עבור לתוכן

Q9300 או Q6600 ב210 ש"ח הפרש

Featured Replies

פורסם

אהלן, אני משדרג את המעבד ויש לי התלבטות בין Q9300 או Q6600 ב210 ש"ח הפרש ביניהם.

הקרור שאני מקבל הוא פשוט(כנראה המקורי)

ואני יעשה OC,

מה דעתכם?

הלוח GIGABYTE X38DS4

זיכרונות G.SKILL 1000MHZ 4GB

פורסם

לאיזה שימוש?

ברמה בעקרונית, ה-Q9300 עדיף משמעותית.

קירור סטוק = אוברקלוק על הפנים.

פורסם
  • מחבר

משחקים, וראיה עתידית של החלפת מחשב כל 5-6 שנים.

אגב, לא כל כך קשור, אבל האם יש איזו שהיא דרך לדעת/להשוות מה אני מרוויח מהעובדה שהמחשב שלי עובד בRAID 0?

וגם ב VISTA יש את "צג המשאבים" המציג מספר השגיאות בכונן קשיח, כיצד אני יכול לראות אם המספרים ברמת הסביר או שיש בעיה? :nixweiss:

פורסם

אם אתה לא הולך לעשות OC אז קח את הQ9300.

אם אתה כן עושה OC אז הQ6600 + קירור טוב עולה בערך כמו Q9300 עם קירור סטוק.

וב OC תגיע עם הQ6600 בקלות ל3Ghz. רוב האנשים מגיעים אפילו 3.2 ל 3.4. ויש כאלה שגם מצליחים 3.6 ויותר.

אפילו אם תיקח Q9300, תוסיף לו קירור טוב, ותעשה לו OC, לא בטוח שתגיע ליותר Ghz ממה שתגיע עם ה Q6600.

זה היה בדיוק השיקול שלי כשקניתי את המחשב ואני מרוצה מהתוצאה.

אגב, הלוח והזכרונות שלך מעולים לOC.

פורסם

למשחקים? תחליף מהר ל E8400. ויהיה לך גם Oc הרבה יותר טוב

בקשר להחלפת מחשב כל 5-6 שנים שכח מזה

המחשב שתקנה יהיה עגלה עוד 5-6 שנים ולא משנה אם תקנה ב 2000 שקל או 15000

בשביל ריפנס תשווה מחשבים בלםני 6 שנים: אתה תרגיש היום הבדל רציני בין סלרון 1.8 לפנטיום 4 2.6?

עדיין כל מחשב של היום ב 800 שקל מאיבורי פותח אותם... אז ההשקעה לא שווה הרבה

פורסם

אגב, לא כל כך קשור, אבל האם יש איזו שהיא דרך לדעת/להשוות מה אני מרוויח מהעובדה שהמחשב שלי עובד בRAID 0

אתה יכול להיכנס למשל לאתר אמין כגון Tom's Hardware ולראות ביקורות על מערכי Raid חומרה ייעודית (כרטיס)

מול הצ'יפסט של אינטל CH107 עד CH10R.

כללית, עבור משתמש ביתי עד עסק קטן שימוש הצ'יפסט הנ"ל מערך של 2 דיסקים בתצורת Raid0 מציג 20%-30% שיפור,

דיסק נוסף (לאותה תצורה) מציג שיפור של עד 40% כלומר תוספת 10% אך העלות יקרה יותר.

במקרה היום יש ביקורת על תוכנת VST Pro 2008 הפועלת על הצ'יפסטים הנ"ל.

מסקנת הביקורת של האתר היא שביצועי התוכנה (49$) מעמידים בצל פתרונות מבוססי כרטיסי RAID/SATA יעודיים.

הקישור לביקורות (יש שם קישור למאמרים בנושא RAID)היא:

http://www.tomshardware.com/reviews/ciprico-enterprise-raid,1970.html

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs:

תודה לכולם.

פורסם

ברמה בעקרונית, ה-Q9300 עדיף משמעותית.

קדחת. יש איזה 7% הבדל אולי. ופוטנציאל ה-OC של ה-Q6600 גבוה יותר כי הלוח פחות יגביל אותו.

פורסם

למשחקים - קח E8400, במיוחד אם אתה מתכנן OC... רובם מגרדים את ה-4.0GHZ עם קירור טוב (כמו הפריזר ב-110 ש"ח) ונותנים ביצועי גיימינג עדיפים בהרבה על מרובעי הליבה. קרא פה בעיון: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=334563.msg2889288#msg2889288

יתר על כן, OC למעבד ישפיע לך מעט מאוד על הגיימינג ורק יגביר משמעותית את החום, הרעש והסיכון ליציבות ותקינות המפרט כולו, אלא עם יש לך CF של HD470 שם המעבד רק מתחיל להיות צוואר בקבוק מורגש וגם זה ברזולוציות נמוכות (שלא בשבילן קונים מערך CF מפלצתי נראש, נכון?).

ה-E8400 רץ על 3.0GHZ בסטוק ועם קירור הסטוק תוכל להמהיר אותו בקלי-קלות לסביבות 3.4-3.5 בלי העלאת מתחים. כדי להגיע לתדר קרוב עם מרובעי הליבה תזדקק ל-HSF יקר, העלאת מתחים ומערכת גבולית בהרבה.

לגבי האשליה של "מפרט ל-5-6 שנים בלי שדרוג", גם 3 שנים זה חלום... קרא פה למשל:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=334563.msg2889972#msg2889972

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים