עבור לתוכן

העברת כבלים בקירות - איש מקצוע?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין להקים רשת חוטית בבית אבל אני ממש לא רוצה להתעסק עם העברת כבלים בקירות, חיבור הגידים לשקעים וכו'...

איזה סוג של איש מקצוע יכול לעשות את זה בשבילי? חשמלאי?

תודה.

פורסם

חשמלאי נורמלי יכול לעשות לך את זה.

פורסם

לא בדיוק...

בתור אחד שעבר את זה, שים לב לפרטים הבאים:

1. כבל CAT5 (שלו אתה זקוק כדי לקבל 100/10) הוא דיי עבה. תצטרך להעביר אותו דרך צינור ריק של 8 מ"מ. אם אתה חושב להשתמש בצינור קיים של טלק"ש/טלפון אז שכח מזה.

2. כבל CAT5 הוא כבל חד גידי (בדומה לחוט טלפון) ודיי רגיש למתיחה ולכיפוף, להבדיל מחוט חשמל רגיל, ותצטרך בעל מקצוע שלא מחפף ונותן אחריות כדי שהרשת תעבוד אחר כך.

פורסם

דווקא לא צריך לשכוח מזה כל כך מהר.. אצלי בבית עובר כבל כזה בתוך צינור קיים של טלפון.. אמנם היה סיוט להעביר אותו

ואני חושב שאפילו "נשבר" לנו שטלבנד אחד.. אבל בסוף זה עבר :D

פורסם

עדיף להעביר דרך צנרת נפרדת, כדי למנוע סיבוכים שונים ומשונים.

פורסם

שמע, כמו שאמרו קודם, זה אפשרי. אני פשוט מנסה להזהיר אותך שזה לא כל כך טריווילי.

בכל אופן, נסה וחזור אחר כך וספר חוויות. ושיהיה במזל...

פורסם

אצלי בבית עשו רשת חוטית, איש תקשורת שגם סידר לנו את האזעקה סידר את הכבלים בקירות.

פורסם

בדיוק היום עשיתי את זה בחדר.

זה לא קשה, חבל לשלם לחשמלאי על כזה דבר

פורסם

אצלי בבית, כבל הרשת (5E עם סיכוך FTP), חוט הטלפון והכבל של הוט בצינור בקוטר סנטימר וחצי.

לא יודע עד כה קשה היה להשחיל אותם כי אני לא עשיתי את זה (החשמלאי עשה זאת)

אבל החשש כי הכבלים יפריעו אחד לשני התפוגגו הרשת עובדת מצוין וכך גם הטלפון והמודם.

דבר נוסף, מלבד הקטע של להעביר את הכבלים בין הצינורות יש את הצורך לחבר כל קצה כבל לשקע רשת לקיר.(בזמנו קניתי ב100 שקל)

דבר שלא הכי פשוט לעשות אבל אפשרי.

לקצת יותר פרטים על הכבילה http://www.netcheif.com/Articles/Cabeling/cabeling.htm

פורסם

אם אתה לא רוצה להתעסק עם זה תזמין חשמלאי לבית עדיף שתעשה מה שאני עשיתי הבאתי לו את הכבלים שרציתי להשחיל (CAT 7 + RG6 + טלפון)

הוא כבר ידע איזה רוחב של תעלות לשים לך לפי זה חשוב שלא יקרה מצב שהוא ישים תעלות צרות ולא תוכל לנתב את מה שרצית.

תצטרך כנראה שקעים של RJ45 ו RG6 וטלפון אם תרצה לשים גם אותם אני מאמין שהחשמלאי יוכל לחסוף לך את הטירחה ולקנות אותם

אני תאמת קניתי את השקעים לבד.

כמובן אם אתה מתחנן לבנות רשת של כמה מחשבים עדיף שתמצא כבר מקום שחשמלאי יוכל לרכז את כל הכבלים.

לא חובה אבל אני קנית ארון תקשורת מגשר וסוויץ' של 1GB + ראוטר. הארון תאמת עושה הבדל מחינת הנוחות שלא רואים את הכבלים ואין בלאגן.

פורסם

יש סיבה מיוחדת בכלל שבגללה אתה צריך רשת חוטית?

בכל הכסף על הכבלים והקונקטורים והשקעים והחשמלאי אתה יכול להביא

אחלה של ראוטר אלחוטי, ולעשות רשת אלחוטית בכיף.

בעיות אבטחה או משהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים