עבור לתוכן

האם יש טעם להחליף קירור V1 ל TR U120extreme ?

Featured Replies

פורסם

השאלה שלי בדיוק כמו שלך, רק שהמעבד שלי שונה משלך, אני לא חושב שזה כזה משנה אחי אם זה עם פרטים או לא...

פורסם

אממ EPP זה לא זכרון מיוחד ל OC.

זה קשור לשרתים בכלל...זה זכרון שכל הזמן בודק את עצמו או משהו כזה, לצמצום שגיאות.

ואם אתם רציניים לגבי OC, ואתם מוכנים להשקיע למעלה מ250-300 שקל לקירור אוויר (ויש עוד מאוררים שצריך לדבר עליהם) לא עדיף לכם כבר להשקיע בקירור מים?

אומנם קירור מים הוא גם מקורר על ידי מאורר ומוגבל על ידי טמפ' החדר בדיוק כמו קירור אוויר, אבל מדובר בפחות מאוררים ופחות רעש (תלוי במשאבה) והכי חשוב זה שלמים יכולות ספיגה ושחרור של חום שונות וטובות מאוויר. לכן טמפ' המנוחה לא תשתפר משמעותית אם בכלל, אך בעומס זה עושה את כל ההבדל. כאשר בין אוויר IDLE לאוויר LOAD יש הבדל של עשרות מעלות זה לא הדבר במים.

אז אם אתם רציניים, תעלו מדרגה.

פורסם

אממ EPP זה לא זכרון מיוחד ל OC.

זה קשור לשרתים בכלל...זה זכרון שכל הזמן בודק את עצמו או משהו כזה, לצמצום שגיאות.

אז פה אתה טועה, קרא טוב טוב מה כתוב ב-Wiki:

http://en.wikipedia.org/wiki/Enhanced_Performance_Profiles

פורסם

מסכים בהחלט עם CRASHZONE. מי שרוצה מעבר לV1 השלב הבא הוא קירור מים.

כי ירידה במעלה או שתי מעלות לא שוות להחליף קירור שעולה 250ש"ח לקירור שעולה 300ש"ח.

פורסם
  • מחבר

מסכים בהחלט עם CRASHZONE. מי שרוצה מעבר לV1 השלב הבא הוא קירור מים.

כי ירידה במעלה או שתי מעלות לא שוות להחליף קירור שעולה 250ש"ח לקירור שעולה 300ש"ח.

זאת בדיוק הייתה השאלה, האם ההבדל יהיה משמעותי בין הקירורים בכותרת? (ממך אני מבין שלא) .

ולגבי קירור מים :

הבעיה היא במעבר לקירור מים היא העלות (הרי שמערכת קירור מים איכותית תעלה באזור ה2,000 ש"ח,ויש להוסיף לכך משלוח מחו"ל,ודרוש ידע להרכבתה) .

למרות זאת זוהי אכן נקודה מעניינת למחשבה , תודה.

פורסם

קירור מיים:

Thermaltake VOLCANO 4008

כמות: 1 - מחיר: ¤278

קירור מיים:

Thermaltake Big Water 760i *Japan Design Pump 500L/H

כמות: 1 - מחיר: ¤693

סה"כ: ¤971

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤952

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/lsd5yzhr

פורסם
  • מחבר

דגש על איכותית (לא מוכנה , אלא רכיבים כמו בלוק D-TEK FUZION וכו'...)

פורסם

אל תתפוס אותי במילים שלי. זו הייתה רק הערכה חסרת כל בסיס רציני.

אתה צריך להבין כמה דברים בנוגע לקירור של מעבד. קודם כל- אתה יכול לקחת שני מארזים שונים שבהם שתי מערכות שונות ובשניהם שני קירורים זהים לחלוטין והטמפ' יהיו שונות. ויתכן שעם קירור אחר הם יהיו יותר דומות. וגם ההיפך יתכן. ואותו דבר יתכן לגבי מערכת זהה. כלומר אם תחליף קירור יתכן שהטמפ' תהיה זהה, שונה, ואפילו פחות טובה (במקרה ואתה מחליף לקירור שהוא לכאורה טוב יותר).

למה? יש משתנים אחרים מלבד הקירור של המעבד. למשל אם תראה באיזושהי השוואת קירורים ברשת טמפ' מסוימת לקירור מסוים, כאשר תקנה את אותו קירור לא תהיה לך אותה טמפ' (אפילו עם מערכת זהה לגמריי).

יש סירקולציית אויר שהיא משתנה בין מארז למארז. יתכן למשל מארז זהה אבל כרטיס מסך קצת יותר גדול או רכיב אחד שפולט יותר או פחות חום שמפריע לסירקולציה. ישנם המון משתנים ולכן אני לא רואה סיבה שיהיה הבדל רציני בין 2 הקירורים הנ"ל (בכותרת הת'רד). מה גם, לכל קירור המבנה שלו- יתכן שהמבנה של הV1 זורם יותר עם הסירקולציה שבמארז שלך ואילו הU120E פחות זורם והוא יהיה פחות טוב.

ולכן אני לא ממליץ לבזבז כ"כ הרבה כסף על שינוי לא קריטי שגם מוטל בספק. כלומר לא רק שבמקרה הטוב הוא יתן לך עוד 10 מעלות. ולא רק שזה מוטל בספק שהוא יתן לך עוד 10 מעלות. מה גם שתוספת של 10 מעלות ביחס לתוספת המחיר זה כלום, זה נאדה, וזה לא שווה את זה. (פסקה זו נכתבה בכלליות מאחר ושאיני יודע את הבדל המחיר בין הקירורים שצוינו בכותרת. יתכן ושזה דווקא כן משתלם. [במקרה ואתה מקבל זיכוי כמובן/ את כספך בחזרה.])

מה שאני מציע זה שתנקה היטסינקים תרענן משחות תסדר כבלים.. וכדו'. מכאן אתה יכול לסחוט עוד כמה מעלות. ואם אתה רוצה עוד מעלות, אתה יכול לשפר את הסירקולציה במארז. להוסיף/להחליף מאווררים- לשנות מיקומים... וכו'. תוכל לקרוא על זה עוד קצת בקישור הבא

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=354859.msg3065437#msg3065437

בהצלחה. ;)

פורסם

זה לא רק עניין של מארזים וסירקולציה, יש גם עניין של טמפ' החדר, ממנה המחשב בחיים לא ירד.

צריך להבין שקודם כל, מה שמאורר עושה זה לקחת את האוויר ולדחוף אותו, זה לא עושה אותו קר יותר (דווקא להפך) התחושה של הקור זה משום שהאוויר נע מול הגוף(קירור או אנושי) סופג את החום שלו עימו וממשיך הלאה.

אתה מדבר על לקיחת קירור שעולה 250 שקל, להפוך אותו למשקולת נייר וזאת בכדי לקנות עוד בלוק שעולה 300 שקל. חסר טעם. גם אם היה שיפור בין שני הקירורים של 10 מעלות, זה לא זה.

אם אתה באמת רציני, כל מערכת קירור מים, אפילו מערכת פשוטה יחסית תביא לך שיפור לעומת קירור אוויר.

לא חייב מערכת ב2000 שקל, עם בלוק מיוחד שצריך להזמין מחו"ל עם זרימה מיוחדת של עד 2 ננו מלימטר של הסנטימר(חרטוט) בשביל להגיע לשיפור ביצועים לעומת אוויר.

אומנם אנחנו מדברים על היי אנד של בלוקים לאוויר, עם הטפייפים מפה ועד מחר. אבל מערכת יחסית פשוטה וזולה, מדברים שאפשר לקנות בארץ תביא לך שיפור.

אומנם זה יהיה יותר יקר בסופו של דבר, אבל שוב אמרתם שאתם רציניים.

מערכת שחלקה בנוי לבד יכולה לתת פתרון כספי, יצירתי ויעיל גם כן, דברים פשוטים כמו מיכל שניתן לבנות מפרספקס.

משאבה יש לקנות, רדיאטור ניתן להשיג, אבל אפשר גם לקנות וזה לא כזה יקר(ראדיאטור כפול או יחיד), בלוק רגיל ופשוט של TT אפילו. מד זרימה וזינורות, תלוי במידת ההשקעה אבל אני מאמין שבמערכת של 500-1000 שקל תוכל להשיג ביצועים טובים יותר.

העניין הוא שהתכונות ספיגת חום של המים יאפשרו לטמפ' LOAD נמוכות יותר.

אני מציע, שתקרא ביקורות השוואה גם מול מערכות מוכנות מראש, ותנסה לשפרם מעט אם צריך.

אל תשכח שתוכל גם להגיע לקירור של כל המחשב, בעלות כוללת קרובה לזו של קירור אוויר, השקעה של קירור לכרטיס מסך(250)+בלוק למעבד ומאורר(350~)+קירור לצ'יפסט(50-100)= 700 שקל בערך, ולא דיברנו על הרעש בשל ריבוי מאוררים, ועל ההשקעה בסירקולציה גבוהה במארז (שתעזור גם במקרה של קירור מים, אבל הרבה פחות קירטי אם יש לך 2-3 מאוררים או 5 כמו בקירור אוויר רגיל)

להוסיף עוד בלוק לכרטיס ובלוק לצ'יפסט (תוך לקיחה בחשבון שאתה קונה רכיבים יקרים יותר מלכתחילה כגון משאבה, ראדיאטור גדול ואיכותי יותר, מיכל גדול יותר) ורק אז תגיע ל 1500(פחות) למערכת טובה ++. ומשם כמובן אפשר רק לעלות

קיצר אחרי כל החפירה, אם אתה רציני, תהיה רציני ותשקיע. תקבל ביצועים יותר טובים ותגיע רחוק יותר. הרי זה מה שעושה לך את זה. זה לא חישוב כלכלי מזהיר, אבל זה לא הבדל של שמיים וארץ במחיר.

מקירור אוויר בעלות של 250+70 מאוורר, למערכת קירור מים של 700~ שקל זה לא קפיצת מדרגה רצינית אם בכלל(בהתחשב שרצית לקנות עוד בלוק אוויר שעולה 300 שקל).

שלא נדבר על הערך המוסף שלא לפרק ים דברים ולהרכיב אותם מחדש, שבנינו עושה לנו את זה. זו יכולה להיות גם כניסה לעולם של מודינג, תנסה לתכנן היכן תמקם את המיכל, משאבה ושאר הרכיבים כך שיתנו לך שקט וביצועים מרביים. לא אמרתי שזה יהיה קל;)

נ.ב

אני עומד מתוקן על העניין עם הEPP. כל הזמן לומדים;)

עריכה 2: אהבתי נורא את הוולקנו הזה, נחמד! עכשיו אני אהיה חייב לשבת עוד שעה על המחשב, לחפש ביקורות לקרוא ולהבין בדיוק האם כדאי שווה נחמד! בעעעע אני מממהההררר

אני יכול לראות אבל שיש לו כמה חסרונות, קודם כל אפקטיויות מוטלת בספק, ושנית תלוי בסירקולציה טובה במארז.

פורסם

מה לא רק? זה מה שאמרתי.. ואני מסכים לחלוטין.

פורסם

רק חיזקתי...:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים