עבור לתוכן

חיבור ספק HEC 400W ישן ללוח M2A-VM HDMI

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

סיימתי להרכיב לוח אם M2A-VM HDMI למארז HEC 6A-21 הכולל ספק מקורי של HEC 400W. הבעייה בה נתקלתי היא בחיבור 4 פין של הספק ללוח האם. צבעי הכבל הם שחור, צהוב, כתום ואדום. מישהו יודע מה מהצבעים הוא אדמה ומה 12V? הפלסטיק שבור והכבל יכול להכנס במספר כיוונים.

פורסם

ATX_PR1.jpg

atx-pinouts.gif

שים לב שהדיאגרמות לא באותה אוריאנטציה! ואני במקומך הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי משתמש במחברים שבורים. אתה בהחלט עלול לשרוף את לוח האם אם תחבר את הכבלים הפוך.

פורסם
  • מחבר

תודה על הדיאגרמה - לצערי הצבעים של הכבל 4 פין ATX 12V שלי אחרים ובגלל זה אני לא בטוח. בכל מקרה, . כאשר הכול מחובר (כולל כבל 20 פין מהספק אבל ללא מחבר ה-ATX 12V), יש נורית על לוח האם והמאווררים עובדים בהדלקה. כאשר אני מוסיף את מחבר ה-ATX 12V עדיין יש נורית על הלוח אבל המאווררים לא עובדים בהדלקה. אני חושב שאצלי השחור כתום זה GND וצהוב אדום זה 12V אבל לאור התוצאות אולי זה לא נכון. המודל המדוייק של הספק שלי הוא HEC-400TR-TF - יש למישהו עוד רעיון איך אני מוודא את כיוון החיבור המדוייק של המחבר הזה? משהו אחר שעלול לגרום לתופעה?

פורסם

היה לי ספק HEC דומה לשלך והצבעים הם סטנדרטיים לחלוטין. אתה בטוח שאתה מחבר הכל למקום הנכון?

בלוחות אם מודרניים יש לרוב חיבור ATX עם 24 פינים וחיבור 12V נוסף עם 4 פינים.

עכשיו - בחלק מהספקים החיבור ל-24 פינים הוא דרך שני מחברים - אחד של 20 פינים ועוד אחד עם 4 פינים (אצלי זה מחבר 24 פינים עם 4 פינים שניתן להפריד ממנו), בנוסף יש את מחבר ה-12V שאמור לכלול 4 חיבורים בשני צבעים בלבד.

atx-connector-20-24pin.jpeg

אם זה כבל 4 הפינים שאתה מתכוון אליו - הוא לא אמור להכנס לחיבור ה-ATX12V הנפרד.

שוב פעם, תבקש עזרה מחבר שמבין בזה אם אתה לא בטוח. אם לא, לפחות תצרף תמונות להודעות שלך שנבין במה מדובר.

פורסם
  • מחבר

הטעות היתה כמובן שלי - השתמשתי בכבל 4 פין הלא נכון - תודה על העזרה למתלמד כמוני...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים