עבור לתוכן

"חוק ההשתמטות מהשכלה"- כתבה מעניינת בוואלה.

Featured Replies

פורסם

אחד הדיונים המעניינים ביותר שקראתי בפורום.

• תגובות 94
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המונח של "רק החזק שורד" אינו ממש נכון

אתה יכול להיות ממש חזק (ע"ע טירנוזאור רקס שאף אחד לא טרף אותו) ועדיין להיכחד

המונח הנכון, והזה שמשתמשים בו בדרך כלל הוא Survival Of The Fittest - "הישרדות המתאים", בתרגום חופשי.

שזה אומר שככל שאתה יותר מתאים להישרדות, יהיה לך יותר קל לשרוד (בטבע, למי יהיה יותר קל לתפוס טרף ולכן

לשרוד, לנמר שרץ 100 קמ"ש או נמר שרץ 80 קמ"ש? [סתם דוגמאות, הם לא באמת מגיעים לכאלה מהירויות])

ואף אחד לא אמר שצריך להרחיק מהחברה שמנים, מכוערים, מגושמים וכד'.

למען האמת, בגלל התפתחות המדע והרפואה, האבולוציה כבר כמעט שאינה משחקת תפקיד אצל בני האדם.

הרי אתה כבר לא רץ בשביל לברוח מאריה שמנסה לצוד אותך או על מנת לצוד טרף בעצמך, וגם נכים שלא

היו מסוגלים לשרוד בכוחות עצמם בטבע מגיעים לגיל זקנה ומביאים ילדים.

"תקן אותי אם אני טועה אך מהכתוב נשמע שאתה עדיין חושב שכל מאמין הוא כזה בפני עצמו, או לפחות מצדיק את אותם מעלים על המוקד."

אתה טועה. מצטער אם זה משתמע שככה אני חושב. אני לא חושב שכל מאמין רוצה להעלות על המוקד את כל מי שאינו מאמין, אני פשוט

ציינתי שלאורך ההיסטוריה נעשו דברים נוראיים בשם הדת, בעוד שאף אחד לא רצח בשם המדע (לפחות לא יותר ממקרים בודדים וספורים)

ואיך אתה יכול להתכחש לכך שהדת אומרת לך איך לחיות?

להגיד "לא יהיה לך כל פסל וכל תמונה על פני" זה להגיד לך איך לחיות

כנ"ל "שמור וזכור את יום השבת לקודשו" זה להגיד לך איך לחיות

ואלה הן רק שתי דוגמאות, ורק מתוך עשרת הדברות. לא חסר בתרי"ג המצוות ציווים על איך לחיות (ציווי, מצווה -> שניהם מאותו שורש, ולא סתם)

ואגב, מדבריך משתמע שאתה מתנגד לתלמוד וכל התורה שבע"פ. זה נכון?

כי אם כן, אתה תמיד מוזמן להצטרף לקראים. הדת היהודית בימינו (וזה חלק גדול מהבעיה שלי עם הדת היהודית)

מקבלת את התושב"ע כאילו היא ירדה ביחד עם התנ"ך ועשרת הדברות מהר סיני...

פורסם

המונח הנכון, והזה שמשתמשים בו בדרך כלל הוא Survival Of The Fittest - "הישרדות המתאים", בתרגום חופשי.

שזה אומר שככל שאתה יותר מתאים להישרדות, יהיה לך יותר קל לשרוד (בטבע, למי יהיה יותר קל לתפוס טרף ולכן

לשרוד, לנמר שרץ 100 קמ"ש או נמר שרץ 80 קמ"ש? [סתם דוגמאות, הם לא באמת מגיעים לכאלה מהירויות])

"""אף אחד לא אמר שצריך להרחיק מהחברה שמנים, מכוערים, מגושמים וכד'.

למען האמת, בגלל התפתחות המדע והרפואה, האבולוציה כבר כמעט שאינה משחקת תפקיד אצל בני האדם.

הרי אתה כבר לא רץ בשביל לברוח מאריה שמנסה לצוד אותך או על מנת לצוד טרף בעצמך, וגם נכים שלא

היו מסוגלים לשרוד בכוחות עצמם בטבע מגיעים לגיל זקנה ומביאים ילדים."""

"תקן אותי אם אני טועה אך מהכתוב נשמע שאתה עדיין חושב שכל מאמין הוא כזה בפני עצמו, או לפחות מצדיק את אותם מעלים על המוקד."

אתה טועה. מצטער אם זה משתמע שככה אני חושב. אני לא חושב שכל מאמין רוצה להעלות על המוקד את כל מי שאינו מאמין, אני פשוט

ציינתי שלאורך ההיסטוריה נעשו דברים נוראיים בשם הדת, בעוד שאף אחד לא רצח בשם המדע (לפחות לא יותר ממקרים בודדים וספורים)

ואלה הן רק שתי דוגמאות, ורק מתוך עשרת הדברות. לא חסר בתרי"ג המצוות ציווים על איך לחיות (ציווי, מצווה -> שניהם מאותו שורש, ולא סתם)

כי אם כן, אתה תמיד מוזמן להצטרף לקראים. הדת היהודית בימינו (וזה חלק גדול מהבעיה שלי עם הדת היהודית)

-בחנתי אותך, והפגנת ידע אמת, כיום נוטים להשתמש ב"רק המתאים שורד" ופוסלים את רק החזק שורד, פתגם שהוא בעצם אחת מהקורות לאותה תאוריה דינמית ולא חד משמעית.

ואף אחד לא אמר שצריך להרחיק מהחברה שמנים, מכוערים, מגושמים וכד'.

-אף אחד לא אמר (או שכן?) ובנתיים זה קו המחשבה של אתאיסטים "מיינסטירמיסטים"-"פלצנים" (ואני מתייחס רק לסוג זה) שהם הרוב.

הם לקחו את הפתגם "רק החזק שורד" ומשתמשים בו כדי להצדיק את דרכם המעוותת, אני לפחות, מפרש את הדברים חבילות-עיסקה כלשהיא שהם עשו כדי לברוח מיראות שמים\מחייה של כבוד וכיבוד למען אהבתם ליצר הרע, אבל זאת הפרשנות האישית שלי, גם אם מוטעת או לא, אינה נכפת על אף אחד.

-אני קצת חולק עליך כי עשרת הדברות הם הקודמים לכל ולא סתם ניתנו כצד לתורה, הכתוב בעשרת הדברות הם דברים שחייבים במעשה, מאשר דברים שעליהם כפרה או דברים שהם המלצה לחיות כבן ישראל, שהרי את עשרת הדברות כולם חייבים לבצע, כמו שזה נראה גם הגויים שמכירים בה' כבורא כל חי.

-בקשר לשמירת שבת, זכור את יום השבת לקדשו, על פי התנ''ך אסור לך לעבוד\להבהיר אש ביום השבת, על פי ההלכה זה סלט שלם, (אף שגם האיסור להבהרת אש לא נראה לי שמוזכר בתנ''ך כולו), אבל כתוב "וביום השבת לא תזיז את עגלתך סוסך וחמורך", אפשר להבין באופן גלוי שהפסוק מדבר על מלאכה\עבודת פרך.

אם הזזת כיסא מחדר לחדר זאת מלאכה מהסוג הנ''ל? - לא יודע מה עם אחרים אבל ההגיון שלי אומר שלא.

-יש לי את הסיבות שלי למה למרות שאנחנו מביאים ילדים או שומעים מ2 אוזניים, כדוגמאת רוב בעלי החיים - ישנו גוף שכיוון את הדברים, או את הברירה הטבעית אם תרצה, אוהו כמה סיבות יש לי.

-אני לא מתנגד לתושב''ע כי חייב שתהיינה, המצחיק הוא שהחרדים בכלל לא מבינים מהיא תושב''ע תמיד בויכוחים עם מחזירים בתושבה חרדים אתה תשמע "קיבלנו תורה שבכתב ותורה שבע''לפה" אך כתשאל אותו מהיא התושב''ע הוא יגמגם לך - משנה ותלמוד.

ואז תשאל אותו: תלמוד?, התלמוד נכתב כמעט מעל 1000 שנים אחרי מות משה ז''ל, איך הייתכן שמשה ידקלם ספר שטרם נכתב בעל-פה?.

אבל לא, השוקד בתורת ישראל יענה: מדובר בכללים ובחוקים שקיבל משה מה' במעמד הר סיני, אותם 39 (אם אני זוכר נכון) הכללים שמפרשים את מה שאינו פשט, כגון: הכנת תפילין\מזוזות, ציצית, וכדומה.

הקראים דוחים גם את זה, אף שהם משמרים היטב את הדרכים העתיקות.

פורסם

אני חושב שאפשר לסכם בכך ששנינו פחות או יותר מסכימים על הסוגיות שהעלינו

אומנם לפי מה שאני רואה שאתה כותב, יש לך אמונה באלוהים (למרות שאתה משתמש במחשב

בשבת שזה לא מסתדר אצל הדתיים, למרות שאני אישית לא חושב שזה סותר את "שמור את יום השבת לקודשו")

ולי אין (אני לא חילוני / אתאיסט, אני מגדיר עצמי כאגנוסטי, לא שזה כל כך משנה)

אגב, אני מסכים מאוד לגבי יום השבת

הרי חרדים אפילו לא משתמשים בנייר טואלט בשבת אלא בטישו כדי ש, רחמנא ליצלן, לא נקרע ריבועים

ממנו ואז יווצר משהו חדש (אעלק, אפשר לחשוב הם אלוהים שהם "בוראים" נייר טואלט, חתיכת בריאה)

בשבת, שזה כבר ממש מפגר לדעתי. או שרואים שו"ת עם דברים כמו "האם מותר לחטט באף בשבת?"

ושטויות כאלה.

יום שבת בתור רעיון סוציאלי וחברתי הוא מצויין. רק חבל שביום חופש היחיד שיש אסור לעשות את כל הדברים

שהיית רוצה לעשות עם המשפחה, כלומר אפילו החופש הוא כבר לא חופש... (אבל שוב, זאת לא אשמת התורה,

אלא הפירושים הנוראיים שבאו אחרים, לא שהתורה חפה מדברים נוראיים, אבל זה כבר משהו אחר)

פורסם

עכשיו אתה מבין למה אני נגד ההלכה?, יש בה המון דברים שהם טמטום מוחלט שבכלל לא משקפים את התורה הפשוטה, שבאה לתקן את האנושות בטרם תתדלק אותה בכל מיני פסקי הלכה למלמים כמו שהזכרת.

בקשר למחשב.

-הם משאירים תאורה מבעוד מועד, אני משאיר מחשב, שנינו משתפים פעולה עם חברת החשמל, אותו פרנציפ... 8)

פורסם

תראה אני אגיד לך איך אני רואה את התורה, אני רואה את התורה כחוקים של אבא שמבקש ממך לעשות אותם לטובתך, עכשיו אני חונכתי כדתי אבל כיום אני לא כי תאמת לא בזין שלי מאלף ואחת סיבות וזה לא ממש משנה, העיניין הוא שאלוהים לא מחייב אותך לעשות שום דבר הוא אומר לך אלה החוקים רוצה לעשות אותם תצא נשכר לא רוצה תענש, לא רואה איך זה שונה מכל מסגרת חינוכית אחרת, אני מניח שבבית שכל אחד מכם גדל בו אבא שלך אמר לך את מותר ואת זה אסור, אתה החלטת אם בא לך לעשות או לא, אם המרת את פיו של אביך הוא לא בא ואומר לך וואלה בן שלי נחמד אתה חושב בעצמך כל הכבוד הוא יגיד לך אין טלויזיה ומחשב למשך שבוע.

בקשר לאיסור לחטט באף בשבת זה אחד הדברים הכי מטומטמים ששמעתי בחיים שלי מי שהוציא את האיסור הזה באמת צריך למצוא חיים, או אישה! לא נראה לי שאלוהים יתעצבן אם גירדתי בתחת ונתלשו כמה שערות בחייכם זה פשוט חלמאי להוציא פסק הלכה שכזה! ולא חסרים כאלה פסקי הלכה אידיוטיים וחבל שיש כאלה!

בקשר למנוחה ביום השבת, הכל עיניין של איך אתה רואה מנוחה, אבא שלי איש מאמין לא דוס פשוט דתי חזק אפשר לקרוא לו, מבחינתו מנוחה זה להיות עם המשפחה בבית לשבת כולם סביב השולחן ולדבר, להשלים שעות שינה שחסרות לו, לא חסרות דרכים לנוח בשבת בלי לחלל, אבל כל אחד עושה מה שמתאים לי ומבחינתי זה בסדר, אין שום סיבה שאני אתרעם על משהו שאתה עושה ולהפך כל עוד זה לא פוגע בי.

עכשיו לעיניינינו, בקיצור כמו שאמרתי בקשר לעובדה שהחרדים יושבים בבית ורק לומדים, וואלה אני חושב שזה פסול מיסודו, אפילו התורה עצמה אומרת מפורשות קודם צא ותביא פרנסה ורק אח"כ תלמד, אז נכון הם עושים טעויות אבל מפה ועש לאמר שהם הסרטן של המדינה זה פשוט אבסורד יש הרבה מה לתקן בהרבה דברים במדינה שלנו, ואפילו בעיינין הקיצבאות אבטלה ביטוח לאומי וכל זה, ושוב החרדים הם בעיה אבל לא הבעיה הכי גדולה אפילו בעיניין הזה של ישיבה בבית ולקיחת כספי משלם המיסים, מספרית ובאחוזים הם החלק הקטן יותר מכלל האוכלוסיה שיושבת בבית ולוקחת מכספי המיסים, אז למה לעזאזל רק עליהם יורדים ( לא שלא צריך לרדת עליהם אבל לרדת רק עליהם זה סלקטיבי להחריד וחסר כל טעם) החרדים נהיו ממש שק חבטות בנושא הזה כאילו הם כל הבעיה. זה כמו להגיד שכלבים נושכים הם בעיה ענקית בארצנו וליפול רק על רוטווילרים, לא נראה לי הגיוני.

פורסם

תראה אני אגיד לך איך אני רואה את התורה, אני רואה את התורה כחוקים של אבא שמבקש ממך לעשות אותם לטובתך, עכשיו אני חונכתי כדתי אבל כיום אני לא כי תאמת לא בזין שלי מאלף ואחת סיבות וזה לא ממש משנה, העיניין הוא שאלוהים לא מחייב אותך לעשות שום דבר הוא אומר לך אלה החוקים רוצה לעשות אותם תצא נשכר לא רוצה תענש, לא רואה איך זה שונה מכל מסגרת חינוכית אחרת, אני מניח שבבית שכל אחד מכם גדל בו אבא שלך אמר לך את מותר ואת זה אסור, אתה החלטת אם בא לך לעשות או לא, אם המרת את פיו של אביך הוא לא בא ואומר לך וואלה בן שלי נחמד אתה חושב בעצמך כל הכבוד הוא יגיד לך אין טלויזיה ומחשב למשך שבוע.

בקשר לאיסור לחטט באף בשבת זה אחד הדברים הכי מטומטמים ששמעתי בחיים שלי מי שהוציא את האיסור הזה באמת צריך למצוא חיים, או אישה! לא נראה לי שאלוהים יתעצבן אם גירדתי בתחת ונתלשו כמה שערות בחייכם זה פשוט חלמאי להוציא פסק הלכה שכזה! ולא חסרים כאלה פסקי הלכה אידיוטיים וחבל שיש כאלה!

בקשר למנוחה ביום השבת, הכל עיניין של איך אתה רואה מנוחה, אבא שלי איש מאמין לא דוס פשוט דתי חזק אפשר לקרוא לו, מבחינתו מנוחה זה להיות עם המשפחה בבית לשבת כולם סביב השולחן ולדבר, להשלים שעות שינה שחסרות לו, לא חסרות דרכים לנוח בשבת בלי לחלל, אבל כל אחד עושה מה שמתאים לי ומבחינתי זה בסדר, אין שום סיבה שאני אתרעם על משהו שאתה עושה ולהפך כל עוד זה לא פוגע בי.

עכשיו לעיניינינו, בקיצור כמו שאמרתי בקשר לעובדה שהחרדים יושבים בבית ורק לומדים, וואלה אני חושב שזה פסול מיסודו, אפילו התורה עצמה אומרת מפורשות קודם צא ותביא פרנסה ורק אח"כ תלמד, אז נכון הם עושים טעויות אבל מפה ועש לאמר שהם הסרטן של המדינה זה פשוט אבסורד יש הרבה מה לתקן בהרבה דברים במדינה שלנו, ואפילו בעיינין הקיצבאות אבטלה ביטוח לאומי וכל זה, ושוב החרדים הם בעיה אבל לא הבעיה הכי גדולה אפילו בעיניין הזה של ישיבה בבית ולקיחת כספי משלם המיסים, מספרית ובאחוזים הם החלק הקטן יותר מכלל האוכלוסיה שיושבת בבית ולוקחת מכספי המיסים, אז למה לעזאזל רק עליהם יורדים ( לא שלא צריך לרדת עליהם אבל לרדת רק עליהם זה סלקטיבי להחריד וחסר כל טעם) החרדים נהיו ממש שק חבטות בנושא הזה כאילו הם כל הבעיה. זה כמו להגיד שכלבים נושכים הם בעיה ענקית בארצנו וליפול רק על רוטווילרים, לא נראה לי הגיוני.

תראה אני אגיד לך איך אני רואה את התורה, אני רואה את התורה כחוקים של אבא שמבקש ממך לעשות אותם לטובתך, עכשיו אני חונכתי כדתי אבל כיום אני לא כי תאמת לא בזין שלי מאלף ואחת סיבות וזה לא ממש משנה, העיניין הוא שאלוהים לא מחייב אותך לעשות שום דבר הוא אומר לך אלה החוקים רוצה לעשות אותם תצא נשכר לא רוצה תענש, לא רואה איך זה שונה מכל מסגרת חינוכית אחרת, אני מניח שבבית שכל אחד מכם גדל בו אבא שלך אמר לך את מותר ואת זה אסור,

-אתה מעוות את התורה בשום מקום לא רשום לך מה תצא וגם הוחכת שאין לך ידע בסיסי בתורה (אף שאתה טוען שבאת מבית דתי)

-המצוות היחידות שחייבים לעשות ומעל הכל (עשרת הדברות).

-תריי''ג מצוות ואיסורים מפורשים הם (תריי''ג) הם בגדר המלצה בלבד ואיסורים הם איסורים שיש עליהם כפרה ביום הכיפורים (כפרה בעברית עתיקה - מחילה)

-גם הגויים שממאינים בה' וזוכרים אותו לא פוטרים מעשרת הדברות בפרט, אם זה הנוצרים ואם זה המוסלמים שגם הם מאמינים באמונה שלמה שה' נתן תורה למשה.

אף שהנוצרים סולדים רק משמירת השבת ומאיסור עשיית פסל ותמונה, הם אכן מקיימים את עשרת הדברות, המוסלמים לא.

-בגלל שזה ועוד רבים הם חלק מההלכה ולא מהתורה, קיימת התנגדות לדבר והיא מטעם המתונים והטובים שבשוקדי התורה.

פורסם

אני לא אתייחס לחלק על הדת, כי כמו שכבר אמרתי, זה שייך לדיון דת ואמונה

(ואם מישהו מאוד רוצה תגובה שלי על הנושא, הוא מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית)

בכל אופן,

כמו שכבר כתבתי קודם, אני עדיין לא בטוח שגם במספרים אבסולטיים יש יותר לא-חרדים

שהם טפילים על המדינה מאשר חרדים. באחוזים בטוח יש יותר חרדים, אבל גם במספרים

אבסולטיים, עד שלא תביא נתונים (של הלמ"ס או גוף רשמי כלשהו) שמראים אחרת, אני

לא בטוח שיש יותר לא-חרדים מאשר חרדים שחיים מקצבאות בישראל.

ושוב, כמו שכבר כתבתי קודם, הסיבה שנטפלים לחרדים בנושא הזה היא שהם מחנכים

את הילדים שלהם ככה שאין כמעט סיכוי שבעתיד הילדים יהפכו למבוגרים שעובדים ותורמים

לחברה ולא חיים על קצבאות כמו ההורים שלהם.

ועוד יותר מכך, שעכשיו ההורים שלי צריכים לממן את ה"לימודים" של ילדי החרדים בידיעה

מלאה שבעתיד זה רק יגרום לכך שיהיו יותר אנשים שיהיו תלויים בקצבאות מאשר היום, ובסופו

של דבר, אם זה יימשך, זה עלול להביא לקריסה כלכלית של מדינת ישראל.

עכשיו, אני לא תמים, ואני לא מתכוון לעשות את זה עצמי כזה, יש עוד סיבות שנטפלים לחרדים,

ואני אישית נטפל לחרדים פשוט כי אני שונא אותם. אני שונא את כפיית האמונה שלהם, את הדרך

שהם חיים (בלכלוך וזוהמה), את זה שהם משתמשים בדמוקרטיה רק כשזה משרת את המטרות שלהם

אך מתעלמים ממנה כשזה עדיף להם, אני שונא שאני לא יכול לסוע ברחוב בר-אילן בשבתות, את זה

שאני לא יכול להתחתן בחתונה אזרחית בגלל המונופול שלהם על יחסי אישין, שהם מביאים לעולם ילדים

שהם לא יכולים לכלכל ועוד כהנה וכהנה סיבות.

אבל זה לא הנושא לדיון.

הדיון הוא על מימון "לימודים" שרק יגרמו לעוד אבטלה בעתיד מכספי מיסים של אנשים קשי יום שגם ככה משלמים מספיק מיסים...

אז בואו ננסה לשמור על הדיון בנושא המקורי שלו, בסדר?

פורסם

ללוקום

אמרת "-אתה מעוות את התורה בשום מקום לא רשום לך מה תצא וגם הוחכת שאין לך ידע בסיסי בתורה (אף שאתה טוען שבאת מבית דתי)"

למה התכוונת בזה? מזה "מה תצא"?

פורסם

ללוקום

אמרת "-אתה מעוות את התורה בשום מקום לא רשום לך מה תצא וגם הוחכת שאין לך ידע בסיסי בתורה (אף שאתה טוען שבאת מבית דתי)"

למה התכוונת בזה? מזה "מה תצא"?

העיניין הוא שאלוהים לא מחייב אותך לעשות שום דבר הוא אומר לך אלה החוקים רוצה לעשות אותם תצא נשכר לא רוצה תענש,

-מה שאמרת לא כתוב בשום מקום בתורה, ואם התכוונת למשהו זה רק לעשרת הדברות שחייבות במעשה, הן קמות נגד תאוריית "רק החזק שורד", -רשע טהור, הן מלמדות, לא תרצח, - כמה שתברבר עם "רק החזק שורד" - יש מישהו יותר חזק ממך, חומריות היא חומריות, למען אדם לא יהייה חיה כשאר החיות, יוחס לו חוק של מעלה.

לזה התכוונתי.

פורסם

כתוב ועוד איך כתוב, חצי מהאיסורים שכתובים בתורה לאחר מכן נאמר גם מה עונשם, על מה אתה מדבר, הוא לא מתיר לך מילולית תבחר מה שאתה רוצה הוא פשוט אומר לך יש לך מצווה תעשה אם לא תעשה אז זה העונש, בעיני זה משפט שנותן לך אפשרות... ככה אני רואה את הדברים.

ואלוהים לא מחייב אותך בשום דבר הוא לא יכול לחייב אותך בכלום, הוא מצווה עליך לעשות X או Y זאת החלטה שלך אם לעשות את זה או לא!

פורסם

כתוב ועוד איך כתוב, חצי מהאיסורים שכתובים בתורה לאחר מכן נאמר גם מה עונשם, על מה אתה מדבר, הוא לא מתיר לך מילולית תבחר מה שאתה רוצה הוא פשוט אומר לך יש לך מצווה תעשה אם לא תעשה אז זה העונש, בעיני זה משפט שנותן לך אפשרות... ככה אני רואה את הדברים.

ואלוהים לא מחייב אותך בשום דבר הוא לא יכול לחייב אותך בכלום, הוא מצווה עליך לעשות X או Y זאת החלטה שלך אם לעשות את זה או לא!

כתוב ועוד איך כתוב, חצי מהאיסורים שכתובים בתורה לאחר מכן נאמר גם מה עונשם, על מה אתה מדבר

-מספיק, אל תבוא לי עם התלמוד ועם הגמרא תבוא לי עם תורה נטו, תבוא עם מה שניתן בסיני לא עם "חייב מלקות" מטעם הרבנים שנהיו בעלי בית גם על הקב''ה.

אם לא לזה התכוונת, אנא תקן אותי.

*ואני לא מזלזל לא בגמרא ולא בתלמוד.

פורסם

דבר ראשון-

אני בהחלט מסכים שעל הקהילה החרדית חיה יותר מדי על חשבון משלם המסים אבל:

1. לא לשכוח שחלק נכבד מגיע מתורמים (לרוב אמריקאים)

2. מפעילים קופת גמ"ח בקנה מידה עצום כמעט לכל מטרה (יתומים ואלמנות, חתונות בר מצוות וגו'..)

קל לתקוף אותם בשל העובדה שמדובר במטרה נייחת ושסביר להניח שלא תגיב בפורום הנוכחי..

אל תבינו לא נכון אני בהחלט מתנגד לכמה מן דפוסי ההתנהגות הלא נכונים (לטעמי...) שאימצו לעצמם כגון

1. (אי) שירות בצה"ל- למרות שבשנים האחרונות נעשה שיפור גדול בתחום (תודות לאליעזר שטרן) עדיין המצב לא מספק.. (למרות שיש כמה צדיקים נסתרים ב"דום") מראשית הקמת הלאום היהודי (בואו ניקח כנקודת ציון את יציאת מצרים) תפקידים של הגברים היה להילחם (כל שכן שמדובר על מלחמת מצווה שאז על כל אחד החובה להילחם {מלבד סייגים ברורים של גיל מצב פיזי וכדו'}) והדבר נשמר לכל אורך השנים (מרד בר כוכבא הנביאים כל מלחמות התנ"ך וכו'), מאז קום המדינה והסכמים שנחתמו עם המפלגות הדתיות (שאני באמת לא מבין א הרעש עליהן- הן ממלאות את תפקידם- להיטיב עם בוחריהם) ועם השנים נוצר מצב אבסורדי שרק מתי מעט "זוכים" לשרת בצה"ל ולהגן על העם היהדוי (שהרי מדובר במצווה מפורשת!) ויש לעשות הבחנה בין חובשי הכיפות לסוגיהן שיש הבדלים תהומיים ביניהם..).

2. (אי) העבודה של הגברים- שוב מאז ומתמיד הוטלה על הגבר קודם לפרנס את ביתו ואז ללמוד תורה (ואך יש סוגיה בגמרא שדנה מה עליהם לעשות- ישנה הבחנה בין יהודי א"י לבין יהודי בבל לא אלאה אתכם בפרטים ובתוספות (מה עוד אני בעצמי מתבלבל וכל-שכן בתוספות וע"כ תעיד הבגרות שלי בגמרא.. :-[) (האמת התכוונתי לכתוב משהו יפה אבל התחלתי להסתבך, אני אשדל להתעייץ עם חבר ש"מבין" קצת יותר ולעדכן... :-X)

שני דברים שדי הרגיזו אותי בדיון:

1. היה משתמש שטען שכיום בעולם המודרני שלנו אי אפשר להתקיים בלי לימודים...- לפי דעתי מדובר בטעות ענקית הרי רוב היזמים הגדולים לא עברו הכשרה רשמית לכך אלא פשוט "נולדו עם זה" אמנם לימודים יכולים (ואף אכן) לעזור אך אין מדובר בהבטחה שאדם שלמד יצליח ואדם שלא למד לא יצליח..

1.5. לא חסרים גאונים יהודים שהוכרו ככאלה שרוב מרצם הושקע בלמידת גמרא... (לא חסרות דוגמאות מהעבר הרמב"ם ריה"ל ועוד מס' עצום של דוגמאות שאני בוש בעצמי על כך שאינני זוכר.., ומה עוד שלא חסרים דוג' מההווה- פשוט תסתובבו בחברת היי-טק/ערכית דין.... העובדה שתראו מספר חובשי "כיפות שחורות" מדברת בעד עצמה.. ומה גם שרוב אנשי המקצוע בהחלט יוכלו לספר לכם עד כמה הגמרא משבחת את החשיבה (היא בעיקר משפרת חשיבה לוגית... ) מה שלא מונע ממני בשלב זה של החיים לשנוא את הגמרא (ומה עוד שלא ללמדתי בישיבה אלא "רק" בתיכון דתי..)

2. אמנם לא קשור לנושא המקורי אבל בעניין הותשב"ע, התושב"ע היא חלק אינטגרלי מהתורה שבכתב ואין שום אפשרות להפריד ביניהם (ועל-כך הויכוח בין היהדות המסורתית לבין השומרונים) כי הרי כל אדם שמאמין בתורה מאמין בקביעה שהחכמים הם ה"מחוקקים" של תקופתם כלומר בכוחם לקבוע חוקים ועלינו החובה לציית עליהם... (יש פסוק מפורש ששחכתי אותו.. :kopfpatsch:) ומה עוד שחלק נכבד מחוקי היהדות הועבר במשך מאות שני מאב לבן ולא נכתב בספרים הרשמיים אלא רק בתקופות המאוחרות יותר החלו להדפיס.. (ואפילו כל ספרי הפוסקים יקבעו במקרים רבים את דעתם ויוסיפו שאם קיים מנהג בעניין שילכו כמוהו.. על עוד הוא לא סותר כמובן..) מה שמוכיח שיש משנה תוקף לדברים בע"פ..

מקווה שעזרתי למישהו.. (לפחות עזרתי לעצמי ; :yelclap:) בכל מקרה אשמח לשמוע תגובות...

נ"ב- איך מבטלים את המצב שכותבים ואם לדוג' לוחצים על "רווח"הוא מוחק או אםמנסים לכתוב משהו לפני זה פשוט דורס/מוחק..

מקווה שמישהו הבין למה אני מתכוון.. ניסיתי לפתור את זה עם הלוקים אבל לא הצליח.. בעיה קטנה ומחרפנת! :pissed:

פורסם

דבר ראשון-

אני בהחלט מסכים שעל הקהילה החרדית חיה יותר מדי על חשבון משלם המסים אבל:

1. לא לשכוח שחלק נכבד מגיע מתורמים (לרוב אמריקאים)

2. מפעילים קופת גמ"ח בקנה מידה עצום כמעט לכל מטרה (יתומים ואלמנות, חתונות בר מצוות וגו'..)

קל לתקוף אותם בשל העובדה שמדובר במטרה נייחת ושסביר להניח שלא תגיב בפורום הנוכחי..

אל תבינו לא נכון אני בהחלט מתנגד לכמה מן דפוסי ההתנהגות הלא נכונים (לטעמי...) שאימצו לעצמם כגון

1. (אי) שירות בצה"ל- למרות שבשנים האחרונות נעשה שיפור גדול בתחום (תודות לאליעזר שטרן) עדיין המצב לא מספק.. (למרות שיש כמה צדיקים נסתרים ב"דום") מראשית הקמת הלאום היהודי (בואו ניקח כנקודת ציון את יציאת מצרים) תפקידים של הגברים היה להילחם (כל שכן שמדובר על מלחמת מצווה שאז על כל אחד החובה להילחם {מלבד סייגים ברורים של גיל מצב פיזי וכדו'}) והדבר נשמר לכל אורך השנים (מרד בר כוכבא הנביאים כל מלחמות התנ"ך וכו'), מאז קום המדינה והסכמים שנחתמו עם המפלגות הדתיות (שאני באמת לא מבין א הרעש עליהן- הן ממלאות את תפקידם- להיטיב עם בוחריהם) ועם השנים נוצר מצב אבסורדי שרק מתי מעט "זוכים" לשרת בצה"ל ולהגן על העם היהדוי (שהרי מדובר במצווה מפורשת!) ויש לעשות הבחנה בין חובשי הכיפות לסוגיהן שיש הבדלים תהומיים ביניהם..).

2. (אי) העבודה של הגברים- שוב מאז ומתמיד הוטלה על הגבר קודם לפרנס את ביתו ואז ללמוד תורה (ואך יש סוגיה בגמרא שדנה מה עליהם לעשות- ישנה הבחנה בין יהודי א"י לבין יהודי בבל לא אלאה אתכם בפרטים ובתוספות (מה עוד אני בעצמי מתבלבל וכל-שכן בתוספות וע"כ תעיד הבגרות שלי בגמרא.. :-[) (האמת התכוונתי לכתוב משהו יפה אבל התחלתי להסתבך, אני אשדל להתעייץ עם חבר ש"מבין" קצת יותר ולעדכן... :-X)

שני דברים שדי הרגיזו אותי בדיון:

1. היה משתמש שטען שכיום בעולם המודרני שלנו אי אפשר להתקיים בלי לימודים...- לפי דעתי מדובר בטעות ענקית הרי רוב היזמים הגדולים לא עברו הכשרה רשמית לכך אלא פשוט "נולדו עם זה" אמנם לימודים יכולים (ואף אכן) לעזור אך אין מדובר בהבטחה שאדם שלמד יצליח ואדם שלא למד לא יצליח..

1.5. לא חסרים גאונים יהודים שהוכרו ככאלה שרוב מרצם הושקע בלמידת גמרא... (לא חסרות דוגמאות מהעבר הרמב"ם ריה"ל ועוד מס' עצום של דוגמאות שאני בוש בעצמי על כך שאינני זוכר.., ומה עוד שלא חסרים דוג' מההווה- פשוט תסתובבו בחברת היי-טק/ערכית דין.... העובדה שתראו מספר חובשי "כיפות שחורות" מדברת בעד עצמה.. ומה גם שרוב אנשי המקצוע בהחלט יוכלו לספר לכם עד כמה הגמרא משבחת את החשיבה (היא בעיקר משפרת חשיבה לוגית... ) מה שלא מונע ממני בשלב זה של החיים לשנוא את הגמרא (ומה עוד שלא ללמדתי בישיבה אלא "רק" בתיכון דתי..)

2. אמנם לא קשור לנושא המקורי אבל בעניין הותשב"ע, התושב"ע היא חלק אינטגרלי מהתורה שבכתב ואין שום אפשרות להפריד ביניהם (ועל-כך הויכוח בין היהדות המסורתית לבין השומרונים) כי הרי כל אדם שמאמין בתורה מאמין בקביעה שהחכמים הם ה"מחוקקים" של תקופתם כלומר בכוחם לקבוע חוקים ועלינו החובה לציית עליהם... (יש פסוק מפורש ששחכתי אותו.. :kopfpatsch:) ומה עוד שחלק נכבד מחוקי היהדות הועבר במשך מאות שני מאב לבן ולא נכתב בספרים הרשמיים אלא רק בתקופות המאוחרות יותר החלו להדפיס.. (ואפילו כל ספרי הפוסקים יקבעו במקרים רבים את דעתם ויוסיפו שאם קיים מנהג בעניין שילכו כמוהו.. על עוד הוא לא סותר כמובן..) מה שמוכיח שיש משנה תוקף לדברים בע"פ..

מקווה שעזרתי למישהו.. (לפחות עזרתי לעצמי ; :yelclap:) בכל מקרה אשמח לשמוע תגובות...

נ"ב- איך מבטלים את המצב שכותבים ואם לדוג' לוחצים על "רווח"הוא מוחק או אםמנסים לכתוב משהו לפני זה פשוט דורס/מוחק..

מקווה שמישהו הבין למה אני מתכוון.. ניסיתי לפתור את זה עם הלוקים אבל לא הצליח.. בעיה קטנה ומחרפנת! :pissed:

לא זכורה לי איי פעם תגובה כל כך אובייקטיבית , נטולת שנאת חינם, השפעות חוץ, ובעלת ראייה כוללת של כל הסממנים

פשוט אהבתי את התגובה

על אף ששנינו מאמינים דבר שונה

אני מסכים עם כל מה שנאמר מהסיבה שאני אובייקטיבי

ומה הפכתם את זה לדיון על דת

לכו לאשכול דת ואמונה ותדונו שם לא פה

ומה שאמרת לגבי זה שהגמרא היא חלק בלתי נפרד, אמת לאמיתה אני איתך

אכן זה וויכוח בין השומרונים(מיעוט מאוד) לבין שאר העולם הדתי

פורסם

אנשים פה עושים אינטרפטציה לא נכונה למה שאני אומר.

אני לא אומר שבלי לימודים אקדמאיים אי אפשר להשתלב ולחיות היום כמו בנאדם-

אני מדבר על השכלה בסיסית, מהסוג שהחוק הזה שולל (החוק הזה אומר שמעכשיו לא חייבים ללמד אותם כמה זה 1+1!) זו שערורייה ולא פחות, שום יזם עסקי לא יכול להסתדר בלי ידע בסיסי במתמטיקה, הנדסה, או ראיה מסוימת בנוגע להיררכיה ניהולית. לא חייב בשביל זה תואר, אבל כן צריך בשביל זה ידע נרכש בסיסי.

לא רק זה, גם אזרחות הם לא צריכים ללמוד, זה כבר ביזיון שלא נראה כדוגמתו הרבה זמן.

תבין שמרגע זה, אפשרי מצב שאדם יעבור על החוק בלי לדעת על כך, וברגע שיעצר יגיד "לא ידעתי"

שישאלו אותו אם לא למד את חוקי המדינה ומי אישר ביזיון שכזה, אותו אדם יוכל לענות בלב שלם: "הממשלה", ולהיות צודק.

יש דברים חמורים, ויש דברים שפשוט אסור לאפשר.

לא ללמד אנגלית- אוקיי, זו בעיה שלהם אח"כ, העולם היום מתפקד עם השפה הזו.

לא ללמד מתמטיקה מתקדמת יותר- חמור, אבל עם הבנה בסיסית אפשר להסתדר

לא ללמד אזרחות, את חוקי וצורת השלטון של המדינה בה הם חיים- מעיד על רצון לבודד עצמם מהחברה, ובעצם "לא מעניינת אותי המדינה". דבר כזה פשוט אסור לאפשר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים