עבור לתוכן

מחפש מסך מחשב 20" עד 2000 ש"ח לפיתוח תוכנה

Featured Replies

פורסם

היי

מחפש מסך 20" עד 2000 ש"ח לפיתוח תוכנה ...

מאד חשוב לי חדות הראייה והפונטים כי אני אחרי ניתוח תיקון ראייה והעיניים מתייבשות מהר ואני לא רוצה לאמץ אותם.

תודה לכל העוזרים.

שלומי.

פורסם

אם דיוק הצבעים מהקופסה (ללא כיול, כמו שהמסך מגיע מהמפעל) אינו מטריד אותך, אז ניתן לשקול את ה-LG L2000CP:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=704710

מדובר במסך "20 רגיל (לא רחב) עם פאנל S-IPS.

אציין כי הדגם הקודם סבל מאי דיוק בהצגת צבעים לפני כיול, ואין ביקורות אם הדבר תוקן בדגם זה.

אך בסך הכל, נראה כי לעבודה ממושכת מול המסך (שלא כוללת עבודה גרפית) - מדובר במסך מתאים במחיר סביר.

בנוסף, יש למסך ארגונומיה טובה (כיוון גובה, זווית הטיה ו-Pivot).

הערה: שים לב לא להתבלבל עם LG L2000CN (השמות מאוד דומים ומטעים), שכן מדובר במסך עם פאנל TN.

פורסם
  • מחבר

טעות שלי שלא ציינתי... אבל אני מחפש דגם רחב !

פורסם

אם ככה, לא נראה לי שיש מסך ממולץ לעבודה ממושכת בתקציב שברשותך.

ישנם שני מסכים שייצורם הופסק שהם מעט מעל התקציב שברשותך, וייתכן שהם עדיין זמינים בחנויות מסויימות:

1. Dell 2007WFP (בדרך כלל בעל פאנל S-IPS, עשוי להיות גם בעל פאנל S-PVA, אם כי זה די נדיר בארץ).

2. Philips 200WP7ES (בעל פאנל S-IPS).

כאמור, בגלל שייצורם של המסכים הנ"ל הופסק, ייתכן ותתקשה למצוא אותם בחנויות.

פורסם

מפלאי הגיאומטריה:

20 אינץ מרובע 3:4 רחב כמעט כמו 20 אינץ' רחב 2:3

בחישוב גס הראשון בערך ברוחב 16 אינץ' והשני ברוחב בערך 17 אינ'ץ

ב 20 אינץ 3:4 יש הרבה יותר שטח מסך.

תשתמש במשפט פיתגורס לצורך חישובים. 20 אינץ זה אורך האלכסון.

פורסם

לטעמי לפיתוח תוכנה עדיף מסך 20" לא רחב ממסך רחב מפני שיש לו יותר שטח.

מסכי 20" כאלה הם ביחס 3:4 (1200X1600) והם פחות ריבועיים ממסכי 19" שהם ביחס 4:5.

במצב פיבוט הם בכלל מצויינים.

פורסם
  • מחבר

תודה. נראה לי שאני אלך על הDELL2007FP ... אני רק מקווה שבפעם במיליון שנה שאני משחק במשחק כלשהו אני לא אתבעס כי יהיו לי "מריחות" (8ms)...

פורסם

אם תמצא אותו בכלל.. ואם כן תוודא שלא יהיה תקול/בלאי (פיקסלים שרופים/זליגת אור/פאנל S-PVA).

בהצלחה..

פורסם

אם תמצא אותו בכלל.. ואם כן תוודא שלא יהיה תקול/בלאי (פיקסלים שרופים/זליגת אור/פאנל S-PVA).

מצחיק איך אתה אומר S-PVA באותו משפט כאילו גם זה תקלה או בלאי.

פאנל ה-S-PVA הוא מעולה ובדברים מסוימים גם עדיף על ה-S-IPS.

פורסם

כשכתבתי את זה ידעתי שאני אראה תגובה כזו ממישהו ובמיוחד מצידך. אבל תעשה לי טובה, אתה יודע טוב מאוד למה התכוונתי. אז למה לשחק ראש קטן?

לסרטים הS-PVA עדיף. אבל לגראפיקה הS-IPS עדיף ובכלל מציג צבעים מדוייקים יותר.

ואם אני יכול לקבל S-IPS לא אהסס לרגע במידה ויפול עליי S-PVA.

פורסם

כשכתבתי את זה ידעתי שאני אראה תגובה כזו ממישהו ובמיוחד מצידך. אבל תעשה לי טובה, אתה יודע טוב מאוד למה התכוונתי. אז למה לשחק ראש קטן?

זה לא משנה אם אני יודע למה התכוונת, כי אני מכיר את המסכים האלה ואת הטכנולוגיות האלה טוב מאוד. מה שמשנה זה שאתה כותב את זה בצורה כזו שתבלבל מישהו שלא מכיר אותם כמוך וכמוני.

לסרטים הS-PVA עדיף. אבל לגראפיקה הS-IPS עדיף ובכלל מציג צבעים מדוייקים יותר.

ואם אני יכול לקבל S-IPS לא אהסס לרגע במידה ויפול עליי S-PVA.

בתור אחד שטען בדיון אחר שהוא לא תמיד מבדיל בין PVA ל-TN (וחושב שההבדלים הם חלקית פסיכולוגיים), אני לא חושב שיש אישזהו סיכוי שאי-פעם תבחים בהבדל בדיוק הצבעים בין S-IPS ל-S-PVA, אז תעשה לי טובה.

פורסם

אין מה לעשות, זה חיסרון (בהשוואה לS-IPS). שאפשר לקבל S-IPS ואתה מקבל S-PVA זה פחות עדיף. תרצה או לא.

"לא תמיד מבדיל בהבדלים" - אפשר לחשוב שכל יום אני עובד מול מכלול רחב של מסכים שאתה יכול להגיד משפט כזה.

סה"כ פעם אחת (או אוליי פעמיים ואני לא זוכר?) יצא לי לראות את המסכים האלו (וגם אז כפי שאמרתי קודם הם היו מחוברים במקביל ע"י מפצל + בחיבור D-SUB)

אז איך בידיוק אתה חושב לעצמך להמעיט בערכי ולחשוב שאני לא יבדיל? "לא חושב שיש איזשהו סיכוי שאי פעם תבחין בהבדל בדיוק הצבעים"

אם תיהיה לי האפשרות להיות ליד 2 מסכים עם פאנלים כאלו, אולי אני אבדיל, אולי לא. אבל לקבוע עובדה לא נראה לי.

וחוץ מי זה,

ככה כדי למתן הכל.

כל הפורום הזה מלא בהשמצות על פאנלים מסוג TN, שאתה יודע טוב מאוד שבשנים האחרונות פאנל הTN השתפר פלאים.

הפורום מלא בהמלצות על S-IPS בראש ובראשונה, ולאחר מכן אם אי אפשר S-IPS אז הS-PVA (או הMVA או VA אחר) ואח"כ הTN.

אז שאפשר לקבל S-IPS, איך פתאום זה "לא כל כך נורא" לקבל S-PVA)

פורסם

סה"כ פעם אחת (או אוליי פעמיים ואני לא זוכר?) יצא לי לראות את המסכים האלו (וגם אז כפי שאמרתי קודם הם היו מחוברים במקביל ע"י מפצל + בחיבור D-SUB)

מפצל או D-SUB לא קשור לזה - ההבדלים בין הפאנלים לא נהיים יותר או פחות ברורים בגלל החיבור.

אז איך בידיוק אתה חושב לעצמך להמעיט בערכי ולחשוב שאני לא יבדיל? "לא חושב שיש איזשהו סיכוי שאי פעם תבחין בהבדל בדיוק הצבעים"

אם תיהיה לי האפשרות להיות ליד 2 מסכים עם פאנלים כאלו, אולי אני אבדיל, אולי לא. אבל לקבוע עובדה לא נראה לי.

פשוט מאוד - אני ראיתי מסכים שהם S-IPS וכאלה שהם S-PVA, וההבדלים בצבעים עצמם זניחים. ואם ההבדלים בין TN ל-VA לא זעקו לך לשמיים כשראית את המסכים זה לצד זה, אז ההבדלים הקטנים בין IPS ל-VA בטח ובטח לא יפריעו לך.

וחוץ מי זה,

ככה כדי למתן הכל.

כל הפורום הזה מלא בהשמצות על פאנלים מסוג TN, שאתה יודע טוב מאוד שבשנים האחרונות פאנל הTN השתפר פלאים.

הפורום מלא בהמלצות על S-IPS בראש ובראשונה, ולאחר מכן אם אי אפשר S-IPS אז הS-PVA (או הMVA או VA אחר) ואח"כ הTN.

אז שאפשר לקבל S-IPS, איך פתאום זה "לא כל כך נורא" לקבל S-PVA)

כי ההדבלים בין S-IPS ל-S-PVA קטנים הרבה הרבה הרבה יותר מאשר ההבדלים בין VA לבין ה-TN הטוב ביותר שתמצא.

ומעבר לכך, בעוד ל-TN אין שום יתרון איכותי על הסוגים האחרים, ל-SPVA יש יתרונות על SIPS: ניגודיות גבוהה יותר והיעדר הילה סגולה בצבע שחור (אשר ספציפית ב-2007FP היא מאוד ברורה ועל גבול המציקה כשרואים סרטים ולא יושבים בדיוק מול המסך).

פורסם

עם כל הניסיון שלך עם הפאנלים, יש לך תשובה מדוייקת למה המסכים באלי הפאנל האיכותיי בריאים יותר לעיניים?

או שאין הבדל בבריאות לעיניים בין הפאלים?

פורסם

עם כל הניסיון שלך עם הפאנלים, יש לך תשובה מדוייקת למה המסכים באלי הפאנל האיכותיי בריאים יותר לעיניים?

הם לא. כדי שמסך יהיה "בריא" לעיניים צריך לכוון אותו כמו שצריך - בהירות לא יותר מידי גבוהה, ניגודיות ברמה הנכונה (כדי שכל תחום הבהירויות יוצד ולא תהיה היבלעות צבעים), דיוק צבעים (עד כמה שאפשר).

מה שכן, רוב המסכים הזולים (TN) נוטים להגיע עם כיול על הפנים, ועם בהירות מופרזת מאוד מהקופסה (חסרונות ה-TN ברורים יותר בבהירות נמוכה והיצרנים אוהבים להסתיר את זה).

יש אנשים שרגישים לכך שבמסכי TN יש הבדל בהירות בין החלק התחתון לעליון של המסך (בגלל זויות הצפיה). אבל זה שהם רגישים לזה, לא אומר שזה פוגע להם בראיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים