עבור לתוכן

E8400 או Q9450

Featured Replies

פורסם
בכל המובנים ברור שכיום עדיין כפולי ליבה שולטים בשוק הביתי והם הבחירה הנכונה.

לא מסכים. יש הרבה מאד משחקים(משחקי אסטרטגיה, סימולטרים וכד'..) שבהם המרובע ליבות מוציא תוצאות טובות יותר מהכפול. ובתוכנות(גם תוכנות של שימוש יומיומי)למשל winrar בגיסראות החדשות או כמו 3Dmark שתומכים ומביאים ביצועים יותר טובים משל מכפולי ליבות. לא פי 2 או בהפרשים ענקיים, אבל מביאים.

מה שברור שכיום כפול ליבה יספק את המשתמש הביתי או GAMER מעל ומעבר.

ומה עם מחר? ואל תגיד לי שיפתחו "1000 ליבות" כי עוד לא הצליחו לסחוט מ-2 תוצאות טובות(בקושי), אבל זאת השקעה לעתיד, אני לא מבין את העניין של "עד שיצאו משחקים שתומכים ב-4 ליבות כבר יצטרכו מעבדים חזקים יותר", זה לא שהמשחקים בבת אחת יצאו פוף וכולם תומכים מלא ב-4 ליבות, זה מהגיע בהדרגה וגם כשזה יגיע למקס' ביצועים-יכולות גם אז אני משער(כל עוד אתה או אחד מחברי הפורום הוא לא נביא, אתה לא יכול לסתור את זה) שהמעבדים הנוכחיים יתנו גם ביצועים טובים.

• תגובות 60
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^^

אילו משחקים מנצלים ריבוי ליבות כיום?

אתה מוכן להגיד לי בבקשה?

וגם אם מנצלים, הם עושים את זה כי באמת צריכים או שפשוט כי יודעים לנצל?

כלומר

הם מנצלים במובן של כל ליבה מ4 תהיה בניצול של 30 אחוז, או שעדיף היה להשתמש ב2 ליבות ושכל אחת תנוצל ב90 אחוז נניח?

שוב כמו שאמרתי

אין בעיה לייצר תוכנות שינצלו ריבוי ליבות, וגם מערכות הפעלה שינצלו.

זה לא העניין פה.

העניין הוא יעילות וכדאיות, יש המון מורכבות בריבוי ליבות, כולל הרבה שאלות פתוחות שעדיין אין להן פתרון בעולם המדע.

אתה יכול לייצר תוכנה שתשתמש ב20 ליבות, אבל בפועל תקבל ביצועים פחות טובים מאשר 2 ליבות לדוגמא.

המצב בכלל לא כזה פשוט, יש המון דברים שלא יודעים עדיין, אם לא תהיה פריצת דרך משמעותית בעולם המדע, גם עוד 5 שנים לא נראה ניצול של ריבוי ליבות וזה לא משנה אם מחר אינטל תוציא שבב עם 100 ליבות סופר דופר מהיר ויעיל.

פורסם

כמו שאמרתי, ואני מצטט:

זה לא שהמשחקים בבת אחת יצאו פוף וכולם תומכים מלא ב-4 ליבות, זה מהגיע בהדרגה

השוק לאט לאט פונה לאזור ההוא, תמיכה מלאה ומקסימלית במספר ליבות. אבל כיום, גם כיום יש תמיכה במספר ליבות במשחקים שמביאה לא הבדלים ענקיים(חוץ מיוצאים מהכלל) לדוגמא:

lp-2.png

q4.png

fear.png

cod2.jpg

(שים לב שלכפול נעשה OC ולמרובעים לא).

שים לב כאן:

Gaming_High_01.png

(גם השוואה בין מעבד כפול ליבה חדש מול מעבד מרובע ליבה ישן יותר וגם המרובע ללא OC שיביא לו פוש-אפ רציני).

פורסם

^^^

כן יש שיפור, אבל ממש קטן.

ואני ממש לא בטוח שזה נובע מניצול טוב של ריבוי ליבות, כמו שפשוט מנצלים ליבות גרוע.

זה בערך כמו שתקח כרטיס מסך סופר חזק, ותריץ עליו משחק שלא נראה משהו לא כזה כבד כמו DOOM 3

ופתאום תריץ אותו עם שני כרטיסי מסך ותקבל עוד 20 אחוז שיפור.

השיפור לא נובע כול כך מריבוי הליבות כמו כך שיש למשחקים עוד מעבדים להשתמש בהם (ולנצל רק חצי מהיכולת שלהם נניח)

בדיוק כמו שרשמתי למעלה.

פורסם

^^^

כן יש שיפור, אבל ממש קטן.

ואני ממש לא בטוח שזה נובע מניצול טוב של ריבוי ליבות, כמו שפשוט מנצלים ליבות גרוע.

זה בערך כמו שתקח כרטיס מסך סופר חזק, ותריץ עליו משחק שלא נראה משהו לא כזה כבד כמו DOOM 3

ופתאום תריץ אותו עם שני כרטיסי מסך ותקבל עוד 20 אחוז שיפור.

השיפור לא נובע כול כך מריבוי הליבות כמו כך שיש למשחקים עוד מעבדים להשתמש בהם (ולנצל רק חצי מהיכולת שלהם נניח)

בדיוק כמו שרשמתי למעלה.

אני לא כל כך הבנתי למה התכוונת אבל, אם אתה אומר שלמעבדים המרובעים יש עוד הרבה יכולת לנצל אני מסכים איתך ב-100%, אבל זה לא שהמעבד עצמו לא טוב, זה פשוט המשחקים לא תומכים מספיק. בכל מקרה, winrar בגיסרא 3.6(כבר יש 3.7 אם אני לא טועה) תומך כבר בכ-85%.

בכל מקרה, אתה יכול לראות שלשם המשחקים החדשים מכוונים ולדעתי ה-500 ש"ח האלה שווים את ההשקעה. עם OC קליל(שיכול להעשות גם בחנות) המרובעים עוקפים את הכפולים וגם אתה מקבל תמיכה לעתיד הקרוב/רחוק במשחקים ו/או תוכנות וגם מולטיטסקינג יותר משובח שלא תמיד יבוא לידי ביטוי, אבל בסופו של דבר כן.

חוץ מזה, לכל גיימר כל שיפור קטן(בין אם זה במעבד או בכרטיס מסך) במחיר שפוי זאת מתנה משמיים. אנשים חושבים פה שהמרובעי ליבה פחות טובים, אבל זה ממש לא נכון. במשחקים של 2002 אולי, אפילו בטוח, אבל במשחקים החדשים התמיכה רק הולכת וגוברת ואני באמת מחכה בקוצר רוח ל-Far Cry 2 לדוגמא לראות אותו לא רק מבחינת ויזואלית אלה גם מבחינה טכנית.

פורסם

בכל מקרה, אתה יכול לראות שלשם המשחקים החדשים מכוונים ולדעתי ה-500 ש"ח האלה שווים את ההשקעה.

E8400 עולה 815 שקלים.

Q9450 עולה 1395 שקלים.

כלומר תוספת של 71% במחיר שזה דיי הרבה כסף לעומת הביצועים.

לדעתי, עדיין עדיף לקנות E8400 ולשמור את הפרש הכסף לעוד שנתיים, ואם יהיה צורך לקנות מעבד חדש.

פורסם

E8400 עולה 815 שקלים.

Q9450 עולה 1395 שקלים.

לדעתי, עדיין עדיף לקנות E8400 ולשמור את הפרש הכסף לעוד שנתיים, ואם יהיה צורך לקנות מעבד חדש.

צודק ב-200 אחוז.

חוץ מזה שאוטוטו הדור הבא של המעבדים, ה-Nehalem מגיע, ה-socket ישתנה, ואז כל מעבד שנחשב תותח היום ייראה עגלה מיושנת. וכל זה אמור לקרות עד סוף השנה אז תעשו את החישוב בעצמכם.

פורסם

צודק ב-200 אחוז.

חוץ מזה שאוטוטו הדור הבא של המעבדים, ה-Nehalem מגיע, ה-socket ישתנה, ואז כל מעבד שנחשב תותח היום ייראה עגלה מיושנת. וכל זה אמור לקרות עד סוף השנה אז תעשו את החישוב בעצמכם.

אתה בדקת כמה המעבדים, הלוחות, הזיכרונות הולכים לעלות? אתה צריך לשדוד בנק בשביל לממן את זה ואני בספק אם זה באמת יגיע עד לסוף השנה לארץ.

שוב, זאת החלטה אישית של כל אחד. ת'כלס מרובע ליבות עם OC מביא ברוב המשחקים/תוכנות תוצאות יותר טובות מהכפול. אם ההבדל במחיר שווה את תוספת הביצועים, זאת כבר החלטה אישית של כל אחד.

פורסם

עוד נקודה לטובת ריבוי המעבדים זה שלא מדובר על טכנולוגיה חדשנית מוטלת בספק

ריבוי מעבדים זו טכנולוגיה מוכחת שמגיעה ממחשבים גדולים כאלה שאינם אישיים ומשתמשים בה כבר עשרות שנים.

אני בדעה שאם קונים מחשב שאמור לחיות לפחות שנתיים ברמה טובה כלומר לסחוב את המשחקים של קריסמס 2008 וקריסמס 2009 צריך לקחת בחשבון שהכל הולך בכיוון של ריבוי ליבות.

פורסם
  • מחבר

כן, מחשבים גדולים ומשחקי מחשב, המון במשותף...

פורסם

mandarin הבנו את הקטע שלך

פורסם

E8400 עולה 815 שקלים.

Q9450 עולה 1395 שקלים.

טוב שלא הגזמת...

המחיר הכי זול של הQ9300 הוא 1189 ש"ח+משלוח לפי זאפ.

והE8400 809 ש"ח.

כלומר, הQ9300 עולה 47% יותר מהE8400.

בהתחשב בכך, שלQ9300 יש 4 ליבות, ולE8400 יש 2, זה יוצא דיי סביר ומשתלם.

אתה משלם ליבה פר ליבה.

פורסם

לרדוף ללא הרף אחר הזנב של המעבד הבא יכול להוציא אותך מדעתך מכיסך ומאישתך. תתרכז בקיים הסביר ומה שבא ברוך הבא. יש לי E8400 כפול ליבה ואני ממממאושר... בעוד שנה ותישעה חודשים יומיים ושלושים ושבע דקות... כייצא מרובה ליבות כפול בריבוע... כבר אלוהים ייתגלה ואיראן תיעלם. אז תיהנו מהרגע ואל תטחנו ת'עתיד ותהפכוהו לכרגע. כסף זה מצרך יקר ומוח מאוזן עוד יותר.

פורסם

תכלס גם האמידים שבינינו לא יקנו את מעבדי ה4 ליבות מחוסר ניצול . גם אם הם יקנו כול שנה מחשב חדש פשוט היחס הביצועים זניח .

פורסם

אתה בדקת כמה המעבדים, הלוחות, הזיכרונות הולכים לעלות? אתה צריך לשדוד בנק בשביל לממן את זה ואני בספק אם זה באמת יגיע עד לסוף השנה לארץ.

שוב, זאת החלטה אישית של כל אחד. ת'כלס מרובע ליבות עם OC מביא ברוב המשחקים/תוכנות תוצאות יותר טובות מהכפול. אם ההבדל במחיר שווה את תוספת הביצועים, זאת כבר החלטה אישית של כל אחד.

התכוונתי שמי שחושב שכדאי להשקיע היום במרובע ליבות סתם זורק את הכסף לפח. עדיף להשקיע עכשיו כמה שפחות ולחכות שהדור הבא ייצא לשוק ויוזל קצת.

גם ככה היום אין הפרש ביצועים ששוה את ההשקעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים