עבור לתוכן

כמה מארזים שאני מתלבט ביניהם, אפשר להגיע עד 370 ש"ח

Featured Replies

פורסם

הדגם שהבאת של ARCTIC COOLING יהיה קצת רועש (אבל לא נורא), יש דגמים אחרים יותר שקטים שלהם - חפש את הדגם שאין לו מסגרת פלסטיק רגילה ונראה כאילו הוא תלוי (וגם כאלו יש כמה) - לא תתקשה לזהות אותו כשתיכנס לאתרי החנויות שהבאת ותיסתכל על הדגמים של החברה.

הזלמן במקרה הזה יהיה יותר שקט כשמכוון על נמוך, לא בטוח שהוא יהיה מאוד יעיל בגלל המהירות המאוד נמוכה. אין נתונים על הCFM (קצב דחיפה האוויר) שלו.

ביקורות על מאוררים - לחפש בגוגל.

הערות חשובות:

1) המחשב שלך לא יהיה שקט אם לא תשקיט את כל הרכיבים שבו, דבר שמצריך עוד הרבה כסף, זמן והכי חשוב ידע ונסיון שכנראה אין לך.

כנראה חבל לך לשאוף לציוד שמוגדר כשקט לרמה מקצועית, קנה משהו באמצע או תתכונן להשקעה כספית עתידית להשקטה של כל שאר רכיבי המחשב שלך.

מאורר 120 לדעתי די רועש כשמסתובב באיזור ה1800-2000RPM, סביר עד שקט כשמסתובב ב1200-1400, ושקט ברמה גבוה כשמסתובב ב 600-1000.

זה כמובן תלוי במאורר אבל זה מדד כללי.

2) שקט וביצועי קירור לא הולכים ביחד, תבדוק מה הפשרה שהכי מתאימה לך, אם אתה הולך על איורור שקט וקונה את ה300 - עשה לעצמך טובה ותקנה עוד 3 מאוררים טובים, אבל יש מחשבים שעובדים על ציוד כזה כמעט בלי איורור בכלל בתוך מארזים צפופים וישנים, אין כאן חוקים אבל גם אין סיבה ללכת עם הראש בקיר.

3) השקטת מחשבים זה לא משהו שלוחצים על כפתור. רוב המשקיטי המקצועיים מאלתרים בעצמם, מוסיפים בקרה, עורכים בדיקות והתאמות קפדניות של חומרה אחת לשנייה וכו' וכו'. חשוב גם לזכור שכמעט תמיד יש השקעה די יפה של כסף בשביל זה. יש דברים מוכנים מראש לרמת שקט מקצועית, אמנם עדיין קיים הענין של התאמה - אבל מדובר בהמון כסף, התקציב שלך למארז ומאוררים זה בערך חלק אחד מהחגיגה.

4) הכרטיס מסך שלך זה משהו שהולך להלהיט את המחשב שלך. אתה תוכל להכין חביתות לא רק על הכרטיס (שם הן ישרפו) אלא על המארז מאחורה איפה שהוא פולט את האוויר. זה גם כרטיס שדי ירעיש במאמץ ולא נחשב שקט כשהוא עובד בלי מאמץ.

בקיצור - עבודת ההתאמה הולכת להיות מאוד קשה למה שנראה לי שאתה מתכנן, אז אל תפתח צפיות מראש ותבין עקרונות כמו שמאורר שקט יקרר הרבה פחות טוב וכו'. אני למשל, אם אין לי לחץ - יכול לשבת כמה חודשים ברילקס כדי להגיע להתאמת השקטה שמתאימה לי ובאמת ללמוד ולהבין לעומק את כל המשתתפים על הפוטנציאלים ( למשל על מארז אחד אפשר ללמוד דרך קריאה במשך כמה ימים, כשכמובן יש מטלות במשך היום ואין אפשרות לשבת 24 שעות ולקרוא על המחשב).

• תגובות 33
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אז לפי מה שהבנתי ממך המארז שבחרתי כן טוב לקירור (שזה מה שהכי חשוב לי).

אני רוצה שתבינו שלא הכי אכפת לי אם הוא יהיה רועש, העיקר שלא יעשה רעש מטורף ויקרר טוב.

כרגע יש לי כסף למארז הזה ועוד מאוורר באיזה 40~50 שקל, שאותו כנראה אני אשים על הכרטיס מסך כי זה כרטיס מסך מאוד חזק.

אז אני אשמח לשמוע ממשהו שמבין במאווררים, איזה מאוורר טוב לקירור אני אוכל לקחת, אם צריך, שיעלה גם 60, אבל לא לעקוף את זה כי כרגע כל שקל חשוב לי.

אם תמצאו מאוורר שהוא ממש ממש טוב בנגיד 70 שקל, אני מוכן שתביאו גם אותו, אבל רק בתנאי שההבדל בינו לבין מאוורר ב-60 שקל יהיה גדול.

פורסם
  • מחבר

טוב, אני דיברתי עם מישהו שבאמת מבין והוא אמר לי שאין צורך ביותר מהמארז הזה ועוד מאוורר אחד של ZALMAN.

מצטער על הדאבל פוסט, אבל סוף סוף המחשב מורכב ורק רציתי להגיד לכם שאפשר לנעול את הנושא, תודה רבה רבה לכל מי שעזר, תבורכו. :yelclap:

פורסם

טוב, אני דיברתי עם מישהו שבאמת מבין והוא אמר לי שאין צורך ביותר מהמארז הזה ועוד מאוורר אחד של ZALMAN.

מצטער על הדאבל פוסט, אבל סוף סוף המחשב מורכב ורק רציתי להגיד לכם שאפשר לנעול את הנושא, תודה רבה רבה לכל מי שעזר, תבורכו. :yelclap:

אם הוא "באמת מבין" אז אנחנו רגועים... :kopfpatsch:

בכל אופן..תתחדש... :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים