עבור לתוכן

שאלה בקשר ל X530

Featured Replies

פורסם

דיברתי עם חבר על הרמקולים והוא אמר לי שזאת מערכת "טיפשה" הכווה שכולם משמיעים אותה עוצמה מכל רמקול ואין ממש סראונד דרך הרמקולים האלה ולא שווה לקנות אותה בכלל

זה נכון מה שהוא אמר שזאת סתם מערכת ולא שווה להשקיע עלייה 505 שקל? מבחינת כבלים אין לי בעייה אין לי חדר גדול וה-X540 מה שהבנתי זה כולה כבלים יותר ארוכים שלט ועיצוב שונה והסאונד הכול אותו דבר

אם כן יש סראונד 5.1 באותו מחיר בערך יותר טוב במחיר הזה?

אם אפשר בחנויות של TMS ובחנות KSP כי הם קרובות אלי הביתה...

מתכנן לקנות עוד שבוע או שבועיים ככה...

בקשר לכ.ק יש לי מובנה על הלוח כ.ק טוב יחסית של הלוח אם P5B-SE

עכשיו יש לי את הרמקולים ATP3 מבחינת איכות שמע זה יותר טוב מ-ATP3 או שמה שיש לי יותר טובים?

תודה רבה לעוזרים...

פורסם

זה פשוט תלוי איך אתה מחבר אותה,

תחבר את כל היציאות שלה לכרטסיס קול מתאים 5.1 אז הכל יעבוד כמו שצריך בסראונד.

פורסם
  • מחבר

אז צריך להביא כ.ק אחר בשבילה? וואי איזה השקעה צריך להביא על זה... :S

כמה אמור לעלות כ.ק חמוד בשבילה אני אישית משחק הרבה בקאונטר 1.6 בדרך כלל עם אוזניות אבל אני קונה תרמקולים האלה בשביל סרטים לסראונד לא צריך משהו מיוחד...

כמה אמור לעלות כ.ק לא ממש יקר או מיוחד או שאפשר עם המובנה כי אמרו לי שהכ.ק שיש לי בלוח איכותי יחסית אז יש מצב הוא טוב בשביל הרמקולים האלה ושיהיה לי עוד כסף אני ייקנה כ.ק יותר טוב וחזק יהיה אפשרי להסתדר איתו או שחובה לקנות כ.ק חדש?

תודה שוב...

פורסם

יש לי את זה ובוא אני אגיד לך בדיוק מה אני חושב על המערכת:

משחקים: במשחקים היא טובה, שומעים את הכול באופן ברור וחלק (וכן, יש סראונד...). ציון 8 מתוך 10.

מוזיקה: מוזיקה זאת הבעיה העיקרית בזה לפי דעתי. כשמגדירים את המערכת במחשב ואת היציאות ל-5.1, אם אתה לא משתמש עם תוכנה מתאימה אתה לא תשמע מוזיקה ברמקולים האחוריים. אני משתמש ב-Media player Classic עם Plugin של AC3 Filter, ואז זה בסדר. עוד אפשרות היא בכרטיס קול לסמן Speaker Fill (מה שיש לי גם). אבל בכל מקרה הסאונד ברמקולים האחוריים יהיה חלק יותק (לא בגלל הרמקולים, אלא בגלל התוכנות עצמן).

אבל עדיין, במוזיקה מרגישים כאילו הבאס לא אחיד ומזייף, וגם שכאילו חסר משהו בשיר... קשה להסביר את זה. וגם לא שומעים כל כך את הסולן/סולנית בחלק מהשירים, ויותר מדי את המוזיקה.

מה שאני עושה, ועם זה שומעים בסדר, זה מגדיר במחשב את יציאות השמע לאחוריים שיהיה כמו לקדמיים - ואז שומעים חזק גם ברמקולים האחוריים, וזה נשמע יותר טוב. עדיין זה לא מצויין כמו מערכות אחרות ששמעתי. 6 מתוך 10, ואם מגדירים את זה טוב ומסדרים טוב את הרמקולים בחדר אז 8 מתוך 10.

סרטים: בזה המערכת מצויינת. במיוחד בסרטי HD שאני מוריד עם סאונד AC3, והגדרת הרמקולים ל-5.1, שומעים מצויין את כל הרעשים, הפיצוצים וכ"ו. אבל עדיין יש בזה את הבעיה של השירים שהקול עצמו נשמע קצת חלש. 9 מתוך 10.

בכללי, זאת מערכת טובה יחסית למחיר שלה (אני קניתי ב-IVORY ב-435, ואני יודע ש-KSP מוכנים לרדת עד המחיר הזול ביותר שמראים להם...). יש לה חסרונות, והאמת שגם האורך של הכבלים לא משהו ואני צריך להשתמש במאריכים (שלא יודע מה אומרים לך הם לא מורידים את העוצמה, בדקתי את זה).

הארגונומיקה (איך שלא רושמים את זה) שלהם בסדר, אבל עדיין יש שירים וקטעים שאני ממש מתעצבן על הבאס שלפעמים מוציא סתם באסי רקע מעצבנים כאלה...

ממה שאני שמעתי, ה X-540 שונה מזה רק בלוח הבקרה שלה, שיש בו גם בקרת באסים, ובאיזו תכונת Matrix שעושה מ-2 ערוצים 5. שמעתי גם שיש מנגנון להפחתת Bass Distoration. אבל המחיר יותר יקר באיזה 300 שקל, אז... אם אתה לא מוצא משהו אחר שאתה רוצה, תיקח את זה.

ציון כללי: 8 מתוך 10.

בהצלחה!

פורסם

אתה לא צריך כ.ק. במיוחד בשביל המערכת,

בשביל שיהיה לך סראונד אתה צריך שיהיה לך כ.ק. תומך סראונד, זה הכל.

יכול ליהיות שה כ.ק. שלך כבר תומך בסראונד,

בכ"מ, בכל מערתכ רמקולים אחרת (בסראונד) תצטרך כ.ק. תומך, ככה שזה לא חיסרון.

פורסם

תשאר עם הATP3 שומעים בהם מעולה, הרבה יותר טוב מהלוג'יטק

אחרי ATP3 לדעתי תסבול עם הלוגיטק האלה, זה לא מהוה שידרוג.

בכל מקרה עצתי לך בנתיים שתישאר עם מה שיש לך ותחסוך את הכסף,

לקניית מערכת 5.1 יותר רצינית.

(ואם אתה בכל זאת נעול על זה, קח את הx540 לא את ה530)

פורסם
  • מחבר

נראה כי אני מת כבר להביא רמקולים של 5.1 ואין לי ממש כסף ליותר....

איזה אתם ממליצים לי 5.1 משהו טוב יחסית? ובסביבות אותו המחיר?

ומה אתם אומרים על אלה?

http://tms.co.il/product/2562 שווה 600 שקל?

או אלה:

http://tms.co.il/product/3092 עולים 604 שקל...

אני לא מחפש משהו חזק רצח שיפציץ בעוצמה של הרמקולים משהו איכותי אפילו 70W/RMS יספיק מאוד...

ה-ATP3 יחסית חזקים בשבילי והם "כולה" 21W/RMS

פורסם

אף פעם אל תסתכל על נתונים של סטליטים למחשב...

אם אתה כבר עולה לתקציב הזה, קח MICROLAB X23 ואם אתה לא מוצא אז לוג'יטק X540

אם אתה רוצה להשאר בתקציב של ה X530 קח MICROLAB M960....

לוקחים את הלוג'יטק (שנשמעים כמוני בעצירות) בזחילה...

שתי המערכות של מיקרולאב כוללות שלט אלחוטי והיקרה יותר גם כוללת רסיבר בנפרד לסאבוופר ככה שאתה יכול גם לחבר רמקולים אחרים אם בא לך...

פורסם

אחרי ATP3 לדעתי תסבול עם הלוגיטק האלה, זה לא מהוה שידרוג.

מסכים איתך.

לאחותי יש את ה-X540, הסאונד של המערכת מעולה, אך הבאס שלה חלש ולא מתבטא כמו ב-ATP3 או במערכות 2.1 האיכותיות.

פורסם

יש לי את זה ובוא אני אגיד לך בדיוק מה אני חושב על המערכת:

משחקים: במשחקים היא טובה, שומעים את הכול באופן ברור וחלק (וכן, יש סראונד...). ציון 8 מתוך 10.

מוזיקה: מוזיקה זאת הבעיה העיקרית בזה לפי דעתי. כשמגדירים את המערכת במחשב ואת היציאות ל-5.1, אם אתה לא משתמש עם תוכנה מתאימה אתה לא תשמע מוזיקה ברמקולים האחוריים. אני משתמש ב-Media player Classic עם Plugin של AC3 Filter, ואז זה בסדר. עוד אפשרות היא בכרטיס קול לסמן Speaker Fill (מה שיש לי גם). אבל בכל מקרה הסאונד ברמקולים האחוריים יהיה חלק יותק (לא בגלל הרמקולים, אלא בגלל התוכנות עצמן).

אבל עדיין, במוזיקה מרגישים כאילו הבאס לא אחיד ומזייף, וגם שכאילו חסר משהו בשיר... קשה להסביר את זה. וגם לא שומעים כל כך את הסולן/סולנית בחלק מהשירים, ויותר מדי את המוזיקה.

מה שאני עושה, ועם זה שומעים בסדר, זה מגדיר במחשב את יציאות השמע לאחוריים שיהיה כמו לקדמיים - ואז שומעים חזק גם ברמקולים האחוריים, וזה נשמע יותר טוב. עדיין זה לא מצויין כמו מערכות אחרות ששמעתי. 6 מתוך 10, ואם מגדירים את זה טוב ומסדרים טוב את הרמקולים בחדר אז 8 מתוך 10.

סרטים: בזה המערכת מצויינת. במיוחד בסרטי HD שאני מוריד עם סאונד AC3, והגדרת הרמקולים ל-5.1, שומעים מצויין את כל הרעשים, הפיצוצים וכ"ו. אבל עדיין יש בזה את הבעיה של השירים שהקול עצמו נשמע קצת חלש. 9 מתוך 10.

בכללי, זאת מערכת טובה יחסית למחיר שלה (אני קניתי ב-IVORY ב-435, ואני יודע ש-KSP מוכנים לרדת עד המחיר הזול ביותר שמראים להם...). יש לה חסרונות, והאמת שגם האורך של הכבלים לא משהו ואני צריך להשתמש במאריכים (שלא יודע מה אומרים לך הם לא מורידים את העוצמה, בדקתי את זה).

הארגונומיקה (איך שלא רושמים את זה) שלהם בסדר, אבל עדיין יש שירים וקטעים שאני ממש מתעצבן על הבאס שלפעמים מוציא סתם באסי רקע מעצבנים כאלה...

ממה שאני שמעתי, ה X-540 שונה מזה רק בלוח הבקרה שלה, שיש בו גם בקרת באסים, ובאיזו תכונת Matrix שעושה מ-2 ערוצים 5. שמעתי גם שיש מנגנון להפחתת Bass Distoration. אבל המחיר יותר יקר באיזה 300 שקל, אז... אם אתה לא מוצא משהו אחר שאתה רוצה, תיקח את זה.

ציון כללי: 8 מתוך 10.

בהצלחה!

לפי דעתי אתה מדבר שטויות ויש בדבריך הרבה דברים שגויים.

אצלי לדוגמא, הסראונד מעולה, אני נהנה מכל רגע מהרמקולים האלו, במיוחד שתליתי את הרמקול האמצעי על הקיר אז זה ממש חבל"ז. עכשיו הבאס - אני מת עליו, הוא לא מזייף אף פעם, אני שומע את כל השירים מעורבב, וגם כשזה על המקסימום - מבחינתי זה לא מזייף בגרוש. ממש שומעים נפלא, טראנסים, רוק, מזרחית וכו', שומעים פצצה.

במשחקים אני שומע רגיל +, הגדרתי את זה כך שישמעו טוב יותר. גם לי בעבר היה ATP3 וX350 טובים מהם בהכל, גם במשחקים גם בסרטים וגם בשירים.

אני כוננתי את הרמקולים כמו שצריך, שיניתי הגדרות, החלשתי את הרמקולים הקידמיים כך שלאחוריים יהיה יותר אפקט - שהם עושים את אפקט הבומים והסאונד האחורי, הם עושים ככה את העבודה מצויין. כשאני רואה סרט רק מהם אני שומע את הבומים, וזה עושה חוויה נהדרת של צפייה.

כנ"ל במשחקים.

אני ממליץ לך לקנות אותם - בחום אני ממליץ, אתה תהנה מהם. פשוט צריך לדעת לכוון אותם כמו שצריך, ולתת להם את ההגדרות הנכונות ע"י codec מתקדם, ששם אתה משחק עם ההגדרות עד שאתה מגיע ליטב שלהם.

פורסם

ממש לא...

אם הם נשמעים לך יותר טובים מ ATP3 יש לך בעיה בשמיעה...

והוא עלה בתקציב אז למה לא לקחת משהו יותר טוב?(X23)

בקיצור, אלו רמקולים גרועים, הבאס שלהם ממש ממש צרוד ולא נשמע כמו באס אלא כמו .. (לא יודע מה, משהו שעושה הרבה בומים)

פורסם
  • מחבר

סורי שלא עניתי הייתה לי בעייה באינטרנט

אתם יכולים להביא לי קישורים לקמקומות אמינים וטובים לגבי הרמקולים MICROLAB M960 וגם אל MICROLAB X23 וכמה הם אמורים לעלות...?

לפי מה שהבנתי מכם הרמקולים X530 וה-X540 ( שדרך אגב לא הייתי הולך עליהם מראש כי יש להם עיצוב על הפנים )

לגבי העיצוב שהמלצתם לי אהבתי דבר ראשוןן את העיצוב השאלה היא איך הם נשמעים...

יש חנות בקריות שאתם מכירים חנות טובה שאני יוכל לשמוע אותם ולברר כמה הם עולים...?

תודה רבה וסוסרי על זה שלא עניתי הרבה זמן פשוט הייתה בעייה באינטרנט העיקר סודר...

פורסם

מסכים איתך לגבי העיצוב.

ה-X540 לדעתי הם דווקא מהמערכות היפות יותר מבחינת עיצוב, אני לא יודע למה הגעת למסקנה ההפוכה.

לפותח הדיון- אם יש לך באג באזור, תנסה אצלהם.

אני יודע שלפחות בסניפים הגדולים יותר שלהם, יש מספר מערכות שניתן לשמוע בתצוגה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים