עבור לתוכן

"חוק ההשתמטות מהשכלה"- כתבה מעניינת בוואלה.

Featured Replies

פורסם

הכל תלוי מה נכנס למה ואיפה.

סתם לדוגמה, למה בארץ החרדים לא יכולים להיות כמו בארה"ב? בנוסף לקהילה החרדית שהם לומדים בה תורה כמו שהם רוצים, הם גם עובדים ומביאים פרנסה אמיתית הביתה, וחלקם אפילו מצליחים בענק (מכיר את ענק הצילום B&H? המקום שאליו כל מי שמחפש מצלמה או ציוד בסגנון הולך? ראשי התיבות B H הם "בעזרת השם", מדובר בשני בחורים חרדים שעלו לארה"ב והקימו את העסק כחנות צילום קטנה.)

אין לי בעיה שהחרדים בארץ יעשו מה שהם רוצים איך שהם רוצים, מצידי שגם יקחו את השכונות שלהם ויקיפו אותן בכיפות זכוכית אנטי חילוניות, כל עוד כל זה לא ימומן מהארנק שלי.

הם רוצים לאטום את עצמם לשאר העולם ולרכישת השכלה? בבקשה, שיגדלו את הילדים שלהם כבורים שכל ה "אמת" בחיים שלהם היא הדת, אבל שוב-

לא על חשבוני.

תחשוב על בחור שיחונך ככה, מה הוא יכול לעשות בחיים חוץ מלהיות עלוקה על המדינה?

איש מכירות איפושהו? לא יוכל להיות, הוא לא יודע מתמטיקה.

רואה חשבון? אין מצב, שוב אין ידע במתמטיקה

עו"ד? אה, רגע, אבל לא למדנו אזרחות אז ההכרה של החוקים אפסית......

מהנדס? אוי שיט, לא טרחו ללמד את הבחור כמה צלעות יש למשולש.....

לעזאזל, אפילו דוכן פלאפל הוא יתקשה להריץ כי צריך הבנה בעסקים, חישוב רווחים לעומת חומרי גלם וכו'. ככה שאותו בחור שלא עשה רע בחייו וחונך לבורות מילדותו, לא יכול לעשות כלום בחיים חוץ מ:

1- ללמוד תורה עד קץ הימים ולהיות עלוקה על המדינה

2- לתפוס את עצמו בידיים וללמוד.

ההשכלה כיום היא המפתח לחיים נורמליים, א אפשר ללא השכלה.

ברוסיה לא מקבלים יותר לעבודה משרדית מי שלא יודע לעבוד עם מחשב!

• תגובות 94
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

live and let live :yelclap:

פורסם

הכל תלוי מה נכנס למה ואיפה.

סתם לדוגמה, למה בארץ החרדים לא יכולים להיות כמו בארה"ב? בנוסף לקהילה החרדית שהם לומדים בה תורה כמו שהם רוצים, הם גם עובדים ומביאים פרנסה אמיתית הביתה, וחלקם אפילו מצליחים בענק (מכיר את ענק הצילום B&H? המקום שאליו כל מי שמחפש מצלמה או ציוד בסגנון הולך? ראשי התיבות B H הם "בעזרת השם", מדובר בשני בחורים חרדים שעלו לארה"ב והקימו את העסק כחנות צילום קטנה.)

אין לי בעיה שהחרדים בארץ יעשו מה שהם רוצים איך שהם רוצים, מצידי שגם יקחו את השכונות שלהם ויקיפו אותן בכיפות זכוכית אנטי חילוניות, כל עוד כל זה לא ימומן מהארנק שלי.

הם רוצים לאטום את עצמם לשאר העולם ולרכישת השכלה? בבקשה, שיגדלו את הילדים שלהם כבורים שכל ה "אמת" בחיים שלהם היא הדת, אבל שוב-

לא על חשבוני.

תחשוב על בחור שיחונך ככה, מה הוא יכול לעשות בחיים חוץ מלהיות עלוקה על המדינה?

איש מכירות איפושהו? לא יוכל להיות, הוא לא יודע מתמטיקה.

רואה חשבון? אין מצב, שוב אין ידע במתמטיקה

עו"ד? אה, רגע, אבל לא למדנו אזרחות אז ההכרה של החוקים אפסית......

מהנדס? אוי שיט, לא טרחו ללמד את הבחור כמה צלעות יש למשולש.....

לעזאזל, אפילו דוכן פלאפל הוא יתקשה להריץ כי צריך הבנה בעסקים, חישוב רווחים לעומת חומרי גלם וכו'. ככה שאותו בחור שלא עשה רע בחייו וחונך לבורות מילדותו, לא יכול לעשות כלום בחיים חוץ מ:

1- ללמוד תורה עד קץ הימים ולהיות עלוקה על המדינה

2- לתפוס את עצמו בידיים וללמוד.

ההשכלה כיום היא המפתח לחיים נורמליים, א אפשר ללא השכלה.

ברוסיה לא מקבלים יותר לעבודה משרדית מי שלא יודע לעבוד עם מחשב!

כי בארצות הברית אף אחד לא יכסה להם את התחת לא משלם מיסים? תשב בכלא, לא עובד? כל הזין לך תגור בביוב...

פה לא עובד? לא נורא, עשית 29 ילדים? יפה! קבל כסף..

פורסם

וואי כמה שנאת חינם אני רואה, מדברים על השתמטות מהצבא? תבדקו סטטסטיקות ותמצאו שרוב המשתמטים הם בעצ ם חילונים, לא ראיתי אף אחד מכם מצייץ על זה.

עיניין המדע, סתם דרך אגב המדע כל יום סותר את עצמו בכל כך הרבה דברים שמה שחשבנו שבטוח לפני 10 שנים כבר שטויות היום, פעם חשבו שהעולם שטוח זה היה נקרא מדע, גם חשבו שכל הכוכבים כולל השמש סובבת סביב הכדור שלנו, בטח המדע מדויק הבעיה היא שהוא מדויק כל עוד לא סתרו אותו.

עכשיו אני אתכם בעניין של אוכלי חינם וכאלה, אני גם חושב שחרדים צריכים לעבוד ותתפלאו רובם כן עובדים, אם זה שוחטים משגיחי כשרות מוהלים וכו', לא כולם אוכלי חינם רק חבל שהעיניים שלכם צרות מידי ואתם מכלילים את כולם, צאו החוצה והסתכלו ותראו שרוב אם לא כל קופות הגמ"ח שמחלקות אוכל לנזקקים הם של חרדים, והרבה מזה במימונם, למה אני לא רואה אף אחד מהלל את זה? אחרי פיגוע אני רואה רק את חברת קדישא מזיזים את עצמם ועושים עבודת קודש של לאסוף חלקי גופות, עבודה מזוויעה שכזאת אני לא יכול לתאר לעצמי, לא ראיתי ולו פיסת הערכה לאנשים אלו, אז נכון יש את אלה שכל היום לומדים ובעיניכם לא עושים כלום, ואפילו בעיני הדת הם חוטאים כי התורה אומרת מפורשות "אם אין לחם אין תורה" דבר ראשון תפרנס אח"כ תלמד וחבל שלא מיסמים, אבל מפה ועד גילויי השנאה האלה והכללה של כל כך הרבה אנשים זה פשוט מגעיל חברה ובאמת שלא אמור להיות, במקום לזרוק דברי שטנה אולי תגידו דברים בונים לא יודע מי יקשיב לכם אבל זה עדיף מלכתוב דברים רעים ועדיין אף אחד לא ישים זין על מה שאתם אומרים אז לפחות תהיו אנשים טובים בלי שום קשר לתורה ותהיו טהורים בנפשכם או באיך שבא לכם לקרוא לזה ותתעסקו בטוב כי מכל הזבל שאתם מוציאים מהפה שום דבר טוב לא יכול לצאת.

וסתם דרך אגב, תמיד אבל תמיד במשפחות החרדיות שהבעל יושב ולומד תורה כל היום ולא עובד האשה עובדת כך שלא רק אתם מפרנסים אותם הם מפרנסים את עצמם, למה אתם לא צועקים על עקרות בית שרק יושבות בבית ומגדלות ילדים, מה אתם לא ממנים אותם? מה עם כל האנשים שיושבים בבית ולא עובדים מבחירה! אתם לא ממנים אותם? רוב כספי האבטלה אבטחת הכנסה ושאר ירקות מבוזבזים על המגזר החילוני... לא רואה צעקות בכיוון שלהם! למה? אני לא ממש יודע.

זה כמו שחרדים שכן עובדים יאמרו למה שאני אשלם מיסים כדי שבבתי ספר ממלכתיים ילמדו תאטרון? למי זה תורם? (למי זה תורם זה דבר סובייקטיבי אחד יגיד זה תרבות וזה הכרחי אחר יגיד סתם קשקושים שלא מעניינים אף אחד) תצעקו על כל הח"כים שגונבים את הכספים של כולנו, כמו נתניהו שהנהנתנות שלו עלתה למשלם המיסים לא מעט כסף, והם ממשיכים לעשות את זה יום יום... יש לנו מדינה דפוקה ובאמת שלא בגלל ה"דוסים" כמו שאתם אוהבים לקרוא להם, זאת החברה שלנו זה כולנו לא מגזר מסויים! חילונים דתיים לבנים שחורים הכל אותו חרא, כולם יושבים על כספי המדינה כמה שהם יכולים, חלק לוקחים אבטלה ועובדים שחור, לזה אחים שלי קוראים המוח היהודי הממציא לנו "פטנטים"!

פורסם

דבר ראשון, לגבי המשתמטים-

עכשיו שסיימת לדבר שטויות אפשר לגלות לך שבציבור החרדי מעל 70% משתמטים? בבני ברק 87% משתמטים.

זה שיש יותר חילוניים מחרדים ולכן "יש יותר משתמטים חילונים" זו לא בדיוק השוואה הוגנת, ההשוואה הנכונה היא לפי אחוזים, לא לפי מספר כולל.

לגבי מדע שסותר את עצמו, במאות הקודמות הדעות המדעיות הרווחות היו רק אלו שמקובלות ע"י הכנסיה (הממ.. כנסיה.. מזכיר לי משהו דתי, לך לא?)

כל מי שהעז להגיד משהו אחר נצלב באופן מילולי, ואולי גם פיזית. הפנאטיות של הכנסיה הייתה מה שמנע מהעולם להיפתח מתגליות חדשות.

בנוגע לעבודה, אתה יודע למה זק"א 90% דתיים?

בגלל שהם הכריזו חגיגית "זו העבודה שלנו ושאף אחד לא יעז להתערב בה". לא שאני לא מעריך את הבחורים של זק"א שעושים את העבודה הנוראית הזו, אבל זה לא שהם היחידים שמוכנים לעשות את זה ושאר הציבור משאיר את זה להם, זה שהם לא מוכנים שיתערבו בזה. משגיחי כשרות וכל השטויות האלו-

למה ולמי זה טוב? אין כ"כ דבר כזה "השגחת כשרות", זה יותר משהו כמו "שילמתי טונות לרבנות בשביל תו כשרות למוצר שלי"

(מה לעזאזל יכול להיות לא כשר לפסח במים?@!$?!@$ מה?!#$?@!$?$)

70% מאותן עבודות הן פארש, השאר אמיתיות.

חשב הכל ותקבל אחוז נמוך מאוד של חרדים שאשכרה עובדים בעבודה אמיתית שמועילה לחברה.

פורסם

עזוב אותך אתה כל כך אכול בשנאה שאתה לא רואה תכפות רגליים של עצמך, מזה מעניין לי ת'תחת אחוזים עכשיו, אנחנו מדברים על דברים שפוגעים במדינת ישראל, זה שהכללת אנשים עם מגבעות ובגדים שחורים כקבוצה זאת בעיה שלך, אני לא עושה את ההבחנה הזאת, אתה יודע מי עשה אבחנות כאלה רק לפני 60 שנה? אני מדבר על החברה הישראלית ככלל, אתה שונא את החרדים כמו שהיטלר שנא את היהודים, לא מדבר עכשיו על השיטות ועל הרוע, לא משווה ואין מה להשוות אני מדבר על השנאה... יש כל כך הרבה חרדים שכן עובדים ואתה מבטל אותם כלאחר יד, למה כי תמיד יותר קל להטפל לקומץ ולהגיד שזה הכלל, ככה עושים שרוצים לנבל את הפה על אוכלוסיה שלמה, אז נכון הם לא מושלמים ואני לא מצדיק אותם, אבל אבאלה לפני שפותחים פה על אנשים אחרים עושים בדק בית, מספרית חילונים משתמטים יותר, חילונים יושבים לך על הצוואר כמו עלוקות ולוקחים אבטלה ובד בבד עובדים שחור כדי לרמאות.

אם תפתח את העיניים ותראה היום את האוכלוסיה השלטת היום בקצונה וביחידות העילית של צה"ל אתה תראה המון המון דתיים, ואלה שאתה רואה הם לא שמורי המסורת שכולנו מכירים אלה אנשי התנחלויות אנשים עם בדיוק אותם אמונות כמו ל"דוסים", עידן בני הקיבוצים חלף מזמן, שלא נדבר על יושבי צפון תל אביב המיופיפים שגם אם הם לא השתמטו אבא או אמא סידרו להם אחלה ג'וב בקריה (לא מכליל אבל מספרית אני צודק) אתה יכול לאמר המון דברים על ה"דוסים" ותאמת בהרבה אתה צודק, אבל דבר ראשון אפשר לאמר דברים בלי כל השנאה הזאת... דבר שני תפתח את העיניים לא הכל שחור שם למרות מה שהם לובשים... וזה שאתה אומר למי זה עוזר משגיחי כשרות וכאלה, אז פה יש לנו בעיה כי אם אני לא טועה לפחות 40% מהמדינה הזאת אוכלת קשר והלכתי על מספר בקטנה רק לשם הדוגמא, אז זה שיש שם מישהו ששומר על האינטרסים שלהם זה לא בסדר? וללמוד את זה לא צריך? מה עם מוהלים? אם אני לא טועה איזה 90% היום מוהלים את הבנים שלהם אז גם זה לא צריך? שוחטים גם לא צריך כי 90% מהבשר עובר שחיטה, וואלה היום יש מעדניות של בשר שלא עובר שחיטה, שאין לא משגיח כשרות צא ובדוק ותראה שהבשר פשוט עולה יותר עכשיו תגיד למה? הרי אם שחיטה מקובלת הוא לא עובר ומשגיח כשרות גם לא צריך אז למה לעזאזל זה עולה יותר?

ובקשר למדע, הדוגמאות שהבאתי מקודם הם אכן רק דוגמאות, אבל בשביל להראות לך שהמדע המדויק שלנו הוא לא מדויק כמו שאנחנו חושבים, רק תסתכל על כמה חוקים של ניוטון איינשטיין חלק וצדק אתה תראה שלא רק חוקים שבוססו על הכנסיה הם לא מדע מדויק, לפני שאתה מנסה לסתור מישהו ולהראות כאילו הדת היא מקור כל רע תשכיל קצת ואל תביך את עצמך!

פורסם

בנוגע להשוואה לנאצים,

Godwin's law

ואם נהיה ספציפים,

"Some use Godwin's Law as implying that whoever first mentions Nazis in a thread may be considered as having automatically lost whatever debate was in progress"

אף אחד לא דיבר על דתיים, אז אל תכניס דברים שאינם קשורים. הם אומנם מאמינים באותו אל, אבל כמו שאתה אמרת,

הם לא יושבים ולומדים תורה כל היום, אלא עובדים ומתגייסים לצבא, הנושא הוא על החרדים שלא עובדים אלא חיים על כספי המדינה.

ולא 40% מהמדינה אוכלת כשר, מכיוון ש-20% מהאוכלוסייה (כנראה קצת יותר) בכלל לא יהודית, ויש יותר מ-20% נוספים

שבוחרים שלא לאכול כשר. מה גם שהרבה מאוד מהאוכלוסייה (למשל החרדים שאנו מדברים עליהם) לא מסתפקים במערך הכשרות

הציבורי אלא יש להם מערך כשרות פרטי (גלאט וכד') ולכן המערך הציבורי כמעט שלא משרת אף אחד...

ואנשים טועים במדע, ואז בא מישהו ומתקן אותם, ואז בא מישהו ומתקן אותם.

ולאט לאט, יש לנו כמה אמיתות על העולם, אומנם לא מוחלטות, אבל מנסים להחזיק בכמה שיותר תשובות לכמה שיותר שאלות.

ואת ההתקדמות הטכנולוגית האדירה במאה ה-20 אנו חבים לזכות המדע שהתפתח למצבו הנוכחי, ולא לאנשים שהתפללו לבורא עולם.

המדע תמיד יכול לטעון שיש בידיו את כל התשובות להכל ולהפסיק להתפתח, ואז העולם יישאר בדיוק כפי שהוא ולא יתפתח אלא רק יתנוון.

קצת מזכיר את הזמן שבו דת שלטה בעולם.

ואם כבר אתה יוצא כל כך נגד המדע, אז תסביר לי רק דבר קטן אחד. איך זה שבשם הדת נרצחו ונהרגו מיליוני אנשים משחר ההיסטוריה,

ואילו אף אחד לא נהרג (וגם אם כן, אלה הם מקרים ספורים ובודדים) על ויכוח מדעי? איך זה מסתדר עם תאוריות ה"דת הנאורה" שלך?

אהה,

ובשר לא כשר עולה יותר פשוט כי הוא טעים יותר. והוא הרבה יותר טעים.

עריכה:

כל העבודות של החרדים שהזכרת, הם רק דברים שקשורים לדת. הם לא יכולים לעשות משהו אחר?

אני לא רוצה מוהלים, משגיחי כשרות, רב שמחתן בחתונה, שוחטים וכד'. מהיותי חילוני גמור (אגנוסטי, אבל לא נלאה אתכם בהבדלים)

אין לי כל צורך ורצון באנשים האלה. לטעמי, הם רק מפריעים לחיים, ולהלן הפירוט:

מוהלים - פאק, איזה ברבריות נוראית. אם כבר מתעקשים לעשות את זה, אז אצל רופא ולא מישהו שמוצץ את הדם אחרי זה...

משגיח כשרות - כי אוכל לא כשר הוא פשוט טעים יותר. אני לא אוכל לא כשר בשביל "לעשות דווקא", זה פשוט טעים יותר

רב שמחתן בחתונה - כי חתונה זה ביני לבין בת זוגתי (או בן זוגי, אבל אני לא נוטה לשם) העתידית, ואני לא צריך יישות אינסופית באמצע

שוחטים - שוב, כי בשר לא כשר פשוט טעים יותר (לא בגלל השחיטה עצמה, כמו בגלל ההמלחה של הבשר. וכמובן בשר חזיר ששוחט לא יעזור שם, נכון?)

פורסם

רעמסס, אין לי שנאה לאף אחד, אני רק אוהב שעוזבים אותי בשקט. זה הכל.

אתה ממציא נתונים לא קשורים ומנסה להתחמק מעובדות שהציבו לפניך

בהודעה הקדומת שלך אמרת-

"רוב המשתמטים חילונים"

הצבתי בפניך עובדה מוצקה הפוכה, ופתאום אתה משנה גישה ל:

"מזה מעניין לי ת'תחת אחוזים עכשיו, אנחנו מדברים על דברים שפוגעים במדינת ישראל"

הממ.... מעניין........

הלאה- מה לעזאזל הקשר עכשיו להיטלר וכו'? אתה רואה שאני מציע לשים חרדים במחנות ריכוז או להשמיד אותם/להגלות אותם מהארץ? לא, אני רק אומר שיצאו לעבוד. זה הכל.

יש כל כך הרבה חרדים שכן עובדים ואתה מבטל אותם כלאחר יד, למה כי תמיד יותר קל להטפל לקומץ ולהגיד שזה הכלל, ככה עושים שרוצים לנבל את הפה על אוכלוסיה שלמה, אז נכון הם לא מושלמים ואני לא מצדיק אותם, אבל אבאלה לפני שפותחים פה על אנשים אחרים עושים בדק בית, מספרית חילונים משתמטים יותר

אתה שם לב למה שאתה עושה פה?

1- זה ממש לא להיטפל לקומץ, פתח עיניים ותעיף מבט, יותר מחצי מהחרדים חיים על קצבאות.

2- "מספרית חילוניים משתמטים יותר"- אוקיי, בוא ננסה לדבר אל הצד ההגיוני שלך:

יש לא יותר מ 150 אלף חרדים במדינת ישראל, לעומת מעל 2 מליון חילונים. איך לעזאזל אתה רוצה שמספרית החילוניים המשתמטים לא יעברו את החרדים?

סתם לדוגמה, 70 אחוז מ 150 אלף הם 105 אלף, ו 105 אלף הם בערך 5 אחוז מ 2 מליון! זה אומר שבשביל שמספרית החילונים -לא- יעקפו את החרדים, צריך ש 95% מכלל החילונים בישראל יתגייסו.

מה שאתה אומר פה זו שיטת בדיקה שגויה מהיסוד, ואינפנטילית למדי.

זה כמו להגיד שאם ממוצר א' יש 10 יחידות ו 7 פגומות, וממוצר ב' יש 500 יחידות ומצאת 8 פגומות, מוצר א' טוב יותר.

לא טענתי לרגע שהדת היא מקור כל רע, תפסיק לשים לאנשים מילים בפה, היחיד שמביך את עצמו פה זה אתה. אני מגבה את הדעות שלי בהוכחות וטיעונים הגיוניים, בזמן שאתה עושה סלט בין הכל להכל.

פורסם

וואלה אני לא נגד המדע אני בעד, אני בעד השתלבות של החרדים וכל שאר השכבות בחיים היומיומיים של כולנו אבל אני לא חיי באשליה שמה שאני רוצה יקרה ואם זה לא יקרה אז מה שהורס לי הוא השטן, דווקא אהבתי את התגובה שלך כי היא עיניינית ובלי טיפות ארס אחרי כל מילה אני בעד, התגובה שלך והתגובה שלו שונות בתכלית, הוא מדבר כמו שטוף מוח אתה מדבר כמו מישהו בעל מוח אז אני בעד התגובה שלך, אני לא בעיניין של לעמוד במקום אדרבה אני בעד להתקדם הלאה, אבל עם דת אין הרבה עם מה להתקדם לא כי היא מיושנת אלה כי רובנו לא יודעים מספיק כדי להביע דיעה, סתם דרך אגב אני חילוני שאוכל לא כשר, חונכתי כדתי כל חיי אז אולי מפה אני רואה את שתי העולמות ולמדתי לחיות בשלווה עם שניהם כי אפשר, לכל צד יש היתרונות והחסרונות שלו כמו לכל דבר, אבל מפה ועד לדבר דברים רעים כל כך וממש בשנאה זה עצוב, אני לא ראיתי שום חרדי פוגע באף אחד וגם אם כן הוא אינדיבידואל, אם יש כמה חילונים שיושבים על התחת כל היום מפצחים גרעינים ורואים שידורי ספורט בכבלים פיראטים ועם כל זה לוקחים כספי אבטלה כי פשוט נוח להם, אז כל המגזר החילוני הוא חרא? למה לאמר שכל המגזר החרדי הם זבל כי כמה(בלשון המעטה) עושים תורתם אומנותם, אז וואלה אני מסכים איתך שזה לא בסדר אבל דברים משתנים בעולם, דווקא עכשיו יש נחל חרדי אם לא שמעתם ויש דיי הרבה אנשים שהולכים לשם, דברים משתנים באיטיות בחיים אין מה לעשות וצריך לקבל את זה ולא לקלל את כל העולם כי זה לא עומד לפי הציפיות שלך, יש חרדים שעושים שירות לאומי שזה גם התקדמות וצריך לחזק את אותם האמיצים שהולכים למסגרות האלה כי עצוב לי לאמר את זה אבל הרבה מהם מאבדים משפחות בשביל זה, ואחרי כל זה הם יכולים להכנס לפורום הזה בדיוק כמוך ולראות שכל החרדים הם זבל, אחי זה להיות אח של נסראללה!

אההה וחוק גודווין יכול להיות רלוונטי בהרבה דברים, אבל לא פה כי אני לא קראתי לו נאצי, אני הקבלתי בין שנאה עיוורת אחת לשניה, אני לא רואה שום דבר רע בזה, תאמין לי שאף פעם שנאת חינם לא הביאה לשום דבר מועיל!

אחי לפי האחוזים שאתה הבאתה 20% שלא אוכלים כשר כי הם לא יהודים אבל סתם דרך אגב ערבים כן אוכלים כשר, לפי הדת שלהם אסור להם לאכול חזיר וכל זה במקרה הזה הם דומים לנו מאוד, אולי הם לא צריכים שחיטה וכאלה אבל רוב הבשר של פרות נשחט אז גם הם נהנים ממנו, אח"כ אמרת יש 20% שלא אוכלים כשר מבחירה זה 40% בוא נוסיף עוד 10% שזה החרדים נשאר 50% אם אני לא טועה בחישוב!

וואלה מה אני אגיד לך, וסליחה שאני מעלה את עיניין הנאצים שוב, אבל אם אני לא טועה היטלר רצה לחסל אותנו בגלל תורת הגזע וזה נחשב מדע! למרות שיש פה סילוף...

אבל אתה צודק הרבה רע קרה מהדת, אבל אני מצטער כל מה שקורה ב"שם" משהו מבצעים אנשים, כל הב"שם" הזה זה תמיד היה תירוץ לכוח או טירוף כך שבעיני שום דבר לא דבק לדת או למדע זה דווק באנשים כך שהטענה שלך ריקה בעיניי..

אההה... ובקשר לבשר, תעשה לי טובה, בשר פרה לא כשר אכן הרבה יותר טעים מסיבה אחת! לא ממליחים אותו ומשאירים אותו על כל המיצים הטבעיים שלו בגלל זה הוא טעים יותר לא בגלל שאין משגיח כשרות או שאין שוחט, אני דווקא חושב שכשאתה מוכר לא כשר אתה חוזר בעלויות, אין שומרי כשרות אין שוחטים אין עלוקות, אז למה עדיין הוא יקר יותר?

בקיצור חברים, אני בעד המון דברים שאתם רוצים אני ממש לא אוהב את הדרך, כל מה שאני בא לאמר פה זה שהחרדים לא ממש שונים מאחרים וזה שאתם אוהבים להכליל אותם כקבוצה ולעשות עליהם עליהום כי זה "אין" עכשיו אז זה חבל והלוואי שזה לא היה קורה, אם הייתם אומרים זין על כל הזבלים שמתעלקים עלינו יושבים לנו על המשכורת אם זה הדוסים, חילונים ערבים שחורים לבנים וכוולםםם... אז אחי אני אתכם כל הדרך!

פורסם

טוב אני פרשתי, לדבר עם קירות אני יכול גם בחדר שלי.

והאמת שהם גם מקשיבים הרבה יותר טוב.

עריכה: טוב החלטתי לתת הודעה אחרונה.

למקרה שלא הבנת אותי אדון מאמין-באיש-הבלתי-נראה-בשמיים, את כל ה"ניסים והנפלאות" שכתובים בספרי המדע הבדיוני שלך אפשר להוכיח פחות או יותר כמו שניתן להוכיח את קיומם של שלגיה ושבעת הגמדים, לעומת זאת יש את הספרים המדעיים שאת התוצאות שלהם אפשר לראות ולבדוק בכל מקום, ז"א אם אתה חיי קרוב לאנשים מהמאהה19+-.

ואלו היו המשפטים שכתבתי.(למקרה שפיספסת אז מחשבים\רכבות\שימוש בחשמל\תעופה\צילום ועוד מיליארדי דברים מגיעים מאותם ספרי "מדע בדיוני" שאני קורא)

כנראה שאחרי כל כך הרבה שנים של אכילת בולשיט אתה כבר לא יודע לקשר בין דברים.

חחח אדון מוסת, הנה הוחכת את בורותך ואתה אפילו מתגאה בה

-אלוהים על פי דת משה וישראל\יהדות אתנית (יהדות שבספרות מכונת "יהדות שלפני ישו" ליהדות שאחרי - שנת 135 לספירה - יציאה לגלות רומי), הוא אינו אלוהים שבשמים בלבד, הוא בכל מקום, הוא אדון היקום, הגוף המכוון, מאחורי הקלעים, זה אשר על פי התנ''ך התגלה אל אברהם ונתן תורה למשה נביאו.

ה"ניסים והנפלאות" שכתובים בספרי המדע הבדיוני שלך אפשר להוכיח פחות או יותר כמו שניתן להוכיח את קיומם של שלגיה ושבעת הגמדים,

-את כל ההכללות המעלות גיחוך שלך + הפחד שלך ללמוד ולהשכיל בנושא גם למען ידע ככלי\בורותך תשמור לעצמך, שהרי לא יכלתי לצפות למשפט יותר למלמי מיזה. :yelclap:

לעומת זאת יש את הספרים המדעיים שאת התוצאות שלהם אפשר לראות ולבדוק בכל מקום, ז"א אם אתה חיי קרוב לאנשים מהמאה ה19+-.

-חחח יא מושפע, חשוב לך שזה יהייה מהמאה19 נכון, חח רק שתבין כמה אתה מיינסטרימיסט מושפע, שה תמים בעדר למעשה, "מדע" המדע לא ענה לי על שאלות רבות (ואני מפנה אותך לדיון דת ואמונה בו אתה ככל הנראה מפחד לקחת חלק), ה"מדע" הוא דבר מעולה שהפוסל אותו יהייה ארור.

-אבל אם תלמד לעומק את הנושא תבין שהזמן בכלל לא משנה...מה שלא עשית עד היום, רק ידעת לגדף - הוד בורותו. :kopfpatsch:

אך ממש לא יהייה ארור הפוסל את\מתנגד לחלקים מתאוריית האבולוציה שבדומה להלכה המתבססת על התורה, היא מתבססת על הסתגלות, גם ההלכה וגם אותה תאוריה ספציפית שבחלק ממנה מעלה גיחוך מוחלט על פניו של למדן לא פרייאר - גוף מסיונרי שממנו אתה מושפע ואף מסיונר בעצמך מטעמו, ולכן אני מרחם עליך ובכלל לא לוקח דבריו של שטוף מוח מוסת וילדותי כמוך ברצינות.

ואלו היו המשפטים שכתבתי.(למקרה שפיספסת אז מחשבים\רכבות\שימוש בחשמל\תעופה\צילום ועוד מיליארדי דברים מגיעים מאותם ספרי "מדע בדיוני" שאני קורא)

-הדברים שתיארת אין להם קשר ממשי לתאוריה שאתה פועל כאן כמסיונר מטעמה, יש להם קשר למדע, מדע טוב החוקר את העולם הזה, את איך שהוא בנוי, ואת החומרים המצויים שבו, (שאינך יכול לדעת או למעשה לקבוע אם יש או אין גוף שכיוון את הדברים), ואתה מדבר עם אחד שחפר על אבולוציה ומצא בה גם חארטות רבות בדיוק כמו בתאוריות אחרות שכמוהן עוד יבואו וילכו, אז תעשה לי טובה ואל תבוא לי עם המוח השטוף שלך שזוהי הדרך הנכונה וסוף סיפור, כי אין לך מושג כמה אתה מולך שולל אז מי יתן וה' ירחם...

אבל לא משנה מה, אתה יקר לי =]

:lol:

פורסם

ל FOE

מה אני אומר לך, לא טענתי שאין בעיה עם החרדים דווקא אני אומר שכן, אבל איך שאתה אומר זה פשוט עצבן אותי, ובאמת חבל להוציא אנרגיות שליליות כאלה על כאלה דברים, עכשיו בקשר להכללה של הדוסים, אני דיי בטוח שיש הרבה יותר מ150K דוסים בארץ זה מיליון אחוז אם כמות הילודה שלהם אין מצב שזה אחוז קטן כזה, כל הנתונים שלך הם נתונים שאתה סובר שהם נכונים אין לך שום יכולת לקבוע או לבסס את טענותיך במספרים אמיתיים, אבל לפחות 50% המחרדים לא עובדים בזה אין שום ספק, כמו שאמרתי הגברים לא עובדים הנשים כו כי מישהו צריך להאכיל את הבית ואתה טועה אם אתה חושב שאתה המפרנס היחיד!

נכון עדיין באחוזים זה יותר גדול אבל אני יותר בעיניין של ישראל ערבים זה לזה ואני גם אסביר למה... לקופת המדינה לא ממש משנה מאיפה היא חוטפת זין, ולא ממש משנה אם הוא דוס או חילוני היא רק יודעת שמזיינים אותה ושצריך לטפל במצב. בוא נגיד שיש 400K משתמטים מהצבא(סתם מספר בדיוני) אמרנו שאחד מכל 4 זה דוס.. נגיד שכל הדוסים החליטו וואלה כולנו משרתים זה עדיין משאיר 300K וזה אחי 3 רבעים שאתה מתעלם מהם לחלוטין!!!

בקשר להערה עם היטלר, אני אמרתי בפירוש שאני לא מתכוון לשיטות וכל זה דיברתי על השנאה!!! אחי מאיך שאתה מדבר חוץ מפוסט האחרון יש לך שנאה יוקדת ובהרבה מזה גם עיוורת זה הזכיר לי משהו, סורי.

וכמו שאמרתי הרגע שיש לך מספר מסויים שדופק את המדינה ובסופו של דבר חלקם של החרדים הוא קטן יותר לא משנה מה... כי אין מה לעשות יש יותר חילונים מחרדים אז אין מה לעשות המדינה צריכה לטפל בחלק שיותר מפריע וזה החלק הגדול יותר, לא מתחילים בחלק שפחות דופק ואח"כ לחלק שיותר רק בגלל שקוראים להם חרדים! ברור שבכולם צריך לטפל, אבל לא ראיתי מילה על טיפול בכל הבעיה מאיך שאתה אומר את זה אם כל החרדים יעבדו כל בעיותיה של קופת המדינה יפתרו ויקחו לך פחות מס... אם אתה מדבר על בעיה אל תדבר באופן סלקטיבי ותן דעתך על כל המגזרים שנוטלים חלק בבעיה!

פורסם

Raamses,

אתה יודע מה הבעיה שלנו עם החרדים?

טוב, הבעיה שלי בעצם, אני לא מתכוון להכליל על אף אחד...

(אני נשאר כמה שיותר עם הנושא המקורי של הדיון, ולא עם חרדים ודת באופן כללי,

בשביל זה יש את דיון "דת ואמונה" שאני מסרב להיכנס אליו, כי דיון אינסופי על דת

הוא חסר טעם, מיותר, ואי אפשר לשכנע אדם מאמין באמצעות היגיון, כי לאמונה והיגיון אין קשר)

במערכת החינוך הממלכתית ילדים לומדים מקצועות אמיתיים (כאלה שאפשר לעסוק בהם אח"כ)

וככה בעתיד אפשר לקוות שהם לא יפלו להיות נטל על החברה.

נכון, חלקם כן יפלו להיות נטל על המדינה ועל משלם המיסים, מבחירה (שזה רע מאוד ובהם צריך לטפל)

ולא מבחירה (ואני לא בטוח שאותם צריך לממן, אבל זאת שאלה אחרת כבר, ואין סיבה להיכנס לזה עכשיו)

לעומת זאת החוק הזה רק מבטיח כי אין שום אפשרות שהילדים החרדים יגדלו לתושבים תורמים ומשלמים

מיסים, כי הם לא מקבלים השכלה בסיסית במקצועות אמיתיים (לימוד דת זה טוב ויפה, לא על חשבון משהו שאפשר לעסוק בו.

בדיוק כמו שלא ילמדו רק ספרות בבית ספר, אלא גם מתמטיקה, אנגלית וכו'. שלא נדבר על אזרחות שסירוב החרדים ללמוד

אזרחות זה ביזיון למדינה שהיא דואגת להם והחרדים מודיעים למדינה חגיגית שלא אכפת להם משום דבר, כל עוד הם מקבלים את הכסף שלהם...)

אז מילא שהילדים שלהם יגדלו להיות טפילים על החברה, אבל החוק הזה אומר שהמיסים שלי יממנו

את היווצרותם של עוד ועוד טפילים כאלה, מה שיצור אפקט שרשרת שרק יגדיל את כמות החרדים

שחיים על ביטוח לאומי וקצבאות ילדים עד אשר המדינה תגיע למצב של פשיטת רגל...

ואתה צודק, גם בחילונים וערבים שחיים על קופת המדינה צריך לטפל, מצד שני, באחוזים הם פחות, והם גם לא נושא הדיון...

ואגב, אני לא בטוח שגם במספרים אבסולוטים הם יותר מאשר החרדים שחיים על קופת המדינה, ואני רוצה לראות נתונים רשמיים

עד שאני אסכים איתך בנושא, אבל שוב, זה לא נושא הדיון, אז אני לא חושב שזה רלוונטי.

Rahat lokum,

אתה הצודק, המדע לא עונה על הרבה מאוד שאלות. מצד שני, המדע לא מתיימר לדעת את התשובות להכל, ויש

בו דיאלוג חופשי לגבי מה שנכון ולא נכון.

מעבר לכך, המדע לא מנסה לכפות על אף אחד את "דעותיו" (כמה דעות כבר יש למושג מופשט כמו "מדע"?) בניגוד

למאמיני דת, שמאז ומתמיד רצחו, צלבו, שרפו על המוקד, סקלו באבנים והוקיעו מהחברה אנשים שכפרו באמונה

וכן, גם הדת היהודית. היא גם לא "שה תמים" בדיוק...

אגב, המדע לא בהכרח שולל את קיומה של יישות אלוהית. אני שומע אותך מתלונן על תורת האבולוציה מלאת החורים והפרצות

אבל תורת האבולוציה לא שוללת את קיומו של אלוהים יותר מחשמל או כוח המשיכה. ועליהם אתה לא מתלונן נכון?

הרי יכול להיות שהישות האלוהית בראה את העולם לפני 5 מיליארד שנה, כמו שהמדענים טוענים, וגם גרמה לאבולוציה על ידי כך שאפשרה

לבעלי החיים שהיא בראה להתפתח. הרי היא מסוגלת לעשות זאת לפי אמונתך, לא? אז מה הבעיה כאן?

ואגב, יש ראיות לנכונותה של תורת האבולוציה. אין זה אומר שהיא בהכרח נכונה, ושהתאוריה מושלמת לחלוטין, אבל כמו שאמרתי,

מדע זה תחום מתפתח שלא מתיימר להחזיק בידו את כל התשובות, אבל בהחלט מנסה להחזיק בכמה שיותר

ואם אתה טורח לענות, תמנע מראש ממשפטים כמו שכתבת סטייל:

"שהרי לא יכלתי לצפות למשפט יותר למלמי מיזה"

"ולכן אני מרחם עליך ובכלל לא לוקח דבריו של שטוף מוח מוסת וילדותי כמוך ברצינות"

"רק ידעת לגדף - הוד בורותו."

כי אחרת אני לא מתכוון לענות לך, כי אדם שכותב ככה לא ראוי לתגובה בכלל.

אני כתבתי לעניין וללא קללות וכד', ואני מצפה שגם אתה תנהג כך. כלומר, אם ברצונך שאני אגיב על הודעתך הבאה.

(וכן, אני מודע לכך שמי שענית לו לא כתב לחלוטין לעניין, וזה ההבדל בינינו [לא שזה מצדיק תגובה כזאת, אבל זה משהו אחר])

עריכה:

אגב, גם אני לא "מאמין" בכל תאוריה שרוב הקהילה המדענית מקבלת ומשנה כל יומיים, כמו ההתחממות העולמית (העולם מתחמם,

זאת עובדה, הסיבה למה זה קורה היא השאלה). אבל זה היופי, שאתה יכול לבחור במה אתה מאמין ובמה לא, ואין ספר שמכתיב

לך איך לחיות, מה לאכול וכו'.

Raamses,

בנוגע לעניין הכשרות, לא כל הערבים אוכלים "כשר" (כלומר שומרים לפי דתם), מה גם שצריך לעשות הבחנה בין ערבים מוסלמים ונוצרים,

כי לנוצרים אין איסורי אכילה (שידוע לי עליהם).

ואתה לא יכול להגיד שמערך הכשרות מכוון גם לקהילה המוסלמית כי הוא כולל עשרות דברים שלא מעניינים אותם ורק דבר אחד שכן (חזיר)

וכמו כן לא כולל דברים שכן מעניינים אותם (כמו איסור על שתיית אלכוהול). הרי דברים כמו טבל ושביעית לא מעניינים את הקהילה המוסלמית,

וגם לא מאכלי ים, שגם אותם יש איסור לצרוך ביהדות.

ובשר לא כשר יקר יותר כי אנשים מסכימים לשלם עבורו יותר כי הוא טעים יותר (כמו שאתה בעצמך כתבת, כי לא ממליחים אותו) וכמו כן

כי היצע הבשר הלא כשר בשוק קטן ביחס להיצע הבשר הכשר.

פורסם

Rahat lokum,

אתה הצודק, המדע לא עונה על הרבה מאוד שאלות. מצד שני, המדע לא מתיימר לדעת את התשובות להכל, ויש

מעבר לכך, המדע לא מנסה לכפות על אף אחד את "דעותיו" (כמה דעות כבר יש למושג מופשט כמו "מדע"?) בניגוד

למאמיני דת, שמאז ומתמיד רצחו, צלבו, שרפו על המוקד, סקלו באבנים והוקיעו מהחברה אנשים שכפרו באמונה

אגב, המדע לא בהכרח שולל את קיומה של יישות אלוהית. אני שומע אותך מתלונן על תורת האבולוציה מלאת החורים והפרצות

אבל תורת האבולוציה לא שוללת את קיומו של אלוהים יותר מחשמל או כוח המשיכה. ועליהם אתה לא מתלונן נכון?

הרי יכול להיות שהישות האלוהית בראה את העולם לפני 5 מיליארד שנה, כמו שהמדענים טוענים, וגם גרמה לאבולוציה על ידי כך שאפשרה

לבעלי החיים שהיא בראה להתפתח. הרי היא מסוגלת לעשות זאת לפי אמונתך, לא? אז מה הבעיה כאן?

ואגב, יש ראיות לנכונותה של תורת האבולוציה. אין זה אומר שהיא בהכרח נכונה, ושהתאוריה מושלמת לחלוטין, אבל כמו שאמרתי,

מדע זה תחום מתפתח שלא מתיימר להחזיק בידו את כל התשובות, אבל בהחלט מנסה להחזיק בכמה שיותר

ואם אתה טורח לענות, תמנע מראש ממשפטים כמו שכתבת סטייל:

"שהרי לא יכלתי לצפות למשפט יותר למלמי מיזה"

"ולכן אני מרחם עליך ובכלל לא לוקח דבריו של שטוף מוח מוסת וילדותי כמוך ברצינות"

"רק ידעת לגדף - הוד בורותו."

כי אחרת אני לא מתכוון לענות לך, כי אדם שכותב ככה לא ראוי לתגובה בכלל.

אני כתבתי לעניין וללא קללות וכד', ואני מצפה שגם אתה תנהג כך. כלומר, אם ברצונך שאני אגיב על הודעתך הבאה.

(וכן, אני מודע לכך שמי שענית לו לא כתב לחלוטין לעניין, וזה ההבדל בינינו [לא שזה מצדיק תגובה כזאת, אבל זה משהו אחר])

עריכה:

אגב, גם אני לא "מאמין" בכל תאוריה שרוב הקהילה המדענית מקבלת ומשנה כל יומיים, כמו ההתחממות העולמית (העולם מתחמם,

זאת עובדה, הסיבה למה זה קורה היא השאלה). אבל זה היופי, שאתה יכול לבחור במה אתה מאמין ובמה לא, ואין ספר שמכתיב

לך איך לחיות, מה לאכול וכו'.

-ראשית אני שמח למצוא כאן אדם שעוד לא שכח את קול ההגיון, שאינו שה בעדר והינו בעל דעה אישית - תבורך.

-המדע לא מנסה לכפות, חס ושלום, המדע הוא הכתוב על גפי דפים, בדיוק כמו תורת משה הפשוטה, (דת משה וישראל לא היהדות המודרנית) - שבה רק עשרה מצוות עשרת הדברות ותרי''ג מצוות שהם בגדר המלצה בלבד.

-מי שניסה לכפות זה המסיונרים העלובים מטעם אותם תאוריות\דתות - אמבושרים חרדים או אנשים כמו moon-mage שכל מעוז חפצם הוא למכור לאנשים את מה שהם מכנים "אמת" דרכים שונות ומשונות שיהוו תשובה מעלת חיוך ל"למה הם כאן", אני מאמין שתשובה זו אינה דת הלכה מסובת שמחייבת אותי להתלבש כאיש עסקים קובני וגם לא הקשבה למרצה שוטף מוחות באוניברסיטת תל-אביב, היא אינה ללכת אחרי המרצה\הרב שלי כשה תמים... :nono: היא פשוט לחיות כאן, להפיק את הטוב ביותר עד יום מותי ולדעת שיש מישהו שזכרתי ושגם יזכור אותי, באותם הזמנים שאהייה אפר ועפר.

אני לא כופה ולא אכפה על אדם את אמונתי, אבל לא אתן לו גם להעליב אותי כמו שלא אתן לו לבוא למוסלמי ולהגיד לו הנביא מומחד סתם בן זונה.

הפוגע באחר - ארור יהייה.

-הוחכות?, יש הוחכות להסתגלות, המושג שעליו מתבססת כל התאוריה הדינמית הזאת.

לבעלי החיים שהיא בראה להתפתח.

-אתה צודק בקשר לתיזמון, התורה בחלקיה קופצת מתקופה לתקופה בלי להזכיר על איזה זמן מדובר, על פי האמונה של מליארדים, היא הוכתבה בהשראה אלוקית, וכמו שכולם יודעים, הקשר היחיד בין האדם לאל הוא האמונה כך שמי שמקבל את הכתוב בה יודע, אין כאן סתירה.

-אני לא פוסל ולעולם לא אפסול התסגלות, אינני משוגע שאתכחש לדבר קיים, הרי אם תיקח שוודי ותשים אותו בתימן צבע עורו יהפוך שחום (או צבע עור צאציו), אבל לבנים הם ישארו, לא "כושים" עם שפה ורודה - מה המסר כאן?, כמו שאני רואה את הדברים ונותן לך דוגמה אחת מאין ספור - חייב שיהייה גוף שכיוון את הדברים.

עוד דוגמה?

-פלא שהגבות לא ממשיכות לעטוף את כל הפנים... :)

פורסם

אתה צודק שגם למדע יש "מיסיונרים" מטעם עצמם, בדיוק כמו לדת,

אבל בניגוד למיסיונרים והפנאטיים הדתיים, הם לא רצחו / צלבו / העלו על המוקד וכד'

אנשים אשר סירבו לקבל את אמונתם.

מעבר לכך, מדע לא מתיימר להגיד לך איך לחיות, אלא איך העולם פועל.

דת לעומת זאת אומרת לך שהעולם פועל איך שהוא פועל כי אלוהים רצה וצריך לעשות

ככה, וככה וככה כי ככה אלוהים אמר. המדע לא מכתיב לך את כל חייך, אלא רק מספק

תשובות לשאלות.

לא הבנתי את "-פלא שהגבות לא ממשיכות לעטוף את כל הפנים..."

מעבר לכך, סטינו משמעותית מנושא הדיון, ועברנו לנושא של דיון "דת ואמונה", שכמו שאמרתי,

אני מסרב לקחת בו חלק בכל תוקף. אם אתה רוצה להמשיך עם התפלפלויות בנושא, ואתה מוזמן,

יש את מערכת ההודעות הפרטיות בשביל זה שאתה יכול לשלוח לי...

אהה, ואגב, רק דבר אחרון שנזכרתי אליו בנוגע לזה שאמרת כי הדת לא מנסה לכפות את עצמה על

אנשים אחרים, אז מה עם שבע מצוות בני נח, שחלות על כל בני האדם באשר הם, ולא רק על יהודים?

אם נסתכל על הערך בויקיפדיה (קישור יש למטה)

אז מצוות 2,3 ו-5 (החלק הראשון - ספר בראשית) לא צריכות להיות "מצוות" לדעתי, כי אני לא מסכים

עם נחיצותן, את מצווה 4 אני חייב להודות שאני לא בדיוק מבין (מצווה עליהם לאכול כל רמש? כלומר כל דבר , הגם שאינו כשר?)

כמובן שאין לי בעיה עם מצווה כמו "לא תרצח"

ובחלק השני (תלמוד), המצוות 1 ו-2 לא צריכות להיות מצוות לטעמי. שוב, מצוות כגון "לא תרצח" ושאוסרות

על גילוי עריות אין לי בעיה איתן. (למרות שאין הן צריכות להיות ציווי דתי, אלא מוסרי. אבל לפי הדת אין מוסר, אז זה לא משנה)

קישור:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%91%D7%A2_%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%A0%D7%99_%D7%A0%D7%97

פורסם

אנשים אשר סירבו לקבל את אמונתם.

תשובות לשאלות.

מעבר לכך, סטינו משמעותית מנושא הדיון, ועברנו לנושא של דיון "דת ואמונה", שכמו שאמרתי,

אני מסרב לקחת בו חלק בכל תוקף. אם אתה רוצה להמשיך עם התפלפלויות בנושא, ואתה מוזמן,

יש את מערכת ההודעות הפרטיות בשביל זה שאתה יכול לשלוח לי...

אהה, ואגב, רק דבר אחרון שנזכרתי אליו בנוגע לזה שאמרת כי הדת לא מנסה לכפות את עצמה על

אנשים אחרים, אז מה עם שבע מצוות בני נח, שחלות על כל בני האדם באשר הם, ולא רק על יהודים?

אז מצוות 2,3 ו-5 (החלק הראשון - ספר בראשית) לא צריכות להיות "מצוות" לדעתי, כי אני לא מסכים

עם נחיצותן, את מצווה 4 אני חייב להודות שאני לא בדיוק מבין (מצווה עליהם לאכול כל רמש? כלומר כל דבר , הגם שאינו כשר?)

כמובן שאין לי בעיה עם מצווה כמו "לא תרצח"

ובחלק השני (תלמוד), המצוות 1 ו-2 לא צריכות להיות מצוות לטעמי. שוב, מצוות כגון "לא תרצח" ושאוסרות

על גילוי עריות אין לי בעיה איתן. (למרות שאין הן צריכות להיות ציווי דתי, אלא מוסרי. אבל לפי הדת אין מוסר, אז זה לא משנה)

קישור:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%91%D7%A2_%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%A0%D7%99_%D7%A0%D7%97

-תקן אותי אם אני טועה אך מהכתוב נשמע שאתה עדיין חושב שכל מאמין הוא כזה בפני עצמו, או לפחות מצדיק את אותם מעלים על המוקד.

-מה אתה אומר?

רק החזק שורד זו לא הכתבת אורך חיים מהמרצים אליי?, לקבוע שאם אדם קצת שמן\מגושם\מכוער זאת עובדה שאפשר להשתמש בה למען הרחקתו מהחברה זו לא התיימרות לאמר לי איך לחיות?, ואם אני לא מסכים עם דרך רשעית זו ופוסל אותה מהיסוד? מה אז?.

תשובות לשאלות.

-לא מדוייק, הדת לא אומרת את זה, לא דת משה וישראל המתבססת על תורת משה בלבד, אולי היהדות המודרנית ההלכתית שנתנה טעם רע לחלק ממשתמשי הפורום (וההפך המוחלט גם כן) עשתה זאת, עם ההלכה שבה, המתיימרת לפרש גם אם את המשפט "הלך יהושע אל ההר" ואז טוענת שאולי הוא עלה בעזרת סוס או חמור.

-כן, מן הסתם אני מסתכל על המטען הגנטי שלי ואומר מישהו סידר את הדברים, אני רואה את הגבות ואומר הם שני פסים בצורה כלשהיא, למה אינם סלסולים?, למה אינם משולשים מחוברים?, למה דווקא פסים?, למה דווקא שם?, למה אינן ממשיכות לעטוף את כל הפנים, תסלח לי, תשובה לשאלות אלה אני לא מחפש כי אף אחד לא יכול לענות עליהן.

-אני אמרתי לך, הדבר היחיד שמחייב אותך אם אתה מתשייך אל דת משה וישראל זה עשרת הדברות, כל שאר המצוות, מתריי''ג מצוות או שאר מצוות צדדיות הם המלצה בלבד (מלבד איסורים מפורשים).

-אתה לא חייב להסכים, אמרתי לך למעלה.

-תלמוד?, תלמוד לא ניתן למשה, תלמוד פותח על ידי בני אדם, אין שום חיוב לעשות את הרשום בו, פשוט כמסובך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים