פורסם 2008 ביולי 1217 שנים אשמח אם מישהו יוכל לעזור לידידה שלי לפתור את זה: figure out the integral of 1/x*sin(x) תודה
פורסם 2008 ביולי 1217 שנים אני מסכים עם doker. אסאסין אפשר לדעת איך הגעת לאינטגרל? :-X בכל מקרה, את הפיתוח עשיתי בmathematica, אומנם אני לא הכי בקיא בתוכנה אבל זה לא בדיוק input מסובך אז אני סבור שאני צודק [או התוכנה ] In[1]:= Integrate[1/(x*sin (x)), x]Out[1]= -(1/(sin x))
פורסם 2008 ביולי 1217 שנים כמו שאמרתי, האינטגרל הזה לא פשוט בכלל והוא מעבר ליכולות שלי, אז פשוט פניתי לויקיפדיה
פורסם 2008 ביולי 1217 שנים אפשר קצת יותר פירוט על השיטה הזו? אני יודע לעשות אינטגרלים רק לפי מה שלימדו בתיכון (פולינומים, חילוק פולינומים ושיטת ההצבה)
פורסם 2008 ביולי 1217 שנים אתה יכול לעשות את זה בשיטת האינטגרציה בחלקים כן עוד לא למדתי את זה, חלקים אני יודע לגזור, עדיין לא לאנטגרל[ ???]
פורסם 2008 ביולי 1217 שנים ניתן לפתור רק בשיטה נורמרית, כלומר לא ניתן לכתוב פתרון ע"י פונקציות אלמנטריות !
פורסם 2008 ביולי 1217 שנים זה לא פשוט בכלל: לי אישית זה נראה כמו טור טיילור/מקלורן (לא זוכר איזה מהם זה ההוא שלא מציבים 0 בהכרח)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.