עבור לתוכן

דיסק נוסף לא מזוהה

Featured Replies

פורסם

במחשב שלי דיסק 40 ג'יגה מחולק ל - 2 מחיצות. לאחרונה רכשתי דיסק נוסף, חדש, של 80 ג'יגה על מנת שישמש ככונן C והישן ישמש ככונן המשני - שניהם בשלמותם (ללא מחיצות).

עכשיו, כשפתחתי המחשב וחיווטתי הדיסק החדש במקום החדש והישן חיברתי גם, להפתעתי הרבה כשהדלקתי את המחשב מערכת החלונות עלתה שוב כרגיל ואני לא יודע איך להמשיך. בעיקרון, חשבתי שהמחשב יעלה מהדיסק החדש ואותו אפרמט, ולישן אני אעשה איתחול. מה עשיתי לא בסדר?

דרך אגב, ב"מחשב שלי" רואים רק את שתי המחיצות של הדיסק הישן. אבל במנהל המשימות (בלוח הבקרה) רואים שיש שני דיסקים קשיחים.

מה עושים?

פורסם

קודם כל, ב-BIOS, הוא מזוהה ?

כי לא הבנתי איפה אפשר למצוא HD במנהל המשימות :silly:

בכל אופן, אם הוא מזוהה מתי שהמחשב עולה, כנראה הוא רק צריך פירמוט בעזרת כל תוכנה לניהול מחיצות הכי פשוטה שיש.

אתה יכול להשתמש בזאת של ה-Windows:

כפתור ימני על "המחשב שלי" - > ניהול (Manage) - > בתפריט בצד שמאל תיכנס ל-"Disk Management" ושם אתה בטח תראה בנוסף ל-2 המחיצות על ה-HD הקיים, HD נוסף שהוא לא מפורמט ואין עליו שום מחיצה.

תפרמט ותעשה מחיצות כראות נפשך (כפתור ימני - > Format).

פורסם

מה שהצעת לו זה טוב ויפה, אבל הוא לא רוצה להשתמש בחדש (עדיין מוכרים דיסקים של 80GB?)

בתור הכונן ה"משני", אלא בתור הכונן שעליו מותקן windows (אם הבנתי נכון)

אם זה המצב, אתה צריך להכניס דיסק של וינדוס XP (או וינדוס אחר שאתה מעוניין להתקין)

ולעשות ממנו Boot... על מנת לעשות boot מדיסק יכול להיות שתצטרך להיכנס ל-BIOS ולהגדיר

שהמקום הראשון שממנו הוא מנסה לעשות Boot זה הכונן דיסקים (אפשר גם פשוט לנתק זמנית את

ההארד דיסק של ה-40GB הישן, שעליו מותקן XP וסביר שזה גם יספיק ויכול להיות שהוא יעשה

boot מהדיסק בלי שינויים בכלל, שווה לנסות...)

אחרי שעושים boot מהדיסק צריך לעקוב אחרי ההוראות על מנת שהוא יתקין את הוינדוס על הכונן המתאים.

שים לב, אני הייתי ממליץ לנתק את הכונן של ה-40GB על מנת שלא תמחק אותו בטעות על ידי כך שתנסה

להתקין עליו מחדש וינדוס... לאחר שהתקנת את הוינדוס תוכל לחבר את הכונן של ה-40GB בתור Slave

ואת הזה של ה-80GB בתור Master, על מנת שהמחשב יעשה Boot מההארד דיסק החדש, ואז אתה יכול

לעשות פורמט (אתחול) לזה של ה-40GB

תהנה... ואם תסתבך, אנחנו כאן

פורסם
  • מחבר

מה שהצעת לו זה טוב ויפה, אבל הוא לא רוצה להשתמש בחדש (עדיין מוכרים דיסקים של 80GB?)

בתור הכונן ה"משני", אלא בתור הכונן שעליו מותקן windows (אם הבנתי נכון)

אם זה המצב, אתה צריך להכניס דיסק של וינדוס XP (או וינדוס אחר שאתה מעוניין להתקין)

ולעשות ממנו Boot... על מנת לעשות boot מדיסק יכול להיות שתצטרך להיכנס ל-BIOS ולהגדיר

שהמקום הראשון שממנו הוא מנסה לעשות Boot זה הכונן דיסקים (אפשר גם פשוט לנתק זמנית את

ההארד דיסק של ה-40GB הישן, שעליו מותקן XP וסביר שזה גם יספיק ויכול להיות שהוא יעשה

boot מהדיסק בלי שינויים בכלל, שווה לנסות...)

אחרי שעושים boot מהדיסק צריך לעקוב אחרי ההוראות על מנת שהוא יתקין את הוינדוס על הכונן המתאים.

שים לב, אני הייתי ממליץ לנתק את הכונן של ה-40GB על מנת שלא תמחק אותו בטעות על ידי כך שתנסה

להתקין עליו מחדש וינדוס... לאחר שהתקנת את הוינדוס תוכל לחבר את הכונן של ה-40GB בתור Slave

ואת הזה של ה-80GB בתור Master, על מנת שהמחשב יעשה Boot מההארד דיסק החדש, ואז אתה יכול

לעשות פורמט (אתחול) לזה של ה-40GB

תהנה... ואם תסתבך, אנחנו כאן

מה הכוונה "לעשות boot מדיסק"? מה בדיוק התהליך?

והאם בכל מקרה אני צריך להגדיר שני הדיסקים כ - MASTER ו - SLAVE?

פורסם

הכוונה היא שאתה צריך לגרום לכך שהמחשב יעלה מהדיסק על מנת

שתוכל להתקין וינדוס על הכונן החדש שלך.

על מנת לעשות את זה, הייתי מציע לך לעשות את הצעדים הבאים:

1. נתק את הכונן הישן - 40GB

2. חבר את הכונן החדש - 80GB

3. הכנס את הדיסק של וינדוס לכונן הדיסקים

4. תעשה ריסטרט, אם בזמן הריסטרט מופיע כיתוב בסגנון Press any key to boot from cd אז תלחץ על מקש כלשהו

לאחר מכן תעקוב אחרי ההוראות על מנת להתקין וינדוס על הכונן החדש.

לאחר שסיימת להתקין תחבר שוב את ה-40GB למחשב, אבל תגדיר אותו כ-Slave ואת הזה של ה-80GB בתור Master

ותוציא את הדיסק של וינדוס מהכונן דיסקים. עכשיו המחשב אמור לעלות מההתקנה החדשה, ותוכל לעשות פורמט לכונן הישן

אם בזמן הריסטרט לא מופיע הכיתוב הנ"ל אז כנראה שתצטרך להיכנס לביוס (בדרך כלל על ידי לחיצה על Delete בזמן

שהמחשב עולה, ברוב המחשבים כתוב לך על המסך בזמן שהמחשב עולה על מה צריך ללחוץ בשביל להיכנס ל-Bios/Setup או משהו בסגנון)

ושם לקבוע שהמחשב יעשה boot מהכונן דיסקים, לאחר מכן יש לצאת ולשמור את ההגדרות ולהמשיך עם ההתקנה משם

פורסם
  • מחבר

הכוונה היא שאתה צריך לגרום לכך שהמחשב יעלה מהדיסק על מנת

שתוכל להתקין וינדוס על הכונן החדש שלך.

על מנת לעשות את זה, הייתי מציע לך לעשות את הצעדים הבאים:

1. נתק את הכונן הישן - 40GB

2. חבר את הכונן החדש - 80GB

3. הכנס את הדיסק של וינדוס לכונן הדיסקים

4. תעשה ריסטרט, אם בזמן הריסטרט מופיע כיתוב בסגנון Press any key to boot from cd אז תלחץ על מקש כלשהו

לאחר מכן תעקוב אחרי ההוראות על מנת להתקין וינדוס על הכונן החדש.

לאחר שסיימת להתקין תחבר שוב את ה-40GB למחשב, אבל תגדיר אותו כ-Slave ואת הזה של ה-80GB בתור Master

ותוציא את הדיסק של וינדוס מהכונן דיסקים. עכשיו המחשב אמור לעלות מההתקנה החדשה, ותוכל לעשות פורמט לכונן הישן

אם בזמן הריסטרט לא מופיע הכיתוב הנ"ל אז כנראה שתצטרך להיכנס לביוס (בדרך כלל על ידי לחיצה על Delete בזמן

שהמחשב עולה, ברוב המחשבים כתוב לך על המסך בזמן שהמחשב עולה על מה צריך ללחוץ בשביל להיכנס ל-Bios/Setup או משהו בסגנון)

ושם לקבוע שהמחשב יעשה boot מהכונן דיסקים, לאחר מכן יש לצאת ולשמור את ההגדרות ולהמשיך עם ההתקנה משם

בכל הפירמטים הקודמים המחשב עלה מהדיסק, אז אני מניח שאHI סיבה שזה ישתנה אם רק החלפתי דיסקים, נכון?

שני, איך הפירמוט של הדיסק הישן נעשה?

פורסם

נכון, ואם הוא לא יעלה מהדיסק, אז תקבע דרך הביוס שהוא יעלה מהדיסק כמו שהסברתי לך

את הפורמט לדיסק הישן תעשה לאחר מכן אחרי שהוינדוס כבר עולה מהדיסק החדש ואז

תיכנס למחשב שלי / my computer ותעשה לחיצה ימנית על הדיסק הישן ואז תבחר באפשרות

Format / אתחול (אני חושב, לי יש באנגלית, אבל זה מה שזה אמור להיות כנראה)

אגב,

אין צורך לצטט את התגובה שמעלייך, במיוחד שאין עוד אנשים שהגיבו בת'רד הזה חוץ ממך וממני

(זה סתם מאריך את הת'רד ולא נחוץ, זה הכל)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני עכשיו אחרי פירמוט הדיסק החדש והתקנת מערכת הפעלה עליו. עכשיו אני רוצה לחבר את הדיסק הישן ולג'מפר אותו (מאסטר/סלייב). הבעייה היא שבדיסק החדש יש סימון איך לסמן אותו כ"מאסטר", אבל בדיסק הישן, באותו המקום שבדיסק החדש יש סימון, בישן אין כל סימון באיזה מקום לשים את הג'אמפר כדי להפוך את הדיסק ל"סלייב". האם לג'אמפר יש מקום קבוע כ"סלייב", והיכן?

פורסם

לא, אין מקום קבוע בדיסק על מנת לקבוע אותו כ-Slave, זה תלוי בדיסק הספציפי שיש לך

אתה יכול לנסות משהו אחר, לשים את ההארד דיסק החדש על ה-IDE ה-Primary ואת ההארד

דיסק הישן על ה-IDE ה-Secondary ואז הוא יעלה מההארד דיסק החדש

זה אמור לעבוד, ואז תוכל לעשות פורמט לדיסק הישן בלי שום בעיה

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי כלום, בייחוד לא בנושא ה -IDE (שאין לי מושג מה זה). תוכל לחדד?

פורסם

בלוח אם שלך, סביר למדי שיש שני כבלים של IDE

אלה הם הכבלים האפורים הגדולים שאליהם מתחברים הכוננים הקשיחים וכונני הדיסקים, כפי

שניתן לראות בתמונה הזאת: http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/images/cable-ide.jpg

מה שעלייך לעשות, זה לחבר הארד דיסק אחד לכבל IDE אחד ואת ההארד דיסק השני לכבל IDE השני

(שים לב, לכל כבל IDE יש שני חיבורים עליו, אז לא לחיבור השני על אותו כבל, אלא על כבל נפרד)

ואז להעלות את המחשב ולראות איך הוינדוס עולה. אם עולה הוינדוס החדש שהתקנת על ההארד דיסק החדש,

אז מצויין, ועכשיו אתה יכול לעשות פורמט להארד דיסק הישן

אם לעומת זאת עולה הוינדוס הישן שהיה מותקן על ההארד דיסק הישן, אז תכבה את המחשב, תחליף בין החיבורים

של ההארד דיסקים (אם HD1 היה מחובר ל-IDE1 ו-HD2 היה מחובר ל-IDE2 אז עכשיו זה יהיה HD1-IDE2 ו-HD2-IDE1)

ואז תדליק את המחשב, ואז יעלה לך הוינדוס מההארד דיסק החדש (בתקווה)

יש מבין?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים