עבור לתוכן

"חוק ההשתמטות מהשכלה"- כתבה מעניינת בוואלה.

Featured Replies

פורסם

תורמים לכלכלה? אולי לטווח הקרוב, וגם זה בקושי. הרי רוב הכסף שהם מקבלים זה מקצבאות ילדים ותרומות. אם לא היינו נותנים להם קיצבאות, היה לנו קצת יותר כסף, ובכסף הזה אנחנו היינו מעודדים את הכלכלה הלאומית. אני לא מבין אך אישרו את החוק הזה, איך יכול להיות שבן-אדם במדינת ישראל לא יידע ידע בסיסי שכל אדם אחר צריך לדעת?

ד"א, אני יודע שיש חילונים שגם משתמטים, אבל זה עניין אישי שלהם. החרדים כולם לא מגייסים, זה לא שחלק כן וחלק לא.

מה זה משנה טווח קרוב או רחוק. הם תורמים, זה העיקר. יותר ממני וממך, זה מה שחשוב.

יותר מכך הם מקבלים תרומות - AKA - כסף מבחוץ מה שאני ואתה לא יכולים להתחרות בו.

והם כן מעודדים כלכלה. עצם זה שהם קונים בשוק המקומי הם מעודדים אז דיי כי זו קטנוניות.

ומהו ידע בסיסי? 1+1 או שמא שורש ריבועי? אולי דיפרנציאלים?

האם אתה מחשב בנעלם שני את השעות הנוספות שאתה אמור לקבל אבל לא נתנו לך?

האם עשית שימוש לאחרונה בידיעותיך במתמטיקה לחשב את ההנחה שתקבל על מסלול סלולארי כזה או אחר?

מהו סכום הפעמים בהם אנו נאלצים להשתמש בשפה שניה מעבר לעברית?

אני אישית כעובד במכון ויצמן נאלץ להשתמש בה לעיתים תכופות, ואותו תלמיד חרדי?

מתי לאחרונה עשית שימוש בידע שלך בהיסטוריית העם היהודי ?

מתי בפעם האחרונה נאלצת לנווט את דרכך הביתה כתלמיד בשיעורי גיאוגרפיה וידיעת הארץ?

אתה רואה, הכל בסופו של דבר לא שווה את הנייר שאתה מקבל אחרי 12 שנות לימוד. אלא אם תחליט לעשות בו שימוש ספציפי ונרחב.

אז אתה יודע שיש חילונים שמשתמטים אבל זה עניין אישי שלהם,

וכשחרדים משתמטים זה מה...עניין של כולם?

למה מה ההבדל? זה שווה יותר מזה?

וסליחה מאיפה הנתון הזה שכל החרדים לא מתגייסים?

דע לך שיש חרדים שמתגייסים. אפילו בני עירי ואני רואה אותם כל יום בתחנות האוטובוס.

או שמא הם מהתלים בי לאור יום (פששש...הדתיים האלו)

ויש מהם שגם אוכלים קש מבני קהילתם.

זהו גלשנו ואני מבקש שנחזור לנושא שהוא השתמטות מהשכלה ולא מצבא.

• תגובות 94
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

היסטוריית העם היהודי היא דבר שכל אזרח ישראלי חייב לדעת. וחוץ מזה, ההשתמטות מההשכלה "חונקת" להם את האופצייה העתידית לעבוד. אני לא אומר שהם צריכים כל יום לחשב את נפח הבית שלהם, אבל לדעת מתמטיקה הם צריכים. למה? כי ככה עובד העולם הזה. מי שאין לו השכלה גומר כמנקה רחובות, או במקרה שלהם, אדם החי מקצבאות. הם אולי תורמים לכלכלה מהכסף שהם מקבלים מאיתנו, אך הם יכולים לתרום יותר, אם הם ירוויחו את הכסף שלהם בעצמם. בשביל זה, הם צריכים השכלה, ואותה הם חנקו. העולם החרדי חי בבועה, שפשוט קשה לו לצאת ממנה. אני לא מכליל חס וחלילה, יש חרדים אשר מתגייסים לצבא, אך הוריהם מתנגדים לכך בתוקף, ולתפיסה הזאת אני מתנגד. ההשקפת עולם שלהם היא פשוט.... פרזיטית. הם פשוט חיים על חשבון אחרים.

אני יודע שאחוז לא קטן מהחילונים משתמט, אך הצבא לרוב לא נוגד את תפיסת העולם שלהם, אלא הם פשוט לא רוצים להתגייס. זה בעיה קשה, אני יודע, אך ההבדל הוא שהם לא מתנגדים לצבא (רובם הגדול). רוב החרדים מתנגדים לצבא, ומבחינתי, זה נורא. זה נורא לא לשרת את עמך מהסיבה הפשוטה שאתה מעמיק מאוד בדת. זה סותר את כל חוקי ההיגיון.

פורסם

תגובה על כמה נושאים אשר עלו כאן(אשר עולים כמעט תמיד כאשר מדובר בחרדים)

1.עבודה- במשנה נאמר כי חיב אדם ללמד בנו אומונות ואם לאו הרי שלימדו ליסטות(גניבה). כמו כן כותב הרמב"ם " כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא" ועוד "מעלה גדולה היא למי שהוא מתפרנס מעשה ידיו... ובזה הוא זוכה לכל כבוד וטובה שבעולם הזה ולעולם הבא שנאמר יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך"

2.לימודים- יש לציין כי הבנה משמעותית במתמטיקה נדרשת פעמים רבות במהלך לימודי הגמרא עד כדי שנכתב ספר אשר דן בכל הסוגיות האלו ומסבירן("תור הזהב, אאל"ט).

3.מדע(בכלל והאבולוציה בפרט)- לפי דעת הרב יהודה קוק והרב ליכטנשטיין אין שום מניעה כי האבולוציה וכן המפץ הגדול התרחשו ואין בזה שום התנגשות עם הדת.

4. שירות צבאי-יש לציין כי לפי הרמב"ם אשר עליו החרדים מתבססים, בשעה שיש מלחמת מצווה(שזה המצב כיום-עזרת ישראל מצר להם) "הכול יוצאין אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה(מפה לומדים גם שגם לנשים יש חובה לשרת)"

עוד הוכחות כי הפטור של החרדים מטעמי דת הוא פסול ניתן למצוא בכתבי הרב זיון" לשאלת הגיוס של בני הישיבות" ובמאמר"זאת תורת ההסדר"

5.כמובן שהחרדים יוכלים לדרוש כל מה שיירצו כולל חיוב כללי על לבישת שטרימלים ורעלות(שד"א בתקופת התנ"ך זה היה סימן הכר ליצאניות)אבל על הממשל

לסרב!!!! כדי שהיא תוכל לעשות זאת צריך להפסיק להעניק כוח לכל מיני מפלגות קטנות והצביע רק לגדולות-קדימה המערך הליכוד עלה ירוק :smile1:

6. עוד בעניין הגיוס לצבא- אפילו כאשר הוקם להם גדוד הנח"ל החרדי הם לא שולחים אליו אלא את השבאבניקים וגם אז רובו מישיבות ההסדר

פורסם

היסטוריית העם היהודי היא דבר שכל אזרח ישראלי חייב לדעת.

מסכים אז בינינו למה לא להתחיל קודם קום המדינה, מה עם תקופת בית שני, תקופת המשנה, תקופת כניסתנו לארץ, תקופת קום העם הזה שאני ואתה חלק ממנו, קרי, אברהם אבינו. מדוע להגביל את ההיסטוריה רק ל - 1948

וחוץ מזה, ההשתמטות מההשכלה "חונקת" להם את האופצייה העתידית לעבוד.

מסכים אבל זו האופצייה שלהם, חופש הבחירה שלהם. כשכולנו ניפגש לקבלת עבודה אז לי ולך יהיה סיכוי גבוהה יותר ממנו.

אני לא אומר שהם צריכים כל יום לחשב את נפח הבית שלהם, אבל לדעת מתמטיקה הם צריכים. למה? כי ככה עובד העולם הזה.

אין ככה, מה זה ככה. אתה היית מוכן לתשובה כזו?

מי שאין לו השכלה גומר כמנקה רחובות, או במקרה שלהם, אדם החי מקצבאות.

מסכים אבל זה כבר עניין שלהם. אגב כל עבודה מכבדת את בעליה. הרבה עולים מרוסיה וחבר העמים הגיעו לארץ עם תארים של מהנדסים ודוקטורים ועבדו כמנקי רחובות פינוי אשפה ועובדי ניקיון כללי.

הם אולי תורמים לכלכלה מהכסף שהם מקבלים מאיתנו, אך הם יכולים לתרום יותר, אם הם ירוויחו את הכסף שלהם בעצמם. בשביל זה, הם צריכים השכלה, ואותה הם חנקו.

נכון אבל בעצם כולנו יכולים לתרום יותר אז מה הקשר לחרדים?. והם עובדים, רובם עובדים. לא במתכונת המוכרת לך אבל עובדים.

לדוגמא: בן דודי הוא דתי חרדי, עובד בפרדס אתרוגים. פעם בשבוע הוא מתייצב, עושה את המוטל עליו וחוזר לכולל. כך זה חוזר על עצמו עד לעונה. בעונה הם עושים קופה שמספיקה להם כמה חודשים טובים, ולאחר מכן הוא חוזר לכולל. זה החיים שלו והוא לא צריך יותר מזה.

תסכים איתי שעבור עבודה כזו אין צורך בידע מעמיק וכמובן לא אנגלית או מתמטיקה גבוהה.

העולם החרדי חי בבועה, שפשוט קשה לו לצאת ממנה. אני לא מכליל חס וחלילה, יש חרדים אשר מתגייסים לצבא, אך הוריהם מתנגדים לכך בתוקף, ולתפיסה הזאת אני מתנגד. ההשקפת עולם שלהם היא פשוט.... פרזיטית. הם פשוט חיים על חשבון אחרים.

זה לא שקשה להם לצאת ממנה. הם פשוט לא מעוניינים לצאת ממנה. נכון גם אני מתנגד לתפיסה הזו ונכון שהיא משקפת חתך אבל היא לא מייצגת את כולם.

אני יודע שאחוז לא קטן מהחילונים משתמט, אך הצבא לרוב לא נוגד את תפיסת העולם שלהם, אלא הם פשוט לא רוצים להתגייס. זה בעיה קשה, אני יודע, אך ההבדל הוא שהם לא מתנגדים לצבא (רובם הגדול). רוב החרדים מתנגדים לצבא, ומבחינתי, זה נורא. זה נורא לא לשרת את עמך מהסיבה הפשוטה שאתה מעמיק מאוד בדת. זה סותר את כל חוקי ההיגיון.

לסיכום, אם הם לא רוצים לא צריך. אין לי ויכוח על הצורך. יש והוא קיים אבל הם לא רוצים ואתה ואני לא יכולים להכריח אותם.

aquarius כל מילה בסלע. תודה

פורסם

לא יכול לעשות כלום בחיים חוץ מ:

1- ללמוד תורה עד קץ הימים ולהיות עלוקה על המדינה

2- לתפוס את עצמו בידיים וללמוד.

3- ללמד תורה עד קץ הימים

פורסם

ZAM, האם בן דודך משלם מיסים מהיותו קוטף אתרוגים? זה פשוט מרגיז אותי שעכשיו החרדים חונקים את האפשרויות העתידיות של בניהם. אני יודע שקיים חופש הבחירה, אבל אני בטוח ש-80% לפחות יכפו על בניהם ללמוד תורה בלבד. והבן שלהם, שאולי רוצה להיות מדען/רופא/עורך דין, כמו כל הילדים האחרים, מה איתו? הוא לא יוכל לעבוד בעבודות אלו, רק בגלל ההורים שלו? הוא גם יהיה כמוהם, וילמד תורה כל היום, ויחיה מקצבאות ילדים, למרות שבליבו הוא רצה להיות רופא או מדען. ואולי התקווה שלו תהיה שהבן שלו יהיה בעל מקצוע מכובד, אך זה כבר יהיה בלתי אפשרי מאחר וכל בתי הספר החרדיים עברו ללימודי תורה בלבד. למה? כי את בתי הספר האלו מנהלים חרדים, שלדעתם צריך ללמוד רק תורה. החקיקה לטווח הקרוב אולי לא מזיקה כ"כ, אך לטווח הרחוק זה יהיה אסון כלפי הרבה מאוד חרדים. אני מחכה ליום שבו קצבאות הילדים יבוטלו לגמרי. אחרי שזה יקרה, אני יחכה ליום שבו הגיוס הוא חובה לכל מי שכשיר להתגייס, ושהשתמטות תהיה יותר חמורה מעריקה, משמע מאסר. נתנו להם נח"ל חרדי, ועדיין רוב החיילים שם הם דתיים. הם פשוט לא רוצים להתגייס, אך אין שום דבר שמונע מהם. רק הם. אילו מן אנשים אלה? גם לוקחים המון כסף מהמדינה, וגם לא משרתים בצבא שלה כאשר זה חובה על כל אזרח ואזרח? האם זה נשמע לך הגיוני? אני אשמח לשמוע הסבר מוצדק על זה. aquarius, אתה צודק ב-100%.

פורסם

^^^

1. האחוזים שאתה מדבר עליהם הם גבוהים יותר-למרות שאין זה בכפייה

2. ישנו משל אשר יש בו שימוש תכוף בעיתונות החרדית אשר יש בו הסבר להתנהגותם- ישנה אישה אחת עם דוכן של אתרוגים.בא ברנש אחד והופך לה את הדוכן ומתחיל לבזוז את האתרוגים ועד מהרה כל תושבי העיר מצטרפים אליו, במשך אותו זמן אותה אישה צועקת וצועקת עד שלבסוף בא אליה אדם אחד ואומר לה" בשביל מה את צועקת פשוט תיקחי עם כולם" האישה זה החרדים האתרוגים זה הממון הברנש זה הממשל ותושבי העיר זה החילוניים.

3.קצבאות ילדים לדעתי זה לא דבר אשר צריך להתבטל. הוא עוזר להרבה משפחות בגידול הילדים-עד כמה שהם נמוכות.

4. יש לציין כי לפי החוק(!!) החרדים נוהגים כשורה כאשר הם לא מתגייסים. גם כאלה אשר העלו במחשבתם מחשבת פיגולים כמו להתגייס לצבא הציוני לרוב לא יתאפשר להם בגלל העובדה הפשוטה שכאשר מגיעה שנת ההכרעה הישיבה פשוט אוטמטית שולחת הודעה על המשך הלימודים בלי לשאול אפאחד. דבר זה כובל את התלמיד למעשה ללמוד תורה עד גיל 31 או עד שהוא מביא שני ילדים-21

5. המצב לא היה תמיד ככה. בהתחלה ניתן אישור מבן גוריון ל400 תלמידים לא לשרת בצבא ועד שנות ה60 המצב היה שהחרדים כן התגייסו(חוץ מסאטמעאר) מלבד קבוצה מובחרת יש לציין של לומדים. הבעיה התחילה כאשר הספרדים התחילו לומר גם אני רוצה. הם התחילו להקים רשת חינוך ספרדית אשר כמעט כולה לא הלכה לצבא בגלל טענות מופרכות (אחת מהן הייתה שיש לאפשר לחייל ביום שבת לישוא נשק אבל רק עם מחסנית אחת-משום שזה מה שדרוש לו להציל עצמו,על הכלל הם לא חשבו)ובמצב הזה האשכנזים לא היו יכולים לאפשר לפרענקים להיות יותר קשוחים מהם ומאז התחילה מלחמת החמרות שאת תוצאותיה אנו רואים עד היום.

zam

ראשית, לפי מה שאני יודע תוכנית הלימודים( אשר כל בית ספר ממלכתי חייב בה) כוללת את היסטוריית העם הישראלי החל מימי יהושע.

שנית, לצערי כאשר שנינו,אני וחרדי, נגיע לעבודה אנחנו נהיה במצב אשר אינו משקף את המציאות והול בגלל שיעדיפו אותו על פני בחלק מהמקרים בגלל האפליה מתקנת.

פורסם

ל- ShadowNet

כן. בן דודי משלם מיסים כמוני וכמוך. אישתו עובדת כקוסמטיקאית בבני ברק גם היא משלמת מיסים (הם גרים בבני ברק עם ששת ילדיהם).

אחיו עובד כשוחט 4 פעמים בשבוע ובשאר הזמן הוא בכולל. אישתו עובדת כמורה לחינוך מיוחד ושניהם משלמים מיסים כמונו והם גרים בישוב בצפון עם שמונת ילדיהם.

האח השלישי גר בירושלים ועובד כסופר סת"מ (ספרי תורה תפילין ומזוזות) הוא המפרנס היחיד וגם הוא משלם מיסים.

מכר אחר מפרנס יחיד והוא בעל חנות לתשמישי קדושה בבני ברק. פותח את החנות 4 עד 5 שעות ביום למעט מקרים חריגים כמו ערבי חג וכדו', ובשאר הזמן הוא בכולל

וכן, גם הוא משלם מיסים.

עוד מכר טוב שגם גר בבני ברק, בקשר טוב עם יהודים מחו"'ל (ארה"ב ליתר דיוק) דרך אישתו שהיא משם, אותה הכיר דרך שידוך.

הוא מתרים יהודים עבור תלמידי כולל ומשפחות נזקקות במגזר החרדי. ויש הרבה שמוכנים לתרום כספים עבור תפילת "מי שברך" קטנה בבית הכנסת, או סתם לעזור לנזקקים או תלמידי כולל בגלל שהם עצמם לא יכולם לעשות זאת. הם רואים בזה סגולה וזכות שתלמיד חכם אומר דברים בזכותם.

יש לי עוד דוגמאות אבל הנקודה שלי היא, שוב, לא לעשות הכללות. באחוז גדול מהם עובד. אז נכון שלא במתכונת שלנו, אבל עובד.

לגבי הלימודים אפשר לטעון גם אחרת.

האם היית מוכן לבטל את מדעי הרוח משום שאינם נכס לכלכלה הלאומית?

האם אתה מוכן לבטל את מדעי הדת והתרבות בגלל שהם לא מכניסים כסף, כי הם לא מקצוע?

מה אם ילדים במגזר החילוני רוצים להתחזק ולחזור לשורשים היהודים אבל הם לא יודעים איך? ואפילו מונעים מהם זאת כי לדעת המונעים אלו שטויות ושטיפת מוח.

מה אם הם רוצים לשמור כשרות שבת ומצוות אבל לא יודעים מה צריך לעשות? או מונעים מהם זאת כי אלו מנהגים פאגאנים או סתם טיפשיים ללא בסיס מדעי.

ואם אחד מהם רוצה להיות רב ?

ולהבדיל, כל הנוער הנושר שלא לומד אבל הולך לעבוד, ללא השכלה בסיסית כמו שהזכרנו קודם. מצבם אפילו יותר גרוע משל הילדים במגזר החרדי.

אלו האחרונים עוד לומדים. אבל הראשונים, רק עובדים וחלקם גם מגיע לעבריינות נוער. ואני יודע על מה אני מדבר כי אני מכיר כאלו.

לגבי המדעים, אז דע לך שגם כאן המצב בסדר. נכון שהוא לא כמו שאני ואתה היינו רוצים.

החוקרים והמדענים מהמגזר שעובדים במכון ויצמן לא כל כך יסכימו איתך. אמנם הם אחוז קטן, אבל הם קיימים.

לגבי קצבאות הילדים, מה כל כך רע בהם? מה עשה הילד שאתה רוצה לבטל לו את הקצבה?

להחזיק היום ילד זה עסק לא פשוט. טיטולים, משחה נגד גירויים, חיתולים, ויטמינים ותרופות, אוכל במידה והוא לא יונק, עגלה, סל-קל, מנשא, חיסונים,

ביקורי רופא חלילה במקרי הצורך, משחקים להעשרה (ילד לא יכול לבהות כל היום בהורים שלו או בתיקרה), בגדים (והרבה כי הם מתפתחים מהר),

מוצרי היגיינה, מיטה.

נראה לך שזה הולך ברגל? אתה יודע מהי קיצבה עבור ילד אחד? 154 ש"ח לחודש ... ואני מבטיח לך שלא נשאר עודף אחרי כל ההוצאות.

ועדיין לא דיברתי על מסגרת לילד כמו משפחתון או מעון שעולים 1500 ש"ח לחודש מינימום. (יש יותר יקרים)

קיצבאות הילדים הוא אחוז קטן מסך הכלכלה החודשית שלהם. וממשלה כזו שגונבת מאיתנו על ימין ועל שמאל, וכל כמה חודשים מעלה לעצמה את השכר

יכולה לפחות לדאוג לילדים שלי ושלך בעתיד.

ניתן להתנות את הקיצבה בשכר מינימום מסויים לחודש אבל אין שום סיבה לבטל אותה לגמרי.

דבר חשוב נוסף, חרדי מביא ילדים לא בגלל הקיצבאות להבדיל מכמה משפחות במגזר הערבי ישראלי והבדואי שיצא לי להכיר אלא בגלל שהם מצווים על כך.

גם אם תבטל את הקיצבאות הם ימשיכו להביא ילדים .

לקחת כסף מהמדינה זו מצווה. ואני אומר, קח כמה שאתה יכול ואני ממש לא חרדי.

כל הזדמנות שלך קח. החזרי מס הכנסה...קח , מע"מ... קח, ביטוח לאומי...קח. קח קח קח

ממילא הם גונבים ממך יותר משתוכל אי פעם לקחת.

ושוב אנו מגיעים לצבא, בו הדיון שלנו לא נוגע.

ShadowNet, לא כל החרדים רעים, טפילים, אויבי המדינה ואוכלי חינם. יש ויש

אם הם רוצים ללמוד רק תורה, רוכשים דרך ארץ ומוסר ויודעים כמה זה אחד ועוד אחד, מה מפריע לך?

אז הם לא יהיו דוקטורים לפיזיקה גרעינית והם לא יהיו מנתחי לב פתוח.

אבל רובם יהיו אזרחים טובים, עוזרים, שקטים, ללא פשע נרחב (כי אף אחד לא טלית שכולה תכלת).

כשם שאנו לא מטרידים את המגזרים האחרים בדברים בוא לא נטריד את המגזר החרדי ללא סיבה מוצדקת.

zam

ראשית, לפי מה שאני יודע תוכנית הלימודים( אשר כל בית ספר ממלכתי חייב בה) כוללת את היסטוריית העם הישראלי החל מימי יהושע.

שנית, לצערי כאשר שנינו,אני וחרדי, נגיע לעבודה אנחנו נהיה במצב אשר אינו משקף את המציאות והול בגלל שיעדיפו אותו על פני בחלק מהמקרים בגלל האפליה מתקנת.

כן אני יודע שתכנית הלימודים היא כך, רק רציתי להדגיש נקודה כלשהי.

במבחן המציאות אתה צודק. יש מקרים של אפליה מתקנת. אבל לא רק על חרדים, גם על ערבים, למרות שאני לא הייתי בונה על זה כי השנאה והתיעוב כלפי החרדים הוא דיי גדול.

יותר סביר להניח שיעדיפו אחרים על פניך ועל פני החרדי יצורים כמו מלחכי פינכה, מקורבים לצלחת או סתם קרובי משפחה.

פורסם

^^^

לגבי הפשע- אתה לא רוצה לדעת עד כמה הפשע נרחב אצל חלק מאוכלוסיות החרדים בעיקר בבני ברק.

אתה אומר לא להטריד את החרדים אבל בינתיים הם אלו אשר מטרידים אותנו

פורסם

הוא אולי נרחב בקהילה עצמה ביחס לעצמם וגם כאן לא יותר מהרגיל. בהשוואה לכלל האוכלוסיה הוא כלל לא נרחב וזה חשוב.

אם אתה מתכוון גם למשמרות הצניעות, זו בעיה קשה. הלוואי ויצליחו למגר את התופעה הזו. הם לדעתי ממש פושעים.

הטרדה ללא סיבה מוצדקת בנושא ההשכלה, זו הייתה הכוונה שלי.

פורסם

לא אני מדבר באופן אבסלוטי אמנם זה לא אונס או רצח אבל גניבות מאוד נפוצות במהלך סיכסוכים והם די שולטים בשוק ההברחות היהלומים והכספים(אם תתעקש אני אוכל לחפש נתונים בין כל הניירות).

והם כן מטרידים בנושא ההשכלה אותנו כאשר הם דורשים מימון ליום ארוך בזמן שלשאר התלמידים אין מימון כזה. למה שאני ואתה נקבל תקצוב של 108 שקלים ליום בחישוב של 170 יום ואילו חרדי יקבל תקצוב של 289 שקלים בחישוב של 220 יום?? תחשוב כמה הציונים היו משתפרים אם היית לומד כל יום עד ארבע ולא עד אחת.

פורסם

ZAM, אני לא יודע באיזה עולם אתה חי, אבל 3 שיעורי תנ"ך בשבוע (לפחות, מעל זה זה כבר תלוי בהקצאת שעות של כל בי"ס בנפרד) היא דרישה מנדטורית של משרד החינוך, אין בי"ס שלא מלמד את זה. ולפני שתגיד לי שזה "לא מספיק", למשרד החינוך ובתי הספר אין תקציב ליותר שעות לימוד, אם תיתן יותר שעות תנ"ך- זה יהיה על חשבון משהו אחר.

כל אחד מאיתנו יודע מה מצב תכנית החינוך ושאין אפשרות לקצץ שעות לשום מקצוע (אולי חוץ מספרות, בגלל שממקצוע מעורר חשיבה זה הפך לביזיון בגלל רמת המורים....)

פורסם

^

הוא כבר אמר שזה היה רק כדי להבהיר נקודה מסוימת(שאיני יודע מהי).

ויש למשרד החינוך תקציב-הוא פשוט מעביר יותר לחרדים.

פורסם

האם היית מוכן לבטל את מדעי הרוח משום שאינם נכס לכלכלה הלאומית?

האם אתה מוכן לבטל את מדעי הדת והתרבות בגלל שהם לא מכניסים כסף, כי הם לא מקצוע?

אף אחד לא מבקש "לבטל את הישיבות".

אין שום סיבה שבעולם, שתלמידי ישיבות יקבלו יותר מתלמידי מדעי הרוח, למשל.

המדינה מסבסדת לסטודנט לתואר ראשון (לאלה שמתקבלים לאוניברסיטה, זאת אומרת) 3 שנים של לימודים (אפשר לפרוש את התואר, אבל אז הסבסוד קטן).

לאברך בישיבה, המדינה מסבסדת לימודים לכל החיים. וגם נותנת לו קצבה.

כבר זה חוסר שוויון וחוסר צדק נוראיים.

עכשיו אם תוסיף לזה את העובדה שרוב הסיכויים שהסטודנט ישתלב במערך העבודה באופן כזה או אחר ורוב הסיכויים שתלמיד הישיבה לא, ותקבל גם סדר עדיפויות קלוקל.

לגבי קצבאות הילדים, מה כל כך רע בהם? מה עשה הילד שאתה רוצה לבטל לו את הקצבה?

הילד לא עשה כלום. ההורים שלו עשו הרבה רע, כשהביאו אותו לעולם, בלי שיש להם יכולת כלכלית לגדל אותו.

המדינה צריכה לעזור כשמדובר בילד ראשון, שני, שלישי אם נורא תרצה - כדי לא ליצור מצב של 'ילדים לעשירים בלבד'.

אבל אין שום סיבה בעולם שכל הציבור ישתתף ברצון (סליחה, מצווה) של כל חרדי להקים לעצמו שבט.

דבר חשוב נוסף, חרדי מביא ילדים לא בגלל הקיצבאות להבדיל מכמה משפחות במגזר הערבי ישראלי והבדואי שיצא לי להכיר אלא בגלל שהם מצווים על כך.

גם אם תבטל את הקיצבאות הם ימשיכו להביא ילדים .

אינני מסכים.

כמו בכל דבר וכפי שהיה לכל אורך ההיסטוריה היהודית, אם לא תהיה שום ברירה, וזה מה שהמציאות תכתיב, ימצא הפתרון ההלכתי לעניין.

לקחת כסף מהמדינה זו מצווה. ואני אומר, קח כמה שאתה יכול ואני ממש לא חרדי.

כל הזדמנות שלך קח. החזרי מס הכנסה...קח , מע"מ... קח, ביטוח לאומי...קח. קח קח קח

קרוב לוודאי שאולמרט הירשזון ואנשים טובים אחרים אמרו בדיוק את אותם דברים.

מוזר.

אני דווקא חושב שצריך לתרום.

לעזור לאנשים. לפתח את המשק והכלכלה כאן.

שאתה לוקח מהמדינה, אתה לוקח מכולם. מה שמגיע לך - מגיע. אבל מה שלא - שייך לכולם.

ממילא הם גונבים ממך יותר משתוכל אי פעם לקחת.

אז תטפל בגנבים. תרוץ לכנסת ותעביר חוק שנבחר ציבור שהורשע בגניבה יוצא להורג.

אני אתמוך.

ShadowNet, לא כל החרדים רעים, טפילים, אויבי המדינה ואוכלי חינם. יש ויש

נכון מאוד!

אם הם רוצים ללמוד רק תורה, רוכשים דרך ארץ ומוסר ויודעים כמה זה אחד ועוד אחד, מה מפריע לך?

כשאני צריך לממן אותם, זה מפריע לי.

כשמחד מעבירים כספים למערך החינוך החרדי, אשר מקבע את אי-השתלבותם במערך העבודה, ומאידך - רוצים להעלות את שכר הלימוד פי 2 (או יותר) בעבור

אנשים ש*רוצים* להשתלב במערך העבודה - כי הרי אין כסף להעביר לאוניברסיטאות - זה מפריע.

מאוד מפריע.

אבל רובם יהיו אזרחים טובים, עוזרים, שקטים, ללא פשע נרחב (כי אף אחד לא טלית שכולה תכלת).

לא יותר מאלה שלא לומדים תורה.

בעצם, אולי פחות.

קשה לי לקרוא לידויי אבנים על מכוניות בשבת, או שריפת פחים במחאה על חנויות לא כשרות ומצעדים (וכו') אזרחות טובה.

אה כן, גם לא לשאיפה להקים מדינת הלכה לא דמוקרטית.

כשם שאנו לא מטרידים את המגזרים האחרים בדברים בוא לא נטריד את המגזר החרדי ללא סיבה מוצדקת.

חבל רק שזו לא "הטרדה", ושהשאיפה להביא לכך שהמגזר החרדי (אשר מוצא לנכון להתערב בכל כך הרבה תחומים במדינה שנוגעים לכלל) ישא גם הוא בנטל החובות, כמו כל שאר האזרחים במדינה, היא הרבה יותר ממוצדקת.

פורסם

^

הוא כבר אמר שזה היה רק כדי להבהיר נקודה מסוימת(שאיני יודע מהי).

ויש למשרד החינוך תקציב-הוא פשוט מעביר יותר לחרדים.

נכון ולא נכון.

למרות שלמשרד החינוך בעיית ניתוב משאבים מבהילה, והוא מתהדר בזבוז חסר תקנה, עדיין חסר תקציב בשביל לגבות את הצעדים שמנסים לעשות שם.

זה מצחיק, יש עודף מורים במערכת, ומחסור חמור במורים נורמליים במערכת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים