עבור לתוכן

דילמה - איך לבזבז 300$ בארה"ב (-בוצע-)

Featured Replies

פורסם

יש לי אפשרות להביא חומרה בסביבות 300$, אולי תעזרו לי להחליט (בהתחשב במפרט הקיים שלי) ?

בינתיים חשבתי על:

1. VelociRaptor (כנראה מוכר את ה-raptor 74gb)

2. Nvidia GTX260 (כאשר את ה-8800gt אני משאיר ככרטיס פיזיקה יעודי)

3. ??

לא יודע מה לבחור :-\ אשמח לעוד הצעות לשיפור המפרט (מלבד זיכרון)... אני צריך לתת החלטה עוד השבוע.

פורסם

השאלה היא מהם השימושים העיקריים במחשב ואיזה מסך יש לך. ה-VelociRaptor יתן מענה בגישה מהירה מאד לנתונים (לפי ביקורות, כפול מאשר כונן 7200RPM), לדעתי שווה רק אם ה-74GB ימכר בסכום מכובד.

לגבי הכרטיס מסך, כאמור תלוי אם יש בו צורך. לדעתי האפשרות הטובה ביותר תהיה לקחת עוד 8800GT בעוד 100$, מספיק לרזולוציות של רוב ככל המסכים, ומונע צורך בשדרוג ספק כח.

פורסם

לא עדיף להביא איזה WD WD6400AAKS (או כמה), המתאפיין, כמדומני, ברוחב-פס גבוה יותר משיוכל להעניק לך ה-WD Raptor VelociRaptor ?

פורסם

יש לך מחשב פצצתי אני לא חושב שאתה זקוק למשהו מיוחד אבל אם הייתי במקומך הייתי לוקח (מלבד הזכרון שאני מבין שאתה קונה בכל מקרה) עוד כרטיס מסך 8800GT או מוסיף עוד איזה 60-70$ ולוקח 4850X2 ...

חוץ מזה יש גם אופציה לקחת 9800GX2 ...

פורסם
  • מחבר

זכרון אני אכן קונה בארץ.

4850x2 עוד לא נראה לי שיצא (ו-CF אני לא יכול לשים אני עם לוח 3way SLI).

על 9800gx2 אני חושב שאוותר, הוא יקר יותר מ-300$ ברוב המקרים, מה גם שאני לא אוהב לרכוש טכנולוגיה "ישנה" בסכומים כאלו.

האמת 8800gt + 640aaks נכנסים בתקציב וכך אני יכול לקבל תועלת משני הצדדים...

אני מעיין פה בביקורת של velociraptor (כאשר 640aaks נמצא בהשוואה) והוא מאוד מפתה אותי ... אווף איזו התלבטות :kopfpatsch:

http://www.techreport.com/articles.x/14583/1

ה-640aaks באמת עומד איתו יפה במהירויות כתיבה וקריאה, השאלה עד כמה ההבדל יורגש ב-seek ו-loading/boot.

אני קורא שאנשים שלקחו velociraptor ממש ממש מרוצים.

hw_joe, "רוחב פס" גבוה יותר ? במה זה מתבטא אל מול ה-velociraptor ?

פורסם

האמת 8800gt + 640aaks נכנסים בתקציב וכך אני יכול לקבל תועלת משני הצדדים...

:xyxthumbs:

ניכר שיפור בזמני גישה במשחקים עם VelociRaptor, בעיקר מהירות במעבר בין שלבים/מפות, אבל האפשרות הזאת הרבה יותר טובה IMO.

פורסם
  • מחבר

השאלה איך אני מסביר לאבא שלי להביא 8800gt עם OC וקירור טוב (הוא כבר לא בארץ)... יש כל כך הרבה דגמים אני מפחד שהוא יביא משהו מעפן :(

הכל תלוי מה יהיה בחנות... אני לא מאמין שהוא יתרוצץ יותר מדי ובטח לא יזמין online

ד"א, השימושים העיקריים שלי הם קודם כל gaming... וכמובן כל מה שמסביב (תכלס מע' שעומדת בדרישות ה-gaming שלי תעמוד ברוב המשימות)

ועם כל הכבוד ל-SLI וששמרתי לי את האופציה, אני קצת מפחד מחווית ריבוי ליבות כשמדובר במשחקים... ויש לי נסיון עם 7800gt sli.

להתעסק עם פרופילים ובעיות תאימות פה ושם, כשאפשר להביא gtx260 ולשמור 8800gt לפיזיקה :'( אההההההההה!

פורסם

הבעיה בחנויות כמו FRYS circuitcity וכו' המחירים יקרים להחריד בערך 150-200% ממחיר אינטרנט ...מה גם המחיר שאתה רואה באתר של החנות הוא בדרך כלל לא המחיר שתראה בחנות עצמה.אז אולי בכל זאת כדי לשקול הזמנה מהאינטרנט

פורסם
  • מחבר

הוא טס שלשום (יום ראשון) ל-10 ימים... אפשר להספיק לארגן משלוח :s05: נראה לי גבולי מדי. הכל בלחץ.

פורסם

http://www.techreport.com/articles.x/14583/1

ה-640aaks באמת עומד איתו יפה במהירויות כתיבה וקריאה, השאלה עד כמה ההבדל יורגש ב-seek

אני קורא שאנשים שלקחו velociraptor ממש ממש מרוצים.

hw_joe,"רוחב פס" גבוה יותר ? במה זה מתבטא אל מול ה-velociraptor ?

ב-"זמן-החיפוש" לכונני סל"ד גבוה יתרון מובנה לעומת כונני סל"ד נמוך מהם, אלא שבעבור שימושיך הצפויים (ולמעשה - בעבור חלק נכבד מהשימושים בכלל) זמן החיפוש, בד"כ, הנו חלק קטן מאד יחסית, למשל, לזמן הקריאה, מתוך סך הזמן הנחוץ לאיחזור המידע מהכונן.

ב-"רוחב פס", לעומת זאת, לכונני סל"ד נמוך בד"כ קיים יתרון לעומת כונני סל"ד גבוה, משום שצפיפות הנתונים שלהם (הנמדדת בד"כ בבתים לאינטש מרובע או BPI), למשל, כאשר מתקיים יחס של לפחות 1:3~ בנפח (כלומר : המאופיינים בסל"ד נמוך הנם בנפח פי 3 לעומת המאופיינים בסל"ד גבוה), גבוהה בהרבה.

הגדרתי ל-"רוחב פס" הינה : המהירות המעשית בה הנתונים מוזרמים מהכונן-הקשיח למערכת, ולהפך (נמדד בד"כ ב-MB/Sec).

פורסם

הוא טס שלשום (יום ראשון) ל-10 ימים... אפשר להספיק לארגן משלוח :s05: נראה לי גבולי מדי. הכל בלחץ.

הוא טס לקרובי משפחה או מלון? אם זה לא מלון אלא כתובת רגילה אתה יכול להזמין כבר עכשיו מ WWW.NEWEGG.COM ההספקה היא 3 ימי עבודה אז ככה שלא תיהיה שום בעיה.אם הוא טס למלון אז אתה צריך לחפש אתרים שעושים משלוחים גם לכתובות לא קבועות ..כמו תיבת דואר וכו' מכיוון שהאתר הנ"ל לא עושה זאת.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

קיצר, בסוף הוא הביא לי את ה - VelociRaptor ב-300$ (הוא לא מצא את ה 640aaks וגם לא רצה להתעסק עם הזמנות ומשלוחים)

רק רציתי להודות לכולם על התגובות. אם משהו צריך חוות דעת\מבחנים תרגישו חופשי לבקש.

בגדול אני מאוד מרוצה (קיבלתי אותו מתנה :P).

מהיר קריר ושקט (raptor 74 עשה לי חור בראש, אבל את ה-VR אני אפילו לא שומע \ המאווררים במארז כבר יותר רועשים ממנו)

פורסם

תתחדש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה!

המצחיק הזה קנה לי את הכונן ב-BestBuy, ה-GTX260 עלה שם איזה 355$ :o

אבל טוב שכך... הבנתי שצריך לצאת 260 חדש בכל מקרה - מלבד שמעות על גרסאות + אני רואה גם את זה:

http://www.guru3d.com/news/geforce-gtx-260-to-receive-a-little-speed-boost-/

אולי שווה לחכות עוד קצת (בינתיים 8800gt אחד עושה עבודה טובה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים