עבור לתוכן

למה 2 כוננים 500GB, עולים פחות מכונן אחד של 1TB?

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות מחשב, ואני צריך הרבה מקום :)

ראיתי את המחירים הזולים של כונני ה-500GB, ואני חושב לקחת 2 מהם.

יש לי כבר כונן של 320GB, ועוד אחד של 160GB.

מצד שני, כונן אחד של 1TB, עולה 100 שקל יותר משניים של 500GB.

למה ההפרש במחיר?

והאם כדאי לי לקחת כונן אחד או שניים, בהתחשב בזה שכבר יש לי 2 כוננים, ו-4 לא עלול להיות יותר מידי?

תודה לעוזרים מראש

פורסם

אתה מתכנן איזה רייד ? מתכנן לחבר בין הכוננים ולעשות אותם מהירים או מגובים ? אתה צריך גיבוי ?

אני למשל קניתי 4 כונני 500GB ברייד 5 לדעתי עדיף ויש לי עוד 3 על הלוח אם אז זה לא משנה כל כך כמה כוננים יש לך , אם אתה צריך גיבוי כך שני 500 ברייד 1, אם אתה רוצה מהירות כך שניים ברייד 0 אבל כך בחשבון שיש סיכוי גבוהה יותר שתאבד את כל המידע

והמחירים יותר זולים של ה500GB זה כי הוא יותר מבוקש אז מזמינים יותר והמחיר יורד וגם יש תחרות גדולה בשוק על הכוננים האלה אני הייתי לוקח שני 500GB

פורסם

שיא הטכנולוגיה תמיד עולה יותר. למה? בעיקר כי יש אנשים שמוכנים לשלם יותר כדי שיהיה להם "הכי טוב".

פורסם

יותר יקר לייצר כונני 1TB

שאתה קונה 2 של 500GB אתה עדיין קונה 2 כוננים=פי 2 יותר מקום במחשב

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכנן רייד, וגם לא רוצה גיבוי.

אני פשוט צריך שיהיה לי הרבה מקום במחשב,

האם עדיין ללכת על 2 כוננים של 500GB?

פורסם

אם יש לך מקום ל2 כוננים נוספים - תקח 2 של 500, אם אתה מוגבל במקום ויש לך רק 1 - תקח 1 של tb.

פורסם

יותר יקר לייצר כונני 1TB

למה?

בכונן 1TB יש חצי ממספר המארזים, חצי ממספר האלקטרוניקה, חצי ממספר המנועים, אותו מספר ראשי כתיבה/קריאה ואותו מספר פלאטרים כמו בשני כונני 512GB. אם כבר, עלות היצור של כונן 1TB צריכה להיות קטנה יותר.

תוספת: גם עלות האריזה של כונן 1TB היא חצי מזו של שני כונני 512GB. הנפח הוא חצי והמשקל נמוך יותר, כך שגם עלות המשלוח תהיה קטנה יותר.

זה היצע וביקוש.

פורסם

נניח שהמקסימום שהם יכולים להכניס על פלטה זה 250GB

אז ב1TB יש 4 וב500 יש 2

רק מהנתון הזה 1TB עולה יותר (כל שאר הפרמטרים זהים ביניהם)

דיברתי על המחיר ייצור של כונן אחד ולא 2 לעומת 1

פורסם

נו, duh. ברור שכונן אחד של 1TB עולה יותר מכונן אחד של 0.5TB. אבל זו לא היתה השאלה - היא היתה למה כונן אחד של 1TB עולה יותר משני כוננים של 0.5TB, שהנפח הכולל שלהם הוא גם 1TB.

פורסם

יש גם פלטות של 320GB וגם של 500.

כונני 1TB (של WD לפחות) משתמשים בשתי פלטות של 500, שכידוע הן יקרות בהרבה מאלו של ה 250 או 320.

פורסם

נו, duh. ברור שכונן אחד של 1TB עולה יותר מכונן אחד של 0.5TB. אבל זו לא היתה השאלה - היא היתה למה כונן אחד של 1TB עולה יותר משני כוננים של 0.5TB, שהנפח הכולל שלהם הוא גם 1TB.

כי הם מחשבים מחיר של 500GB כמחיר ייצור+רווח ולא כמחיר של חצי 1TB

פורסם

אז שני 500GB היו צריכים לעלות יותר מ- 1TB ולא פחות...

שוב: שיא הטכנולוגיה תמיד עולה יותר מהערך הממשי שלו כי יש כאלו שמוכנים לשלם יותר עבור השיא.

פורסם

כונני 1TB (של WD לפחות) משתמשים בשתי פלטות של 500, שכידוע הן יקרות בהרבה מאלו של ה 250 או 320.

לא הם לא

פורסם

עד כמה שאני יודע אין שום יצרנית כיום עם פלטה של 500GB

בכל מקרה, בכונני 1TB (החדשים) של WD יש 3 פלטות

עריכה:הקדימו אותי :)

פורסם

^

תודה על התיקון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים