עבור לתוכן

נעלם לי Partition לאחר חיבור דיסק משני

Featured Replies

פורסם

יש לי דיסק SATA של 160GB מחולק ל-40GB על C ו-120GB על D שמותקן עליו Windows XP Pro.

הבוקר חיברתי דיסק IDE (בגודל 40GB) למחשב בכוונה שיתפקד כדיסק משני.

כשהמחשב עלה הוא לא התנהג טוב (לא רצה לפתוח Windows Explorer וכיוב').

כיביתי את המחשב ונזכרתי שצריך לג'מפר את ה-דיסק IDE שיהיה Slave אז עשיתי זאת והדלקתי מחדש.

עכשיו המחשב התנהג יותר טוב, אבל לזוועתי גיליתי שדיסק D בגודל 120GB הפך לשתי מחיצות עצובות,

אחת בגודל 8GB שאני לא יכול לגשת אליה, והשנייה בגודל 111GB, שרשומה בכלל בתור Unallocated Space.

לאחר שאווררתי קצת את השחור שנהייה לי בעיניים טסתי לקנות דיסק חיצוני בגודל 500GB.

כרגע אני מגבה את כל ה-120GB בשתי החתיכות אל הכונן החיצוני בצורה של Raw Copy בעזרת Active Partition Recovery

אבל הקורקבן שלי די רועד כיוון שעוד לא ראיתי דבר כזה קורה, ובטח שלא ראיתי שמחיצה שנדפקת הופכת לשתי מחיצות.......

אני מרגיש שהפיצול הזה די דופק את הסיכויים לשחזר את ה-FAT32 או ה-NTFS שהיה לי שם....

עדיין לא עשיתי פעולות בלתי הפיכות כגון לכתוב אל המחיצות שנדפקו או משהו בסגנון ואני מאוד לכם אודה אם מישהו שיוכל לתרום מהנסיון שלו ו\או לתת עצה קונסטרוקטיבית בנושא לגבי דרך פעולה להמשך.

תודה.

פורסם

לא מבין !

אז מאיפו אתה בכלל לעשות BOOT לחלונות אם אין שם יותר מחיצות ?

פורסם
  • מחבר

גם אני לא מבין, אבל - משום מה כונן C שלי נשאר כמו שהוא.

מה שקרה הוא שכונן D ועליו בערך כל החיים שלי נדפק והתפצל לשתי מחיצות.

20 שנה במחשבים וזאת פעם ראשונה שאני נתקל בכזה דבר..

פורסם

לנסות למשל עם acronis disk director לתקן המחיצות.

ובקשה לשים תמונה של DISK MANAGER של אתה בפורום.

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אמנם עברה יותר משנה אבל אני רוצה לשתף לגבי הדרך שבה פתרתי את הנושא:

אם לנתח את מה שקרה, הבעיה נבעה מחיבור של דיסק IDE במקביל לדיסק SATA. ממה שקראתי, זה פשוט אסור.

בנוסף, יוצא שכל דיסק עם Primary Partition שמחובר למחשב, יקבל Drive Letter לפני שאר ה-Partitions.

הדיסק שחיברתי יצא ממחשב אחר, שם הוא שימש בתור כונן C, אז מה שקרה הוא שכשחיברתי אותו למחשב שלי - כונן C המקורי שלי קיבל את האות C, והדיסק שחיברתי קיבל את האות D במקום המחיצה השנייה על דיסק C שלי...

משם הכל התחרבש, אבל לשמחתי בסופו של דבר הצלחתי לשקם את מרבית המידע שהיה על המחיצה שנדפקה לי.

התוכנה שהצילה אותי נקראת GetDataBack והיא עשתה עבודה מצויינת.

(*) לפעם הבאה שאני אצטרך לחבר דיסק למחשב אני כבר מוכן עם כבל USB שיציג את הכונן בתור Mass Storage בלי הצורך לחבר אותו פיזית למחשב ובלי הסכנה שהאותיות של הדיסקים המחוברים ישתנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים