עבור לתוכן

ספק חלש מדי יכול לגרום לקריסה של מקלדת ועכבר?

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי מחשב חדש לפני כחודש וחצי בערך. מהיום הראשון קרה לי שהעכבר והמקלדת מפסיקים פתאום לפעול, עד כיבוי המחשב וניתוק החשמל. הלכתי לחנות שממנה קניתי את המחשב והמוכר אומר שכנראה לקחתי ספק כוח חלש מדי ואני צריך משהו יותר חזק שהוא גם יותר יקר.

ספק כוח חלש באמת יכול לגרום לעכבר ולמקלדת להפסיק פתאום ככה לפעול? (זה יכול לקרות שאני באייסיקיו, במשחק, או בכל מצב. זה לא קורה רק במצבים מסויימים).

פורסם

רק העכבר והמקלדת מפסיקים לפעול? ללא הפעלה מחדש? נשמע לי מצוץ מהאצבע..

תשאל את זה בפורום תמיכה טכנית, זה לא מתאים לכאן..

ומה המפרט המלא שלך והספק כח?

פורסם
  • מחבר

למה מצוץ מהאצבע?

זאת האמת, ולאחר שהוא שהלכתי כבר לחנות והוא החליף לי לוח אם וכרטיסי זיכרון הוא הגיע למסקנה שזה הספק. לא יכול להיות דבר כזה?

הם מפסיקים לפעול פתאום באמצע עבודה במחשב עד שאני עושה הפעלה מחדש ואז הם שוב פועלים.

המפרט: מעבד- AMD 4800 x2 dual core

לוח אם - Gigabyte chipset NVIDIA FSB 2000MHz GA-MA69G-S3H

כרטיס מסך - Geforce 9600GT 512mb DDR2 DUAL DVI

דיסק קשיח - Hitachi 160Gb SATA2

ספק כוח - ATX - 480

מקלדת ועכבר אלחוטיים של מיקרוסופוט (כן יש בטריות, והם כבר פעלו לי מצוין במחשב הקודם. הבעיה קרתה גם עם עוד עכבר באותו מחשב)

פורסם

אתה שומע מה אתה אומר?

הוא החליף לך לוח אם וזכרונות .. לא חשבת לך אולי הבעיה בלוח אם?

רק המחשב נתקע? (מערכת ההפעלה) כי לי זה נראה בעיה בלוח אם..

אבל אני לא יודע לענות לך במדוייק..

או שהבעיה בספק, או בלוח אם.. אין לך ספק או לוח אם אחר לבדוק את הנושא?

כי מצד שני הספק ג'נרי בדוק, מי יודע כמה WATTS הוא נותן ראסמי..אולי זה PEAK?

ואני לא מבין למה לא החלפת את הספק על היום הראשון...חודש וחצי אתה סובל ופתאום נזכרת? התעוררת שזה מפריע לך?

פורסם
  • מחבר

אני דווקא מבין די טוב במחשבים, ודווקא בספקים אני לא מבין כלום.

אתה לא הבנת את מה שאני כתבתי. בגלל הבעיה, בחנות החליפו לי לוח אם וזיכרונות. כדי לפתור את הבעיה. אבל הבעיה המשיכה בכל זאת.

המחשב עצמו לא נתקע, הוא ממשיך לעבוד מצוין. פשוט אני לא יכול לעשות כלום עם העכבר והמקדלת. אני רואה נגיד באייסיקיו שממשיכים לשלוח לי הודעות אבל אני לא יכול ללחוץ על כלום.

עוד פרטים שכתובים על הספק:

כתוב בגדול MONO MODE

MAX OUTPUT POWER IS 480W

INPUT:

115VAC

10A MAX

60Hz

230VAC

5A MAX

50Hz

OUTPUT:

12v 22A MAX+

5V 44A MAX+

3.3V 30A MAX+

5V 0.5A MAX-

12V 0.8A MAX-

עריכה: לא החלפתי בחודש וחצי האלה את הספק כי לא היה לי זמן לזה! תקופה שכל יומיים-שלוש יש לי מתכונת או בגרות וכל הזמן יש חזרות בבצפר למסיבת סיום.

שבוע שעבר היה לי שבוע שקט שבו החלטתי לתקן את הבעיה, אבל עבר כבר יותר משבוע והבעיה לא נפתרה.

פורסם

שוב פעם.. זה ספק ג'נרי... מי אמר שאלו נתונים אמיתיים אובייקטים שנמדדו במדוייק ובתנאים מתאימים?

גם אני יכול לרשום מה שבא לי ושישאר "הגיוני" על כל מוצר שתביא לי..

אתה לא אמרת מקודם שהבעיה המשיכה..אתה אמרת שהחליפו לך והוא הגיע למסקנה שזה הספק כח.. פעם הבאה תרחיב מה קרה בידיוק ולא נצטרך לנחש..

אם החליפו לך לוח אם וזכרונות והבעיה ממשיכה..

ואם ניסית במחשב שלך להכניס מקלדת ו/או עכבר אחרים ועדיין הבעיה ממשיכה..

אז כן.. כנראה הבעיה בספק כח..

אבל שוב אני שואל..למה לעזאזל לא טיפלת בזה אז..ולא היית משלם שקל על זה? או משלם הרבה פחות מאשר היית משלם היום...

פורסם

תבקש ממנו שישים ספק יותר ''חזק'' לבדיקה ותראה... תבדוק עם המוכר ואל תחכה לו שימציא לך סיפורים

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול לבקש ממנו לבדיקה כי זה יכול לקרות 5 פעמים ביום וזה יכול לקרות רק פעם בשבוע. הוא אמר מההתחלה שהבעיה בספק ואני סירבתי לתת לו עוד כסף ולכן הוא ניסה להחליף לוח אם וזיכרונות אבל זאת לא הייתה בעיה בסוף.

הוא רוצה שאני יוסיף לו 250 שקל והוא יתן לי ספק כוח של טרמלטק. אם זה לא יעבוד אז הוא יחזיר לי את הכסף על הספק. ללכת על זה?

פורסם

איזה דגם של טרמלטייק TR2? ככה אני מניח, כי אם כן אז לא.

תקנה לך איזה 400TRT או 450TDT או אפילו EZCOOL ב131 ש"ח 450W אם התקציב שלך חנוק..

ושוב... בדקת עכבר ו/או מקלדת אחרים?

פורסם

נראה לי שזה יותר בעיה של העכבר, מכיוון שזה אלחוטי

אני חושב שאתה צריך לנסות לשים ציוד הקפי חוטי ולראות אם הבעיה ממשיכה

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג איזה דגם. אבל הוא הבטיח שזה מצוין ואם הבעיה היא באמת הספק אז הספק הזה יפתור אותה.

הוא טוען שהספק שיש לי כרגע עולה 200 שקל, והטרמלטייקה עולה 500. הוא רצה שאני יוסיף לו את ההפרש שזה 300 שקל ולא הסכמתי והוא ירד ל250 ובינתיים גם לזה אני לא מסכים. אבל אם לא תהיה ברירה נילך על זה..

הדגמים שאתה רשמת הם של טרמלטייק?

ומקלדת אחרת לא ניסיתי כי אין לי, אבל עכבר אחר כן ניסיתי (חוטי) וגם איתו קרתה התקלה. אני יודע ב99.9 אחוז שהעכבר והמקלדת כן פועלים טוב בגלל שהם פעלו מצוין במחשב הקודם שהיה לי עד לפני חודש בערך.

אגב - לפני שהוא החליף לי את הלוח אם גם מדי פעם שהייתי מדליק את המחשב לא הייתי רואה כלום על המסך אבל שומע את הווינדווס עולה, הייתי צריך לכבות את המחשב ולנסות כמה פעמים להדליק עד שהייתי רואה משהו על המסך. אחרי שהוא החליף לי את הלוח אם הבעיה הפכה להיות רק בעכבר ובמקלדת (הלוח שהוא הביא לי הוא לוח חלש יותר וזמני רק כדי לבדוק אם הבעיה הייתה בלוח או לא. הוא יחזיר לי את הקודם). העובדה הזאת רק חיזקה לו את התחושה שהבעיה היא בספק כוח.

פורסם

הספק שיש לך כרגע עולה 200 ש"ח? גם לפני 10 שנים, בהודו .. הספק לא היה עולה כל כך יקר.. בחלומות הלילה..

הספק הזה אולי במקרה הטוב שווה 50 ש"ח.

ב200 ש"ח אתה מביא ספק כח של HEC או FSP שנמצא בכמה סדרי גודל מעליו..

אם הוא טוען שהטרמלטייק עולה 500 ש"ח זה חייב להיות הסדרה היוקרתית שלהם, והאיכותית.. אבל לי משום מה נראה שהוא מדבר על הTR2 והוא פשוט לוקח לעצמו 300% לכיס..

אל תסכים לאף מילה ממנו, ועיצה שלי אם זה הטכנאי/חנות שלך..תתרחק ממנה.. מה זה המחירים האלו? שוד לאור יום!!

שוב, אם אין בעיה בלוח החדש/הזמני שהוא הביא לך ואין במקלדת והעכבר אז הבעיה בספק כח.

מה התקציב שלך?

ב200 ש"ח יש לך את הHEC 400TRT, HEC 450TDT, FSP 450PNR. חברות לא מהמעלה הראשונה, אבל איכותיות.

פורסם

אם הספק שיש לך עולה 200 ש"ח, תבקש להחזיר אותו, שיתן לך את ה-200 ש"ח, ואתה תקנה ספק אחר במקום אחר באותם 200 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

יש לי תקציב של משהו כמו 300 שקל. אני ישאל אותו מחר בטלפון את הדגם של הספק ואני ירשום לכם אותו.

נראה לי שאני באמת יקנה ספק ממקום אחר ויגיד לו שיחזיר לי כסף על הספק שיש לי עכשיו

פורסם

עד 300....

SEASONIC SS-400ET

או סילברסטון ST35F 350W

או שני הדגמים שהזכרתי קודם של HEC

הכל תלוי עד כמה אתה מוכן להשקיע..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים