ל CM690 יש 3 מאווררים. זה שאפשר להוסיף לו עד 4 נוספים, זה כבר סיפור אחר, והרעש בסוף נקבע ע"י איזה מאווררים מוסיפים.

השקעה במאווררים טובים ושקטים באמת יכולה להיגמר ב 250-300 שקל ל 4 מאווררים (noctua/S-Flex)

אתה יכול לראות את המאווררים בקדמת המארז מיותרים- אבל כל HDD שתשים בכלובים מקדימה ישב על טמפרטורות נמוכות עד מאוד, חוץ מזה שכניסה כזו של אווי מקדימה ומשיכתו אחורה גורמת לזרם אוויר במארז. אתה יכול לתלות חתיכת נייר מגג המארז על חוט ולראות שהיא זזה למרות שהיא לא ליד שום מאוורר....

מאוורר מצד ימין של המארז זה נחמד- אבל 80 מ"מ? תודה רבה, לא בשבילי.

במארז שגם ככה מרובה מאווררים, ממש אין טעם להגביר עוד את הרעש. מה שגם המיקום של המאוורר די שנוי במחלוקת, אתה יודע טוב כמוני שלא מדובר על מיקום שיהווה קירור יעיל לכל הלוחות.

-מה שגם אתה צריך מאוורר SLIM (עובי 15 מ"מ, לא סטנדרט של 25)

הייתי שמח לדעת איפה משיגים כאלו, כי בקושי יש בארץ.

פורסם

אם להוסיף לCM690 רק שני מאווררים איכותיים, הוא ישתווה לביצועי הקירור של 6 המאווררים של הTEMPEST שהינם רחוקים מלהיות איכותיים, ורמת הרעש תהיה זהה. משם יש לך אפשרות להשקיע עכשיו או בעתיד בעת צורך בשני מאווררי SILENT שיגרמו לCM690 רק להתעלות מעל הTEMPEST.[br]פורסם בתאריך: 23.08.2008 בשעה 22:27:03

הזכרתי כבר את גימור הפלסטיק הזול, והעובדה שאי אפשר להוציא את קייג' ההארד דיסקים מבלי להוריד את הפאנל?

אין להשוות בין איכויות הבניה שלהם.

פורסם

מצחיק אותי שאתה קובע את זה על סמך... כלום, ל 690 חסרה זרימת אוויר מקדמת לאחורי המארז.

המאוורר הקדמי נתקע ב "קיר" של הכלוב של ה HDD's, אוויר לא זז אחורה (ובתכל'ס גם בקושי מקרר את ההארדיסק)

שיטה לקויה מאוד לטעמי.

עוד יתרון לטמפסט-

2 מאווררי 140 מ"מ למעלה שמגיעים איתו. אז נכון שאפשר להוסיף ל CM690 כאלו, אבל... איפה תשיג?

לגבי דחיפת האוויר שלהם, אני יכול להעיד שמדובר בשני המאווררים החזקים ביותר במארז, ויש להם דחיפת אוויר נכבדת. מספיקה להרגים ספוג עבה (כמו זה שמגיע בקופסה של ספיר של ה 4850) באוויר ולהשאיר אותו בריחוף 3-4 ס"מ מעל גג המארז.

פורסם

מצחיק אותי שאתה קובע את זה על סמך... כלום, ל 690 חסרה זרימת אוויר מקדמת לאחורי המארז.

המאוורר הקדמי נתקע ב "קיר" של הכלוב של ה HDD's, אוויר לא זז אחורה (ובתכל'ס גם בקושי מקרר את ההארדיסק)

שיטה לקויה מאוד לטעמי.

עוד יתרון לטמפסט-

2 מאווררי 140 מ"מ למעלה שמגיעים איתו. אז נכון שאפשר להוסיף ל CM690 כאלו, אבל... איפה תשיג?

לגבי דחיפת האוויר שלהם, אני יכול להעיד שמדובר בשני המאווררים החזקים ביותר במארז, ויש להם דחיפת אוויר נכבדת. מספיקה להרגים ספוג עבה (כמו זה שמגיע בקופסה של ספיר של ה 4850) באוויר ולהשאיר אותו בריחוף 3-4 ס"מ מעל גג המארז.

אתה רוצה להגיד לי שהאוויר שנכנס מצד שמאל לא מגיע לאחורי המארז?

לגבי מאווררי 140MM - בלתי אפשרי להשיג? לקחת לי שניה למצוא את המאוורר הבא באתר של TMS לינק: http://tms.co.il/product/4693

מה שמצחיק אצל NZXT, שהם אפילו לא רשמו פרטים על הRPM או הרעש של מאווררי הTEMPEST. מפחדים שייראו את איכות המאווררים?

וסליחה - שכחתי להחשיב את המאוורר שיש לCM690 בתחתית. כלומר אפשר לחבר לCM690 עד 8(!!) מאווררים. להזכירך: 1 מקדימה, 1 מאחור, 2 מלמעלה, 2 משמאל, 1 מלמטה, 1 מימין.

פורסם

אתה ראית אותי אומר "בלתי אפשרי להשיג"? שאלתי איפה תשיג, כלומר- לא הייתי מודע לזה שב TMS מוכרים.

תאמין לי שאני רק שמח לשמוע את זה.

נ.ב- יותר מאווררים לא אומר בהכרח סרקולציה טובה יותר, סתם לדוגמה- הוספת מאוורר 80 מ"מ בתחתית המארז LEXA בנוסף לשלושת הקיימים מפריעה לסרקולציה יותר מעוזרת לה.

הוספת מאוורר תחתי בטמפסט היה מפריע באותה צורה.

ב CM690 זה יכול לעבוד טוב כי אין זרימת אוויר מקדמת המארז אחורה.

תכף נראה אם אפשר למצוא משהו לגבי המאווררים בטמפסט.

הדגם שלהם הוא FJ1202512SM, לפי הניטור של לוח האם הם מסתובבים ב 1000RPM.

את השניים הקדמיים אישית החלפתי ל DF1202512SELN שמסתובבים ב 1500RPM, כי הם עושים פחות רעידות- ובסופו של דבר, למרות ה RPM הגבוה יותר, גורמים לפחות רעש.

ה SELN, אגב, אלו אותם מאווררי LED שקולרמאסטר משתמשים בהם בקוסמוס ספורט, ודוחפים 50CFM עם דירוג רעש של 25 דציבל.

(למאוורר שיושב לי פה ביד, אחד מה SELN, יש כמובן תגית NZXT. היצרן האמיתי נקרא צ'אנג פנג אלקטרוניקס בכלל....)

פורסם

אתה ראית אותי אומר "בלתי אפשרי להשיג"? שאלתי איפה תשיג, כלומר- לא הייתי מודע לזה שב TMS מוכרים.

תאמין לי שאני רק שמח לשמוע את זה.

נ.ב- יותר מאווררים לא אומר בהכרח סרקולציה טובה יותר, סתם לדוגמה- הוספת מאוורר 80 מ"מ בתחתית המארז LEXA בנוסף לשלושת הקיימים מפריעה לסרקולציה יותר מעוזרת לה.

הוספת מאוורר תחתי בטמפסט היה מפריע באותה צורה.

ב CM690 זה יכול לעבוד טוב כי אין זרימת אוויר מקדמת המארז אחורה.

תכף נראה אם אפשר למצוא משהו לגבי המאווררים בטמפסט.

הדגם שלהם הוא FJ1202512SM, לפי הניטור של לוח האם הם מסתובבים ב 1000RPM.

המאווררים שבאים עם הCM690 מסתובבים ב1200RPM עם רמת רעש של 21DB.

מה עם רמת הרעש של מאווררי הTEMPEST? אני לא מוצא מידע עליהם.

ד"א - בCM690 אפשר לחבר משמאל מאווררי 140MM.

פורסם

שים לב טוב טוב למה שאני כותב-

אלו אותם מאווררי LED שקולרמאסטר משתמשים בהם.

כידוע לך, ב CM690 אין לדים, ולכן לא מדובר על המאווררים האלו. תוכל למצוא אותם בקוסמוס ספורט לדוגמה.

לגבי מאווררי הצד, אחלה שאפשר לשים 140- רק שאם אתה שם את שניהם, אתה, כאמור, פוגע בסרקולציה.

אני מסכים של 690 יש הרבה פוטנציאל, רק שעם מארז כזה צריך לדעת לתכנן סרקולציה נורמלית. עם כמה שיותר מקומות למאווררים גדלה האפשרות לטעות.

......חוץ מזה, אם אתה כבר הולך לקנות 5 מאווררים נוספים באיכות נורמלית (50 שקל בממוצע למאוורר), כבר יוצא לך מארז יקר בהרבה.

לגבי רעש, אני מוצא רק נתונים הזויים של 11 דציבל, אין מצב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים