עבור לתוכן

מה ההבדלים בין P45 לבין X48 ?

Featured Replies

פורסם

אני שואל את השאלה בעקבות זה שאני הולך לשדרג את המעבד (Q9450),לוח וכרטיס מסך (4870).

בעניין הלוח אני מתלבט בין 2 לוחות עם הצ'יפסטים שהזכרתי של DFI.

על איזה צ'יפסט הייתם ממליצים לי ללכת ולמה כמובן ? (תקציב עד 1200 ש"ח)

פורסם

אתה רוצה להשאיר אופציה לCROSSFIRE בעתיד?

פורסם
  • מחבר

כן.

פורסם

אם יש צורך ב-CrossFire צ'יפסט שאינו X38/X48 לא יתן למערך להגיע למלוא היכולת שלו ולכן אתה חייב X38/X48.

פורסם
  • מחבר

אןקיי תודה.

ולעניין של הלוח עצמו - על איזה לוח הייתם ממליצים לי ללכת ? (חשבתי על DFI או אולי ASUS)

פורסם

מיצתרף לשאלה, וגם במחשב כזה איזה ספק יהיה הכי טוב? אני מיתכוון גם לקנות כרטיס יחיד (4870 או 4850) ולאחר מיכן להוסיף לCROSSFIRE אז עדיף שכבר הכל יהיה מוכן. תודה :)

פורסם

ההבדלים הם שה:

X48 תומך במעבדי EXTREME ככה שאם אתה משדרג לסידרת ה-QX ה-P45 לא רלוונטי.

תמיכה עד FSB של 1600MHZ

תמיכה ב-8GB RAM לעומת 16MB RAM ב-P45

ועוד פיצ'רים של כמות SATA וכו'.

פורסם

..........לא.

נתחיל בזה שבערך כל חברה תוקעת תמיכה מאולתרת לבאס 1600MHZ בלוח שלה, ככה שאפילו ה 9770 יפעל, ונמשיך בזה שה QX9650 לדוגמה פועל בבאס של 1333MHZ, ככה שהוא יפעל מצוין גם על לוח P45 במצב "טבעי".

כמות SATA נשלטת בכלל ע"י הגשר הדרומי, נכון לעכשיו, לוחות X48 שהוכרזו אחרי יציאת ה P45 באים עם אותו גשר דרומי כמו ה P45- ה ICH10 (או ICH10R)

כמה יציאות SATA לשים בלוח, זה כבר בעיקר שיקול של היצרנית.

לוחות X48 קודמים באים עם ICH9/9R, ומספר יציאות SATA בהתאם.

לגבי כמות ה RAM שכל לוח מקבל, גם זה תלוי בעיקר ביצרנית, אבל פה יתכן שיש לכל צ'יפסט הגבלה אחרת אז אני לא אטען כלום בנושא עד שאבדוק.

פורסם

אתה לא צריך שזה יהיה רשום בשביל שזה יעבוד.

ה X48 היא ערכת "אקסטרים" כביכול, ולכן היא כביכול מותאמת למעבדי אקסטרים.

אם אתה שם QX9650 על לוח P45 כלשהו וזה לא עובד, אני אישית קונה את המחשב הבא שלך.

פורסם

אכן. ולא רק ג'יגבייט-

אפילו על הקופסה של ה DFI החביב שיש לי (P45-T2RS) רשום שהוא תומך גם במעבדי האקסטרים.

(אגב, לוח פצצה. כ"כ הרבה פיצ'רים, מבנה כ"כ טוב, כל מי שמתכנן על לוח- כדאי לכם להעיף מבט.)

פורסם

לוחות של DFI זכורים לי עוד מימי ה-NF4 שהם עד כמה שזכור לי היו הלוחות הטובים ביותר ל-OC.

אני מאוד מקווה שהם עושים COME-BACK לימיהם הזוהרים.

פורסם

שכחתם לציין שהX48 תומכים רק בDDR3שזה שיקול מאוד חשוב לאור המחירים של הזיכרונות הנ"ל

פורסם

שכחתם לציין שהX48 תומכים רק בDDR3שזה שיקול מאוד חשוב לאור המחירים של הזיכרונות הנ"ל

זה לא מדויק, הבקר מסוגל לתמוך ב-DDR2 ו-DDR3 ולראיה יש לוחות אם משני הסוגים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים