עבור לתוכן

למה עדיין יש אנשים שיעדיפו 280GTX מאשר CF של ATI ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מה שבאמת מצחיק אותי, שאנשים מתלהבים מGTX280 מסיבה אחת ויחידה (כל הFANBOYS של NVIDIA) וזה שהוא הכרטיס הכי מהיר כיום בעולם כשמדובר בכרטיסי ליבה אחת, אז?!

זה כמו שמחר כל המשחקים ינצלו מעבדים עם 8 ליבות, ויספיק לנו מעבד במהירות של 1 ג'יגה הרץ כדי שהכל ירוץ סופר מהיר אליו (פי 3 יותר מהיום נניח), ואז יבוא מישהו ויגיד שיש לו מעבד עם ליבה אחת, אבל פועל ב10 ג'גיה הרץ והוא הכי מהיר במשחקים כאלו וכאלו.

הרי ברור שלאט לאט משחקים מנצלים הרבה יותר טוב מבעבר ריבוי ליבות!

ATI כבר מזמן אמרה שהיא מתכנת לעבור עם השנים למצב שיהיה לנו כרטיסי מסך עם כמה ליבות פיזית על גביו, או מערכי CF חכמים וכו', ולא ליצור כרטיס כמו 280GTX שהוא פשוט מפלצת בגודל, בצריכת חשמל, פליטת חום וגודל הליבה עצמה.

שלא לדבר על כך, שגם שבב ה280, הוא בעצמו ריבוי ליבות במובן מסויים (240 שיידרים).

בקיצור הטענה של "זהו הכרטיס המהיר ביותר בעולם לGAMERS" לא ממש מקובלת עליי.

(שלא לדבר על כך שהוא מהיר אולי ב10 אחוז מ 4870 יחידי, אבל עולה פי שתיים ממנו)

• תגובות 41
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

15-17% ולפעמים קצת יותר, לא 10.

מצד אחד אתה מדבר על Nvidiots, אבל מצד שני, אתה מראה חיבה קצת מופרזת ל ATI....

ומה הקשר ל "ריבוי ליבות" ב GTX280? מסיבה לא מובנת NV החליטו לקרוא לשיידרים "ליבות", אלוהים יודע למה

אז מה אם ה GTX280 כולל 240 כאלו? ב RV770 יש 800.

פורסם

ומה הקשקושים על פליטת החום של שני 4870? ...מדובר במערך שקט וקריר, בטח ביחס לביצועים שהוא נותן :xyxthumbs:

שקט וקריר ?? הצחקת אותי...

הוא לא שקט וקריר גם לאפריקאי יליד נומיביה חרש החי במדבר סהרה...

פורסם
  • מחבר

^^^

הכנסתי מה שרשמת לפרופיל!

קרעת אותי מצחוק ;D

ולגבי ביצועים, כן יש מבחנים בהם 280GTX משיג יותר מ10 אחוז שיפור, אז?

תבינו

אני ממש לא מת על ATI, אם זה תלוי בי, אני הרבה יותר FANBOY של NVIDIA.

זה גם למה תמיד תוהה מה עדיף, כי מבחינתי השכל והגיון אומר ATI, אבל משהו בתוכי רוצה עדיין להאמין שNVIDIA מסתירה איזה ארנב בכרטיסים שלה.

וכמה שאני לא מנסה למצוא אותו, לחפש באנצ'מארקים וכו', אני פשוט לא מוצא אותו!!

ממש מנסה, אבל לא מוצא התרונות של NVIDIA בדור הנוכחי.

אם תשאלו לדעתי, אני מאוד מקווה שבדור הבא המצב ישתנה לחלוטין.

שנוכל לקנות כרטיסים נניח ב2000-3000 ונקבל תמורה מלאה עבור כספנו.

כלומר

שלא יהיה מצב שכרטיס שעולה 3000 יתן "רק" עוד 10 אחוז שיפור לעומת כרטיס שעולה 1400 (וחסרונות רבים ואחרים כמו חום, צריכת חשמל, אי תאימות לDIRECTX 10.1 וכו')

פורסם

הכרטיס עצמו לא בדיוק פולט כמויות חום אדירות.

משחה תרמית גרועה+מהירות מאוורר נמוכה להחריד= טמפרטורה מבהילה.

וכן, המערך הזה שקט מאוד שהוא במנוחה. הרבה יותר מהכרטיסים של NV בכל מקרה....

תעלה את מהירות המאוורר של אחד הכרטיסים האלו ל 30-35% במקום ה 15% שתקעו אותם עליהם, ואתה מקבל כרטיס שיושב במנוחה על 45-50 מעלות (ובמאמץ לפעמים על פחות מזה :lol: :lol: :lol: ) ועדיין שומר על שקט במנוחה.

פורסם

נראה לי שהתבלבלת והתכוונת שהוא לא שקט וקריר לאסקימוסי אבל לא משנה :P

ATI כבר מזמן אמרה שהיא מתכנת לעבור עם השנים למצב שיהיה לנו כרטיסי מסך עם כמה ליבות פיזית על גביו, או מערכי CF חכמים וכו', ולא ליצור כרטיס כמו 280GTX שהוא פשוט מפלצת בגודל, בצריכת חשמל, פליטת חום וגודל הליבה עצמה.

תיכנונים לחוד ומעשים לחוד..

ברור שATI עדיפה על NVidia אבל כשהדיון הוא על כרטיס אחד מול שני כרטיסים שמספקים פחות או יותר אותם ביצועים אז ברור שעדיף כרטיס אחד.. :screwy:

2 כרטיסים זה סתם יותר חום, יותר רעש, יותר אבק, יותר צריכת חשמל (אני מנחש שאתה משלם רק על הכרטיסים ולא את החשבון החודשי) ובמקרה שאין לך 3 PCIe על הלוח - מונע ממך אפשרויות שדרוג עתידיות.. (למרות ששוב, אין סיבה להעדיף 2 כרטיסים על אחד בשום מקום ובשום זמן..)

פורסם
  • מחבר

^^

אתה צודק בהכל, אבל מה לגבי ביצועים?

הרי ברור לכולם שגם שני 4850 שביחד יעלו לך 2000 שקל, ואפילו עם לוח אם (כן גם בארץ) עדיין יותר זולים מ280GTX, ויתנו יותר ביצועים ממנו.

אז מה בדיוק יש להתלבט פה?!

פורסם

לא ראיתי בנצ'ים שלהם - הנחתי שמדובר בביצועים זהים +-10%

אם הביצועים של הCF יותר טובים אז מן הסתם הוא עדיף אבל לא לטווח ארוך (כאמור טווח ארוך במחשבים זה 4 חודשים..) כי אז לא תהיה לך אפשרות שידרוג, ומתי שתרצה לשדרג פשוט לא יהיה לך מה לעשות עם הכרטיסים הישנים..

וכמובן כל המערכים האלה לא תורמים הרבה למקום במארז.. כל כרטיס כזה חוסם לך לפחות עוד חריץ PCI שנשאר ללא שימוש..

פורסם

מאותה סיבה שיש אנשים שיעדיפו אינטל על AMD גם אם המעבדים של AMD יהיו טובים יותר...

שם... פרסום.. W/E...

פורסם
  • מחבר

rand0m_x:

צודק לחלוטין לגבי מקום וחום וצריכת חשמל.

אבל לגבי ביצועים, כולם מבינים ששני 4850 או 4870 נותנים יותר ביצועים (ו90 אחוז מן המשחקים כן מנצלים את זה).

ולגבי עוד 4 חודש, קצת הגזמת

אני בטוח שמי שקונה ב2700 כרטיסי מסך לא הולך להחליף עוד 4 חודש (לא יודע אם יצא משהו ממש חדש ומהפכני גם אז), זה משהו שישרת אותך הרבה לפחות שנה וחצי עד שנתיים.

בדיוק כמו ש8800 שיצא לפני שנתיים ויותר, עדיין משמש את כל האנשים לא רע בכלל עד היום ואין צורך להחליפו (אלא אם ממש חשוב לך עוד כמה פריימים לשניה ומוכן להוציא אלפי שקלים עבור זה)

פורסם

התכוונתי שכל 4 חודשים יוצא דור חדש, לא לתקופה של השידרוג :)

שמע, אני מסכים איתך, פשוט לפי איך שאני רואה את זה יש הרבה יותר חסרונות מיתרונות.. :nixweiss:

פורסם

^^

אתה צודק בהכל, אבל מה לגבי ביצועים?

הרי ברור לכולם שגם שני 4850 שביחד יעלו לך 2000 שקל, ואפילו עם לוח אם (כן גם בארץ) עדיין יותר זולים מ280GTX, ויתנו יותר ביצועים ממנו.

אז מה בדיוק יש להתלבט פה?!

גם 8800GT SLI יתנו יותר ביצועים בפחות כסף. גם 9800GTX SLI וגם 9800GTX+ SLI...

מה אתה רוצה לומר בדיוק ? 2 כרטיסים עדיפים על 1 ? לדעתי ממש לא.

פורסם

יש עוד סיבה למה אנשים מעדיפים NVIDIA על ATI.

במשך שנים 90% מהמשחקים הראו לוגו של NVIDIA כשהמשחק עולה (NVIDIA: THE WAY IT MENT TO BE PLAYED).

NVIDIA הובילו רוב הזמן בביצועים.

יותר אנשים התלוננו בפורומים על בעיות במשחקים עם ATI מאשר עם NVIDIA.

אמנם ATI מסדרים הכול בדריוורים, אבל יותר מידי פעמים ויותר מידי מאוחר.

בין הלוגו של NVIDIA ושיתוף הפעולה שלהם עם חברות המשחקים, לבין שלל הבעיות שהיה צריך לפתור עם כרטיסי ATI במשחקים ברמת הדריוור,

אפשר לחשוב ש NVIDIA חיבלו בכוונה איכשהו.

יש אנשים שיעדיפו NVIDIA גם עם זה פחות משתלם רק כי נמאס להם מהצרות שהיה להם במשחקים במשך השנים עם הכרטיס ATI הקודם.

ואני לגמרי מבין אותם כי גם לי היה כרטיסי ATI רוב השנים ואני יודע בדיוק במה מדובר.

אבל צריך להיות ממש עקשנים וחסרי הגיון בשביל לשלם פי שתיים על אותם ביצועים.

אם NVIDIA לא מציעים מחירים סבירים שיחפשו למי למכור. היום הייתי קונה ATI למרות שאני מעדיף NVIDIA.

פורסם
  • מחבר

^^^

מסכים איתך לחלוטין!

כן אני מעדיף NVIDIA, לרוב פועל טוב יותר עם משחקים, וגם מכיר את התקלות בכרטיסי ATI היותר ישנים.

אבל

מבחינת איכות תצוגה בסרטים (HD או לא) ומבחינת מחיר, וביצועים.

כיום ATI ממש מובילים, ולכן עם כל זה שהייתי מעדיף NVIDIA, עדיין במחיר הזה אני מותר.

אם נניח ה 280GTX היה עולה 2000 שקל, ומציע DIRECTX 10.1 ומזעור ל55 נאנו, אז כבר הייתי חושב עליו ברצינות.

אבל לשלם 3000 שקל עליו, זה פשוט הגזמה של NVIDIA.

וגם אם יורידו את המחירים בחודש הקרוב, יקח זמן עד שזה יגיע לארץ וכו'.

פורסם

^^^

מסכים איתך לחלוטין!

כן אני מעדיף NVIDIA, לרוב פועל טוב יותר עם משחקים, וגם מכיר את התקלות בכרטיסי ATI היותר ישנים.

אבל

מבחינת איכות תצוגה בסרטים (HD או לא) ומבחינת מחיר, וביצועים.

כיום ATI ממש מובילים, ולכן עם כל זה שהייתי מעדיף NVIDIA, עדיין במחיר הזה אני מותר.

אם נניח ה 280GTX היה עולה 2000 שקל, ומציע DIRECTX 10.1 ומזעור ל55 נאנו, אז כבר הייתי חושב עליו ברצינות.

אבל לשלם 3000 שקל עליו, זה פשוט הגזמה של NVIDIA.

וגם אם יורידו את המחירים בחודש הקרוב, יקח זמן עד שזה יגיע לארץ וכו'.

בארץ ימשיכו לטחון אותך עם המחירים, אל תדאג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים