עבור לתוכן

האם הקב"א שלי טוב או לא טוב?

Featured Replies

פורסם

שלום! בצבא אני רוצה ללכת לחיל הטכנולוגיה. אני רוצה ללכת לממר"ם בעיקרון. עכשיו אני לומד במגמת מחשבים (טכ"ם).

יש לי פרופיל רפואי 97 וקב"א 53. האם זה מספיק?

פשוט יש לכל החברים שלי 55 ואני מרגיש נחות.

• תגובות 65
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מ-52 ומעלה זה מתאים לקצונה

פורסם
  • מחבר

אז מה אפשרות שלא תנתן לי? כלומר איזה אפשרויות יש נגיד ב54,55,56 שאין נגיד ב53,52?

פורסם

ממה שאני יודע רק טייס וטלפיות דורשמים מעל 55

אההה ואם אני לא טועה בשביל הסיירות המובילות צריך 54 ומעלה. (לגבי הסיירות אני בכלל לא בטוח).

פורסם
  • מחבר

אני יודע שטייס זה 54 מעלה, לא 55.

פורסם

שלום! בצבא אני רוצה ללכת לחיל הטכנולוגיה. אני רוצה ללכת לממר"ם בעיקרון. עכשיו אני לומד במגמת מחשבים (טכ"ם).

יש לי פרופיל רפואי 97 וקב"א 53. האם זה מספיק?

פשוט יש לכל החברים שלי 55 ואני מרגיש נחות.

חיל הטכנולוגיה יעדיף אם יהיה לך מקצוע ביד מאשר קבא גבוה אם אתה תסיג לפני הצבא תבקש וסביר שיכניסו אותך...

פורסם

חבל לי לשבור לך את החלומות

אבל עם פאופיל 97 וקבה 53 אתה לא הולך לשום חחיל טכנ'

אתה הולך לגולני !!! (טוב אתה יכול גם צנחנים ... :)

אלה אם תגיד לי שאתה בן יחיד או משהו כזה - אתה יכול להיות בטוח שהצבא רוצה אותך לקצונה בקרבי :AR15:

פורסם

בשיביל טיס צריך קבא 54 ומעלה. אני הייתי אחד מאלה ( אבל לא עברתי את הגיבוש :'( ), אה נזכרתי גם מקבלים זימון לחמן שחקים

פורסם

חבל לי לשבור לך את החלומות

אבל עם פאופיל 97 וקבה 53 אתה לא הולך לשום חחיל טכנ'

אתה הולך לגולני !!! (טוב אתה יכול גם צנחנים ... :)

אלה אם תגיד לי שאתה בן יחיד או משהו כזה - אתה יכול להיות בטוח שהצבא רוצה אותך לקצונה בקרבי :AR15:

גולני וצנחנים זה התנדבותי... אף אחד לא יכול להכריח אותו. יכולים לקחת אותו בכוח רק לשריון תותחנים ושאר הקרבי ה"רגילים"

פורסם
  • מחבר

אתם טועים. אני לומד במגמת מחשבים. זה משנה לגמרי. אני יכול ללכת למחשבים עם הפרופיל שלי.

פורסם
  • מחבר

אולי אתם יכולים להסביר לי גם מה המשעמות של קצונה בקרבי? למה הכוונה במעשי?

פורסם

מממ... עד כמה שאני יודע עם פרופיל קרבי אתה לא מגיע לממר"ם.

אתה לא מקבל מנילה, שבה אתה אמור לבחור ממר"ם (תוכניתן או מפעיל מערכות מחשב או משהו כזה), אלא שאלון העדפות.

פורסם

אולי אתם יכולים להסביר לי גם מה המשעמות של קצונה בקרבי? למה הכוונה במעשי?

קודם כול אתה עולה מרובאי 07 ל08-09 (אני לא מתכוון לחילות מובחרות כסיירת מנכל שחייל פשוט זה רובאי 09). אתה לומד גם קצת פסיכולוגיה ומנהיגות בנוסף לעמידה במצבי קרב שונים (קצין קרב חייב ללמודלהשתלט על רכב 'סורר' כאשר הנהג שלו מת בעת פעולה דבר שחייל רגיל לא לומד ועוד) ואני לא חושב שיהיה את ההצעדות ארוכות יותר מהטירונות ה 80 ק"מ זה מאין מבחן סיבולת...

נ.ב. אם הטירונות היה קל אז הקצונה יהיה קל

פורסם

גולני וצנחנים זה התנדבותי... אף אחד לא יכול להכריח אותו. יכולים לקחת אותו בכוח רק לשריון תותחנים ושאר הקרבי ה"רגילים"

אתה טועה. אמנם צנחנים נחשב התנדבותי, אבל גולני ממש לא, היא נחשבת כחטיבת חי"ר כמו כל החילות, וניתן להתגייס אליה בצורה רגילה לגמרי.

ממר"מ ושאר מקצועות המחשב והמודעין דורשים קב"א של 54 ומעלה, אם אתה בכל זאת רוצה להגיש מועמדות, כדאי לך להתחיל לנדנד ללשכת הגיוס, כי אחרת, הם לא יפזלו לכיוונך.

פורסם

גם צנחנים נחשבת כחטיבת חי"ר רגילה אבל חי"ר ביסודו הוא התנדבותי... גם גבעתי גם נחל... הכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים