עבור לתוכן

חיבור שני כוננים קשיחים - על כבל מתח אחד או שניים נפרדים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

התקנתי לחבר כונן נוסף, יש לו שני SATA וספק ליברטי 400

הכוננים מחוברים ע"י כבל מתח אחד

האם עדיף לחבר אותם בכבלים שונים או שאין הבדל

תודה רבה.

פורסם

בחוברת שמצורפת לספק כתוב בבירור - "למרות שיש בכל כבל 4 חיבורים (2 מולקס, 2 SATA) לא מומלץ לחבר יותר משני כוננים לכבל אחד".

פורסם

אה, אפשר לחבר גם 4. הזרם המירבי שכל ה-4 לוקחים ביחד עדיין קטן ביחס למה שמסוגל למשוך כרטיס מסך בודד (שאותו כן הייתי מחבר לכבל נפרד).

פורסם

QTTP -

אל תשכח שהליברטי הוא מודולרי, הכבלים של הכוננים והכבלים של כרטיסי המסך לא מתחברים לאותו שקע בספק. בהחלט ייתכן הפרש גדול בהספק בין השקעים.

פורסם

בליברטי בכלל חיבורי החשמל של כרטיס המסך הם חיבורי PCIE, לא MOLEX.

ועדיין, אני לא מאמין שספק איכותי כמו הליברטי, יהיה מודולרי ככל שיהיה, לא מסוגל לספק מה שכל דרעק גנרי של 300W ידע לספק כבר לפני 10 שנים.

פורסם
  • מחבר

היי

תודה על התגובות אבל עדיין לא הבנתי אם עשיתי בסדר שחיברתי את שני ההרדיסקים באותו כבל מתח

או אולי עדיף כל כונן עם כבל אחר

אני אומר מבחינת מהירות ההרד דיסק איך הוא יעבוד יותר מהר

תודה

פורסם

למהירות זה ודאי לא ישנה, רק ליציבות ולבלאי של הדיסקים. בכ"מ אין שום בעיה לחבר את שניהם על כבל אחד, בטח עם

ספק איכותי (שיש לך).

פורסם

בליברטי בכלל חיבורי החשמל של כרטיס המסך הם חיבורי PCIE, לא MOLEX.

ועדיין, אני לא מאמין שספק איכותי כמו הליברטי, יהיה מודולרי ככל שיהיה, לא מסוגל לספק מה שכל דרעק גנרי של 300W ידע לספק כבר לפני 10 שנים.

האם טענתי שהחיבור הוא MOLEX? אמרתי שקעים נפרדים, כשהכוונה מן הסתם היתה גם סוגים שונים.

חוץ מזה, גם בספק ישן היית בכיף יכול לחבר זוג כוננים לכבל מולקס אחד (עם הארכה, כמובן) אך עדיין היית צריך זוג כבלים נפרדים בשביל כרטיסי מסך חזקים יותר כמו ה6800 ULTRA - מה שאומר שבספקים ג'נריים כבל מולקס תומך אמנם בשני כוננים אבל רק ב"חצי" כרטיס מסך.

ספקים טובים יותר אמנם נותנים הרבה יותר על ה12V ומספקים מתח יציב יותר, אך אני מאמין שההספק הנוסף מרוכז בחיבורים ללוח האם, למעבד ולכרטיס המסך (כלומר ה20+4, 4+4, והPCIE). הכבלים להארד דיסקים לא יתנו יותר פשוט כי לא צריך מהם יותר, גם בספק איכותי.

בכל מקרה, החוברת כאמור טוענת שלא מומלץ לחבר יותר משני כוננים לכבל אחד, ואצלי אכן 3 הכוננים שיש מפוזרים על פני זוג כבלים (יחד עם 3 מאווררים עם חיבור MOLEX).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים