עבור לתוכן

E8400 או Q9450

Featured Replies

פורסם

עניתי לך בתשובה הקודמת

ההנחה שלך לא נכונה מאחר ולכל מעבד יש את שבריר הזמן שבו הוא מהווה צוואר בקבוק למערכת

• תגובות 60
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

א. מזל שהגענו לזמנים ששבריר הזמן הזה הוא כלכך זניח ולא מורגש, שהוא לא רללונטי.

ב. אני מתמודד בלי בעיה עם שברירי הזמן האלו על מעבד ליבה אחת ישן (ואני משתמש די הרבה במחשב).

ג. אני לא מבין בדיוק מה רצית להגיד ב "לכל מעבד יש את שבריר הזמן שבו הוא מהווה צוואר בקבוק למערכת", אבל רוב הזמן אצלי המעבד לא מגיע ל 100%.

פורסם

אנשים פה פשוט קצת הוזים.

ביום ש E8400 יגסוס, Q9450 יגסוס גם כן.

נ.ב- חד הליבה בן 3 השנים שלי עם X800GTO ו 512 מגה RAM מתמודד יפה מאוד עם COD4 על מדיום-היי. אפשר להפסיק להיות פרנואידים בקטע של ניצול 4 ליבות במשחקים

לפני שנתיים אמרו "יגיע עוד שנה"

לפני שנה אמרו "יגיע עוד שנה"

........עברו שנה ועוד שנה, ואנחנו עדיין בעידן שבו אפילו לא כל המשחקים מנצלים כפולי ליבות כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

מסכים, הנקודה שניסיתי להעביר גם...

פורסם

כדאי שתבין איך מחשבים ומשחקים עובדים

מעבד מבצע פעולות בצורה סדרתית, טוען את הפקודה מבצע אותה ומעביר הפלט.

כרטיס המסך ושאר האביזרים לא יכולים להציג כלום לפני שהמעבד מבצע את העיבוד.

לכן יש אוסף גדול של שברירי זמן שבהם המעבד הוא צוואר הבקבוק של המערכת ואז ה-CPU מגיע ל-100%

אתה כמובן לא רואה את זה מאחר ותוכנת הבדיקה לא מציגה את הפעילות באופן רציף אלא לוקחת דגימות כל X זמן

מאחר ויש גבול לביצועי המעבד, אחת הדרכים להתגבר על הבעיה זה להוסיף עוד ליבות.

אחת הטעויות הנפוצות זה לומר "אני מריץ את CRYSIS על פנטיום 4 והכל סוכר"

יצרני המשחקים לא מפתחים את המוצרים ל-10% מהשוק אלא מייצרים מוצר שיעבוד על כל מחשב סביר

המשחק בודק את היכולת של המחשב שלך ומתאים את עצמו כך שבכל המקרים תקבל משחקיות זורמת אבל את המחיר תשלם בהנאה.

לדעתי אם אתה מחפש הנאה כדאי ללכת על מחשב חזק, הוא גם יותר זול מאחר ויחיה יותר זמן.

פורסם

אני רואה את זה ככה:המעבדים המרובעים של היום הם כמו הפנטיום D של פעם...אחריהם תבוא הטכנולוגיה המפותחת של השוק כמו בCORE 2 DUE שהגיע אחרי פנטיום D

המרובעים של היום הם הראשונים המרובעים...וזה לא יהיה טוב בעתיד..

אז הכי טוב הים לקנות טכנולוגיה עדכנית (E8400)ולא טכנולוגיה חדשה,מתי שתצטרך לשדרג תשדרג למרובע נורמאלי....

מקווה שהבנת את מה שאני חושב..

פורסם
  • מחבר

כדאי שתבין איך מחשבים ומשחקים עובדים (נכון, באמת כדאי שתבין)

מעבד מבצע פעולות בצורה סדרתית, טוען את הפקודה מבצע אותה ומעביר הפלט. (לא נכון)

כרטיס המסך ושאר האביזרים לא יכולים להציג כלום לפני שהמעבד מבצע את העיבוד. (גילית את אמריקה)

לכן יש אוסף גדול של שברירי זמן שבהם המעבד הוא צוואר הבקבוק של המערכת ואז ה-CPU מגיע ל-100% (לא קשור, שטות, ולא נכון)

אתה כמובן לא רואה את זה מאחר ותוכנת הבדיקה לא מציגה את הפעילות באופן רציף אלא לוקחת דגימות כל X זמן

מאחר ויש גבול לביצועי המעבד, אחת הדרכים להתגבר על הבעיה זה להוסיף עוד ליבות.

אחת הטעויות הנפוצות זה לומר "אני מריץ את CRYSIS על פנטיום 4 והכל סוכר"

יצרני המשחקים לא מפתחים את המוצרים ל-10% מהשוק אלא מייצרים מוצר שיעבוד על כל מחשב סביר

המשחק בודק את היכולת של המחשב שלך ומתאים את עצמו כך שבכל המקרים תקבל משחקיות זורמת אבל את המחיר תשלם בהנאה.

לדעתי אם אתה מחפש הנאה כדאי ללכת על מחשב חזק, הוא גם יותר זול מאחר ויחיה יותר זמן.

אפילו אתה אמרת שבמשחקים המעבד לוקח 40% (שזה קצת פחות מרק 2 ליבות). הייתי מנסה להסביר לך קצת יותר טוב אבל נראה שאתה חסר הבנה בסיסית בכל מני דברים שקשורים לאיך שהמחשב עובד.

אני רואה את זה ככה:המעבדים המרובעים של היום הם כמו הפנטיום D של פעם...אחריהם תבוא הטכנולוגיה המפותחת של השוק כמו בCORE 2 DUE שהגיע אחרי פנטיום D

המרובעים של היום הם הראשונים המרובעים...וזה לא יהיה טוב בעתיד..

אז הכי טוב הים לקנות טכנולוגיה עדכנית (E8400)ולא טכנולוגיה חדשה,מתי שתצטרך לשדרג תשדרג למרובע נורמאלי....

מקווה שהבנת את מה שאני חושב..

לא הבנתי כי זה פשוט אוסף שטויות לא מבוססות ולא קשורות לכלום.

פורסם

כל כך הרבה שטויות דיברו פה!!

ברור שאם יש אפשרות, תקחו מעבד כמו QX9770 ותעשו לו OC ל4 גיגה הרץ.

זה הכי מהיר וטוב ואולי תשיגו עוד פריים אחד לשניה בCRYSIS לעומת E8400 שעולה 750 שקל לעומת מעבד שעולה 7000 שקל.

אכן היה שווה להשקיע עוד 6000 שקל עבור מעבד :kopfpatsch:

כל המבחנים שראיתי עד היום, בדקו כרטיסי מסך עם מלא מעבדים, והראו שגם אם תקחו כרטיס כמו 4870 ותשימו לו מעבד כמו E8400, זה ממש לא מה שיגביל אותו מבחינת ביצועים!

אז די להגיד שמעבד כו Q9450 יהיה יותר טוב

כי אם כבר לגמרי להפך!

אם תוכנה לא יודעת לנצל ריבוי ליבות, אז אין שום סיבה להשתמש ב4 ליבות עליה!

עדיף מעבד יותר מהיר, מאשר יותר ליבות.

שום משחק כיום בשוק לא יודע לנצל יותר מליבה אחת, ההיתרון במעבדי 2 ליבות, שליבה אחת תעסוק במשחק, ואחת אחרת בדברים כמו IO, כמו טיפול במערכת החלונות, קרנל וכו'.

יש מלא מבחנים ביצועים שמראים בדיוק מה שאני אומר.

וכמו שאמרו, אפשר לקנות כפול ליבה, שיספק אותך לשנתיים הקרובות, ועוד שנתיים לקנות מרובע ליבות (או 8 ליבות שיהיה כבר אז או 16) שיאכל בלי מלח את מרובעי הליבות של היום

פורסם

כדאי שתבין איך מחשבים ומשחקים עובדים

מעבד מבצע פעולות בצורה סדרתית, טוען את הפקודה מבצע אותה ומעביר הפלט.

כרטיס המסך ושאר האביזרים לא יכולים להציג כלום לפני שהמעבד מבצע את העיבוד.

לכן יש אוסף גדול של שברירי זמן שבהם המעבד הוא צוואר הבקבוק של המערכת ואז ה-CPU מגיע ל-100%

תגיד לי מאיפה אתה מביא את השטויות האלה?

בוא אני אקדים ואומר שאני לא יודע איך בדיוק פועל ה4 ליבות, אבל אני יודע בצורה די מעמיקה איך פועלים המעבדים החד ליבתיים של אינטל מבחינת עקרונות העבודה, וחלק גדול ממה שאני יודע גם תקף לגבי ה4 ליבות. אני גם יודע קצת עקרונות של תכנות מקבילי מבוזר ותן לי להגיד לך שהרבה ממה שאתה חושב שאתה יודע לגמרי לא נכון.

הדברים שלך נכונים ברמה שבה אפשר להגיד שמטוס מפעיל את המנוע שלו שגורם לו לזוז מהר מאוד וככה הוא טס. שבבים של מידע מדויק שמתחברים לתת תמונה שגויה לחלוטין.

פורסם

כל כך הרבה שטויות דיברו פה!!

ברור שאם יש אפשרות, תקחו מעבד כמו QX9770 ותעשו לו OC ל4 גיגה הרץ.

זה הכי מהיר וטוב ואולי תשיגו עוד פריים אחד לשניה בCRYSIS לעומת E8400 שעולה 750 שקל לעומת מעבד שעולה 7000 שקל.

אכן היה שווה להשקיע עוד 6000 שקל עבור מעבד :kopfpatsch:

כל המבחנים שראיתי עד היום, בדקו כרטיסי מסך עם מלא מעבדים, והראו שגם אם תקחו כרטיס כמו 4870 ותשימו לו מעבד כמו E8400, זה ממש לא מה שיגביל אותו מבחינת ביצועים!

אז די להגיד שמעבד כו Q9450 יהיה יותר טוב

כי אם כבר לגמרי להפך!

אם תוכנה לא יודעת לנצל ריבוי ליבות, אז אין שום סיבה להשתמש ב4 ליבות עליה!

עדיף מעבד יותר מהיר, מאשר יותר ליבות.

שום משחק כיום בשוק לא יודע לנצל יותר מליבה אחת, ההיתרון במעבדי 2 ליבות, שליבה אחת תעסוק במשחק, ואחת אחרת בדברים כמו IO, כמו טיפול במערכת החלונות, קרנל וכו'.

יש מלא מבחנים ביצועים שמראים בדיוק מה שאני אומר.

וכמו שאמרו, אפשר לקנות כפול ליבה, שיספק אותך לשנתיים הקרובות, ועוד שנתיים לקנות מרובע ליבות (או 8 ליבות שיהיה כבר אז או 16) שיאכל בלי מלח את מרובעי הליבות של היום

מחזק!!

עוד שנתיים הוא יצטרך לשדרג את הבסיס של המחשב ( לוח אם ).

בעיקבות הנעלם.

שהמעבד E8400 יפסיק ליסחוב זה גם היום שה-Q9450 יפסיק ליסחוב, אבל אח ורק ביישומים שהם מנצלים 2 ליבות.

בכול אופן גם ביישומים שמנצלים 4 ליבות ה-Q9450 עוד שנתיים יהיה חלש לעומת מעבדים מרובעי ליבה אחרים.

לכן ההשקעה לא תיהיה לטווח הארוך תוך כדי ניצול 4 הליבות.

לפותח הטראד, לדעתי תשקיע ב-E8400 גג, אם אתה מישתמש בעריכות תשקיע גג ב-Q6600

אל תיקנה עכשיו, ירדו המחירים צריך לחכות חודש משהו כזה בשיביל ליראות את זה בארץ.

פורסם

ההיסטוריה מראה כי מי שקנה לפני שנתיים וחצי Athlon 64 3500+ כבר לפני חצי שנה היה צריך להחליף מחשב, בעוד שמי שקנה 4200 X2 באותו סדר גודל של מחיר, עדיין יכול לסחוב יפה מאוד עם המחשב.

פורסם

היה מאמר שמישהו רשם ב2006 (מישהו - כלומר פרופסור שחוקר את התחום של מעבדים וכו')

והוא הסביר למה מעבדים כפולי ליבה זה דבר מעולה, גם למשחקים.

לעומת זאתי למה מרובעי ליבה זה שטוית.

ומה לעשות, שבנתיים הוא צודק.

עכשו, כן זה ישתנה, אבל ממש לא בזמן הקרוב, לפחות עוד שנתיים.

אפילו DX11 נתן חתיכת "זרנוק" לאינטל, מיקרוספוט לא שמה RAY TRACING שם, מה שאומר שגם ב2009 או 2010 לא יהיה ניצול לריבוי ליבות.

פורסם

כן, את כל הטיעונים האלה שמענו כבר ב-2006.

בינתיים, מי שהקשיב לטיעונים הללו נדפק.

פורסם

אל תיקנה עכשיו, ירדו המחירים צריך לחכות חודש משהו כזה בשיביל ליראות את זה בארץ.

אין באמת למה לחכות, כל הזמן יוצאים מעבדים חדשים והמחירים של ה"ישנים" יורד.

זה גלגל שאי אפשר לנצח בו, ולא קיים "זמן שבו הכי כדאי לקנות" אפשר לדבר על דברים כאלה רק בדיעבד במבט לאחור.

פורסם
  • מחבר

"ההיסטוריה מראה כי מי שקנה לפני שנתיים וחצי Athlon 64 3500+ כבר לפני חצי שנה היה צריך להחליף מחשב, בעוד שמי שקנה 4200 X2 באותו סדר גודל של מחיר, עדיין יכול לסחוב יפה מאוד עם המחשב." ממש לא נכון, תלוי מה הוא עושה עם המחשב.

"אפילו DX11 נתן חתיכת "זרנוק" לאינטל, מיקרוספוט לא שמה RAY TRACING שם, מה שאומר שגם ב2009 או 2010 לא יהיה ניצול לריבוי ליבות." - מה הקשר למשהו... ריבוי ליבות יכול לבוא לידי ביטוי גם בכרטיס מסך שלהם וכן לתת בוסט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים