עבור לתוכן

למה משמש אפיק PCI-E X1?

Featured Replies

פורסם

טוב אז אני יודע שאפיק PCI-E X16 משמש לכרטיסי מסך וזה למעשה מה שהחליף את אפיק AGP X8. עכשיו אני שם לב שהמון לוחות-אם באים בנוסף עם חריץ PCI-E X1. השאלות שלי:

1.במה זה שונה מ PCI רגיל מבחינת השימושים.אני יודע ש PCI-E X1 מהיר יותר מ PCI רגיל ופועל באופן שונה,(פרללי לעומת סריאלי ועוד כל מיני דברים שאני לא מבין ::)),אבל השאלה שלי היא למה זה משמש? ל PCI רגיל יש שימושים רבים,לא רק לכרטיסי מסך PCI,(שכמעט אף אחד לא משתמש בהם היום),אלא זה חריץ הרחבה לכמעט כל דבר שתרצו לתקוע בלוח האם....האם ה PCI-E X1 גם הוא רב שימושי ,(כמו PCI רגיל),או שזה חריץ יעודי לכרטיסי מסך?

2.במידה וזה חריץ הרחבה יעודי לכרטיסי מסך כמו ה PCI-E X16 ,הרי שכמעט ולא קיימים כרטיסים שמיועדים ספציפית לאפיק כזה...אז למה כל כך הרבה לוחות אם באים עם לפחות אפיק אחד כזה? למה זה משמש בכלל...... :s05:

תודה לעונים.

פורסם

PCI-e X1 הוא רב תכליתי.

יש כרטיסי קול, כרטיסי טלויזיה, כרטיסי רשת, כרטיסי עריכה, ועוד שמשתמשים בפורמט הזה.

פורסם
  • מחבר

תודה איש!

פורסם

PCI-e X1 הוא רב תכליתי.

יש כרטיסי קול, כרטיסי טלויזיה, כרטיסי רשת, כרטיסי עריכה, ועוד שמשתמשים בפורמט הזה.

רק שהדבר המיותר הזה כבר 4 שנים בשוק ויש בדיוק כרטיס וחצי שמשתמש בזה. 99% מכרטיסי ההרחבה הם עדיין PCI רגיל ובקושי יש סלוטים לזה בלוחות החדשים. כל-כך הזוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים