עבור לתוכן

מדריך: האצת GPU לפענוח וידאו באבחנה גבוהה (nVIDIA)

Featured Replies

פורסם

מטרת המדריך היא לאפשר פענוח וידאו HD על גבי כרטיס המסך,

האם יש טעם לזה במחשב שלי ? מבחינת איכות תמונה ? פיזור עומס (חיסכון חשמל ?)?

פורסם

האם יש טעם לזה במחשב שלי ? מבחינת איכות תמונה ? פיזור עומס (חיסכון חשמל ?)?

לא ממש.

פורסם
  • מחבר

מאחר וה-CPU שלך יתמודד עם כל הסרטים, אני יכול לחשוב על 3 תירוצים עבורך להשתמש בזה:

1. אם אתה מבצע פעולות מעמיסות על המעבד ברקע בזמן שאתה צופה בסרט.

2. אם המאוורר של כרטיס המסך שקט יותר מזה של המעבד (בתנאי שמהירות הסיבוב דינאמית) כאשר שניהם במאמץ :P

3. אתה רוצה להשתמש בכרטיס המסך רק בשביל העקרון של לנצל ולהתנסות עם הטכנולוגיה המוצעת לך ::)

פורסם

הבנתי :xyxthumbs:

סיבות למה לנסות...

מה לגבי איכות תמונה ? תשתנה בגלל המקודדים ? - אני משתמש ב KLITE PRO

פורסם
  • מחבר

WMVideo Decoder DMO זה המפענח הדיפולטיבי ל-WMV שמגיע עם Windows Media Player 10/11

Microsoft MPEG-2 Decoderזה המפענח הדיפולטיבי ל-MPEG-1/2 (אני לא בטוח אם הוא מגיע ספציפית עם WMP או שעם vista בכלליות)

שניהם תומכים בהאצת חומרה\DXVA (כשאשר הראשון יספק DXVA רק ב-VMR9)

אני לא רואה סיבה למה לא להשתמש בהם. לא ידוע לי על איכות תמונה מועדפת עם מפענחים מובנים של K-Lite, שלא תומכים בהאצת חומרה.

לגבי השלישי, CoreAVC, אין ספק לגבי איכות התמונה הטובה שלו. גם אם לא היית רוצה להשתמש בהאצת חומרה (GPU) שלו,

עדיין הייתי ממליץ להשתמש בו לפענוח H.264/MPEG-4 AVC על גבי ה-CPU

עקרונית, המדריך שלי בכלל לא מצריך התקנת חבילת קודקים. אפילו לא נראה לי שצריך דווקא את גרסאת ה-Home Cinema של MPC.

אבל תמיד טוב שיש עוד מפענחים לפורמטים אחרים מלבד אילו שהתייחסתי אליהם, ו-MPC-HC הוא גרסא משודרגת ל-MPC, אז למה לא.

פורסם

לא ידוע לי על איכות תמונה מועדפת עם מפענחים מובנים של K-Lite, שלא תומכים בהאצת חומרה.

אני יכול לחשוב על כמה סיבות להשתמש בקודקים של (או שעובדים דרך) הFFDSHOW ושלא משתמשים בהאצת GPU.

בFFDSHOW אפשר להריץ (ולהתקין עוד) פילטרים שעושים מניפולציות לתמונה ומשפרים את האיכות הויזואלית, ואפשר גם להתאים אותם לעבוד באופן שונה עם כל פורמט ו/או פרופיל.

למשל סרטי אנימציה יפנים נראים הרבה יותר טוב אחרי שהם עוברים דרך כמה פילטרים מתאימים.

חלק מהפילטרים יתאימו לכל סרט ומי שיש להם מעבד נורמלי ולא מפעילים סתם מפסידים.

נכון גם בMPC אפשר להתקין פילטרים אבל בFFDSHOW הם מגיעים בחבילה כברירת מחדל והם יעבדו עם כל נגן.

פורסם
  • מחבר

אני אישית מעולם לא השתמשתי בפילטרים של ffdshow (כולם כבויים)

אבל אתה צודק, מי שצריך את הפילטרים האילו עם WMV9/WVC1/MPEG-1/2 כנראה יעדיף ffdshow על האצת חומרה.

אבל CoreAVC כן יכול לעבוד דרך פילטרים של ffdshow (כך שלפחות במקרה של h.264 לא צריך לוותר על האצת חומרה בגלל פילטרים)

פשוט מוסיפים ב-MPC-HC External filters את ffdshow raw video filter ומגדירים על PREFER

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים