עבור לתוכן

האלגוריתם של תוכנות שח טובות

Featured Replies

פורסם

חשבתי על זה, ולעשות תוכנת שח טובה זה אמור להיות ממש קשה לא?

ז"א המחשב צריך לזהות כל פעם את מצב הלוח ולבדוק איך לשפר את מצב הלוח לטובתו וזה נשמע לי די קשה...(לפחות בתור מתחיל :'()

ושאלה נוספת, זה לא רלוונטי לי כרגע אבל אני סקרן, האם תוכנת שח טובה תהיה טובה לפרוייקט של 10 יח' לבגרות במחשבים?

פורסם

כן זה קשה

משקלו של הפרויקט שלך הוא 10 יחידות? אצלנו עושים 5 יחידות במבחנים, ואחר כך הפרויקט עצמו הוא רק 5 יחידות

ואצלנו אם היית עושה משחק שח עם AI רציני וחכם, זה בהחלט היה נחשב פרויקט טוב

בכל מקרה זה חתיכת קריעת תחת, הייתי מציע לך לחשוב על רעיון אחר שישאיר אותך שפוי במהלך הפיתוח

בהצלחה

פורסם

אני מניח שהוא התכוון ל5 יחידות השלמה ל10.

בכל מקרה בכל בית ספר שעושים בו 5 יחידות מדעי המחשב, ניתן לעשות גם את הפרוייקט הזה לבד? הכוונה לא צריך בית ספר מיוחד?

וגם מישהו יודע איפה אפשר למצוא פרטים על הפרוייקט הזה?

תודה

פורסם

אח שלי תוכנת שח טובה היא יותר מפרויקט לדוקטורט...

אצלי באוניברסיטה תלמיד לדוקטורט התפרסם כי הוא פרס עץ של דמקה (כלומר הגיע למצב שרק מהירות החישוב של המחשב מגבילה אותו מלהוציא תוכנת דמקה בלתי מנוצחת).

אין שום סיכוי בעולם שתעשה אלגוריתם טוב לשחמט אבל כל תוכנה שתעשה שתצליח לנצח בן אדם ששיחק קצת שחמט תזכה אותך ב100 לדעתי.

פורסם

זה לא כזה בלתי אפשרי. אנשים כותבים תוכנות שחמט כבר שנים, וללא ספק יש כמה אלגוריתמים שאולי לא יקבלו 1800 בדירוג, אבל עדיין מסוגלים לנצח אנשים מזדמנים.

נדמה לי שאני זוכר אחד פשוט יחסית, שבונה עץ חיפוש עד N צעדים קדימה, ואפילו אם בוחרים N קטן מטעמי זכרון וביצועים, זה עובד לא רע.

ראיתי את זה לפני הרבה שנים אבל זה הלך ככה:

1) דרג מהלכים אפשריים (תמציא ניקוד של כמה טוב כל מהלך).

2) דרג מהלכים אפשריים של היריב.

3) תמשיך לבנות עץ עד N צעדים קדימה ע"י (1) ו-(2).

4) תחפש בעץ את המסלול שיש לו את הניקוד הכי גבוה.

כמובן שיש מליון שיפורים, אבל זה התחלה לא רעה.

פורסם
  • מחבר

מה על תוכנת דמקה טובה?

פורסם

אח שלי תוכנת שח טובה היא יותר מפרויקט לדוקטורט...

אצלי באוניברסיטה תלמיד לדוקטורט התפרסם כי הוא פרס עץ של דמקה (כלומר הגיע למצב שרק מהירות החישוב של המחשב מגבילה אותו מלהוציא תוכנת דמקה בלתי מנוצחת).אין שום סיכוי בעולם שתעשה אלגוריתם טוב לשחמט אבל כל תוכנה שתעשה שתצליח לנצח בן אדם ששיחק קצת שחמט תזכה אותך ב100 לדעתי.

מעניין תביא את הקוד או את המשחק ;)

בזמן האחרון אני פשוט צמא לקודים גדולים למשל אני זוכר פעם ראיתי באיזה אתר קוד של וירוס הכי מורכב ושמו SIMILE ואני לא מוצא אותו ??? :-\ :'(

ורציתי אולי לשאול כמה שאלות בעניין קודים ענקיים אבל אני מתלבט וגם מפחד כי השבועיים הבאי זה ההמקסימום הבגרויות והמתכונות שיש לי לכתה י ואז עוד 1 או 2 וזהו :-\

פורסם

סליחה התבלבתי , האלגוריתם של הדמקה הומצא והוכח ע"י מישהו אחר מה שעשו אצלנו זה אלגוריתם אבולוציוני לשחמט:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3431087,00.html

רק רגע אני חדש בעסק ושחכתי את כול מה שלמדתי קודם

אלגוריתם זה "המוח" מבצע פעולה כול שהיא?ומה שעשו אצלכם זה פשוט המוח שאתהיכול לחבר אותו למשחק השחמט של ויסטה ויצא לך משחק שחמט בלתי ניתן לנצחון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים