עבור לתוכן

מחפש המלצה על פתרון גיבוי (לא משוגע מדי)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בבית על המחשב תמונות וקיבצי וידאו ומסמכים שאני רוצה לגבות באופן דחוף, מדובר בתמונות של הילדים וכל מיני קבצים שאספתי במהלך שנים רבות (הכי חשוב התמונות והוידאו כמובן - כי את זה אי אפשר לשחזר).

מחפש פיתרון שפוי (צריבה לDVD מתבצעת, אבל זה לא מספיק מסודר וגם קצת מסורבל כי צריך לפחות חמישה לגיבוי מלא, ותמיד החשש שאחד ישרט).

בנוסף לפתרון איחסון קבוע (הרד דיסק חיצוני וכאלה), אני רוצה שהקבצים יהיו על שתי המחשבים שלי באופן קבוע (משוכפלים) בעבר השתמשתי ב FolderShare, ואז בעקבות תקלה שלי (וטפשות מטורפת של התוכנה) כמעט אבד לי הכל (במזל הצלחתי לשחזר את הרוב המוחלט בעזרת תוכנה שסרקה את הקבצים המחוקים). האם יש תוכנה דומה מומלצת שאפשר להגדיר בה שלא תמחק לעולם, רק תוסיף, או שחייב להיות מסטר?

בקיצור הצעות בתקציב נמוך עד בינוני יתקבלו בברכה!

תודה

פורסם

לא הבנתי מה הבעיה לשים הכל על HD נייד (שאחד כזה, בגודל 160GB עולה בערך 300 שקל..)

ולהעתיק את התיקיות ממנו לאיפה שאתה רוצה מתי שאתה רוצה..?

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה הבעיה לשים הכל על HD נייד (שאחד כזה, בגודל 160GB עולה בערך 300 שקל..)

ולהעתיק את התיקיות ממנו לאיפה שאתה רוצה מתי שאתה רוצה..?

זאת לא בעיה, השאלה זה האם זה מספיק "בטיחותי" דהיינו האם כדאי לעשות עוד ביטוח, כמו שתי הרדיסקים, וחוץ מזה אני לא מעוניין לחשוב על הגיבוי, אני רוצה שהוא יקרה לבד כל הזמן, אני רוצה משהו מבוסס רשת (רגילה או אלחוטית), ותוכנה טובה שתנהל את זה. ואני מחפש המלצות לכוננים טובים (שבזה אני לא מבין כלום, אבל יודע שאם אקנה סתם כונן אצטער על זה אחר כך - כבר הלכו לי בעבר כמה כוננים וזה לא תענוג גדול) ולכל השאר.

תודה

פורסם

HD נראה הפתרון ההגיוני לבעיה שלך.

אם אתה מחפש ביטוח, תגבה את כל הקבצים שלך על כונן Flash, DOK כרטיסי זכרון או כל דומה. ישנם היום DOK-ים למינהם שמגיעים לנפחים של 16-32 ג'יגה-בייט, כמובן שהמחיר בהתאם. (32 ג'יגה-בייט) באיזור ה-800 ש"ח.

המדיות האלה נחשבות ליותר אמינות מכוננים קשיחים הנפוצים כיום בשוק, כך שזה דיי מתאים לצורך שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על העזרה! :yelclap:

כנראה פשוט אקנה כונן רשת כזה וזהו, עם צריבה שבועית/חודשית של הדברים החשובים באמת.

פורסם

לעניות דעתי צריבה על מדיה איכותית (יש כאלה עם הגנה נגד שריטות) זה שלב ממש מחוייב לרגישויות כמו שלך ובנוסף למה שלא תכין מערך RAID כלשהו ואז רמת הבטיחות של המידע תעלה לך בכמה דרגות.

קח בחשבון שגם דיסק חיצוני לא שורד הרבה יותר מדיסק פנימי (למרות שהוא עובד כאילו פחות).

כמובן שאפשר גם לעשות גיבוי אינקרמנטלי מתוזמן, גם משהו שמוריד את עול הדאגה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים