עבור לתוכן

על מיקום מאווררים והדברים הנובעים מכך

Featured Replies

פורסם

יש לי מארז פשוט עם מעבד שפועל ללא אוברקלוק

יש שני מאווררים עיקריים אחד בגג שמוציא אויר ואחד בחלק האחורי שמכניס אויר

הוספתי עוד מאוורר אחד בקדמת המארז שמכניס אויר והפכתי את המאוורר בחלק האחורי שיוציא אויר ושמתי לב שלא רק שהטמפרטורה לא ירדה... היא עלתה(!) עכשיו השאלה שלי היא האם כדאי ששני המאוורים מקדימה ומאחורה יכניסו אויר ושיצא מהגג או להשאיר ככה?

פורסם

לפי דעתי מה שעשית רק הרס את מה שהיה קודם כי הרסת את העיקרון של הסירקולציה במארז שהוא- המאוורר האחורי מכניס אוויר קריר, והמאוורר העליון מוציא את האוויר החם שעולה למעלה.

זה שהפכת את האחורי והוספת אחד שידחוף אוויר לכיוון האחורי גרם לכך שבעצם לא יכנס אוויר קר למארז אלא האוויר שכבר בתוך המארז יצא מהחלק האחורי ואין כניסה של אוויר בכלל ;)

יש לי רעיון מאוד טוב למאוורר החדש שקנית:

אם תמצא דרך לשים את המאוורר הזה בתחתית המארז מול המאוורר שבגג המארז אני בטוח שזה יוריד את הטמפרטורה כי זה גם יעביר את האוויר שנכנס מהחלק האחורי, בצורה מהירה יותר למעלה (ולכיוון לוח האם) וגם יעזור לדחוף את האוויר החם למעלה.

:)

פורסם

את המאוורר האחורי תעשה שיכניס וכך גם את הקידמי ורק את העליון תעשה שיוציא..

פורסם
  • מחבר

לפי דעתי מה שעשית רק הרס את מה שהיה קודם כי הרסת את העיקרון של הסירקולציה במארז שהוא- המאוורר האחורי מכניס אוויר קריר, והמאוורר העליון מוציא את האוויר החם שעולה למעלה.

זה שהפכת את האחורי והוספת אחד שידחוף אוויר לכיוון האחורי גרם לכך שבעצם לא יכנס אוויר קר למארז אלא האוויר שכבר בתוך המארז יצא מהחלק האחורי ואין כניסה של אוויר בכלל ;)

יש לי רעיון מאוד טוב למאוורר החדש שקנית:

אם תמצא דרך לשים את המאוורר הזה בתחתית המארז מול המאוורר שבגג המארז אני בטוח שזה יוריד את הטמפרטורה כי זה גם יעביר את האוויר שנכנס מהחלק האחורי, בצורה מהירה יותר למעלה (ולכיוון לוח האם) וגם יעזור לדחוף את האוויר החם למעלה.

:)

אולי לא הבנת טוב...

המאוורר שהוספתי מכניס אויר מקדמת המארז לכיוון האחורי ולא רק מניע את האויר

פורסם

אבל אחרי שהוא מכניס זה מוציא את רוב האוויר מהאחורי, ככה אני חושב, והרעיון שנתתי לא נראה לך טוב?

לא ידעתי שבקידמת המארז יש לך גם חורים שהמאוורר מכניס/מוציא מהם אוויר..

פורסם
  • מחבר

האויר מתפזר במארז הרבה לפני שהוא מגיע למאוורר האחורי לפי דעתי

אבל זאת לא הנקודה

השאלה היא האם כדאי לי לשנות את סידור המאווררים למשהו יותר אפקטיבי לפי דעתכם

(רצוי משהו שלא ישאר קבוע כי אין לי כוח לעוד חורים במארז...)

פורסם

האויר מתפזר במארז הרבה לפני שהוא מגיע למאוורר האחורי לפי דעתי

אבל זאת לא הנקודה

השאלה היא האם כדאי לי לשנות את סידור המאווררים למשהו יותר אפקטיבי לפי דעתכם

(רצוי משהו שלא ישאר קבוע כי אין לי כוח לעוד חורים במארז...)

אני בכל אופן כתבתי לך לאיזה סידור אני חושב שכדאי לשנות...

פורסם
  • מחבר

לפי מאמר שקראתי (ניראה לי באתר הזה) מה שאתה מציע היה הכי אפקטיבי מתוך בדיקה של כמה סידורים אחרים

הרעיון היה רק מאוורר אחר שמוציא אוויר באחורי המארז ואחד ב"ריצפה" שמכניס

בלי מאוורר בגג

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים