עבור לתוכן

החלפת לוח אם דורשת התקנת מערכת הפעלה מחדש? ועוד שאלה,

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שתי שאלות דיי בסיסיות, לפני שאני בכלל בוחר איזה לוח אם (+מעבד+כרטיס מסך..) אני הולך לקנות, או אם פשוט לקנות מחשב חדש

השאלות הן - האם בהחלפת לוח אם+מעבד, אצטרך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה?

והשאלה השניה היא האם מארז סטנדרטי יתאים? אני רואה היום לוחות עם 6 חיבורי SATA ונניח, בתוך המארז אני לא רואה מקום ל6 כוננים (ואני אחד שאכן ישמח להעמיס כוננים) (לכן אני גם מאמין שהתשובה לשאלה השניה דיי ברורה וצריך להחליף מארז, אבל בכל זאת אשמח לשמוע קצת רעיונות ותשובות)

תודה רבה

אדם.

פורסם

שלום לכולם,

האם בהחלפת לוח אם+מעבד, אצטרך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה?

זה תלוי, אם אתה משדרג ללוח שיש לו צ'יפסט של חברה אחרת או שאתה נשאר עם צ'יפסט של אותה חברה אבל בכמה דורות יותר מתקדם, רוב הסיכויים שהווינדוס לא יעלה (אתה תקבל מסך כחול או שהוא ירסט).

אם אתה משדרג ללוח עם צ'יפסט מאותה חברה שהוא קצת יותר מתקדם יש סיכוי טוב שהווינדוס שלך יעלה.

בכל מקרה, אם תבחר לשדרג ללוח אם עם צ'יפסט מתקדם מאוד או מחברה אחרת תעבוד לפי ההוראות שנתתי כאן לפני שאתה מחליף לוח אם, ורוב הסיכויים שהווינדוס יעלה ללא בעיות ותוכל להתקין את הדרייברים אחרים (למרות שזה מומלץ רק במצבים מיוחדים וברור שהכי עדיף זה לגבות את כל החומר לפני שמחליפים לוח אם ורק אז להתקין את הווינדוס מחדש).

פורסם

לא משנה לאיזה לוח תחליף. לפני ההחלפה תדאג פשוט להסיר את ההתקנים של הצ'יפסט ואז הXP יזהה אותו מחדש.

לוח מותאם למארזין מסויימים,יש לוחות ATX וNICRO ATX שהם הנפוצים. רוה המאריזם הם ATX ככה שלוח ATX יתאים להם וגם לוח NICRO ATX יתאים ATX אבל לא ההפך.

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה, אם תבחר לשדרג ללוח אם עם צ'יפסט מתקדם מאוד או מחברה אחרת תעבוד לפי ההוראות שנתתי כאן

התכוונת שכתבת את זה בפורום במקום אחר? כי אני לא מוצא ואם תוכל לתת לינק זה יעזור הרבה (ואני רוצה להחליף משהו בן כמעט 5 אז כן זה יהיה הבדל גדול ;) )

ואם לא, התשובה השניה כאן עזרה גם כן מאוד, והבנתי מה יש לבצע בשביל לא להתקין מחדש (פשוט כאב ראש) אז אנסה את זה ומקסימום, מחדש.

תודה לשניכם

פורסם

התכוונת שכתבת את זה בפורום במקום אחר? כי אני לא מוצא ואם תוכל לתת לינק זה יעזור הרבה (ואני רוצה להחליף משהו בן כמעט 5 אז כן זה יהיה הבדל גדול ;) )

אופס, שכחתי להדביק את הלינק, איזה סטלן אני, חחח :bash:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=343435.msg2974063#msg2974063

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים