עבור לתוכן

לוח אם מת?

Featured Replies

פורסם

שלום :)

אני חושש שהלוח אם שלי מת, אך מאחר שאינני מבין הרבה בחומרה ברצוני לוודא עם אנשים שמבינים יותר טוב ממני. לפני שאתחיל הנה המפרט הטכני שלי:

לוח אם: Gigabyte GA-945GZM-S2 Revision 3.9

גרסאת ביוס: FE

מעבד: Intel E6600

ראם: 2 כרטיסי DDR2 667MHZ 1GB

אני מקווה שזה יספיק...

אז הנה הסיפור של הבעיה... שלשום התחלתי לשחק במשחק המחשב MASS EFFECT. לאחר שעה בערך המחשב התחיל לצפצף את האזהרה שהכרטיס הגרפי מתחמם יותר מדי, אז החלטתי לכבות את המחשב. בבוקר למחרת גיליתי שהמחשב לא עלה, כיביתי, וניסיתי עוד פעם מספר פעמים ולפעמים עלה, לפעמים לא (בערך 30% מהמקרים עלה, 70% לא עולה, רק המחשבים מסתובבים וחוץ מזה כלום, אפילו לא צפצופים) אך כאשר הוא עלה, המחשב עושה צפצוף אחת קצר (כהרגלו, שאומר שהמחשב עולה והחומרה תקינה) אבל אחרי שהוא אמר שהראם עובד בDUAL CHANNEL הוא פשוט קפא, כלום! 100% קיפאון אפילו הכפתור להגדרות ביוס לא עוזר.. אז הנחתי שזה בעיה בכרטיס הגרפי עקב האזהרה מאתמול אז ניסיתי כרטיס חילופי, וניסיתי את הכרטיס BUILT IN, ולא שינה כלום. אחרי זה הנחתי בראם או בשלב אחרי הראם, גילוי הIDE. ניתקתי את כל הIDE וניסיתי להחליף ראם לראם שאני יודע על בטוח שעובד... לא עזר עדיין אותו מצב. החלטתי שהבעיה בביוס אז ניסיתי RESET לCMOS (הוצאתי סוללה, חיכיתי דקה) וכאשר חיברתי חזרה המחשב בכלל הפסיק לעבוד, ה70% הפך ל-100%

עכשיו כל מה שהמחשב עושה זה גורם למאווררים להסתובב, זהו חוץ מזה אין שום תועלת. אני אישית חושד במעבד או בלוח אם, וידיד שלי אמר שזה יכול להיות גם הספק חשמל. לכן עקב הפיצול של מקורות הבעיה באתי הנה בתקווה שמישהו יוכל להגיד לי אם אפשר לתקן את הבעיה, או אולי לגלות איזה רכיב ספציפי גורם לבעיה (איזה רכיב "מת") ואם זה הלוח אם, אז יש לי את השאלות הבאות:

א) בחנות, מוכרים את הלוח אם שלי רק בREVISION 1, מה ההבדל בינו לבין הלוח שלי בREVISION 3.9 (חוץ מגירסאת הביוס)

ב)בחנות מוכרים את הלוח אם רק בגירסאת ביוס הראשונה, ואני צריך גירסא שלישית בשביל לתמוך בלוח אם, יש דרך לשדרג את הביוס עם המעבד לא נתמך? להבהרה, איננה יכול להישתמש בדיסקטים, אז אני נאלץ להשתמש בתוכנות כגון @BIOS.

ג)מישהי מכיר לוח אם לא יקר, שתומך בחומרה שיש לי, יש לו לפחות פורט IDE אחד, לפחות פורט SATA. אני צריך משהו שתואם לגימר ועובדה בPHOTOSHOP / PRIMERE וגם יתמוך בטכנולוגיות מודרניות שיש אפשרות שידרוג לעתיד (תמיכה בדברים כמו מעבדים חדשים יותר, ATI CROSSFIRE / NVIDIA SLI ודברים כאלה)

תודה

פורסם

תפעיל את המחשב עם ספק אחר, כשרק הרכיבים ההכרחיים לפוסט מחוברים (ספק, לוח, מעבד, סטיק זיכרון אחד, כרטיס מסך מובנה) לצורך הבדיקה.

עדכון ביוס אפשר לעשות בעזרת דיסק און קי, לא חייבים דיסקט, אבל בשביל לעדכן תיהיה חייב מעבד שהגרסת ביוס הנוכחית בלוח תומכת בו.

פורסם
  • מחבר

הבעיה אי שאין לי עוד ספקי חשמל בכלל, רק מה שעל המחשב עם הבעיה. ואני לא במצב שאוכל לקנות ספק חדש רק בשביל לגלות שמקור הבעיה הוא הלוח אם בספוף לקנות את שניהם (אני חוסך כסף לתחילת הלימודים האחרי תיכוניים)

פורסם

מחשב שלך מצפצץ כשכרטיס וידאו חם ? בטוח ?

איזה סוג של ביפ אתה שומע ?

אני חושב הוא מצפצף ש CPU חם ולא כרטיס.

לא אכפת לו בכלל מכרטיס חם, הוא לא בודק חום שלו.

קחה זה במחשבים שאני מכיר.

פורסם
  • מחבר

צפצופים קצרים, בקול נמוך (באסי כזה בייחס לצפצופים אחרים) וחלש יותר ביחס לצפצופי שאר המערכת (CPU TEMP,POST) ככה זה כשהכרטיס חם, אני כבר מכיר את הצפצוף של הCPU טוב וזה לא הוא, הCPU הוא צפצוף יותר חזק ויותר צורם מעצבן כזה שפשוט לא מפסיק.

פורסם

מה זה משנה הצפצוף העניין עכשיו הוא שהמחשב לא עולה בכלל.

קח את החוברת של הלוח אם שלך.

אמור להיות לך בסוף החוברת הסברים לגבי כל הצפצופים כך תוכל לדעת מה כל צפצוף אומר.

חכה אל תסגור את החוברת, תחפש הסבר כיצד מוחקים את הCMOS. כלומר לאפס את הביוס.

הסוללה לא עושה את זה, זאת טעות נפוצה. אמנם זה אפשרי בלוחות מסוימים אך לא בכולם. תחפש Clear CMOS או Reset Bios settings או משהו דומה.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

איפסתי את הCMOS גם בעזרת הJUMPER על פי החוברת עדיין אותה בעיה, אך ידיד שלי אולי מצא פתרון... כאשר ניתקתי את כל הRAM ולא שמתי תחליף ב6 מתוך ה8 נסיונות המחשב עשה משהו מעבר להפעלת המאווררים, זה נתן לי את הקוד תקלה של הRAM... כאשר חיברתי רק כרטיס RAM אחד(ניסיתי גם להחליף בין 3 כרטיסי RAM), וניתקתי הכל חוץ מהמעבד (השתמשתי בכרטיס המסך המובנה) פעמיים מתוך 5 נסיונות זה עבד... אז לפי איך שזה ניראה לי זה כנראה בעיה של ספק חשמל, ככל שמקצץ צריכה ככה נראה שהמחשב מעלה את הביוס יותר פעמים בנסיונות... אבל הבעיה שהוא עדיין נתקע באותו שלב שבין בדיקת RAM ובדיקת IDE... אין לי מושג אם העובדה שהוא נתקע קשורה לספק... ואני גם לא 100% בטוח שזה הירידה במתח שגורמת לו לעלות, אולי זה צירוף מקרים... מישהו יכול להמליץ לי על דרך שאדע בטוח שהספק אחראי לסיכוי של הביוס לעלות וגם לבעיה שהביוס נתקע? דרך חוץ מלהחליף ספק :) כי אין לי ספק להחלפה.

פורסם
  • מחבר

הצלחתי להשאיל מחבר בעבודה כרטיס ראם נוסף לבדיקה וגם ספק כוח חדש. ניסיתי RAM, לא עזר... ניסיתי ספק, גם לא עזר עדיין אותו מצב.

אז אני מניח שהבעיה היא בBIOS? כי האזהרות POST עובדות טוב...

עדכון:

אחרי הרבה בדיקות בספק חדש, גיליתי משהו מעניין... כאשר אני מריץ את המחשב ברמה הבסיסית ביותר (רק כרטיס RAM אחד, המעבד המאורר והלוח אם... כל המאווררים המשנים, הכוננים מנותקים) נראה שהמחשב עולה, אבל מאחר שאין לו מערכת לעלות ממנה הוא מתלונן... אבל אם אני מחבר משהו, אפילו שזה קטן כמו מקלדת או מאורר משני קטן חזרה לבעיה המקורית של הביוס הנתקע או מחשב שרק גורם למאווררים להסתובב

פורסם

לא הבנתי מכל הדיון הזה האם עשית MEMTEST או לא.

אם כן- תתעלם מהודעה זו. אם לא- תעשה.

אם אתה לא יכול במחשב שלך, תעשה במחשב אחר.

או לחילופין תנסה זיכרון אחר במחשב שלך.

פורסם

תתחיל מבדיקת הספק, תקצר את החוט הירוק עם אחד השחורים והוא אמור לתת לפחות חצי סיבוב, במידה ונותן רק את זה תחבר לו עומס (תנסה לחבר את ההארדיסקים) ותראה אם המאוורר שלו מסתובב.

במידה והספק עובד יציב למשך חצי דקה או דקה (יותר מהזמן שבדרך כלל הלוח נתקע) אז הבעיה כנראה לא בספק.

בשלב הזה תנסה להדליק את המחשב בלי שום כרטיס מחובר

תנתק את הכרטיס מסך, כרטיסי זיכרון, וכל כרטיס PCI שמחור, ותנתק את כל הכבלי נתונים של הדיסקים

תדאג שיהיה מחובר הרמקול הפנימי של המחשב

ותנסה להדליק את המחשב.

אל תשכח שהחשמל מחובר ללוח על ידי שני מחברים 20+)4( + 4+)4(

פורסם

לפי דעתי, יתכן והבעיה בספק, שהוא יכול להוציא מתח נמוך מהנדרש, אבל אם אתה אומר שאפילו חיבור של מקלדת מפילה אותו, יש סיכוי רב שהלוח אם שלך פשוט נמס מחום! תסתכל גם על הרכיבים שבין המעבד לBACK PANEL, האם יש משהו נפוח, אם כן - זה מקור הבעיה....

מה שאפשר לנסות רק בשביל לבדוק, זה לשים כרטיס מסך כלשהוא, שבטוח עובד (עדיף אפילו כרטיס PCI רגיל, בכדי להיות בטוח שזה לא סלוט ולא BUS), ולהפעיל אותו. למה לעשות זאת: כאשר אתה משתמש בכרטיס OB הוא מחמם את הCHIPSET יותר ממהרגיל וזה יכול להיות חלק מהבעיה.

2 NIKE

איך הוא יריץ לך את התוכנה MEMTEST אם המחשב לא מגיע בכלל להעלת מערכת הפעלה כלשהי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים