עבור לתוכן

הודעה חשובה לכל שחקני WOW, שמחוברים עם בזק בינלאומי!

Featured Replies

פורסם

אתה באמת חושב שכל מי שיש לו אינטרנט בבית סוחט לו את טיפה המיץ האחרונה ?

בבית של ההורים שלי נבדק הדואר פעם בשבוע וזה השימוש היחידי שלהם.

בבית של אחות יש שימוש בסדר גודל דומה ורוב הזמן המחשב כבוי.

אז נכון שיש אנשים שמאז תחילת המילניום מורידים בקצב מקסימלי אבל זה לא המצב אצל רוב האנשים.

• תגובות 56
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה רוצה להגיד לי שגם אין חסימת פורטים לP2P??

אתה יכול לחסום פורטים או לתת QoS נמוך להם, אתה לא יכול לתעדף QOS ברמה של לקוח X ליעד Y מהרבה סיבות, המערכת פשוט לא עובדת ככה, הם לא מודעים לIP הקיים של כל לקוח זה לא ממש מעניין אותם כל עוד אין להם סיבה לבדוק את זה. הם עושים QoS לסאבנטים שלמים ברמה של פורט (אין להם content checking), ורוחב פס. וספקיות התשתית עושים QoS ברמה של סגמנט רשת פיזית לכל רוחב הפס. אין פתרונות קסם, כן עם יש לך ניתוב ישיר לכל נקודה בעולם אז אתה יכול לעשות מה שבא לך, אבל בהתחשב שמ20 "נתבים" בממוצע שכל חבילה שלך עוברת עד לשרת היעד בחול לספקית התשתית והספק אינטרנט ביחד יש שליטה ישרה על 4-5 מהם אז כן הם יכולים להגביל רוחב פס, כן הם יכולים להגביל פורטים, וכן הם יכולים לעשות Traffic Shaping עצבני, אבל בשונה מספקית גדולה בחו"ל הם לא יכולים להשפיע על יותר מהמהירות שלך, וממילי שניות בודדות בLatency שלך עם סיבה "טכנית" מוצדקת כמו עומס על הרשת.

פורסם

^^^

דובי, רק הערה אחת: לבזק בינ"ל יש טווח כתובות נפרד לחבילות הגיימר. אני לא בטוח מה הם עושים איתן, אבל בהחלט יתכן שיש להן תיעדוף גם אצל ה- upstream prividers. בוודאי לא לכל אורך הדרך, אבל מספיק כדי שהמשתמשים יראו הבדלי משמעותי. יתכן אפילו שבזב"ל הקצתה קישור בינלאומי נפרד למשתמשים האלו ושומרת שלא יהיה עמוס - אני יודע שללקוחות עסקיים, שכמובן משלמים יותר, עושים את זה.

תבדוק טוב ותיראה שבכל מדינה מודרנית פעולות כאלה מנוגדות לחוק. החברות מספקות יותר ממה שהן יכולות בלי לידע את הלקוח, הלקוח משלם מחיר מלא על חיבור האינטרנט שהוא קנה ובפועל הוא מקבל חצי ממה שהוא שלם. כ 40% משעות היום הוגדרו כשעות עומס, מה שאומר שב 40% מהיום, כל יום אתה לא מקבל כל מה שאתה משלם עליו.

תבדוק אתה ותראה שאין אף מדינה במערב, אולי אפילו בעולם כולו, בה יש חוקים שאוסרים שיווק חבילות גישה לאינטרנט בצורה זו ושלמעשה בכל מדינה שמספקת גישה לאינטרנט, הספקיות מוכרות יותר רוחב פס מכפי שיש להן, בהנחה ההגיונית והכנונה שלא כל המשתמשים מחוברים תמיד וגם כשהם מחוברים, לא כולם משתמשים ב- 100% מרוחב הפס שלהם.

כפי שכבר הסבירו לך, רוחב הפס הרבה יותר יקר מכפי שאתה חושב. לו החוק היה מחייב את הספקיות לאפשר לכל לקוח את מלוא רוחב הפס שיש לו ב- last mile גם אל האינטרנט, המחיר שהיית משלם לחיבור היה גדול פי כמה מכפי שאתה משלם כיום. אף אחד לא גונב ממך כלום, להיפך: כשאתה מנסה להוריד 24*7 במלוא מהירות החיבור שלך, כמובן אך ורק קבצים נטולי זכויות יוצרים או באישור הבעלים שלהם, אתה מסובסד ע"י אותם משתמשים שמתחברים פעם ביום לבדיקת דואר ולגלישה בשלושה אתרי חדשות. אז תפסיק להתבכיין.

פורסם

^^^

דובי, רק הערה אחת: לבזק בינ"ל יש טווח כתובות נפרד לחבילות הגיימר. אני לא בטוח מה הם עושים איתן, אבל בהחלט יתכן שיש להן תיעדוף גם אצל ה- upstream prividers. בוודאי לא לכל אורך הדרך, אבל מספיק כדי שהמשתמשים יראו הבדלי משמעותי. יתכן אפילו שבזב"ל הקצתה קישור בינלאומי נפרד למשתמשים האלו ושומרת שלא יהיה עמוס - אני יודע שללקוחות עסקיים, שכמובן משלמים יותר, עושים את זה.

בכבלים הסאבנטים של Gamer זהים לסאבנטים של חייגן רגיל בכבלים מנסיון, כמו כן לא משנה cable/adsl הtracert יראה זהה אם רושמים gamer או 014 בשיוך של שם המשתמש. העלויות של חבילת הגיימר לא מאפשרים לנזק להקצות קו נוסף לחו"ל, רק ללקוחות עסקיים(לקוחות נל"ן לא לקוח מעודף שבמקרה הטוב ביותר מקבל תמיכה טכנית סבירה וזהו) יש קוים נפרדים.

מנסיון עם כל החבילות האלה, הכל בראש, 10MS פחות בארץ במקרה הטוב ביותר, בעקר כאשר מדובר בשרתי MMO שהניתוב הפנימי שלהם חשוב הרבה יותר מניתוב לשרת הlogon או worlds server הראשי שהם עובדים איתו. בצרפת יש ספקית שמשלמת לTelia הון תועפות בשביל ניתוב מעודף ברשת הפנימית שלה שעליה גם יושבים בין השאר השרתים של WoW@EU והם דורשים מחיר של כמה עשרות יורו לחיבורים במהירויות מצחיקות(ולא מהסוג "הטוב") בשביל זה.

פורסם

השאלה שעולה לי מכל זה דובי זובי היא

איך אני כאיש פרטי יכול לדאוג לי ל50 פינג לאירופה למשל ?

פורסם

תצטרף כלקוח עסקי ותקנה קו תמסורת עם QoS שהוא best effort. :)

פורסם

תבדוק אתה ותראה שאין אף מדינה במערב, אולי אפילו בעולם כולו, בה יש חוקים שאוסרים שיווק חבילות גישה לאינטרנט בצורה זו ושלמעשה בכל מדינה שמספקת גישה לאינטרנט, הספקיות מוכרות יותר רוחב פס מכפי שיש להן, בהנחה ההגיונית והכנונה שלא כל המשתמשים מחוברים תמיד וגם כשהם מחוברים, לא כולם משתמשים ב- 100% מרוחב הפס שלהם.

כפי שכבר הסבירו לך, רוחב הפס הרבה יותר יקר מכפי שאתה חושב. לו החוק היה מחייב את הספקיות לאפשר לכל לקוח את מלוא רוחב הפס שיש לו ב- last mile גם אל האינטרנט, המחיר שהיית משלם לחיבור היה גדול פי כמה מכפי שאתה משלם כיום. אף אחד לא גונב ממך כלום, להיפך: כשאתה מנסה להוריד 24*7 במלוא מהירות החיבור שלך, כמובן אך ורק קבצים נטולי זכויות יוצרים או באישור הבעלים שלהם, אתה מסובסד ע"י אותם משתמשים שמתחברים פעם ביום לבדיקת דואר ולגלישה בשלושה אתרי חדשות. אז תפסיק להתבכיין.

זה ברור שאין ספקיות אינטרנט שיש להן עודף רוחב פס. תסביר איך יכול להיות שביפן/אירופה/ארה"ב יה הרבה יותר משתמשים, ברוב האנשים יש חיבור של 10M ומעלה ואין להם "שעות עומס" ואצלנו אפילו אלה שיש להם 1.5M לא יכולים לנצל את כל רוחב הפס שלהם? זה עובדה שהחברות גונבות, זה עובדה שאין אפילו עוד מדינה אחת שיש בה "חבילת גיימר", זה עובדה שלחברות יש את הכסף לשידרוג תשתית, זה עובדה שהם לא רוצים לשדרג כי זה אכן יקר ולגנוב כסף זה הרבה יותר קל ומשתלם. בפועל כל מה שמבצעות ספקיות האינטרנט והטלויזיה בארץ לא חוקי (זה אותן חברות). גם הפתרונות שהוזכרו בנושא הזה כולם מדברות על אותו דבר, אי אפשר לקנות אינטרנט שעובד ב 80 שקל, תוסיפו עוד 100 שקל ואז זה יעבוד. זה לא פיתרון, צריך להלחם בחברות האלה או לפחות לדאוג לזה שהמפקח עליהן יעשה את העבודה שלו כי בקצב הזה גם חבילות הגיימר לא יעבדו כי הם ירצו שתעברו לחבילת "גיימר פרימיום" :screwy:

פורסם

א. הפינג המינימאלי שאפשר בקו אופטי (נקודה לנקודה בלי נתבים ובלי תוכן על הקו) לאירופה הוא בין 50-75 MS.

ב. בבזק בין לאומי לא חוסמים פורטים, בדיוק בגלל זה יש עומס על הרשת ולכן כלל הלקוחות מקבלים שרות ברמה X שנותנת במקרה LATECY של 400 או משהו בסגנון.

ג. הספק שולט יפה מאוד בניתובים שלו "ביציאה מהארץ"

ד. אין ספק בשם ME שמחזיק את כל האינטרנט. מה ששמעתם זה MED1 ולא ME1 וגם הם לא מחזיקים שום דבר.

ה. מי שמספק את נקודת היציאה הפיזית מהארץ לכיוון העולם זה הכבל התת ימי של MEDNAUTILIUS והם מספקים קישור פיזי ברמה של אופטיה LAYER2 ולא IP LAYER3.

ו. בכדי להבדיל בין כלל הלקוחות ולקוחות GAMER כן נשמרים קווים עם עומס נמוך יותר בשביל לספק גישה טובה יותר לשרתי המשחקים באירופה.

ז. ספק בהחלט מנתב כתובות IP ברמה של CLASS C אבל למה אתם מצפים שכל אחד יקבל ניתוב אישי? אתם מבינים בכלל כמה עולה תשתית אינטרנט שאתם מתלוננים כל כך הרבה?

למה אתם חושבים שב 40-80 שקל שאתם משלמים היום לספק הכל צריך להיות דבש וסוכר, מחיר החבילות הוא על פי מהירות ההורדה וזה בדיוק מה שהספק שלכם מספק לכם.

במצב אופטימלי שבו הקמת תשתית אופטית לחול וחיבור לכיוון ספקי ה BACKBONE באירופה וארה"ב היו נמוכות יותר לא היו בכלל צווארי בקבוק.

אבל במצב של היום שבו עקב התחרות בתוך הארץ המחיר יורד ויורד והרווח של חברות האינטרנט רק קטן השרות המספק הוא יפה מאוד.

וכן אם אתם רוצים LATENCY נמוך תרשמו לחבילת GAMER ובנוסף למהירות הורדה שנזק מתחייבת ומספקת תקבלו גם תעדוף ל QOS על הקו שלכם לכיוון TELIA.

פורסם

BLUE HEAVEN , תיקון קטן , כשאומרים MED-1 זה קיצור של MED NAUTILUS

חוץ מזה , אני מקבל פינגים של 90-120 בחבילת 5MB רגילה בזק+בנלאומי לשרתים של BLIZZARD של WCIII , אבל כשאני מתחבר לHOSTS מארצות מסויימות , אני מקבל לאגים וספייקים מטורפים לאורך כל המשחק , והפינגים אליהם טובים , אל הHOSTS האלה , או שזה PACKET LOSS או שאני לא יודע מה

פורסם

אפשר להתגבר על עומסים על ידי התנתקות והתחברות מחדש באופן מחזורי עם בדיקת פינג בכל התחברות כדי לנסות להתחבר לשרת פחות עמוס אצל הספק שלך אבל זה לא תמיד עובד . עדיף כבר לשלם עוד כסף על חבילת גיימר לפי דעתי אבל אם אין לך כסף אתה יכול לנסות את הטריק הזה.

אגב ההשפעה של מהירות הקו על הping היא קבועה וקטנה במהירויות של היום . בחיבור 1500/150 השפעת מהירות הקו היא כ 14 מילי שניות על פקטים של 250 בייט שזה יותר ממספיק בשביל voip ו משחקים. ב5000/500 ההשפעה היא של כ5 מילי שניות על אותו מצב. אם היו לנו מודמים 57600 כמו פעם ההשפעה היתה יותר משמעותית של כ70 מילי שניות על אותו מקרה במקרה הטוב. בפינג קשה לראות את ההשפעה האמתית כי הוא שולח רק כ32 בייט אם לא אומרים לו אחרת. במקרה של 57600 אתה תראה רק 9 מילי שניות בגלל מהירות הקו.

פורסם

נראה לי שזאת רמאות לשמה , לפחות ממה שאני למדתי החברות הקטנות לא יכולות להשפיע על ניתובים בחברות הגדולות.

בזק בינלאומי קונה שירות ממישהו שקונה שירות מענקיות כמו AT&T.

קחו בערבון מוגבל מה שמוכרים לכם, כמו כן תיעדוף לשרת לא תמיד עוזר רוב המשחקים היום השרת רק מתווך והחיבור הוא למעשה PTP.

פורסם

אני אישית היה לי עד עכשיו 7 מגה בבזק בתשתית הוט והיו לי פינגים גבוהים עד עכשיו ברוב המשחקים, אז המליצו לי לעבור לחבילת גיימר ללא תוספת תשלום אבל התחייבות לשנה שלי אישית זה לא מפריע כל כך, אני כבר 8 שנים בבזק אין לי סיבה לעבור.

עכשיו הפינגים הרבה יותר טובים גם לא רק במשחקי מחשב גם בסוני 3 ובאקס בוקס 360 ככה שאני מבסוט מזה אפילו שזה רמאות.

פורסם

הפינגים שלי ל WOW נעים בין 90 ל 170 ללא שום חבילת GAMER.

ישנה אופציה לשחק מעט עם הגדרות הרשת, דבר שמוריד את הפינג ב 100MS, חפש זאת בפורומים של WOW.

הבעיה המרכזית שנותרה - VENTRILO.

נזק מבצעים TRAFFIC SHAPING לשרתי VOIP ופורטים מסויימים ולכן אם שרת ה VENT שלכים קיבל פורט שנמצא באיזור של פורטים של תוכנות P2P אתם תסוננו בדיוק כמוהם.

לגבי ונטרילו, פעם ניסיתי להגדיר את הכתובת של השרת ב-IP ולא בשם ה-DNSי וזה פתר....

פורסם
  • מחבר

התקשרו אליי מבזק, סידרו את התעדוף למשחק. את התוצאות אתם יכולים לראות בתמונה, פינג בסביבות ה-175 בלי צורך לשלם על גיימר, ואני מזכיר שוב שהממוצע אצלי עד לפני כמה ימים היה 400+, במיוחד בשעה כזאת.

[attachment deleted by admin]

פורסם

זובי, היה לי את חבילת גיימר במשך שלושה חודשים (קיבלתי עליה זיכוי מלא בסוף, אבל זה כבר עניין אחר :)) ולא בטוח לגביי מה שכתבת, אבל מנסיון אישי כן היה אפשר להרגיש בהבדל! במשך כל התקופה ההיא, הפינג שלי לא עלה על 200 והמשחק עבד בצורה חלקה. הוצאתי אותה לא מזמן כי נמאס לי לשלם תוספת על משהו שאני אמור לקבל מלכתחילה, ואז הפינגים קפצו ל-400+.

נגיד שזה צירוף מקרים, כל השבוע פינגים עמדו על 400 עד ששמו לי גיימר לפני כמה שעות והפינג מיידית ירד ל-100-150 ואין בכלל לאגים!

אז הדבר היחידי שאני מסתכל עליו אלה הנתונים שלי, ולא זה לא פסיכולוגי, כי אלה מספרים רשומים.

כי יש לך פחות עומס.

אין צורך לקלל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים