עבור לתוכן

GeForce 4 - לא משהו בכלל...!

Featured Replies

פורסם

יש בו מעט מאוד פיצטרים שנוספו...

Fsaa קצת מהיר יותר ונראה קצת יותר טוב.

והתמיכה בשתי מסכים.

אבל פרט לזה כל השיפורים הם להאצת הביצועים...

למרות שלא היו צריכים לקרוא לזה GeFocre 3 Ultra

כי מדובר בליבה חדשה אחרי הכל...

עשו יותר מידי רוח מהכרטיס.

חבל מאוד שאין אימפלמינטציה של DX8.1

True-Form והסטנדרט הטוב יותר של תכנות Shaderים

בולטים בחסרונו...

מבחינה טכנולוגית אני לא בטח שה Radeon 8500 נחות בכלל...

למרות שמבחינת ה Brute-Force הוא די נחות עכשיו

וגם מבחינת ביצועי ה FSAA... חבל מאוד זה נקודה חשובה...

נראה כאילו אם היו לוקחים את הנקודות הטובות בכרטיסים של כל חברה

הינוי מקבלים כרטיס שיחלנו לו (לפחות אני).

פורסם

NVIDIA

מזמן לא שינתה מספר ליד הגיפורס 3 שבשוק כבר המון זמן.

היא הוצאיה גיפורס 4 בלי ממש לשנות את הטכנולוגיות, של הMX

אבל הNV25 יחסית חזק ומהוה קפיצת מדרגה רצינית ותחרות לATI

מה ATI מתכננת בשבלנו??

זאת נדע בהמשך..

פורסם

When NVidia introduced the Geforce3 chipset, it was a revolutionary advance from their older products.

The GeForce4 is just an evolutionary advance - a more fine-tuned, polished gf3 with a souped up

clock speed and a couple of new features to make the marketing department happy.

One of the reasons for the lack of features is the nature of current GPU designs - with the (not so) new programmable shaders there is no hard-coded "features" on the chip - the programmer implement them in the form of shader programs. this brings hardware rendering a step closer to software rendering in terms of flexibility.

My point is - dont expect major changes anytime soon. most changes will be in the form of updates to the programmable units (gf4 has a 1.3v pixel shader compared to the gf3's 1.0v unit ). it might not sound cool but its the definietly the right way to go.)

פורסם

הג'יפורס 3 כן משהו?... :lol: אמנם יש שיפור, אבל המחירים רחוקים מלהיות מוצדקים! עשו סביב הכרטיס הזה כ"כ הרבה רעש כשבפועל הוא לא שיפר בהרבה... אני עדיין רואה את RTCW מקרטע מדי פעם על המחשבים של חברים שלי שכן רכשו את הכרטיס, שיפור גרפי? בקושי מורגש (כן כן אני יודע שזה לא משחק שתומך בטכנולוגיות האמיתיות של הכרטיס אבל עדיין...).

הרעש שעשו סביבו ושעושים עכשיו סביב הג'יפורס 4 ממש מיותר.

בתקווה ש ATI יבשלו מרק טעים וזול כמו הרדיאון 8500 אשר יוכל להתחרות בג'יפורס 4 ובמחיר שפחות או יותר, מוצדק.

פורסם

הג'יפורס 3 כן משהו?... :lol: אמנם יש שיפור, אבל המחירים רחוקים מלהיות מוצדקים! עשו סביב הכרטיס הזה כ"כ הרבה רעש כשבפועל הוא לא שיפר בהרבה... אני עדיין רואה את RTCW מקרטע מדי פעם על המחשבים של חברים שלי שכן רכשו את הכרטיס, שיפור גרפי? בקושי מורגש (כן כן אני יודע שזה לא משחק שתומך בטכנולוגיות האמיתיות של הכרטיס אבל עדיין...).

הרעש שעשו סביבו ושעושים עכשיו סביב הג'יפורס 4 ממש מיותר.

בתקווה ש ATI יבשלו מרק טעים וזול כמו הרדיאון 8500 אשר יוכל להתחרות בג'יפורס 4 ובמחיר שפחות או יותר, מוצדק.

כן... ועד שיהיו לו דריברים תואמים, ל"איןVIDEO ;D" יצא שבב חדש!

פורסם

לא יודע, אולי אתה עשית ממנו יותר מדיי רוח..

שאר העולם דיבר עליו בקושי שבועיים מראש...

זוכר כמה זמן מראש דיברו למשל על ה-GeForce 256? לפחות 3 חודשים לפני שהוא יצא כבר התחילו השמועות והדיבורים עליו...

פורסם
  • מחבר

When NVidia introduced the Geforce3 chipset, it was a revolutionary advance from their older products.

The GeForce4 is just an evolutionary advance - a more fine-tuned, polished gf3 with a souped up

clock speed and a couple of new features to make the marketing department happy.

One of the reasons for the lack of features is the nature of current GPU designs - with the (not so) new programmable shaders there is no hard-coded "features" on the chip - the programmer implement them in the form of shader programs. this brings hardware rendering a step closer to software rendering in terms of flexibility.

My point is - dont expect major changes anytime soon. most changes will be in the form of updates to the programmable units (gf4 has a 1.3v pixel shader compared to the gf3's 1.0v unit ). it might not sound cool but its the definietly the right way to go.)

Im pretty sure that GeForce 3 has support for 1.1 1.2 and 1.3 versions of the Dircet X API... Just not the new 1.4

פורסם

קודם כל תסתכל:

image031.gif

50% תוספת למהירות לעומת ti 500 זה הבדל גדול!!!(ועוד במשחק ישן יחסית).אז יש פחות פיצ'רים ממה שחשבו , מה זה משנה בלאו הכי כמעט אף משחק היום לא תומך בכל הפיצ'רים שיש ב- geforc3 .

nvidia את המטרות שלהם כנראה השיגו: הפכו את סדרת טיטניום(שנמכרת בישראל רק כחודשיים) למיושנת בין לילה ונתנו חזק לATI בראש, ה-radeon 8500 נראה פשוט עלוב בבנצ'מרקים.

ואחרון, מי שקנה ti 500 יצא פרייאר , לעומת gf 4 הוא נראה ממש עלוב.

פורסם
  • מחבר

וואו גיפורס 3 Ti500

רק מהיר יותר

=

גיפורס 4...

זה מה שרצית מהכרטיס?

חוץ מיכולות ה FSAA הטובות יותר אין בו שום חידוש אמיתי

והמירוץ אחר FPS מזמן נמאס...

חבל מאוד ש nVidia לא שילבה בכרטיס יכולות DX8.1 כמו שיש בראדון...

פורסם

והמירוץ אחר FPS מזמן נמאס...

נמאס אבל חשוב.

פורסם
Im pretty sure that GeForce 3 has support for 1.1 1.2 and 1.3 versions of the Dircet X API... Just not the new 1.4

I think we were both wrong...

pixel shader versions:

gf3 - 1.1v

ati 8500 - 1.4v

gf4 - 1.3v

EDIT: just checked anandtech, and it seems that you were right all along - gf3 does support 1.3v

פורסם

Erm as far as i know the GF3 supports PS: 1.1, 1.2 and 1.3.

but maybe i'm wrong not sure...

all i know is that the radeon 8500 supports version 1.4 :D

I have an ATi made radeon8500LELE (yeah i know the LELE thingy sux but i'm hopin i will get a retail..) and i like it pretty much, the CS fps ain't 100stable but the Q3 fps are really good with all maxed out.

:-*

פורסם
  • מחבר

הממ... הדף הזה באנאנדטק אומר שלגיפורס 3 יש תמיכה בגירסאות 1.1 1.2 ו 1.3 של ה API של Direct X 8.1. ואפילו איזושהיא תמיכה ב 1.4...

פורסם
הממ... הדף הזה באנאנדטק אומר שלגיפורס 3 יש תמיכה בגירסאות 1.1 1.2 ו 1.3 של ה API של Direct X 8.1. ואפילו איזושהיא תמיכה ב 1.4...

כן זה בדיוק הדף שהסתכלתי עליו כשכתבתי את התיקון להודעה הקודמת (חיפשת בגוגל? :))

כפי שאתה רואה, אפילו באנאנדטק לא בטוחים מה בדיוק נסגר עם הpixel shader של הג'יפורס 3 אז עדיף

יהיה לסגור את התיק הזה מחוסר ראיות...

פורסם
  • מחבר

יהיה לסגור את התיק הזה מחוסר ראיות...

אכן...

לא חיפשתי בגוגל... קראתי את הכתבה בעבר פשוט הלכתי לאנאנדטק למצוא אותו שוב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים