עבור לתוכן

מה אפשר לעשות עם שפות סקריפטינג?

Featured Replies

פורסם

עברתי קצת על רובי, ולא ממש הבנתי למה נחוץ כל העניין...

דבר ראשון, עוד לא ממש הבנתי איך משתמשים בה בכלל מחוץ ל ide כתוכנית לכל דבר

דבר שני, חוץ מהפשטה של תכנות בחלק מהמישורים, במה היא יותר טובה מג'אווה למשל?

פורסם

לא יודע לגבי רובי, אבל:

עם שפות סקריפטינג אפשר לעשות בעקרון כל דבר (לרוב, אפשר לעשות עם כל שפה כל דבר). השאלה היא כמה זה נוח/יעיל/יציב.

היתרון של שפות סקריפטינג הוא הקלות לערוך אותן ולשנות בהן דברים. החסרון הוא (יחסית) חוסר יציבות ויעילות, למרות שכנראה שפות סקריפטינג מסויימות יעילות לא פחות (אם לא יותר) מג'אווה.

פורסם

אין שום שפה שאתה יכול לעשות איתה כל דבר, אבל מכיוון שאתה הרבה יותר חכם ממני, אני מניח שאתה יודע את זה אבל התכוונת לכל דבר שמחשב יכול לעשות, אני רק אומר את זה כדי למנוע אי הבנה אם יקרא את זה אידיוט כמוני.

פורסם

כמובן, התכוונתי שלרוב, עם כל שפה אפשר לעשות כל דבר שאפשר לעשות עם כל שפה אחרת.

(עם דגש על המילה "לרוב". יש שפות שנועדו למטרות ספציפיות יחסית, ולא מסוגלות לעשות דברים ששפות אחרות כן.)

פורסם

אנשים אומרים "שפות סקריפטים" ו"שפות דינמיות" אבל כדאי להתמקד יותר ולהבהיר שזה לא בהכרח אותו דבר.

הרבה פעמים קוראים לשפות שיש להם interpreter שפות סקריפטים. באופן ככלי יש בלבול במונחים.

לדוגמא, dos batch זה שפת סקריפטים, והיא לא בדיוק חזקה.

מצד שני, RUBY גם נקראת לפעמים שפת סקריפטים, אבל מדובר בשפה חזקה ביותר בעלת יכולות רבות של תכנות פוקנציונלי, introspection ועוד.

תחפש קצת בויקיפדיה, ועדיף שתשתמש במושג dynamic languages (שגם בו משתמשים באופן מעורפל ולא מדוייק...)

אני לא מכיר הרבה RUBY או JAVA אבל אחד הדברים שיש בRUBY ואין ב-JAVA הוא duck typing מכניזם טיפוסים דינמי לחלוטין המאפשר לך לדחות החלטות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים