עבור לתוכן

האם Corsair 550VX מספיר ל 4870 CF ?

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת האם ה Corsair 550VX 41A @ 12V יספיק לי בעתיד אם אני ארצה ל CF של 4870 (בהנחה שאני קונה רק אחד עכשיו), למערכת עם Q9450 ?

פורסם

כן

פורסם

זה לא הספק שהיתי לוקח לדבר כזה.

אבל בכל מקרה,אם אתה מתכנן אחד כזה בעיתד הרחוק- פשוט תוותר. עד אז ככל הנראה יהיה כ.מסך יחיד שצורך פחות חשמל,יותר זול ויותר חזק

פורסם
  • מחבר

כן, רק רציתי לדעת האם זה אפשרי / גבולי במידת הצורך.. ואיזה ספק היית לוקח ?

כמה W לוקח מחשב מעל הממוצע עם Q9450 ו 4 הארד דיסקים + צורב ו 4870 (ו 4 גיגה זיכרון אם זה ממש משנה) ?

פורסם

דבר כזה עם SLI לא יעבור את ה 500W גם עם אוברקלוק סופר עצבני. ספק 550 טוב אמור להספיק אבל זה קצת הימור. למערכות כאלו עדיף לקחת רווח מכובד ב 12V, לא להתעסק עם פיקים מוזרים וכל הרגישות של SLI ועוד במערכות כמו שלך.

לדעתי האישית, אם אתה באמת חושב ברצינות על אופצייה כזו בעתיד, ולא מאלו שמשום מה מחליפים ספק כל שנה (ספק תמיד מומלץ לרכוש לטווח ארוך יותר מבחינה כלכלית) אז אני אישית היתי ממליץ להוסיף את ה עוד 120-150 ש"ח וללכת על ספק 650 איכותי וכלכלי כמו הTX650 של אותה חברה עם 52 אמפר ב 12V.

ראיתי אותו ב 580 ש"ח, והתוספת שאתה צריך בשבילו יחסית למחיר המערכת שלך הוא די נמוך (נראה לי זה יוצא עוד 120 ש"ח). זה מה שהיתי עושה במקרה שלך ללא שום ספק.

פורסם

זו בדיוק גם דעתי

פורסם
  • מחבר

כן, זה יוצא עוד 120 ש"ח :) הבעיה היא שאני לא יודע אם אני אצטרך את זה אם באמת עוד שנה וחצי ככה כבר יהיה כרטיס אחד שיהיה יותר טוב..

גם כרגע אני על מסך 20.1" ואני מניח שCF אני אצטרך רק אם אני יעבור למסך 24" ומעלה.

האם הספק 650W יפלוט יותר חום / ירעיש יותר מה 550W ?

פורסם

לא

גם כרגע אני על מסך 20.1" ואני מניח שCF אני אצטרך רק אם אני יעבור למסך 24" ומעלה.

צודק. עם מסך כזה גם 4870 אחד יהיה מעל ומעבר.

פורסם

כן, זה יוצא עוד 120 ש"ח :) הבעיה היא שאני לא יודע אם אני אצטרך את זה אם באמת עוד שנה וחצי ככה כבר יהיה כרטיס אחד שיהיה יותר טוב..

כמו שאמר EXTRACT, יותר חום הוא בטח לא יפלוט וגם לא יצרוך יותר חשמל. לגבי רעש - לדעתי הוא גם יהיה קצת יותר שקט, אבל לא נראה לי שאתה חולה שקט וההבדלים הללו אומרים לך משהו.

לגבי צריך או לא - תחשוב לעתיד (זה אחד הרכיבים הבודדים במחשב שכדאי לחשוב לגביו לעתיד). ההבדל במחיר נמוך יחסית להשקעה, אין שום סיבה שלא תשתמש בו גם 5 שנים ויותר, חבל על פיספוס ההזדמנות ועל סגירת האופציות, ביחוד כשמתחיל להיכנס נושא הפיזיקה שמאפשר / יאפשר הוספת כרטיס נוסף אפילו מדגם אחר ונחות יותר רק בשביל חישובי הפיזיקה (לפחות אצל NVIDIA זה כרגע המצב).

אם היתה קונה ספק ב300 ש"ח אז אני מבין את ההתלבטות, אבל כשאתה בוחר ללכת על משהו טוב (ובצדק) ב 460 ש"ח, התוספת כבר קטנה, וספק זה דבר לעתיד. לא מעט מחשיבים אותו כרכיב הכי חשוב במערכת (משהו שנראה לי מוגזם לחלוטין אבל ממחיש את חשיבותו).

לא תפסיד עם הקורסאייר 550, אבל עדיף להיות חכם יותר, או לפחות לשקול זאת ברצינות.

גם אני עכשיו הולך לקנות ספק לכמה שנים הטובות, והמועמד הוא באמת הTX650 - מחשבה לעתיד והבדל כספי לא משמעותי לעומת ה 550 שיותר מתאים לי.

פורסם

ושלא נדבר על העובדה שיש לו 5 שנים אחריות,ככה שאפשר להגיד די בבטחון שאין שום סיבה שתשתמש בו לאורך תקופה מינימלית של 5 שנים.

כמובן שהוא יוכל לעבור איתך כמה וכמה מערכות מחשבים

פורסם
  • מחבר

במחזורי השדרוג האחרונים יצא לי פשוט להחליף את המחשב אחרי 3 שנים על כל רכביו (כולל מארז וספק) במקום לשדרג רכיב פה רכיב שם ואני מקווה שזה מה שיקרה גם פה, ככה שבמחשב הבא (שגם ככה יהיה איזה נחאלים עם 16 ליבות וכרטיס HD8700X2 עם מסך 30" , 16 גיגה זיכרון ו RAID5 :) , כל זה במחיר של 6000 שקל כנראה יצטרך ספק יותר טוב, וגם אם לא אני גם ככה אתן/אמכור את המחשב למישהו אחר).

פורסם

לדעתי,אין שום סיבה שהספק הזה ל יחזיק מערכת חזקה עוד 3 שנים.

סה"כ מגמת צריכת החשמל קטנה,ז"א לא מוציאים כ.מסך חזק בטרוף שצורך פי 2 יותר חשמל,אלא טיפה יותר.

המגמה היא לצרוך פחות - וספק עם מעל 50A ב-12V יחזיק ביל קושי לדעתי מעבד עם 16 ליבות וכ.מסך חזק (יחיד)

דוגמא?

ליברטי 400 למשל שהיו אנשים שקנו לפני שנתיים וחצי/ שלוש כדי שיחזיק מערכת דומה לשלי (שלא מדגדגת לליברטי) אבל היום בסה"כ יכולים לשים מרובע ליבה עם 4850

פורסם
  • מחבר

אבל אז לכאורה יהיה לי פה מחשב ישן (עוד 3 שנים) בלי ספק...

פורסם

לא בטוח שהבנתי אותך..

במידה ואתה קונה היום TX650 הוא מן הסתם מעל ומעבר למפרט שלך כיום.

נניח שעוד שנתיים או שלוש אתה קונה מחשב חדש,אז תוכל לקחת את ה-TX650 ולשים אותו במפרט החדש.

אם התכוונת לכך שלמחשב שיוחלף לא יהיה ספק,זה מן הסתם נכון. אבל בישביל מה אתה צריך ספק?

אם אתה תתכנן למכור אותו או להעביר אותו הלאה בכל מקרה,אז אולי באמת לא כדאי להשקיע אלא לקחת את מה שמתאים בלי רזרבות וזהו.

פורסם
  • מחבר

בדיוק, אני לא ישדרג חלקים אלא יחליף את כל המחשב עוד כמה שנים ולכן הגיוני לקנות ספק שמתאים וזהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים