עבור לתוכן

שאלה לגבי ספק

Featured Replies

פורסם

שלום

איזה ספק עדיף עבור מערכת חזקה כמו Q9450 ו HD4780 ואולי CF בעתיד

ACTIVE PFC או PASSIVE PFC

בתודה ויום טוב

פורסם

ללא PFC !!!

צביקה

פורסם

http://www.silentpcreview.com/article28-page5.html מסכם באופן די ברור.

בויקיפדיה באנגלית יש ערכים מאוד מפורטים שככל הנראה הוכנסו על ידי סטודנטים להנדסת חשמל נטולי חיים.

בכל מקרה, על מנת לבנות ספק שיוכל להיות משווק במגוון ארצות עם מתחים שונים ועדיין לעמוד בתקנים מחמירים (אירופיים ויפאנים), מרבית היצרנים מוסיפים היום מנגנוני A-PFC לספקי הכוח. על הדרך הם מנסים להשתמש בזה כמקדם מכירות.

אאל"ט PFC גם דרוש בספקי autosensing שיודעים להתאים עצמם אוטומטית לטווח רחב של מתחים.

פורסם

שנה את הכותרת כך שתכיל את תמצית השאלה שלך

פורסם

ל - fungiman

אין כלום בין WIDE-INPUT לבין PFC.

ספקים בעלי כניסת מתח רחבה (90-264V) היו קיימים עוד בטרם החליט האיחוד האירופי על החלת PFC למכשירים בעלי הספק למעלה מ- 70 ווט.

לעומת זאת, ריבוי רכיבים מפחית את ה- MTBF של המוצר, כמו גם מפחית את הנצילות שכן הוא דורש אנרגייה לשם פעילות שלא תורמת במאומה לספק.

עד כאן על קצה המזלג לגבי PFC

צביקה

פורסם

ידוע לי שהיו קיימים ספקים המתאימים למגוון מתחים לפני הופעת ה-PFC (היו לי כמה כאלו בעבר).

מה שהבנתי שה-PFC נדרש על מנת לשמור על PF בגבולות התקנים גם כאשר הספק מקבל מתחי AC שונים. אני לא יודע אם דרישת התקן היא ספציפית להתקן PFC, או באופן כללי שכל מכשיר יהיה בעל ערך PF מסוים או למעלה ממנו.

כמו כן הבנתי שיש קשר בין המצאות APFC לבין יכולת voltage auto sensing של הספק, ככל הנראה משום שמדובר באותו מעגל שעושה את שתי הפעולות (שוב פעם, אני לא מומחה בתחום).

כמובן שלצרכן הסופי זה לא משנה, לא בחשבונות החשמל ולא בתאימות אוטומטית לטווחי מתח שונים (אלא אם הוא נוסע לארה"ב או יפן עם המחשב ושוכח להסיט את המתג בספק). אני גם משער שככל שהתקני PFC נפוצים יותר, כך הם נעשים אמינים יותר וההשפעה שלהם על ה-MTBF הכללי של המוצר יורדת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים