עבור לתוכן

עזרה - בעיה מוזרה שיש לי עם הדרייבר של ATI בכרטיס 4850

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני שבוע בערך קניתי את הכרטיס.. עד עכשיו אני מרוצה מאד מהביצועים..

אבל משום מה יש לי בעיה מעצבנת עם הדרייבר שלו.. מותקן לי פה ה 8.6 וכל כמה זמן קופץ לי מין חלון מוזר כזה (צרפתי תמונה) והדרייבר פשוט נסגר, אני אמור אחרי זה לפתוח אותו מחדש והכל חוזר למצב הרגיל.. ( עד שאחרי עוד כמה שעות זה שוב קופץ וסוגר לי את הדרייבר..)

זה קורה לי כשאני מריץ לדוגמא דברים שלא קשורים בהכרח לכרטיס מסך - כמו התקנה של משחק או כשמשהו אחר פועל..

מישהו יודע מה זה ? זה קרה למישהו כאן ?

כל פתרון / הסבר ייתקבל בברכה.. אין לי מושג אפילו מאיפה להתחיל לחפש את הבעיה..

תודה , שחר..

[attachment deleted by admin]

פורסם

אתה יכול לנסות דריבר בטא 8.7:

http://downloads.guru3d.com/ATI-Catalyst-8.7-Beta-XP-32%7C64-bit-download-1983.html

את ה-FIX כבר בדקת ?

http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=35298

ד"א, סוף סוף מצאתי אתר בית רשמי לדריברים:

http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx

כבר חשבתי שהם עושים צחוק מהעבודה כי באתר הרשמי של-amd/ati הכרטיס בכלל לא קיים

בכל מקרה, הבטא לא קיים שם אז קישרתי ל-guru3d.

פורסם
  • מחבר

תגיד, אני מנסה להבין איזה משהו לגבי ה FIX הזה .

ניסיתי להתקין אותו האמת עוד לפני כל דרייבר אחר שניסיתי רק שלא הצלחתי..

היה רשום באתר שזה כולל בתוכו את ה CCC ואת הכל .. אבל שוב זה לא עבד. יכול להיות שלא הבנתי נכון וזה בכלל מעין פאץ' כזה שאמורים להתקין על ה 8.6 ?

פורסם

ההגיון אומר לי שמדובר ב-FIX שיושב על הדריבר (קודם להתקין דריבר).

אולי אני טועה. אין לי כרטיס של ATI אז אני יכול רק לתת קישורים \ לקרוא מה אומרים על זה בפורומים.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי שוב להתקין את ה FIX.. הפעם זה עבד (אני חושב שזה עבד לפחות..)

בכל מקרה , הבעיה עדיין מתרחשת..

מה שכן , ניסיתי בפעם הראשונה להתקין את הדרייבר שהגיע עם כרטיס המסך על דיסק של ASUS..

לא עזר יותר מידי, הבעיה הזו עדיין מתרחשת.. אבל מה שנחמד לפחות זה שסוף סוף הכרטיס מזוהה כ 4850..

רק ש ASUS החצופים האלה אפילו שיחקו עם הדרייבר ושינו כל מקום שרשום בו ATI ל ASUS.. והדגם שמזוהה הוא EAH4850 ..

אפילו שינו את האייקון האדום של ATI בסרגל למעין אייקון שהם המציאו.. של ASUS..

לגבי הבעיה המוזרה הזו - מאחר והיא לא מתרחשת במשחקים אלא רק בהרצת כל מיני דברים שפחות חשובים לי אני חושב שאני אחייה איתה בנתיים..

לפחות עד שייצא דרייבר רשמי חדש (ולא BETA) שתומך בכרטיס הזה.. אם זה עדיין ייתרחש אני אפנה לאחריות או משהו..

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה.. אבל עברו כמה ימים שהבעיה חזרה שוב..

היום התקנתי את ה 8.7 הרשמי החדש והשטות הזאת עדיין מתרחשת פה ושם.. בלי שום סיבה הגיונית..

נגיד אני גולש באינטרנט וסתם מדפדף פתאום זה קופץ משום מקום וסוגר לי את הדרייבר..

מישהו יודע מה יכול לגרום לזה ? אולי יש איזה רישומי תקלות שאפשר לקרוא בשביל להבין מה מקור הבעיה ?

*יעזור לי מאד אם מישהו אפילו סתם יגיד לי שזה קורה גם לו עם הכרטיס/דרייברים האלה..

שוב תודה

*עריכה - ניסיתי לפשפש במחשב ולחפש רישום תקלות שהיו ומצאתי את הדבר הבא (בצילום מסך מצורף) תחת : לוח הבקרה-כלי ניהול-ניהול מחשב-מציג האירועים-יישום.

כשדפדפתי שם ראיתי בכל נקודת זמן שהיתה לי את השגיאה (החלון שקפץ) את השגיאה ב NET RUMTIME 2.0 ..

הדבר נראה לי הגיוני מפני שהדרייבר/CCC מבוססים על זה.

מה אפשר לעשות כדי לתקן את זה? מישהו מכיר את השטות הזאת ומה גורם לזה ?

[attachment deleted by admin]

פורסם

עריכה:

תנסה להסיר את הדריבר לגמרי + ניקוי שאריות עם תוכנה ייעודית במצב בטוח. שלא ישאר שום זכר ל-CCC (כולל ערכי registry ושאריות קבצים).

תתקין מחדש לאחר restart.

אני רואה ברשת הרבה אנשים מתוסכלים בעקבות עניין ה-CCC + net framework 2

פורסם

מסתבר ש CCC החדשים נוטים לעשות קצת בעיות בחלק מהמשחקים על XP לפי מה שקראתי. אני עם ויסטה ועוד לא קרס לי פעם אחת (דרייבר 8.6, כרטיס 4850)

נסה להוריד את הדרייבר ללא ה CCC.

פורסם
  • מחבר

כבר עשיתי את זה איזה 8 פעמים..

אחרי כל הסרת דרייבר אני מנקה את הכל בעזרת DRIVER CLEANER PRO וגם מוודא ידנית שלא נשארו תיקיות ושטויות ברגי'סטרי..

אולי לנסות להתקין מחדש קודם את ה FRAMEWORK ? יכול להיות שמשהו בו דפוק ?

רק להסביר משהו - אין לי שום בעיות או קריסות במשחקים והביצועים של הכרטיס מעולים ! השגיאה הזו קופצת לי סתם כאשר המחשב נמצא במנוחה בלי קשר לכלום..

*מישהו יכול אולי להסביר לי למה ATI מאלצים לעבוד עם ה FRAMEWORK הזה ? כאילו אם NVIDIA יכולה בלי אז למה הם לא ?

מה זה נותן בכלל ה FRAMEWORK ?

פורסם

סביבת פיתוח של מיקרוסופט, תחשוב על זה כעל מתחרה ל-JAVA

כנראה שיותר נוח לתכנת ל- dot net 2.0, הבעייה שהתוצר חייב את קבצי ה-runtime של ה-net framework מותקנים במע'.

חשבתי על להסיר ולהתקין net מחדש, אבל לא כל כך נראה לי שזאת הבעייה... תוכנות אחרות המתבססות על .net עובדות כרגיל ?

זה קורה גם לאחר התקנת חלונות מחדש ?

פורסם
  • מחבר

לגבי תוכנות אחרות - הלוואי והייתי יודע איזה תוכנה (אם יש לי כזאת בכלל) עובדת על FRAMEWORK..

לא נתקלתי בשגיאות אחרות שצצו לי בחודשים האחרונים.. התופעה כאמור התחילה לפני שבועיים שנטשתי את NVIDIA ועברתי למחנה האדום ..

(אולי מישהו הלשין ל NVIDIA והיא מחזירה לי ?!!) :nixweiss:

ולגבי התקנת הווינדוס - זה לא ייקרה בזמן הקרוב.. יש לי פה יותר מידי דברים שחשובים לי שמותקנים כרגע.. אבל ייתכן שבעוד שבועיים ככה יהיה לי מחשב חדש לגמרי ואז אני אראה אם זה קורה גם שם..

זה פשוט מוזר לי שהוא נתקל בבעיה בכלל - כי הוא לא עושה כלום.

זה נניח סתם קופץ כשאני כותב פה בפורום או משהו לא קשור כזה.. לעולם לא כאשר אני מנגן סרט או משחק..

פורסם

יכול להיות שדפקת משהו בפרופילים בטעות ?(שקשור לעריכתם לצורכי הגדרות מהירות מאוורר) מעניין מה כבר הוא מנסה לעשות ב-idle

אני מבין שאתה יכול להריץ את ה-CCC תמיד, ללא בעיה בהפעלה ?

אני במקומך הייתי מבצע גיבוי מלא (Ghost) למערכת, מתקין חדשה ובודק שוב..

פורסם
  • מחבר

אין מצב שהרסתי משהו בפרופילים.. אני מבין מה אני עושה וחוץ מלשנות ל MANUAL ולקבוע את המהירות ידנית לא שיניתי שם כלום..

ומה הכוונה בשאלתך לגבי ה CCC ?

אם התכוונת לשאול האם הוא עולה תמיד בעת ההפעלה של המחשב אז התשובה היא בהחלט כן.. אין לי גם משהו חריג שקורה במחשב רגע לפני שההודעה הזו קופצת והיא פשוט קופצת בצורה אקראית לחלוטין..

רק להבהיר שהבעיה מתרחשת לעיתים רחוקות מאד אפילו.. זה נדיר שהיא קופצת.. אבל פשוט מסקרן אותי לדעת על מה ולמה ..

ואולי באמת בדיוק בגלל שזה לא כזה מפריע אני אחכה לעת עתה עם הפירמוט/גוסט ואחייה איתה עוד איזה שבועיים עד למחשב החדש ואז אני כבר אראה..

אם זה ימשיך לקפוץ אני אחזור להתייעצות.. זה נראה לי הכי הגיוני כרגע..

תודה רבה לך מקרב לב על העזרה בכל מקרה ! ;)

שחר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים