עבור לתוכן

לימודי MCPD

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום

אני מתעניין בלימודי פיתוח תוכנה וע"פ מה שנאמר לי הקורס המקיף ביותר והטוב ביותר זה הMCPD

האם זה נכון ואם לא אז מה האפשרויות השונות?

במידה וזה אכן קורס האטרקטיבי ביותר היום למתכנת המתחיל מה המיכללה העדיפה ביותר כדי ללמוד בה ?

נ.ב האם מישהו שמע המלצות חיוביות על מכללת האקריו?

תודה למגיבים.

• תגובות 31
  • צפיות 8.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שלום לחברי הפורום

אני מתעניין בלימודי פיתוח תוכנה וע"פ מה שנאמר לי הקורס המקיף ביותר והטוב ביותר זה הMCPD

האם זה נכון ואם לא אז מה האפשרויות השונות?

במידה וזה אכן קורס האטרקטיבי ביותר היום למתכנת המתחיל מה המיכללה העדיפה ביותר כדי ללמוד בה ?

נ.ב האם מישהו שמע המלצות חיוביות על מכללת האקריו?

תודה למגיבים.

אם אתה מתכוון ל-Microsoft Certified Professional Developer אז בטוח זה לא קורס תכנות הכי טוב. אני משוכנע שזו לא היתבה המטרה שלהם כשהם תכננו את הקורס.

כמו רוב תוכניות הסרטיפיקציה, זה פשוט לא משהו. במקרה הטוב תלמד משהו על תכנות ל-windows בסביבות של מיקרוסופט, וסביר שעם זה תלמד גם הרגלים רעים שיפריעו לך בכל סביבה אחרת, אם אין לך ידע או נסיון קודמים כדי להבדיל.

מה אורך הקורס? אם הוא פחות משנה קשה לי להאמין שהוא רציני.

פורסם
  • מחבר

אורך הקורס משתנה ממכללה למכללה אבל הוא נע בין 9 חודשים לשנה וחצי וזאת ע"פ רמת הידע של הסטודנט.

על איזה קורס אתה היית ממליץ למתכנת מתחיל?

פורסם

תשמע, לא יודע. שמעתי דברים טובים על איזהו קורס של סיוון שנמשך שנה. אבל זה לא אומר כלום.

יכול להיות שאין קורסים טובים. עוד לא פגשתי מתכנת טוב שלמד תכנות בקורס. חסר להם כמות עצומה של נסיון וידע. לפעמים יש פוטנציאל שהקורס קצת מביא לפני השטח, אבל יקח להם עוד הרבה זמן עד שזה יהיה ברמה של מתכנת אמיתי.

מצד שני, יתכן שהסטנדרטים שלי גבוהים ולא ראליסטיים.

פורסם
  • מחבר

אז אני אשאל את אותה שאלה מזוית קצת שונה,איזה קורס יתן לי את ההזדמנות הטובה ביותר כדי להיכנס לשוק העבודה בתחום התיכנות?

פורסם

תואר ראשון, או הרבה נסיון.

לחילופין, תוכל להיכנס מכיוון אחר (כגון QA) ואז להתקדם לתכנות.

פורסם

אתם יוצאים מנקודת הנחה שכל המתכנתים בארץ הם בעלי תואר / הרבה ניסיון. אולי אלו המתכנתים שיצא לכם לעבוד איתם, אבל אני בטוח שיש לא מעט כאלו שהתחילו בקורס כזה או אחר והתקדמו משם (במיוחד כאלו שעשו הסבה מתחום אחר שלא עניין אותם).

פורסם

זהו, שלא כך הוא. אני מכיר ועובד וגם עבדתי עם הרבה מתכנתים שלא עשו תואר (וגם כאלה שכן).

ראיתי מתכנתים טובים שלא עשו שום קורס.

ראיתי מתכנתים גרועים שעשו קורס (או תואר).

ראיתי מתכנתים טובים שעשו קורס בעבר הרחוק.

ראיתי מתכנתים כל כך טירונים שכל מה שהם עשו זה קורס, אבל הם כ"כ מתחילים שיקח עוד שנה בשביל לדעת אם הם בכלל שווים משהו. אפילו אם מזהים פוטנציאל, קשה לומר שהקורס תרם משהו, והם צריכים השגחה שוטפת ו-on job training. לוקח זמן רב עד שמפיקים מהם עבודה ממש מועילה.

מה שלא ראיתי זה מתכנתים ששווים משהו בגלל שהם עשו קורס. או שהם היו טובים לפני, או שהם למדו ועבדו המון מאז הקורס, וקשה לומר אם לקורס היתה תרומה ממשית.

מצטער, אבל כתיבת תוכנה ברמה אפילו סבירה זה לא כמו נהיגה במכונית. וכמובן יש דברים שמעבר.

ואולי הסטנדרטים שלי גבוהים מדי.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה על התגובות אבל עדיין שאלתי לא נענתה.

אני מודע לזה שקורס כזה או אחר לא בהכרח יהפוך אותי למתכנת טוב דרוש גם כישרון לתחום ואני יודע שיש כיום בשוק המון קורסים אפשריים ובטח תגידו זה תלוי מה אתה אוהב וכו' אוקי אבל אני שואל מזוית קצת שונה:

מהו הקורס הזה שיפתח בפני הכי הרבה דלתות ברגע שאני יסיים אותו כדי להיכנס לשוק העבודה ולצבור נסיון ?

פורסם

הנה התשובה שלי, בתור מי שמראיין אנשים ומקבל או לא מקבל אותם לעבודה.

שים לב שזו תשובה סובייקטיבית אבל ההתרשמות שלי זה שאני לא חושב כ"כ שונה מאחרים במצב דומה.

בגדול, קורס לא יעזור למועמדים שבאים אלינו:

1) אין לי מושג איזה קורסים מקצועיים יש ולא ממש אכפת לי. כל אחד יכול לפתוח קורס ולחלק תעודות.

2) לפעמים בקו"ח שאני מקבל כתובים קורסים. לפעמים אני קורא איזה, ולפעמים לא. אבל מעולם זה לא היה שיקול בקבלה לעבודה. קורס לא מבטיח לי כלום.

3) תואר אקדמי זה משהו אחר. הוא שיקול הרבה פחות חשוב מדברים אחרים, אבל למרות הכל למי שיש תואר ראשון מוכיח יכולת התמדה מסויימת במינימום, ובתקווה גם השכלה מסויימת, ואם הפלנטות בקו ישר - אפילו נסיון. בהנתן שני מועמדים דומים בשאר הבחינות, תואר ראשון יכול לעשות את ההבדל. זה לא כך לגבי שום קורס. אבל בסוג הפיתוח שלנו, מועמד מוצלח ללא תואר עדיף ממועמד פחות מוצלח עם תואר.

4) חלק מהמועמדים המצליחים יותר, בעלי נסיון שעמדו בכבוד בראיון, יתכן שרכשו חלק מהנסיון באיזשהו קורס. אין לי שום דרך לדעת (אבל באופן אישי אני מאמין שלא). באותה מידה יתכן שהשקיעו את הזמן בלתכנת פרוייקטים עצמאיים או open source וכך רכשו את הידע. זו כנראה השקעה נבונה יותר של הזמן.

היתרון הישיר היחידי שראיתי בקורס: מועמד מסויים הומלץ ע"י המורים בקורס, שאנחנו מכירים. לכן נתנו למועמד זה סיכוי והוא קיבל ראיון עבודה ואף התקבל על סמך פוטנציאל גבוה. מצד שני, לקח זמן רב עד שיכולנו להוציא ממנו עבודה מועילה ללא השגחה רבה. גם עכשיו, לאחר הרבה חודשים, אנחנו עדיין צריכים כל הזמן להשגיח, ללמד ולהשקיע זמן באיש. עוד לא ברור אם זה היה שווה או לא. יקחו עוד מספר חודשים עד שניתן יהיה לתת לו עבודה גדולה ועצמאית לחלוטין.

מדובר במקרה יוצא דופן שעוד ימים יראו אם הסיכון היה שווה. מועמד אחר מאותו קורס, שגם הוא היה מומלץ, קיבל ראיון ונדחה על ידינו.

פורסם

זה הרי ברור שקורס לא אומר והכל, וצריך גם ניסיון.

אבל עזוב את זה.

קודם כל, בן כמה אתה? אתה בשלב בחיים שאתה כבר רוצה לבחור מקצוע, ולהתחיל בחיים עצמאיים (אחרי צבא, וחושב מה ללמוד), או שאתה פשוט בתיכון, מתעניין בנושא ורוצה לעבור קורס כדי להכיר את התחום, ואולי להמשיך עם זה? יש המון מצבים שאתה יכול להיות בהם כשאתה ניגש לקורס כזה, ולפי המצב אפשר להבין המ עדיף לך.

אם אתה עדיין תלמיד, אז אני מאמין שאתה צריך רק קורס מינימלי (או בלי קורס בכלל, אלא ללמוד לבד), ולהתקדם לבד, כי כרגע יש לך הרבה זמן.

אם אתה כבר מתחיל את המסלול המקצועי שלך בעולם, אז יכול להיות שבאמת אתה צריך קורס מקיף ומעמיק כדי להגיע לרמה גבוהה יותר לפני שאתה מתחיל לשחק לבד בחומר, ולצבור ניסיון, כדי לקצר את הזמן עד שתגיע לרמת מקצועיות גבוהה.

אחרי שתחליט למה אתה רוצה ללמוד, אז גם צריך להחליט על טכנולוגיה. ומשם כבר תגיע ההחלטה של "איזה קורס", או אם בכלל לעשות אחד.

זליג, זה נראה כאילו שאתה כועס על כל מי שהולך לעשות קורס כדי להגיע לתחום הזה "בדרך המהירה". אני צודק?

פורסם
  • מחבר

אני ניכנס לתחום הזה מאחר ואני נימצא בתחום שלא מעניין אותי יש לי בסיס של תיכנות מלימודי הקודמים אומנם זה רק ידע בסיסי של מס' שפות אבל אני יודע על מה מדובר אז אפשר להגיד שאני מנסה לימצוא קורס שיפתח לי דלתות כי זה המיקצוע שאני רוצה לחיים אני כבר לא ילד איך שאומרים(29)

פורסם

זליג, זה נראה כאילו שאתה כועס על כל מי שהולך לעשות קורס כדי להגיע לתחום הזה "בדרך המהירה". אני צודק?

זה יצא קצת "כועס" אבל זו לא הכוונה. מי שלוקח קורס, אני רק מאחל לו בהצלחה ושיפיק מזה את המיטב.

אני כן קצת מעוצבן על הרמה הממוצעת הירודה של אנשים ב"מקצוע" הזה, וחלק ממנה זה כמו שאמרת, אנשים שחושבים שזה זבנג וגמרנו.

עדיין אני עומד מאחורי מה שכתבתי. אם רצית דעה של מישהו מהצד ששוכר אנשים על התועלת בקורס מקצועי, אז זה מה שיש לי לומר. אני מקווה שעוד אנשים בעמדה דומה (אולי עם יותר נסיון?) יצטרפו לדיון.

מה שאני אומר בהמשך לא מתייחס לminimi או לאף אחד אחר בפורום. עצם זה שאתם קוראים ומתעניינים שם אותכם ב-10% שאכפת להם מהמקצוע/תחביב שלהם.

<הוצאת קיטור>

כל מי שמתעסק בתכנות באופן רציני הרבה זמן יודע שמדובר בלימוד מתמיד. המתכנתים הטובים מתעמקים מעבר.

אבל נתקלתי גם ברוב הדומם - מתכנתים שלקחו קורס (או עשו תואר) פשוט כדי למצוא עבודה, וברגע שמצאו אותה הם הפסיקו ללמוד (והכוונה לא ללימודים אקדמאים, אלא לנסיון שרוכשים). העבודה שהם מייצרים היא במקרה הטוב בינונית, ובמקרה הרע עבודה גרועה, והטובים ביננו צריכים לגרור אותם ואת הזבל שהם מייצרים כלפי מעלה. אני מראיין כל פעם אנשים כאלה ומגלה שאין להם מושג קלוש במה שהם עובדים בו. יש לי סיפורים מטורפים.

לכן יש לי בוז (לא לגמרי מוצדק) לקורסים "מקצועיים" למיניהם, שהם באמת נראים לי נסיון למכור את הדרך הקלה.

</הוצאת קיטור>

פורסם

אני מסכים *חלקית* אבל אני חושב שזה ככה בכל תחום, יש פיראמידה והרוב לא נמצאים בראש שלה (או אפילו לפני הראש). מה שכן, מחשבים זה תחום זמין יחסית למקצועות הנדסיים אחרים (חשמל / מתמטיקה וכו') ולכן אולי בגלל זה (ובשילוב לבועת ההי-טק / מה ששומעים על זה) הרבה אנשים מנסים להיכנס לזה.

פורסם

אני מסכים *חלקית* אבל אני חושב שזה ככה בכל תחום, יש פיראמידה והרוב לא נמצאים בראש שלה (או אפילו לפני הראש). מה שכן, מחשבים זה תחום זמין יחסית למקצועות הנדסיים אחרים (חשמל / מתמטיקה וכו') ולכן אולי בגלל זה (ובשילוב לבועת ההי-טק / מה ששומעים על זה) הרבה אנשים מנסים להיכנס לזה.

אפילו רופא גרוע עדיין יודע מה ההבדל בין כבד לכליות, ומה עושה הלב. הלוואי וכל מי שאני מראיין היה מפגין בקיאות דומה במקצוע שלו. הרמה הממוצעת פשוט נמוכה מדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים