עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

s2231 או 2408 לצרכי גרפיקה, טקסט וסרטים

Featured Replies

פורסם

ה 2408 לא יהיה כמו 2007

שנהם טובים.

אך יש הבלים בסיסים בין PVA ו IPS ... !! חפש בפורום ..

• תגובות 35
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

ה 2408 לא יהיה כמו 2007

שנהם טובים.

אך יש הבלים בסיסים בין PVA ו IPS ... !! חפש בפורום ..

ידוע לי שיש הבדלים.. זה ברור מאליו.. מצד שני, מבחינת החיבורים, רזולוציה וכו למסך ה24 יש יתרונות שאין לאחיו הקטן ז"ל.

בכל מקרה נראה לי שמדובר בשני מסכים טובים, גם הדל וגם האיזו, ושניהם יהוו שיפור משמעותי לעומת המסך כיום וכנראה שאני אמשיך להתחבט בשאלה גודל או איכות, אם הגרסה המחודשת של הדל היתה כבר בנמצא היינו יכולים להיות יותר חכמים.. ולי אולי היה יותר קל, לא צריך היה לחכות או לעשות ספוקלציות למינהן..

יצא לי לראות את ה2407 בגרסתו הקודמת לHC, האם ניתן לצפות לאיכות תמונה דומה? (כן, אני יודע שהיו שינויים, בעיקר במכלול הצבעים, אבל עדיין, האם זו תהיה הנחה מוצדקת?

פורסם

לא, הדיוק בצבעים אינו זהה ב-2407WFP-HC לעומת 2407WFP. אם עבדת כנגד 2007WFP והדפסת תמיד עם מרחב sRGB וגודל מכלול של 72% מה-NTSC ואין ספק שזה מה שאתה מחפש. לך על ה-NEC 2470WNX שיש לו מכלול צבעים בכיסוי זהה וטמפ' הצבע הלבן בו מהקופסא מוגדרת בצורה טובה ל-6500K כפי שצריך להיות לעיצוב גרפי.

כבר עבדת עם רזולוציה של 1680X1050, ואין סיבה לדעתי לקנות עוד פעם מסך עם שטח עבודה כזה, גם לא מסך עם רזולוציה של 1600X1200, שנותן רק עוד כ-8% שטח לעומת 1680X1050. לאדריכלות רזולוציה של 1920X1200 מייעלת את העיצוב וזה כיף לעבוד עם שטח כזה. 24" אינו מסך בגודל מאיים בכלל. מתרגלים אליו אחרי מספר ימים. דפדפן אתה לא חייב לפתוח לכל הרוחב, אלא אפשר להצר אותו לגודל שאתה מעוניין בו או לפתוח שני דפדפנים במקביל עם פרישה אנכית אם תראה בכך צורך.

פורסם
  • מחבר

orleans, תודה על תגובתך.. לצערי מסך הנק קצת יקר מדי עבורי ואני מבקש למצוא מסך למבוקשי סביב ה3000 ש"ח.. מסתבר כי המסך הזה עולה יותר מ7000 ש"ח (!!!)

http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=39_2698_2703&PHPSESSID=e59fa03a0385992b441882f077bf6182

למרות שראיתי מקומות אחרים שהוא עולה בסביבות 4.5... בכל מקרה זה יקר מדי עבורי...

אינני חושש כלל מהגודל של המסך, להיפך - אני ממש מחכה לרגע המעבר הזה, ממסך 17" TN (LG 1780Q, אגב) למסך החדש.. בכל מקרה עבודתי על הדל 2007 היתה למשך תקופה קצרה מדי כדי לראות עד כמה הוא היה מוצלח מבחינתי עבור ההדפסה...

חזרה לעינייננו, בתקציב הנ"ל +-3K איזה מסך יתאים לי יותר? מצד שני יש את המסך של איזו ה24" 2401WE, אשר יותר יקר http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=39_43_1942&products_id=19571&PHPSESSID=e59fa03a0385992b441882f077bf6182 אבל אולי נצליח לגרד משהו אם הוא כזה שווה.. מה אתם אומרים?

תודה על עזרכתכם, כתמיד..

פורסם

ה-EIZO S2401W מבוסס על TN - לא מתאים לעריכה גרפית.

זה נכון שהנק קצת יקר ב-4500, אבל אין עוד 24" זול יותר שהוא ברמה שלו ולדעתי כדאי שתעשה את המירב אליו.

אם אתה לא משוכנע מכך, מה שאני מציע לך זה לעשות את מה שפותח דיון אחר עשה: ללכת לחנות שתוכל להשוות בה את ה-2408WFP אל ה-2007FP מבחינת דיוק בצבעים.

נראה כאילו נירדמתי אבל לא, פשוט מתלבט וביקרתי שוב באותה חנות והשוואתי בין מסך Dell 2408 ל- 2007FP שנמצא שם בתצוגה והעברנו תמונה ישירות מצג אחד למשנהו ורואים ברור שב- 2408 הגוונים לא טבעיים, האדום למשל שולט חזק ונאמר לי שאין אפשרות לכייל לגוונים נכונים.

עיינתי בתשובות של שואלים היום ונכתב שתהייה רביזיה של דגם 2408 . האם כדאי לחכות ולראות מה התיקונים שיהיו או עדיף לקנות את Eizo 2231W או Dell 2007 WFP (שאולי כבר לא קיימת?). מאוד מעדיף מסך רחב.

אני חובב צילום ולא מהנמנע שארצה להדפיס תמונות באיכות צבעים טובה.

אגב, אני משתמש במצלמה Nikon D200

בתודה לעונים.

אתה תצטרך להחליט לבד מה יותר חשוב לך: דיוק בצבעים או שטח עבודה בהתאם ליכולות תקציביות שלך, ולבחור בין NEC 2470WNX ל-Dell 2007FP ו-Dell 2408WFP. לדעתי מיותר לרכוש קולורמטר יחד עם 2408WFP, כאשר בסכום שמוקדש ל-Dell ולקולורמטר ניתן כבר לקנות את ה-2470WNX אשר גם כך ללא קולורמטר נשאר מדוייק יותר בצבעים לסרטים ואינטרנט. לצערי אין עוד 24" זול יותר מהנק שהוא ברמתו. הנק נותן דיוק צבעים דומה לזה של ה-2007FP. ה-2007WFP כבר לא מיוצר עוד.

פורסם

לא, הדיוק בצבעים אינו זהה ב-2407WFP-HC לעומת 2407WFP. אם עבדת כנגד 2007WFP והדפסת תמיד עם מרחב sRGB וגודל מכלול של 72% מה-NTSC ואין ספק שזה מה שאתה מחפש. לך על ה-NEC 2470WNX שיש לו מכלול צבעים בכיסוי זהה וטמפ' הצבע הלבן בו מהקופסא מוגדרת בצורה טובה ל-6500K כפי שצריך להיות לעיצוב גרפי.

כבר עבדת עם רזולוציה של 1680X1050, ואין סיבה לדעתי לקנות עוד פעם מסך עם שטח עבודה כזה, גם לא מסך עם רזולוציה של 1600X1200, שנותן רק עוד כ-8% שטח לעומת 1680X1050. לאדריכלות רזולוציה של 1920X1200 מייעלת את העיצוב וזה כיף לעבוד עם שטח כזה. 24" אינו מסך בגודל מאיים בכלל. מתרגלים אליו אחרי מספר ימים. דפדפן אתה לא חייב לפתוח לכל הרוחב, אלא אפשר להצר אותו לגודל שאתה מעוניין בו או לפתוח שני דפדפנים במקביל עם פרישה אנכית אם תראה בכך צורך.

לא שאני אומר ההפיך - אבל היתי נזהר מלקבוע לבן אדם מה טוב לו. מדובר במשהו עם העדפה מאוד אישית שישתנה מבן אדם לבן אדם, בטח אם יש לבן אדם נטייה לפתח סימפטומים של כאב מול מסך מחשב מסויים (לי למשל זה לא קרה מול אף מסך). להתרגל אפשר להגיד על כל דבר (אני גם התרגלתי לראות סרט על אייפוד כשבמקביל אני צופה על מקרן 80"). ההמלצה הכי טובה, כמו שכולנו יודעים היא כן לנסות לראות בחנות או איפושהו את המסכים בגדלים השונים, לנסות לשחק איתם קצת ולראות אם יש גורם מגביל קריטי.

שוב - זו הערה צדדית, ההמלצות של כולנו הולכות באותו כיוון (חוץ מהקטע של לשבור משמעותית תקציב :) ).

פורסם

אז זה מה שהצעתי ללכת לבחון שני מסכים ברזולוציות שונות וגם עם מכלולי צבעים שונים לחלוטין. אם תקרא את ההסבר של ארז בנעוץ על מכלולי צבעים מורחבים תבין שזו בעיה הכי קשה שהובאה מהתעשייה באחרונה בלתי פתירה למרחב sRGB. לכן ה-2470WNX שיש לו מכלול צבעים סטנדרטי כפי שניתן לראות בתרשים ה-Gamut בביקורת שלו ב-Xbit Labs, טוב משמעותית מה-2408WFP לכל שימוש שעליו מיושם sRGB.

3gr1.png

http://www.xbitlabs.com/articles/monitors/display/24inch-2_11.html

אני יכול גם להראות לך את ניסיונו של צלם לגבי העניין. לא צריך לראות בחנות מסך עם מכלול צבעים מורחב בשביל לפסול אותו אוטומטית לגרפיקת sRGB. די בלראות במפרט את גודל המכלול צבעים המכומת באחוזים מה-NTSC באתרי היצרן. כל מסך שעובר את ה-72% לא טוב לגרפיקת sRGB. בארץ אין עדיין מסכים עם תאורת LED לשינוי אחוז כיסוי ה-NTSC.

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1004&message=25060360

אגב, כאבי ראש לא נגרמים בגלל רזולוציה גבוהה בגודל נקודה סביר. אלא בגלל בהירות מוגזמת וכן בגלל מהפך באיכות עבודה ירודה אשר מרצד את המסכים בריצודים עדינים מאוד, שחלק מהאנשים חווים בגללם כאבי ראש אחרי מספר שעות עבודה. כל הפאנלים שאינם TN מצויידים במהפך איכותי.

פורסם

אם אפשר לשאול שאלה קטנה שטיפה חומקת מהנושא...

איך ה- Eizo S2231W בהשוואה ל-NEC ?

פורסם
  • מחבר

אתם יודעים איפה ניתן למצוא את שלושת הדגמים המדוברים בתצוגה? (הנק, האיזו והדל..)

פרט לפן הגרפי הטוב של הנק 2470, האם יש לו חסרונות בסרטים?

שמתי לב שיש יותר מדגם אחד של הנק 2470, בהבדלי מחירים מטורפים.. מה הסיפור הזה?

פורסם

BD1, אם תסתכל באתר של EIZO על אחוז כיסוי ה-NTSC של ה-S2231W מה תגלה? 92%. אני כבר הסברתי את ההשלכות של אחוז יותר גבוה מ-72% על גרפיקת sRGB, לכן ה-NEC עדיף, וחוץ מזה ל-S2231W יש רזולוצייה נמוכה יותר אז ברור שהוא לא באותה קטגוריה. דגמי ה-24" של EIZO שנמכרים כאן ומתחרים ב-NEC ושיש להם אחוז כיסוי של 72 הם שלושה: S2431W, HD2441W ו-CE240W.

j, מכל מה שנודע לי באחרונה את ה-2408WFP אפשר לראות ב-NotebookClub, לגבי המסכים של איזו ונק צריך לבדוק ישירות עם היבואנים שלהם קרט ווידאוסט לגבי האפשרויות להתרשמות.

אין עוד דגם איכותי 24" של NEC בארץ מלבד ה-2470WNX. אם יש פער מחירים גדול עבורו זה רק משיקולים מסחריים וכיו"ב. שאר ה-24" הקיימים בשוק המקומי מבית נק 2470WVX ו-24WMCX מבוססים על פאנלי TN. ביצועי ה-2470WNX טובים בסרטים מבחינת צבעים מאוזנים ברווייתם ויחס הניגודיות הסטטי שלו גבוה. ב-Xbit בסיכום הבדיקה שלו נאמר כי הוא מומלץ לסרטים כולל כאלו שדורשים פאנל מהיר.

פורסם

BD1, אם תסתכל באתר של EIZO על אחוז כיסוי ה-NTSC של ה-S2231W מה תגלה? 92%. אני כבר הסברתי את ההשלכות של אחוז יותר גבוה מ-72% על גרפיקת sRGB, לכן ה-NEC עדיף, וחוץ מזה ל-S2231W יש רזולוצייה נמוכה יותר אז ברור שהוא לא באותה קטגוריה. דגמי ה-24" של EIZO שנמכרים כאן ומתחרים ב-NEC ושיש להם אחוז כיסוי של 72 הם שלושה: S2431W, HD2441W ו-CE240W.

j, מכל מה שנודע לי באחרונה את ה-2408WFP אפשר לראות ב-NotebookClub, לגבי המסכים של איזו ונק צריך לבדוק ישירות עם היבואנים שלהם קרט ווידאוסט לגבי האפשרויות להתרשמות.

אין עוד דגם איכותי 24" של NEC בארץ מלבד ה-2470WNX. אם יש פער מחירים גדול עבורו זה רק משיקולים מסחריים וכיו"ב. שאר ה-24" הקיימים בשוק המקומי מבית נק 2470WVX ו-24WMCX מבוססים על פאנלי TN. ביצועי ה-2470WNX טובים בסרטים מבחינת צבעים מאוזנים ברווייתם ויחס הניגודיות הסטטי שלו גבוה. ב-Xbit בסיכום הבדיקה שלו נאמר כי הוא מומלץ לסרטים כולל כאלו שדורשים פאנל מהיר.

תודה על המידע

ד''א

למחשב שאני קונה אני יקח את ה-S2231W, מכיוון שהוא נכנס בתקציב שלי בגג של הגג והוא מסך מדהים לפי דעתי..

ד''א אני לא בתחום הגראפי אלא במשחקים..

ולפי דעתי הוא הבחירה האולטימטיבית.

מה אתה אומר?

לפותח הנושא מצטער אם זה מפריע פשוט יהיה חבל לפתוח עוד נושא בשביל זה..

תודה.

פורסם
  • מחבר

אין שום בעיה.. כולנו ביחד בהתלבטות.. אני בינתיים החלטתי להתמקד רק במסכים של 24", אחרת תמיד תהיה לי תחושת החמצה קטנה של "למה לא קניתי קצת יותר גדול", כמו שהיה לי לפני כ4 שנים כשקניתי מסך 17"..

פורסם

החלטה טובה.

אבל חשוב שתבין שזה לא רק הגודל. אפילו גדול יותר יהיה היתרון של הרזולוצייה הגדולה יותר (יש גם מסכי 22 ברזולוציה של 1920X1200- אבל לא בארצנו).

פורסם

BD1, בהנחה שאתה לא רוצה לחכות להגעת ה-2408WFP עם הקושחה החדשה לארץ עם השיפור בהשהיית תמונה (ואני ממליץ להמתין כי בכל זאת לרזולוציה של 24" יש תמורה טובה יותר לריבוי יישומים, פתיחת שני יישומי טקסט בו-זמנית וכיו"ב): יתרון הפאנל האיכותי של ה-S2231W לעומת 22" TN יועיל לך יותר במקרה של סרטים (סרט פעם-פעמיים בשבוע או יותר) ועבודות טקסט ממושכות, שכן יש לו יחס ניגודיות גבוה מאוד בכל טווח הבהירות ועם זאת המהפך שלו מסוגל לכוון את הבהירות מ-200 עד 30 ניטים, וזהו אחד מהיתרונות של המסך למי שרגיש לבהירות גבוהה של מסכי LCD.

אולם אם אתה מדבר על גיימינג כעיסוק עיקרי ואין לך שום כוונה לראות סרטים או לעבוד הרבה שעות על יישומי טקסט כולל גלישה באינטרנט, עדיף לחסוך ולרכוש 22" TN כגון Samsung 2243BW, כי השקעה במסכים איכותיים יקרים (כולל ה-2408WFP) רק בשביל עיסוק יומיומי במשחקים אינו טוב מבחינת יחס עלות-תועלת.

פורסם

BD1, בהנחה שאתה לא רוצה לחכות להגעת ה-2408WFP עם הקושחה החדשה לארץ עם השיפור בהשהיית תמונה (ואני ממליץ להמתין כי בכל זאת לרזולוציה של 24" יש תמורה טובה יותר לריבוי יישומים, פתיחת שני יישומי טקסט בו-זמנית וכיו"ב): יתרון הפאנל האיכותי של ה-S2231W לעומת 22" TN יועיל לך יותר במקרה של סרטים (סרט פעם-פעמיים בשבוע או יותר) ועבודות טקסט ממושכות, שכן יש לו יחס ניגודיות גבוה מאוד בכל טווח הבהירות ועם זאת המהפך שלו מסוגל לכוון את הבהירות מ-200 עד 30 ניטים, וזהו אחד מהיתרונות של המסך למי שרגיש לבהירות גבוהה של מסכי LCD.

אולם אם אתה מדבר על גיימינג כעיסוק עיקרי ואין לך שום כוונה לראות סרטים או לעבוד הרבה שעות על יישומי טקסט כולל גלישה באינטרנט, עדיף לחסוך ולרכוש 22" TN כגון Samsung 2243BW, כי השקעה במסכים איכותיים יקרים (כולל ה-2408WFP) רק בשביל עיסוק יומיומי במשחקים אינו טוב מבחינת יחס עלות-תועלת.

אני כבר די נעול עליו.

אניי לא רוצה לקנות פאנל TN כי אני מעדיף אם כבר לקנות 22' אז שיהיה משהו איכותי ולא סתם משהו.

תאמת רשמתי משחקים לרוב אבל

השימוש שלי במחשב יהיה:

50-60% משחקים

25-20% סרטים ותמונות- פוטושופ וכו

20% -25% גלישה באינטרנט

זה לא שהשימוש שלי במשחקים הוא 70-80 אחוז למשחקים..

יש לו עדיפות קלה למשחקים פשוט..

ואתה מסכים איתי שיהיה שוני בין צפייה בסרטים ב-TN לעומת S-PVA מבחינת הצבע השחור והעומק צבעים

בעריכת תמונות וצפייה בתמונות

עדיף לשלם על משהו איכותי מאשר סתם על TN

ושוב אני חוזר למה שרשמתי בהתחלה..

אם כבר 22' אז זה מסך איכותי.

ואת האמת אני לא מעדיף את הדל הוא פשוט נראה גדול מידי, זה יותר מדי בשבילי.

ושאלה אלייך אחי..

היית לוקח אותו כמסך?

תודה על התשובה המעמיקה ועל הזמן.

תודה גם לפותח הנושא. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.