עבור לתוכן

4850 + ריבוי מסכים

Featured Replies

פורסם

רכשתי לפני שבוע 4850, ורציתי לדעת איך הוא יתמודד עם LCD בגודל 32" ( ככל הנראה FHD ), ומסף נוסף, בגודל 19-22"

האם הכרטיס יעשה זאת בקלות?

האם יש הצדקה למחיר במידה ואני אשקיע בכרטיס נוסף כדי ליצור מערך CF?

פורסם

אצלי הכרטיס הנ"ל מחובר למסך BENQ 19 ברזולוציה 1280X1024 בנוסף גם ל LG 32LC2R - שזה טלויזית LCD בגודל 32 ברזולוצייה של 1360X768..

כל המשחקים עובדים חלק בשני המסכים ברזולוצייה הטבעית הגבוהה ביותר שלהם.. הכרטיס מחזיק יותר מיפה - מושלם.

לגבי לשחק על רזולוצייה FHD - שכח מזה. אולי 2X 4870 .. לגבי סרטים ב HD - גם 7600 יעשה את העבודה ואפילו פחות ממנו..

קח בחשבון שאי אפשר לחבר את שני המסכים ברזולציות שונות שיעבדו במקביל מפני שככל הנראה הרזולוציות שהלם שונות אחד מהשני..

אתה פשוט בוחר בדרייבר איזה מסך להפעיל או שאתה יכול להפעיל את שניהם אבל להתפשר על רזולוצייה מסויימת ששניהם יעבדו בה..(לא מומלץ)

ולא ממליץ מערך CF. למה ? כי לא צריך. מה בדיוק תשחק איתו כרגע ??

אז תגיד השקעה לתווך הארוך - זו שטות. כי כרגע לא צריך ועוד חצי שנה כשאולי יהיה צריך הם יעלו הרבה פחות ממה שעולים היום..

אם אתה צריך כרטיס יותר חזק מ 4850 אז פשוט תקנה את ה 4870 במקום ללכת על שניים מהקודם..

יחסוך לך כסף (500 ש"ח לייתר דיוק) רעש וצריכת חשמל גבוהה שאולי תאלץ אותך להחליף גם ספק..

אפשר לשאול לאיזה שימושים הכרטיס ?

*עריכה - אופסס לא שמתי לב ל :"רכשתי לפני שבוע ..." - במקרה הזה - אחלה כרטיס. תהנה ממנו..

פורסם
  • מחבר

השימושים הם סרטים ומשחקים..

השאלה היא האם אני צריך לשדרג את הכרטיס או לא.

במידה וכן, אני מניח שצמד 4850 יניבו ביצועים טובים יותר מ4870 בודד, לא?

כמובן שאני רוצה לעבוד עם הרזולוציות הגבוהות ביותר שאני אוכל.

במידה ויהיו לי 2 כרטיסים, האם יהיה נין להגדיר רזולוציות שונות למסכים?

והאם במצב CF, אני אוכל לחבר 4 מסכים? (2 על כל כרטיס)

פורסם

תשמע , הכרטיס נחשב לכרטיס חזק.

תגדיר מהן - "רזולוציות גבוהות ככל שאוכל" .. אם זה ברזולוציות שרשמתי לך בהודעה למעלה אז אין לך מה לדאוג..

אם זה FHD שזה 1920X1080 אז יהיה לו קשה במשחקים .. בסרטים זו לא בעיה..

עד כמה שידוע לי - לא ניתן להגדיר רזולציות שונות בו זמנית גם משני כרטיסים.. (חכה לעוד תגובות בנושא הזה..אולי אני יופתע ויילמד משהו חדש)

ולגבי ה 4 מסכים על CF - לפי דעתי גם לא..

אבל למה אתה צריך לחבר 4 מסכים ? אתה ברוקר/בנקאי או משהו ?

כי יש כרטיסים ייעודים לשימושים האלה..

פורסם
  • מחבר

אני שמח לשמוע שהכרטיס פחות או יותר יסחוב.

בכל אופן, אני עובד עם 2 מסכים, ויש סיכוי ממש קלוש שאני אעבוד עם 3

בכל מקרה, תמיד רציתי עוד יציאה, בשביל מסך 5" (מודינג..)

אני מאמין שאני יתחיל לעבוד עם כרטיס אחד ויראה איך זה מתפתח.. אולי זה יספיק לי

פורסם

כן גם לפי דעתי.. תנסה ותראה אם הוא מספק אותך..

מקסימום במידה ולא תמיד אפשר ללכת לחנות ולקנות עוד אחד ..

לגבי שאר חיבורי המסך - חכה לחבר'ה שמבינים בנושא הזה יותר טוב ממני.. אולי תקבל תשובות טובות יותר..

שחר

פורסם

תגידו, חבר'ה, נפלתם על הראש?

מערך CF בשביל להריץ שני מסכים, שכל כרטיס מסך מובנה מסכן מלפני 3 שנים עושה בלי למצמץ?

או שאתה מתכוון לשחק בו-זמנית בשני משחקי 3D על שני המסכים שלך? :lol:

מה השאלה הבאה?

"אני רוצה לעשות טבלת Excel עם הרבה משוואות. האם מספיק לי ה-GTX280 שלי או שאני צריך מערך SLI?"

:kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

אשמח אם תתייחס ברצינות לשאלות שלי, כנראה לא הבנת אותם

1. האם מערך CF יכול להציג 4 מסכים בו זמנית?

2. האם כרטיס בודד יסחוב משחקים ברזולוציה גבוהה על מסך 32"?

פורסם

תגידו, חבר'ה, נפלתם על הראש?

מערך CF בשביל להריץ שני מסכים, שכל כרטיס מסך מובנה מסכן מלפני 3 שנים עושה בלי למצמץ?

או שאתה מתכוון לשחק בו-זמנית בשני משחקי 3D על שני המסכים שלך? :lol:

מה השאלה הבאה?

"אני רוצה לעשות טבלת Excel עם הרבה משוואות. האם מספיק לי ה-GTX280 שלי או שאני צריך מערך SLI?"

:kopfpatsch:

מה אתה קשור בכלל ? ענית על דברים שבכלל לא נשאלו.. התשובות שלך בכלל לא רלוונטיות לדיון..

פורסם

אשמח אם תתייחס ברצינות לשאלות שלי, כנראה לא הבנת אותם

1. האם מערך CF יכול להציג 4 מסכים בו זמנית?

2. האם כרטיס בודד יסחוב משחקים ברזולוציה גבוהה על מסך 32"?

התייחסתי לשאלה המקורית, כפי שהוצגה בהודעה הראשונה, ובכותרת הדיון.

לשאלותיך המאוחרות יותר:

1. שני כרטיסי מסך מסוגלים להריץ 4 מסכים, אבל לא כשהם מקונפגים כמערך CF, אלא במצב ששניהם פועלים באופן בלתי-תלוי (2 מסכים לכל אחד).

2. מה זה "רזולוציה גבוהה על מסך 32"?

פורסם
  • מחבר

אממ

1. במערך CF, עם 2 כרטיסים, מה מקסימום המסכים שאני אוכל להציג?

2. רזולוציה גבוהה, נאמר יותר מ800X600, לפחות 720 , עם עדיפות לFHD

פורסם

1. שניים, כי מבחינת המחשב זה כמו כרטיס אחד.

2. 720P זה לא רזולוציה גבוהה, זה בדיחה. לכל מסך 17" מסכן יש רזולוציה גבוהה יותר. 1080P זה משהו אחר. אם תמצא טלוויזיה כזו, שתעלה הון תועפות, אז בהחלט - לא כל משחק 3D חדש ירוץ לך חלק ברזולוציה זו (אם הוא בכלל יתמוך בה - משחקים לרוב תומכים ברזולוציות רחבות של מחשב שהן 8:5 ולא 16:9).

פורסם

האמת היא שרוב המשחקים היום תומכים ברחב כשהרבה מאד אפילו מעדיפים את זה.. אבל זה כבר לא קשור לדיון הזה..

וכן - 720 ממש לא נחשב לרזולוצייה גבוהה. (אולי בשביל צפייה ב HD בטלויזיה זה גבוה)..

לפותח הדיון - אם ברצונך פשוט להריץ מספר מסכים שעל כל אחד מהם אתה יכול לעשות משהו אחר - יש כרטיס ייעודי בשביל זה.

ראיתי את זה פעם ברשת והוא מיועד בעיקרו לברוקרים או כל מיני אנשים שעושים מספר פעולות על המחשב שלא קשורות אחת לשניה..

יש כרטיס כזה שמתאים ל 4 צגים ויש אחד אם אני לא טועה של 6 או 8.. זה דבר יחסית זול (יחסית לשני כרטיסי מסך רגילים) והוא הרבה יותר יעיל כי אפשר להגדיר כל מסך בפני עצמו בלי קשר לשני ועל כל אחד מהם מתרחש משהו אחר לגמרי ! ( כמו 4 מחשבים שפועלים ממחשב אחד..)

ניסיתי לחפש את הכרטיס הזה אבל לא מצאתי.. לא זוכר את השם שלו..

אולי מישהו כאן בפורום יעזור לי עם זה כי אני יודע שיש עוד כמה שמכירים את זה.. מהפורום הזה הכרתי אותו..

במידה ואני אמצע אני אתן פה לינק..

פורסם

Matrox היא חברה שמייצרת כרטיסים רבים בדיוק למטרה זו של ריבוי מסכים.

פורסם

אצלי הכרטיס הנ"ל מחובר למסך BENQ 19 ברזולוציה 1280X1024 בנוסף גם ל LG 32LC2R - שזה טלויזית LCD בגודל 32 ברזולוצייה של 1360X768..

כל המשחקים עובדים חלק בשני המסכים ברזולוצייה הטבעית הגבוהה ביותר שלהם.. הכרטיס מחזיק יותר מיפה - מושלם.

לגבי לשחק על רזולוצייה FHD - שכח מזה. אולי 2X 4870 .. לגבי סרטים ב HD - גם 7600 יעשה את העבודה ואפילו פחות ממנו..

קח בחשבון שאי אפשר לחבר את שני המסכים ברזולציות שונות שיעבדו במקביל מפני שככל הנראה הרזולוציות שהלם שונות אחד מהשני..

אתה פשוט בוחר בדרייבר איזה מסך להפעיל או שאתה יכול להפעיל את שניהם אבל להתפשר על רזולוצייה מסויימת ששניהם יעבדו בה..(לא מומלץ)

לי יש כרטיס מסך של 6600GT NVIDIA ןמחוברים אצלי בדיוק שני המסכים כמו שיש לך ...צג של BENQ ו-LCD של LG

ב- NVIDIA יש דבר כזה שנקרה DUEL VIEW שאתה יכול להשתמש בשתי המסכים בו זמנית וכל אחד מהם רזלוציה שונה...

האם ב- ATI אין אפציה כזו .....כי אני כרגע שוקל לקנות ATI 4850 ומאד חשובה לי האופציה הזו ???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים