עבור לתוכן

hd4870 vs gtx260 שאלה לגבי כמות זיכרון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני נמצא בהתלבטות קשה בין HD4870 ו GTX260, ביצועים זהים ומחירים כמעט זהים.

השאלה שלי היא, ל HD4870 יש רק 512 מגה זיכרון, האם בעתיד זה לא יגביל לי את הכרטיס? כלומר אני יודע שככל שהרזולוציה גבוהה יותר הכרטיס צורך יותר זיכרון עצמי, לכן אני הייתי מעוניין לדעת האם נגיד עוד שנה זה דבר שימנע מהכרטיס ביצועיים מיטביים?

כלומר יש כבר היום משחקים שדורשים 512 כמו COH, קרייסיס ועוד...

לכן השאלה שלי האם כדי לי ללכת על ה 260 במקום ה HD4870 (משום שכמעט והחלטתי ללכת עליו)? גודל המסך- 22".

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

כיום מבחינת ביצועים בכל הרזולוציות ה4870 יותר טוב...

לגבי הזיכרון בגלל שהוא GDDR5 הוא מהיר יותר מפי2 מDDR3 מה שמבחינת התיאוריה בכל זאת הוא עדיף מה גם שלדעתי בקרוב תצא גירסא של ג'יגה

פורסם
  • מחבר

שאלתי לגבי העתיד, היום זה לא ממש משנה.

פורסם

בגדול הHD4870 מציג ביצועים עדיפים...אם אתה כל כך מודאג מהזיכרון..לא חסר גרסות של 1GB...תריץ חיפוש קטן בחנויות..

פורסם

לגבי הזיכרון בגלל שהוא GDDR5 הוא מהיר יותר מפי2 מDDR3 מה שמבחינת התיאוריה בכל זאת הוא עדיף מה גם שלדעתי בקרוב תצא גירסא של ג'יגה

הסקירות שהיו על הכרטיסים האלה היו סקירות שלא ככלו את הפיזיקה שנכנסה לכרטיס הזה......

אמרו שיש שיפור בכרטיסים שתומכים בזה.....

פורסם

* הוא לא יותר טוב "בכל" המבחנים.

* לא משנה איזה GDDR זה - ישנם תוצאות סופיות למבחני ביצועים והשוואות. GDDR5 כבר נכלל בתוצאות (הוא לא ישפר לך כלום מעבר לזה)

מצידי שיהיה GDDR1 כל עוד הביצועים טובים\משתווים. וזה לא מחפר על נפח הזכרון, שמור את התאוריות לעצמך...

בכלל ה-gtx260 היה צריך להתחרות ב-4870 1gb מלכתחילה, במקום שייעגלו פינות בנפח הזכרון. והנה פתאום gtx260 יותר זול...

פורסם

וה 9800X2 זה לא שיקול ?

פורסם

כעיקרון זה לא ממש משנה, כי כרטיסי מסך עוד לא יודעים לנצל כמות כזו של זיכרון. הייתי הולך על ה-HD4870 512MB, מילא יש לך מסך 22'' בלבד (אם זה היה 24'', אז היה על מה לדבר).

פורסם
  • מחבר

כפי שאמרתי יש כבר משחקים שמומלץ שיהיה 512 מגה זיכרון בכרטיס.

הרי דרישות המשחקים עולות כל שנה, ועוד ברזולוציה הטבעית של מסך 22" יכול להיות שעוד מעט הם ימליצו מעל 512.

אני מעדיף שהכרטיס יחזיק לי כמה שיותר זמן, לכן אני לא רוצה שעניין הזיכרון איכשהו יהווה לי "צוואר בקבוק" לשאר הכרטיס בעתיד.

לכן אני שואל, ב GTX260 יש הרבה יותר זיכרון, והביצועים שלו ושל HD4870 כמעט אותו דבר, והם עולים בערך אותו מחיר.

פורסם

זה שהדרישות המומלצות הם על 512MB לא אומר כלום. זה מתקזז בצורה דרמטית עם ביצועי הליבה. ב-Crysis יש דרישה ל-640MB, אבל HD4870 512MB יריץ אותו על ההגדרות הכי גבוהות.

פורסם
  • מחבר

זה משום שהוא כרטיס הרבה יותר חזק מה 88GTS 640 הישן.

אם לדוגמא יביאו לך משחק שדורש ג'יגה זיכרון, ויש לך כרטיס של 512, לא משנה מה יהיה עוצמתו עדיין עניין הזיכרון יגביל אותו.

פורסם

שאלתי לגבי העתיד, היום זה לא ממש משנה.

תמיד שאתה מגיע לקצה היכולת של כרטיס מסך, נשארה לך האופציה להמהיר אותו, ובמקרה הזה GTX260 עדיף.

בכל מקרה, המחיר הזול של כרטיס 9800GX2 הופך אותו ליותר אטרקטיבי.

פורסם
  • מחבר

9800gx2 עולה 500 ש"ח יותר והביצועים לא כ"כ משמעותיים מה 4870.

אני שואל בכלליות, האם יכול להווצר מצב שבעתיד הקרוב ה GTX260 יתפוס הובלה במקום 4870 בגלל כמות הזיכרון שהוא מכיל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים